Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @corinadaniela!

Cumparare auto vandut cu procura

Sfat pentru un sistem off-grid la...

Verificare numar angajati firma
 Nu pot scapa de OneDrive

Volan inclinat

Branșamente utilitați g...

Update BIOS = Calculatorul se blo...
 Maimuta si Negru

Chiar nu mai suntem in stare sa f...

Soluție de supraveghere ieft...

1 capatana de usturoi pe zi, pune...
 Latenta uriasa la laptop cu i7-12...

Unde se afla acest local ?

Activitați extracurriculare ...

Sprayul de muste RAID nu mai func...
 

O.N.T. ul cel nou de la Digi Huawei HG8147X6

* * * * - 8 votes
  • Please log in to reply
2326 replies to this topic

#2125
adrianTNT

adrianTNT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 28.09.2004

View Postbaribalu, on 05 august 2022 - 05:53, said:

Pui ONT in bridge, si dupa el iti pui ce router doresti.
Da, de obicei asa le am.
Totusi mi se pare aiurea sa fie modificat firmware-ul sa fie scoasa de tot functia de management remote, mai ales cat timp Digi si chinezii de la Huawei pot sa umble remote pe ele :))

View PostNikoroB, on 05 august 2022 - 06:42, said:

Intrii remote, dar printr-un vpn. Nu lasa nimeni expus in internet interfețe de management decat daca-i vreun amator la o firmuliță de apartament.

Solutii stiu ca sunt, dar VPN sau remote desktop ar insemna inca un echipament in plus care sa mance curent si care oricum ar fi si acela expus intr-un fel sau altul.

Portul de management se lasa de multi deschis, dar la echipamentele mai profi se filtreaza IP-urile care se pot conecta.
Plus ca daca e deschis si schimbi portul deja 99% din atacuri le-ai ocolit.

#2126
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022
Un simplu google si vezi imediat ca pe conservele astea de CPE-uri au fost foarte multe botneturi. Pe DLINK parca a fost cel mai mare, apoi urmeaza favoritul publicului... mikrotik :).
Deci uite d'aia cam niciun producator nu te mai lasa cu asa ceva in internet, iar providerii nici atat!

#2127
COLBYLICIOUS

COLBYLICIOUS

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 13.02.2022
Salutare băieți, tocmai a ajuns fibra și la mine la țară cum s-ar spune și ce-i drept, nu am serviciile de la Digi ci de la Orange dar am vazut că e același ONT (Huawei HG8147X6). Faza este că nu bate în toată casa și aș dori să găsesc o soluție wireless prin care să pot avea rețeaua principală extinsă (același SSID și aceeași parolă). Am deja un router TP-Link dar din păcate pot avea doar o rețea extinsă cum ar veni, nu ambele. Cablu pentru un AP nu pot trage.

Vreau să vă întreb dacă aș lua un router wireless tot de la Huawei, s-ar face extinderea aceasta de rețea automat cum e la routerele TP-Link? Ceva de genul Roaming Wireless. Și dacă se poate cum am spus eu, îmi puteți recomanda voi un router între 100-200 lei cu Wifi 6 de la Huawei? Mersi anticipat.

#2128
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022
Tragi cablu, cea mai buna soluție!

#2129
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 09.03.2006

View PostCOLBYLICIOUS, on 12 august 2022 - 21:30, said:

Salutare băieți, tocmai a ajuns fibra și la mine la țară cum s-ar spune și ce-i drept, nu am serviciile de la Digi ci de la Orange dar am vazut că e același ONT (Huawei HG8147X6). Faza este că nu bate în toată casa și aș dori să găsesc o soluție wireless prin care să pot avea rețeaua principală extinsă (același SSID și aceeași parolă). Am deja un router TP-Link dar din păcate pot avea doar o rețea extinsă cum ar veni, nu ambele. Cablu pentru un AP nu pot trage.

Vreau să vă întreb dacă aș lua un router wireless tot de la Huawei, s-ar face extinderea aceasta de rețea automat cum e la routerele TP-Link? Ceva de genul Roaming Wireless. Și dacă se poate cum am spus eu, îmi puteți recomanda voi un router între 100-200 lei cu Wifi 6 de la Huawei? Mersi anticipat.
Nu merge wireless, poti conecata extenderul lor K562 doar pe cablu ethernet (eu am 2 extendere si impreuna cu 8147 acopera o casa cu etaj si mansarda de vreo 250mp) totul W-Fi 6. Problema este ca nu se mai gasesc aceste extendere...Posted Image Cum vrei tu doar wireless iti trebuie un sistem Mesh dar trebuie sa ii dai alta clasa de IP-uri (diferita de Huawei la care iti recomand sa ii opresti Wi-Fi-ul si eventual DHCP-ul, ma rog poti sa il faci sa dea 2-3 IP-uri tie iti trebuie un singur IP care va fi WAN-ul pentru sistemul Mesh). Din pacate 8147 nu mai poate fi configurat ca Bridge (desi parca am citit pe aici ca la cerere ti-l pot configura ei remote).

Edited by mihaimihai, 15 August 2022 - 13:43.


#2130
ingerulol

ingerulol

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 993
  • Înscris: 11.09.2006
Pana la urma X6 merge pus in bridge sau nu ?

#2131
wild_one_ro

wild_one_ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 546
  • Înscris: 18.10.2008
cum pot sa schimb vechiul ont Huawei HG8245H cu Huawei HG8147X6 ? fac cerere sau cum?

#2132
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,582
  • Înscris: 16.12.2006
Nu se mai ofera acest ONT.

Daca doresti router cu Wi-Fi 6 se face comanda si primesti un router FiberHome ce monteaza dupa ONT-ul actual.

#2133
Pieptoasa

Pieptoasa

    38G

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 31.07.2011
Vreau sa va intreb un lucru : pt. un nou contract ce ONT primesc ? nu am nevoie de router ca il voi folosi pe cel personal. Echipamentele pt contractele noi sunt.. noi sau ce au predat altii la plecare?

#2134
csachiri

csachiri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,471
  • Înscris: 03.04.2007
1.ce este pe stoc
2.nou/sh ce este pe stoc.
Acel ONT ceri sa fie trecut în bridge și apoi pui ce router vrei tu.


#2135
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,582
  • Înscris: 16.12.2006

 Pieptoasa, on 16 septembrie 2022 - 19:13, said:

Vreau sa va intreb un lucru : pt. un nou contract ce ONT primesc ? nu am nevoie de router ca il voi folosi pe cel personal. Echipamentele pt contractele noi sunt.. noi sau ce au predat altii la plecare?
ONT Luster TBEG300-1-1R sau ONT GP601RF. Ambele sunt direct setate in mod bridge. ;)

#2136
icename

icename

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 12.02.2005
Adica la contractele noi nu mai poti beneficia de WiFi de la ONT-ul Digi? Ai nevoie de router-ul propriu sau de unul inchiriat Digi?

#2137
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,582
  • Înscris: 16.12.2006
Da.

Cine este pe zona Rural primeste router cu Wi-Fi 5 (standard AC) in custodie (gratis) si primeste router Tenda sau Mercurys sau Xiaomi. Sau daca vrea Wi-Fi 6 plateste 3 lei chirie si primeste Fiberhome.

Valabila chiria de 3 lei inclusiv la Fiberlink Gigabit Popular.

Cine e pe zona Urban nu poate sa primeasca Wi-Fi 5, doar Wi-Fi 6. La netul de 30 de lei cu 500 Mbps se plateste chirie de 3 lei, la netul de 40 de lei cu 1000 Mbps nu se mai plateste 3 lei chirie pentru routerul Fiberhome.

Edited by catalinman, 17 September 2022 - 09:54.


#2138
icename

icename

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 12.02.2005
Eu am o instalare noua luni, dar nu am comandat niciun echipament suplimentar la internet. O sa se instaleze ONT si router separat Wi-Fi 5 ? Am inteles corect? Este vorba de abonament FiberLink Popular.

#2139
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,582
  • Înscris: 16.12.2006
Asa ar trebui. ;)

Ne anunti luni cu ce echipamente iti vin.

#2140
icename

icename

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 12.02.2005
Desigur, multumesc pentru raspunsuri!

#2141
bordanc_nicu

bordanc_nicu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 18.07.2009

 catalinman, on 17 septembrie 2022 - 09:54, said:

Da.

Cine este pe zona Rural primeste router cu Wi-Fi 5 (standard AC) in custodie (gratis) si primeste router Tenda sau Mercurys sau Xiaomi. Sau daca vrea Wi-Fi 6 plateste 3 lei chirie si primeste Fiberhome.

Valabila chiria de 3 lei inclusiv la Fiberlink Gigabit Popular.

Cine e pe zona Urban nu poate sa primeasca Wi-Fi 5, doar Wi-Fi 6. La netul de 30 de lei cu 500 Mbps se plateste chirie de 3 lei, la netul de 40 de lei cu 1000 Mbps nu se mai plateste 3 lei chirie pentru routerul Fiberhome.

Dar ce specificații are acel Fiberhome? Am înțeles cum că ar fi vorba de modelul Fiberhome SR1041Y; dacă e acesta, unde pot să găsesc detalii despre el, sau mai exact, m-ar interesa dacă e mai bun decât acesta din numele topicului.

#2142
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,019
  • Înscris: 16.07.2015
Partea bună e că acel Fiberhome Wi-Fi 6, pare că are 4 antene, în loc de 2, așadar, teoretic, are și acoperire mai bună.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate