Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Midlife crisis?

* - - - - 7 votes
  • Please log in to reply
719 replies to this topic

#19
2Unlimited

2Unlimited

    "No limits"

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,636
  • Înscris: 29.12.2016

 varzeanu, on 23 aprilie 2021 - 08:38, said:

Nu mai trimiteti oameni sanatosi la psihiatru. Pentru astfel de probleme exista psihoterapeuti. Confom zicalei "mai bine plangi la psihoterapeut decat sa razi la psihiatru" Posted Image

Din punctul de vedere al omului care are o suferinta si vrea sa ceara cuiva un sfat, certificatele si patalamalele psihiatrilor, psihologilor si psihoterapeutilor creeaza mai adesea confuzie. Am atacuri de panica, unde sa ma duc? Sa ma duc la psihiatru? Asta inseamna ca sunt nebun? Sau mai bine la psiholog?

Si adevarul e ca, adesea, domeniile se intersecteaza destul de mult. Si oficial, si neoficial. Oficial pentru ca un psihiatru poate fi si psihoterapeut sau chiar psiholog si de fapt orice combinatie e posibila. Neoficial pentru ca e adesea greu sa tragi o linie si sa spui: aici se termina domeniul meu, mergeti dumneavoastra si consultati un alt specialist. Psihiatrii au fortareata farmacoterapiei, care le apartine in exclusivitate pentru ca doar un medic poate prescrie medicamente. Prezenta psihiatrului e intotdeauna necesara in marea patologie psihica, cum sunt schizofreniile, tulburarile bipolare, depresiile majore. Dar daca psihiatrii se ocupa cu tulburarile psihice, nu sunt ei de fapt in plina psihologie clinica? Si daca un psihoterapeut trateaza suferinte psihice, nu este asta un fel de medicina? Dar diverse studii spun ca ceea ce conteaza mai mult nu e scoala de psihoterapie, ci calitatea relatiei dintre terapeut si client. Dincolo de asta, doar terapiile foarte tintite catre o problema specifica (cum e terapia cognitiv-comportamentala) se preteaza la studii stiintifice precum sunt cele din psihiatrie care, ca toate ramurile medicinei, ar trebui sa fie bazata pe dovezi foarte solide. Asa ca daca incerci sa vezi, de exemplu cautand pe internet, cam ce psihoterapie ti s-ar potrivi mai bine, s-ar putea sa nu te lamuresti deloc...

Si lucrurile se complica din ce in ce mai mult atunci cand in joc intra tot felul de alti concurenti sau candidati la rolul de tamaduitor al mintii. Asa ca nu e intotdeauna usor sa te orientezi catre persoana potrivita. Sa nu disperam, insa. Pentru ca actorul principal in actul terapeutic nu e nici psihiatrul, nici psihologul, nici psihoterapeutul. Protagonistul sunteti dumneavoastra. Si partea cea mai importanta a actului terapeutic e dorinta de mai bine. Mai mult, macar ideal, psihiatrul, psihologul si psihoterapeutul fac echipa buna. Asa ca nu e sarcina dumneavoastra sa stiti dinainte unde sa mergeti. Daca aveti o problema, adresati-va oricarui profesionist acreditat al sanatatii mintale. Si el, sau ea, va va indruma, pe cat poate, mai departe. Daca psihoterapeutul considera ca merita sa vedeti si un psihiatru, va va spune acest lucru, si viceversa. Fisa posturilor noastre va poate fi cam tot la fel de utila pe cat prospectul unui medicament: e nevoie de ea, dar nu va spune mai nimic despre dumneavoastra.

Sursa:
https://www.medlife....hoterapeut.html

Edited by 2Unlimited, 23 April 2021 - 09:05.


#20
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,521
  • Înscris: 05.06.2009
Pe y o vei uita. Cu timpul.
Dacã eram în locul lui x, nu ți-aș fi dat o a doua șansã. Ești conștient ca a suferit ca un câine, în perioada ta de rãtãcire, și ca nu mai are, nici nu va mai avea încredere în tine?
Nici mãcar nu e vina ei ca nu te-a putut satisface în pat. Dacã o iubeai cu adevãrat, ai fi fãcut tot ce era omenește posibil sa o ajuți sa treacã peste traumele violului și abuzului sexual, inclusiv mers la psiholog.
Personal, cred ca esti obsedat sa deții controlul și nu ai încredere în nimeni. De aici obiceiul de a-ți spiona/verifica/urmãri nevasta și amanta, pe rețelele sociale, ce deplasãri au fãcut, cu cine, câte ore, șamd. N-ar fi rãu sã discuți și tu cu un psiholog.


#21
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,778
  • Înscris: 12.01.2018
divorțezi de X mergi cu Y un an până stoarce tot din tine financiar vorbind după care ești de unde ai plecat la ușa lui X cerându-i iertare.
fă sex cu x învaț-o că nu știți niciunu.aprinde lumina și aruncă pătura

#22
JAWS

JAWS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 812
  • Înscris: 22.03.2005
- X e mama la copii si Y pofta inimii.
- X are intr-adevar nevoie de psiholog ca sa treaca peste probleme sexuale
- Y e o attention whore care probabil o sa se schimbe doar cu barbatul potrivit sau mult mai tarziu (gen cand prietenele de clubareala incep sa dispara una cate una din motive de familie/copii)
- sexul e ok, dar cu inaintarea in varsta ajunge sa-si piarda din importanta in cuplu, altele incep sa-l inlocuiasca usor usor
- pe Y o blochezi pe toate caile posibile, schimbi jobul sau macar echipa si va trece

Edited by JAWS, 23 April 2021 - 09:04.


#23
vimann

vimann

    Feed on Tragedy

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,712
  • Înscris: 06.07.2005
Poate ca prostul clasei tre sa mearga la psihoterapeut. Y e bagaboanta, dar de la bun inceput ai stiut ce ii poate pielea si tot te-ai bagat. Apoi ai incercat din rasputeri sa o schimbi, vazand ca n-a mers ai inceput sa faci pe suparatul. Cu X lucrurile sunt compromise, daca e pres si te accepta inapoi indiferent de situatie.

#24
axisborn

axisborn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 20.11.2020
Mda, "prostul clasei" e o alegere de apelativ foarte inspirata. Definitia barbatului fraier  si usor manipulat de femeie.
Evidenbt n-am citit decat inceputul, ca e prea lung :)

#25
marius2k

marius2k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 808
  • Înscris: 11.03.2014
Ocupa-ti mintea si timpul cu X
Incearca sa o recuceresti, mancare, curat, iesiri, plimbari, concedii.
La inceput va fi ca un al 2-lea job, cu timpul te va acapara si o vei face din placere.
Daca o consideri, inca, o femeie frumoasa, o sa iasa!
Sterge orice are legatura cu Y, si spune-ti, chiar daca nu o crezi: Da'o in ma'sa! Azi, maine, si tot asa.

Schimba, daca poti jobu'
Sau aplica varianta: Da'o in ma'sa!

Nu exista femei frigide! Ci doar prosti care nu stiu sa le relaxeze!

#26
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006
Psihiatrul este in primul rand medic, iar in functie de simptome poate recomanda tratament sau psihoterapie. Psihologul are mare sanse sa fie un fel de "am dat la psihologie, sociologie, SNSPA si ASE, am intrat la toate si am ales-o pe prima".

 varzeanu, on 23 aprilie 2021 - 08:38, said:

Nu mai trimiteti oameni sanatosi la psihiatru. Pentru astfel de probleme exista psihoterapeuti. Confom zicalei "mai bine plangi la psihoterapeut decat sa razi la psihiatru" Posted Image


#27
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
Nu mi se pare ca Y l-a manipulat in vreun fel. Fetei ii place sexul, distractia, nu simte nevoia sa stea nas in nas 24/7 cu partenerul, nu e de tinut in lesa, sau cu o lesa foarte lunga si lejera, de catre cineva cu alt profil decat al initiatorului.

In locul lui, as lua o pauza (temporara cu tendinte de definitiva) de la amandoua si as cauta altele, cu care sa fac sex pana ma satur, sa calatoresc, sa ma distrez.

LE: si as vedea si ce a facut ingenua X cu zecile alea de mii de eur.

Nu inteleg de ce sa te bagi/ramai de bunavoie intr-o relatie care nu te satisface sexual.

Edited by irina2014, 23 April 2021 - 09:17.


#28
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 corinadaniela, on 23 aprilie 2021 - 09:00, said:

Pe y o vei uita. Cu timpul.
Dacă eram în locul lui x, nu ți-aș fi dat o a doua șansă. Ești conștient ca a suferit ca un câine, în perioada ta de rătăcire, și ca nu mai are, nici nu va mai avea încredere în tine?
Nici măcar nu e vina ei ca nu te-a putut satisface în pat. Dacă o iubeai cu adevărat, ai fi făcut tot ce era omenește posibil sa o ajuți sa treacă peste traumele violului și abuzului sexual, inclusiv mers la psiholog.
Personal, cred ca esti obsedat sa deții controlul și nu ai încredere în nimeni. De aici obiceiul de a-ți spiona/verifica/urmări nevasta și amanta, pe rețelele sociale, ce deplasări au făcut, cu cine, câte ore, șamd. N-ar fi rău să discuți și tu cu un psiholog.

Exagerezi. Normal că o verifica p aia că e în perioada focurilor, de început. Când nimic nu e sigur.

El nu are cum să o rezolve pe X. Că nu e psihiatru. Dacă o iubea cu adevărat, nu o înșela. E îndrăgostit de aia mică. Partea bună este că îndrăgosteala trece. Dacă va rămâne cu X, părerea mea este că își va distruge viața.

#29
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,793
  • Înscris: 20.10.2015
X e proasta (te-a primit inapoi), tu esti un nesimtit (stai ca mizerabilul s-o controlezi daca e "cuminte"????)
Cam asta e.

Cauta-ti alta.
N-o sa ai casa nici cu Y, care-ti mananca banii si e neserioasa, si nici cu X care e proasta si pe care n-o respecti si n-o so respecti niciodata

Aveti prea mult timp.
Ma rog, sunteti buni, economic vorbind.
Fara distractiile voastre economia ar merge mai incet.

Nu meriti sfaturi

#30
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,819
  • Înscris: 01.11.2005
Buei, astia de pe aici care credeti ca "prostul clasei" e un barbat moale si etc.
Hai ca va zice Je ca o femeie daca vrea sa te faca cu capul, te face.
Asa ca nu va mai dati voi mari barbati in fata "prostului clasei" ca in realitate nu stiu cat de zmei sunteti.
PLM, eu recunosc ca am slabiciunile mele, le-am avut si intr-o oarecare masura il inteleg perfect, desi daca ma intrebi ma bateam cu mana in piept ca pe mine nu ma face nici o femeie, never-ever.

Y i-a gasit punctul slab, asa cum 95% din barbati il avem: sexul. L-a mirosit ca ii lipseste sexul, asa ca pentru Y nu a fost greu, poate chiar placut sa-l scoata si sa-l aduca unde vrea ea.

X l-a acceptat pentru ca poate a mai gasit o urma de speranta, poate ca chiar l-a inteles pe deplin si asta nu inseamna neaparat o femeie slaba sau proasta. Dimpotriva. Ca o femeie sa te poata ierta pentru ce ai facut, stiind ce ai facut, inseamna ca a dat de pamant cu tot orgoliul tau de barbat

Si multe altele.

#31
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,934
  • Înscris: 07.11.2007
Daca banii nu sunt o problema, poti investi in vindecarea "bubei" lui X. Poate X are capacitati sexuale nebanuite, care trebuiesc vindecate si apoi explorate.
Cu Y e o calatorie riscanta si pe termen foarte scurt, de care cam toti barbatii sunt atrasi , apoi se plictisesc repede.
Cred ca iesirile alea cu fetele erau doar o perdea...

Cum o poti uita? Munca si iar munca.

#32
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,819
  • Înscris: 01.11.2005

 Tsunnnami, on 23 aprilie 2021 - 09:37, said:

X e proasta (te-a primit inapoi),
Dimpotriva as spune.

#33
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
X poate are bafta si gaseste un Z cu acelasi ritm sexual cu al ei. "mai rarut e mai bunut" Posted Image)

nu e de ras, dar sa nu uitam intelepciunea de cartier: f, nu f, vremea p trece.

Y mi se pare foarte autonoma, isi vede de hobby-urile ei Posted Image, l-a acceptat si pe el prin preajma ei, nu si-a batut capul si complicat existenta inutil

Edited by irina2014, 23 April 2021 - 09:52.


#34
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,819
  • Înscris: 01.11.2005

 thalia, on 23 aprilie 2021 - 09:41, said:

Cum o poti uita? Munca si iar munca.
Sau timp liber cat mai mult cu X.
Munca in astfel de situatie nu merge.

#35
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,466
  • Înscris: 21.04.2014

 prostulclaseismile, on 23 aprilie 2021 - 02:26, said:



Se da urmatoarea situatie: boy meets girl (o sa o denumesc in continuare ca X), se plac, se muta impreuna la nici 2 saptamani dupa ce s-au cunoscut, incheaga o relatie care a trecut prin bune, prin rele, si bate undeva spre 8 ani, care a continuat printr-o casatorie.



Si nu puteai sa le numesti sotie si amanta, fara sa ne pui creierul pe bigudiuri cu X si Y ? :lol:







#36
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
asta mi-a scapat, cu casatoria.

Prea multe detalii, parca ar povesti un film

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate