Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Paste si 1 Mai la mare, fara gratar si inviere

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006
Pentru ca se apropiau sfintele zile libere si timpul arata frumos am rezervat trei nopti la Mamaia, Hotel Metropol 3 stele, ieftin, 339 lei cazarea pe sejur prin agentie, camera "modernizata", la receptie era 120 iar cea mai ieftina la parter 99 lei. Vreme perfecta pentru ceva dure cu bicicleta.

Plecat vineri dimineata din Giurgiu, nici prea dimineata, pe la ora 8, vremea nu arata grozav. Am urcat biclele pe suportul de hayon si da-i bataie pe orice dar nu autostrada, pentru ca n-am chef sa merg cu doua bicle atarnate de masina si toti dereglatii alrgand cu 170 la ora. Nu ne grabim nicaieri, e o calatorie de placere. Directia Oltenita si Calarasi, drum ok-ish si apoi spre Dragalina si pe vechiul drum spre mare, paralel cu autostrada. Evident liber, mers cu 90-100 la ora si admirand peisajul. La Fetesti nu am incotro si intru pe A2. Am de mers doar 20 km pe ea si fix acolo e dopul, se lucreaza pe un sens asa ca stam 20 de minute blocati. La Cernavoda o luam grabit spre Silistea si iesim pe la Dorobantu si Ovidiu, Lumina, Navodari si Mamaia. Calatorie de placere, 5 ore, cam atata faceam si cu Oltcit-ul acum 15 de ani :D .

La hotel cazare imediat, personal extrem de amabil, am avut unde sa tinem bicicletele in hotel, intr-o incapere inchisa. Camera mititica dar foarte curata. La trei stele nu avea tamplarie termopan insa cea veche e lemn era frumos vopsita si ingrijita. AC-ul baga caldura cum trebuie, si a fost bun pentru ca pornit nitel seara facea temperatura confortabila in camera. TV LCD, nu l-am incercat sa vad cum e. Apa calda de nota 12, nu am vazut asa temperatura si presiune nici macar la 4 stele. Concluzia, o impresie excelenta.
Incepem cu o tura de Constanta. Plecam din Mamaia. Plaja s-a marit, insa nu oricum. Este uriasa. Pontonul acela vechi din piatra de la vechiul cazinou din Mamaia, cel inchis cu gard, acum este in nisip, iar de la el si pana la tarm mai sunt vreo 30 m. Plaja este cu adevarat uriasa. Nisipul este cam... "beton", in sensul ca MTB-urile merg excelent pe el, si se poate merge chiar si cu o cursiera. Insa ceea ce e important, plaja e uriasa. E ca si cum s-ar fi dublat statiunea, si s-a si ridicat cu vreun metru si ceva.
Constanta a ramas la fel. Fara o promenada pe malul marii sau macar o pista de biciclete. O parte din faleza se repara. Parcul Tabacariei la fel ca acum 10 ani. Pana si Mangalia arata parca mai ok.

A doua zi este ziua de tura. Pornim la ora 10 spre Vadu. E cam racorica si tinem o viteza mica pana spre Mamaia Nord, ne ajuta si o briza usoara din spate. Dupa vale ne intram in ritm, catre rafinarie. Intram in Corbu. E o comuna lunga de tot si plictisitoare, iar asfaltul nu e grozav. In sfarsit viram dreapta catre Vadu, asfaltul devine infect ins in curand ajungem la Vadu. Oprim la marketul traditional, la Hacker, care inca de acum 15 ani de pacalea la preturi si tasta altceva pe casa, de aici si porecla. In magazin Hackerul in persoana, cu 10 ani mai batran decat ultima oara cand l-am vazut, care se scuza ca nu s-a obisuit cu codurile produselor. Am cumparat de 20 de lei insa incantarea e priceless, sa fii pacalit de Hacker in stilul lui, chiar daca e cu doi-trei lei, daca nu te fraiereste Hackerul n-ai mers la mare la Vadu sau ai mers degeaba.
Plecam spre Periboina, la intersectie alegem drumul catre plaja, insa in 100 m e clar ca este inundat si ca acolo e mlastina. Din sens opus apare un MTB-ist tarand bicicleta prin mlastina, un Rockrider full-suspension. De obicei asta mi se intampla mie, sunt invidios insa pe de alta parte imi placa sa vad ca mai sufera si altii, nu se uita doar la mine in noroi pana la genunchi. Schimbam pareri, noi o luam pe drumul mai departat de plaja iar el spre Istria.
Nisipul bun, batatorit, merge ca in palma. Peisajul e super, curatenie, inca nu a inceput sezonul. Trecem de pichetul Politiei de Frontiera si mergem pe Gringul Chituc admirand peisajul, pana la Edighiol, unde facem un popas de o gustare. Pornim apoi catre Periboina, trecem podul metalic, insa ne asteapta o dezamagire. Drumul e mai denivelat, multa baliga, mirosuri, gunoaie, exact unde ma asteptam sa fie mai salbatic. Ne reintoarcem dupa 1 km si o luami n sens opus, deja aveam 55 km.
Pe la ora 5 suntem inapoi la Hacker, unde ne intalnim cu proaspata noastra cunostinta, Rockriderul, si ciclistul sau obosit dupa tura. O luam fiecare pe drumul sau, el catre plaja si cherhana, noi catre Mamaia, mai obositi decat la venire. Un dus fierbinte la hotel si o bere ne trimit la somn imediat.

Continuarea maine :D .

#2
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,490
  • Înscris: 30.10.2003
Pictures or never happened!

#3
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006

View PostBursul, on 03 mai 2021 - 22:53, said:

Pictures or never happened!

Maineeeeee!!!! :D

#4
Pudu

Pudu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 547
  • Înscris: 20.10.2020

View Postspooky51, on 03 mai 2021 - 22:42, said:

Oprim la marketul traditional, la Hacker, care inca de acum 15 ani de pacalea la preturi si tasta altceva pe casa, de aici si porecla. In magazin Hackerul in persoana, cu 10 ani mai batran decat ultima oara cand l-am vazut, care se scuza ca nu s-a obisuit cu codurile produselor. Am cumparat de 20 de lei insa incantarea e priceless, sa fii pacalit de Hacker in stilul lui, chiar daca e cu doi-trei lei, daca nu te fraiereste Hackerul n-ai mers la mare la Vadu sau ai mers degeaba.
Inteleg ca omul pacaleste fara jena toti clientii care intra in magazinul lui? Are un obicei foarte dubios.

#5
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,802
  • Înscris: 03.02.2007
Dacă nu e pe Strava, nu "ezixtă"!

View Postspooky51, on 03 mai 2021 - 22:42, said:

...Gringul Chituc...
Grindul?

#6
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008

View PostPudu, on 03 mai 2021 - 23:36, said:

Are un obicei foarte dubios.

Da, de a fura.

Edited by daniMMM, 04 May 2021 - 06:59.


#7
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006
Prima zi, pe drum. Dupa blocajul de pe autostrada iesim prin Cernavoda. Drumul de la Cernavoda prin Silistea a ramas la fel de frumos, se vede Dunarea frumos dupa urcarea din Cernavoda pe langa hotelul Yahoo, devenit acum Yahoo Best probabil din ratiuni de copyright :D . Spre Silistea drumul e gol, marginit de campuri de rapita ca initr-o mare galbena, din care rasar centrale eoliene.

Imediat ce ajungem legam temporar bicicletele in fata hotelului si ducem bagajele in camera. Am aranjat si pentru "cazarea" biclelor pe timpul noptii, cei de la hotel sunt foarte amabili. Avem vedere spre parcare si hotel Riviera si spre un stalp bun unde bicicletele pot sta legate la nevoie pe timpul zilei.

Continuam cu o tura de Constanta, o luam pe toate digurile si prin cartierul ce nou. Cat ne invartim pe acolo si prin Mamaia se strang vreo 30 si ceva de kilometrii. E vineri, cam bate un vanticel rece care ne trimite in casa cand se insereaza, dupa cumparaturile facute la Mega.

#8
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,019
  • Înscris: 07.11.2006

View PostPudu, on 03 mai 2021 - 23:36, said:

Are un obicei foarte dubios.

Aica autohton,vrei sa zici,nu?

#9
black1990

black1990

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,290
  • Înscris: 09.04.2008

View Postspooky51, on 03 mai 2021 - 22:42, said:

" ... masina si toti dereglatii alrgand cu 170 la ora."

Daca folosesti banda care trebuie nu cred ca te deranjeaza nimeni.

#10
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006
Ziua a doua este dedicata turei pe care doream sa o facem. Hotaram sa mergem din Mamaia pe biciclete pana la Periboina si sa nu ducem bicicletele pe suportul masinii pana la Vadu, pentru a iesi o tura serioasa. La ora 10 plecam usor pe un vanticel cam rece dar care ne ajuta. Spre Navodari se pare ca avem si mai mult noroc, ne depaseste un ciclocros si ma gandesc la un stat confortabil la trena lui daca merge in aceeasi directie. La urcare spre podul din Navodari ciclocrosul o ia foarte incet si il intreb pe ciclist daca nu se supara sa stam in spatele lui, el rade si spune ca bineinteles ca nu. Urmeaza coborarea spre rafinarie si asfalt bun, pe prietena mea o loveste cheful de alergare si o ia inainte, iar eu o urmez, ciclocrosul ne urmeaza pe coborare, ma hotarasc sa trec in fata si sa duc eu trena, plat, asfalt perfect si vant lateral usor din spate, perfect pentru inviorare. Desi bicicletele sunt de 26" iar anvelopele au balon de 2.4, Maxxis Holy Roller sunt anvelope rapide pe asfalt asa ca mentin o viteza de 29-30 km/h, iar in ritmul acesta s-a dus gandul nostru de stat la trena cuiva, mai precis a ramas undeva in spate.
Alergam pana la intrarea in Corbu, unde o lasam mai usor. Comuna este cam aglomerata, lumea a inceput sa plece la gratar, doar e 1 Mai. Nici asfaltul nu e grozav. Iesim bucurosi din Corbu, insa asfaltul spre Vadu este si mai rau, iar acum avem vantul potrivnic. Mai incetinim ritmul, ajungem pana la urma la magazin cu o medie de 22.5 km/h pe ciclocumputer. N-am folosit nici un tracker pentru ca prefer sa salvez bateria, nu stiu cat de repede se descarca, cum e semnalul si cat vom intarzia in tura.
Luam ceva de mancare si cate o cutie cu bere si plecam spre plaja. La intersectie apucam pe drumul mai frumos, cel care merge pe langa plaja. Din pacate se opreste intr-o mlastina, exact cum s-a intamplat si in 2016 tot la o tura de 1 Mai, doar ca atunci tantarii rupeau, acum nu apare nici unul, ciudat dar placut. Din sens opus, prin mlastina apare un MTB Rockrider, noi nu mai stim zona doarece n-am mai fost de mult, asa ca intalnirea cu el pica la fix. Ne reintoarcem la intersectie si plecam pe celalalt drum, sperand sa fie uscat. Rockriderul pleaca pe traseul sau spre Istria.
Avem un super noroc, drumul este excelent, nisip batatorit pe care poti merge lejer cu 20 km/h, si incredibil, vantul ne ajuta nitel. Si nu bate prea tare, ceea ce se intampla rar in zona. Intram pe Grindul Chituc, la pichetul Politiei de Frontiera bariera este lasata insa cred ca asta nu-i priveste pe biciclisti. Mergem fara probleme, vegetatia se schimba, apar acum si copaci, este si mai frumos.

View Postblack1990, on 04 mai 2021 - 08:18, said:

Daca folosesti banda care trebuie nu cred ca te deranjeaza nimeni.

Ba da, ma deranjeaza. In primul rand nu am chef sa alerg cu 130 cu bicicletele pe hayon spre o destinatie la care nu ma grabesc sa ajung. O viteza de 100-110 e suficient pentru a ma bucura de peisaj, insa peisajul e cam inexistent pana la Cernavoda. Si nu e placut sa mergi pe prima banda cu 110 si ceilalti alergand pe langa tine in cazul in care vrei sa depasesti un TIR care merge cu 90. As avea de castigat ca ajung cu o ora-doua mai devreme dar obosit, asta insemnand ca am pierdut 3 ore din viata cu drumul. Asa am castigat 5 ore de condus cu placere, ajuns fresh la destinatie si sarit direct pe biciclete. Prefer sa ma bucur si de drum, nu doar de destinatie :D .

#11
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006
Pedalam in continuare, mie zona imi da o senzatie placuta de libertate. Acum 15 ani am simtit ca am descoperit o comoara campand acolo. Si acum mi-a placut la fel de mult, zona era curata si aproape neatinsa de om. Am ajuns la stavilarul de la Edighiol si am facut un popas pe plaja. Ultima parte a drumului a fost cu marea in dreapta si lacurile in stanga.
Imi place peisajul oferit de pustietate. Totusi pentru mine este o schimbare. Vadu nu mai este "the place", este "a place". Este frumos, spectaculos, asa cum mi-l aminteam. Si seamana cu litoralul bulgaresc din zona Durankulak-Krapets. Seamana dar nu este tot atat de frumos. In toamna trecuta am facut o tura si in zona aceea si de data asta pot avea un termen de comparatie. Tura de la Vadu a fost ca o "intoarcere acasa" in care am simtit ca la Vadu nu mai este "acasa", este doar un loc frumos, insa exista altele si mai frumoase.
Gandurile de mai sus mi s-au confirmat dupa ce am continuat spre Periboina. Am trecut stavilarul pe pontonul de metal, apoi peisajul s-a schimbat brusc. In zona sunt cateva case si vasele de pescuit, iar zona este murdara, pasc vacile si caii, balega, gunoaie lasate de pescari. Ne-am reintors dupa vreun kilometru.
Ne-am intors e acelasi drum spre casa, am ajuns in Mamaia cu mult inainte sa se insereze, am pedalat "de plimbare" folosind pistele de biciclete acolo unde existau.
A fost o tura foarte placuta, un pic peste 110 km, nisipul a facut-o si ceva mai obositoare.

View PostDigix, on 04 mai 2021 - 00:18, said:

Dacă nu e pe Strava, nu "ezixtă"!

Grindul?

Sorry, grindul Chituc :D . Strava nu prea am folosit mult, preferam Endomondo si mai recent Google Fit. Am renuntat pentru ca nu-mi place sa stau cu grija bateriei si oricum interesul meu pentru distante si medii orare a scazut, oricum am ciclocomputerul

#12
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006

View PostPudu, on 03 mai 2021 - 23:36, said:

Inteleg ca omul pacaleste fara jena toti clientii care intra in magazinul lui? Are un obicei foarte dubios.

Este Hackerul si este datoria sa sa faca asta, pentru ca face parte din traditie :D . Presupun ca nu face asta si cu localnicii :D .

#13
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006
Si iata si duminica sau pastele. Dupa tura de la Vadu fundurile protesteaza nitel asa ca pur si simplu dam o tura sa vizitam noua "perla" a litoralului, Mamaia-Nord - Navodari.
Pornim, de ce nu, pe plaja. Nisipul este... beton. Plaja este uriasa, simt nevoia sa repet mereu asta. Este uriasa si in Mamaia-Nord, mergem fara probleme pana aproape de campinguri, unde este o portiune in lucru. Din cate imi dau seama se ingroapa o groaza de tevi zdravene din metal si se pune nisip peste ele. Iesim putin printre blocuri si apoi ne reintoarcem pe plaja si mergem pana la Navodari. Este o delimitare stricta Mamaia-Nord - Navodari, acum se vede cu ochiul liber. Se termina plaja enorma si incepe faleza de promenada din Navodari. Ultimul "residence" din Mamaia-Nord se numeste  Zora.
Se construieste in draci. De anul trecut s-a triplat totul. In Mamaia macar s-a triplat si plaja. Foarta multa lume in acest santier, lume pestrita. Am vazut ca se poarta inca acel costum de club, pantaloni negri precacati peste care ai un tricou alb ca izmenele bunicului si pe deasupra o bluza neagra lunga pana la turul artificial. Fetele poarta in general negru si mult machiaj si chestii care sclipesc in soare. Toti la un loc seamana cu o procesiune de chelneri plecati la un simpozion despre alimentatia publica, riscuri si beneficii.
Ne strecuram pe faleza pana la capat, apoi facem dreapta pe dig. Digul protejeaza portul Midia si este OMFG huge. Pe maps 4 km. Pornim pe el, prima parte drum cu hartoape apoi dale bune de beton. In stanga si dreapta foarte multe masini cu chinezi care aduna si fac gratar cu scoici. Nu impreuna, cred ca e vreun obicei, sunt masini cu numere de B dar si de alte judete. Cum m-am uitat mult la Silicon Valley m-a apucat rasul si tocmai era sa strig catre prietena mea "Jin-Yang see food" cand imi cad ochii pe Dusterul alb cu numar B xxx JIN Posted Image . Mergem pana la capatul digului, de unde Navodariul se pierde in ceata, apoi ne intoarcem. Doi chinezi vin agale cu o sacosa cu scoici latrati de doi caini autohtoni carora pare ca le lipseste instinctul de conservare. Un alt dulau vine hotarat spre o chinezoaica subtirica, in ochii lui pare ca si-a gasit victima. Chinezoaica subtirica o ia drept spre caine, in ochii ei se vede un gratar. Cainele aproape ca latra niste scuze apoi se retrage politicos, latrand de doua ori spre noi pentru a-si salva reputatia.
Ne intoarcem in Mamaia pe pista de la sosea, mancam ceva si apoi stam la plaja, a iesit soarele. Apa este rece insa nu insuportabila, asa ca am intrat si eu pana la brau, daca e paste macar sa ud si eu oualele.

#14
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,490
  • Înscris: 30.10.2003
Nimic spectaculos de vazut. In afara sa te balacesti in mare sau sa te prajesti la soare nu prea ai ce face.

#15
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View PostBursul, on 04 mai 2021 - 12:46, said:

... In afara sa te balacesti in mare sau sa te prajesti la soare nu prea ai ce face.

Ba da, mai poți băga la maț și poți vizita frumusețile Dobrogei. Adică pui doar o bază și faci excursii în circuit. Dar astea cu mașina.
Cu bicicleta omul a vrut să simtă doar puțină libertate și să retrăiască anumite momente „de suflet”, chiar dacă totul e dezolant în zona aia.

Eu aștept cu interes să se înceapă construcțiile în Corbu, în zona „betonatei”. Poate că nu am luat chiar de tot țeapă în 2008 ...


Sănătate și toate cele bune !

#16
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,490
  • Înscris: 30.10.2003
Si ce frumuseti sunt in Dobrogea, in afara de Delta?

#17
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006

View PostOvidiuNS, on 04 mai 2021 - 12:56, said:

Ba da, mai poți băga la maț și poți vizita frumusețile Dobrogei. Adică pui doar o bază și faci excursii în circuit. Dar astea cu mașina.

Depinde de cat poate fiecare. Noi de exemplu am facut in 2016 cu bicicletele o tura Cernavoda - Capidava - dealul Alah Bair - Cheile Dobrogei - Sacele - Vadu. Au iesit vreo 120 km de asfalt si offroad in ziua aceea, apoi am dormit la Vadu la o pensiune si a doua zi am pornit spre Constanta, de unde am luat trenul spre Cernavoda, unde lasasem masina. Nu e nimic dezolant pe Grindul Chituc, poate doar daca duci lipsa vreunei saorme cu de toate si a unei spalatorii auto :D . In rest nisip, vegetatie, lacuri, multe pasari si plaja salbatica.

View PostBursul, on 04 mai 2021 - 13:02, said:

Si ce frumuseti sunt in Dobrogea, in afara de Delta?

Mi-a placut Capul Dolosman, cetatea Enisala, Histria, chiar si monumentul de la Adamclisi.

View PostBursul, on 04 mai 2021 - 12:46, said:

Nimic spectaculos de vazut. In afara sa te balacesti in mare sau sa te prajesti la soare nu prea ai ce face.

Depinde de gusturi. Mie imi place sa inot, sa stau la soare cu o carte in mana, sa fac snorkeling, sa ma dau cu bodyboardul si sa ma plimb cu caiacul. Nu, n-as face asta in Mamaia sau Nisipurile de Aur, acolo as merge cu bicicleta in extrasezon si cu caiacul daca nu e prea rece apa tot prin mai sau octombrie.
Pe de alta parte as prefera sa stau la plaja in Mamaia sau Navodari decat sa vizitez manastirile din Moldova sau cine stie ce biserici si catedrale sau muzeul maslinelor si uleiului de masline din Grecia :D . Ce-i drept ca mi-a placut Muzeul Marinei, insa acolo erau tunuri :D .

Intoarcerea spre casa am vrut s-o facem pe acelasi traseu in sens invers, insa la Cernavoda surpriza, traficul blocat la intrarea pe A2 masinile asteptau inca din oras, nu stiu de unde venisera atatia. Dupa 10 minute de asteptare m-am saturat, am intors masina si am pornit spre Harsova, drum frumos si pe alocuri pe langa Dunare. La Slobozia am luat-o spre Dragalina si apoi Calarasi, cu inca un "dop" in dreptul A2, Dragalina, care insa s-a decongestionat usor. Cam multa aglomeratie pentru perioada aceasta, insa cred ca multi au simtit sfarsitul pandemiei in mini-vacanta asta,

#18
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View PostBursul, on 04 mai 2021 - 13:02, said:

... ce frumuseti sunt in Dobrogea, in afara de Delta?

În afară de Deltă sunt destule obiective, mie mi-ar trebui să aloc cam vreo săptămână. Am în vedere în primul rând cele 3 mânăstiri celebre (Cilic-Dere, Cocoș și Saon), ruinele de cetăți, Cheile Dobrogei cu tot ce înseamnă, munții Măcinului (numai în ei ai putea petrece o săptămână), biserica în peșteră (Sf. Andrei) de lângă Adamclisi (pe care l-am vizitat deja în 1996, dar aș mai merge o dată pentru poze - dacă tot o să trec pe-acolo), muzeele, acvariile (pe cel de lângă Cazinou l-am vizitat deja, tot în 1996, dar aș mai merge - exact ca la Tropaeum Traiani), și ar mai fi câteva obiective nu la fel de importante, dar vizitabile în cazul că se trece prin apropiere.
Mai ține cont că nici nu am amintit de stațiunile de pe litoral, care nu sunt de nevizitat în totalitate. De exemplu, oricând m-aș mai plimba pe faleza de la Eforie Nord, care e de suflet pentru mine, la multe concursuri de șah am participat acolo. Nu pe faleză, evident ...


View Postspooky51, on 04 mai 2021 - 13:58, said:

... Nu e nimic dezolant pe Grindul Chituc, poate doar daca duci lipsa vreunei saorme cu de toate si a unei spalatorii auto Posted Image . In rest nisip, vegetatie, lacuri, multe pasari si plaja salbatica ...

Eu m-am referit la poze, care în cazul unei zile înnorate nu sunt cele mai îmbietoare.
În rest, unei shaorme nu-i zic nu niciodată, dar nu chiar cu de toate. Și mai sunt și altele, pizza, de exemplu. Dar ai uitat de midii și de garizi, care sunt fructe de mare. Am scos destule de-astea de pe la baza digurilor, pe vremea comunismului ... Și există în continuare, dar lumea nu cunoaște.


Sănătate și tcb !

Edited by OvidiuNS, 05 May 2021 - 09:19.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate