Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Uree 239 analize catel

Programare Sala Tulcea

Tensiune mica Smart Forfour 2017
 Reglaj a

Desparțire de sotie

Problema combina frigorifica

Persoanele care nu se scalda (in ...
 Redmi K50 in Reteaua Digi

Revolut x Vodafone - Obține ...

Cade internetul la platformele St...

Rulouri de aluminiu DIY
 Despre Monitorizarea Sunetului &#...

Șeful bancii centrale a Polo...

Ac adaptor HKA 12150EC 230

Dosarul Revoluției: „g...
 

UPS Mustek Powermust 2018S nu afiseaza incarcarea bateriei.

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
fiziflash

fiziflash

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 568
  • Înscris: 21.07.2003
Am schimbat ieri la un UPS Mustek Powermust 2018S acumulatorii cu altii identici, conform procedurilor din manual.

Totul bine si frumos, cu singura problema ca pe display-ul UPS-ului nu apare bara de progres incarcare al acumulatorilor, Dupa ce i-am schimbat aceasta indica full, i-am descarcat complet (bara nu a coborat treptat, deodata cand s-au golit a mers pe 0) si de atunci pe 0 a ramas.

Pe aplicatia ups-ului arata ca incarca, voltajul acumulatorilor il citeste corect (acesta tot creste pe masura ce acumulatorii se incarca) insa la procentul de incarcare imi afiseaza in aplicatie 1% iar pe display-ul UPS-ului nici o bara nu s-a inegrit (sunt 5 bare, fiecare pt 20% capacitate).

Am vreo posibilitate sa fac ceva in aceasta privinta? Ii pot "reseta" cumva display-ul?

Inca nu s-au incarcat 100% sa vad daca in acel moment imi "sare" direct la 5 bare active.

In rest functioneaza totul impecabil. Atasez un print screen din aplicatie.
Attached File  Captura_winpower.jpg   102.72K   17 downloads

Edited by fiziflash, 12 May 2021 - 13:27.


#2
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,372
  • Înscris: 07.06.2014
intrebare de baraj, desi ai schimbat conform manual, ai pus si acumulatori originali? sau niste copii ieftine cu pretentii ca acum sa se comporte ca cei originali?

acumulatorii aceia au si ceva circuite electronice, nu doar 2 borne

#3
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,966
  • Înscris: 15.04.2019

View PostDany_Darke, on 12 mai 2021 - 13:33, said:

acumulatorii aceia au si ceva circuite electronice, nu doar 2 borne

Acumulatori sigilati Pb-acid 12V/ 7Ah (2 borne) cu circuite electronice? N-am vazut niciodata. Poti sa pui un link?

#4
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,981
  • Înscris: 01.12.2001
De ce i-ai descărcat la zero?

Lasă-i o zi sa se încarce și apoi scoți alimentarea. Vezi cat timp îți funcționează în sarcina.
Dacă funcționează chiar normal ... E bine.
Daca "pica" în câteva secunde sau minute: nu e bine


#5
fiziflash

fiziflash

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 568
  • Înscris: 21.07.2003

View Postdorin_2k, on 12 mai 2021 - 14:04, said:

De ce i-ai descărcat la zero?

Lasă-i o zi sa se încarce și apoi scoți alimentarea. Vezi cat timp îți funcționează în sarcina.
Dacă funcționează chiar normal ... E bine.
Daca "pica" în câteva secunde sau minute: nu e bine

I-am lasat sa se descarce la 0 pentru ca nu cobora nici o liniuta pe masura ce se consumau. Nu stiam cat sa ma astept ca vor tine. Dupa exact 10 minute la un consum de 800w s-au inchis.

La o perioada de 3 ore de incarcare i-am pus din nou in sarcina si tin curentul. De asemenea monitorizarea voltajului din aplicatie e corecta. acum a ajuns 56,8V deci 14,2 pe acumulator. Sunt incarcati complet.

View PostDany_Darke, on 12 mai 2021 - 13:33, said:

intrebare de baraj, desi ai schimbat conform manual, ai pus si acumulatori originali? sau niste copii ieftine cu pretentii ca acum sa se comporte ca cei originali?

acumulatorii aceia au si ceva circuite electronice, nu doar 2 borne

Acumulatorii sunt cu acid, au doar 2 borne iar cei pe care i-am luat sunt identici cu acestia. Au doar borna de plus si minus.


Deci de incarcat incarca, curentul il tin, voltajul il citeste, singura problema ca nu afiseaza corect nivelul de incarcare/descarcare si pana acum nu a oprit incarcarea. Ma gandesc sa ii pun din nou pe cei vechi.

#6
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,981
  • Înscris: 01.12.2001
Cei originali tot cu acid erau?

Totuși nu trebuia să ii descarci la zero pe ăștia. Posibil sa ii fi stricat.
Scoate cate unul și măsoară-l separat. Tensiune și curent de încărcare.

#7
fiziflash

fiziflash

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 568
  • Înscris: 21.07.2003

View Postdorin_2k, on 12 mai 2021 - 18:48, said:

Cei originali tot cu acid erau?

Totuși nu trebuia să ii descarci la zero pe ăștia. Posibil sa ii fi stricat.
Scoate cate unul și măsoară-l separat. Tensiune și curent de încărcare.

Da, sunt absolut identici cu cei originali. Si cei originali au fost descarcati la viata lor (au peste 3 ani) de mai multe ori pentru ca au tot fost pene de curent. Inca erau functionali insa am vrut sa pun altii ca sa stiu ca am ups ul in termeni optimi.

Am sa incerc maine sa ii masor separat. Apropo, cand au venit aveau tensiune mica, sub cea minima scrisa pe ei. Si daca tot desfac iar magaoaia voi incerca sa ii pun iar pe cei vechi sa vad daca se rezolva problema.

#8
fiziflash

fiziflash

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 568
  • Înscris: 21.07.2003
Am scos azi toti acumulatorii, i-am masurat. Indica intre 13.07 si 13.11 in conditiile in care am lasat UPS-ul scos din priza peste noapte.

Am pus din nou acumulatorii vechi, care au tensiuni intre 12,7 si 12,8V insa problema persista.

Daca in rest funtioneaza risc sa mi-i supraincarce? O fi vreo problema de soft a ups-ului? M-am uitat pe google ar nu am vazut sa mai aiba cineva aceasta problema.

#9
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,942
  • Înscris: 24.11.2002
Vezi prin manual/internet poate exista o procedura de "recalibrare" la inlocuirea bateriilor.

#10
fiziflash

fiziflash

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 568
  • Înscris: 21.07.2003

View Postvestale, on 13 mai 2021 - 11:26, said:

Vezi prin manual/internet poate exista o procedura de "recalibrare" la inlocuirea bateriilor.
M-am uitat dar nu este. In schimb m-a uimit faptul ca desi intr-un tabel din manual spune ca incarcarea pana la 90% se face in 4 ore, pentru incarcare completa se specifica ca trebuie lasat in priza 48h. Dupa aceea am sa activez functia de testare acumulatori. Acum nu imi permite sa fac asta.

Revin dupa 48h cu ce s-a intamplat.

#11
fiziflash

fiziflash

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 568
  • Înscris: 21.07.2003
Update: de ieri pana astazi s-a aprins o liniuta, adica dupa spusele lor incarcare 20%. In conditiile in care in manual spune ca 90 la suta se incarca in 4 ore.
Ma astept ca in cateva zile sa se aprinda alea toate. Sincer in momentul acesta cred ca a avut "problema" asta si inainte insa nu a interesat pe nimeni.
Vedem...revin...

#12
fiziflash

fiziflash

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 568
  • Înscris: 21.07.2003
Update: s-au mai aprins doua liniute din 5. Nu inteleg cum calculeaza UPS-ul cat de incarcata e bateria avand in vedere ca in manual specifica clar ca in 4 ore se incarca 90 la suta insa probabil ca pana luni vor fi aprinse toate cele 5 liniute. Revin cu update final poate se mai intalneste cineva cu aceasta problema si ii va fi de ajutor.

#13
fiziflash

fiziflash

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 568
  • Înscris: 21.07.2003
Ultimul update: apare incarcat complet. Se pare ca dureaza 48-36h pana cand considera acumulatorii incarcati complet. Ca atat dureaza si in fapt sa se incarce sau acesta e doar modul de afisare al echipamentului nu stiu.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate