Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 

Salariu mare sofer doar cu cat. B

  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
neks

neks

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 701
  • Înscris: 04.04.2020
Un cetatean 57 de ani ( se pensioneaza in toamna ) sofer pe autosalvare salariu 7000 lei/luna fara vreo doua/trei sute. Studii ioc, maxim 12 clase, la seral poate. Dar cu o pila, o vorba buna unde trebuie la momentul oportun se rezolva..
Cand s-au ridicat salariile in sistemul medical au fost inclusi si soferii de pe autosalvari. Nu au studii medicale, sunt doar soferi ca noi toti. A fost o "portita" neasteptata de scapare catre un trai mai bun :)
Un inginer, economist, profesor, etc, oameni care au studiat, care si-au tocit coatele pe banci si si-au ars creierii nu castiga cat unul de asta care a invatat doar scoala de soferi ( doar cat. B ) si care tot ceea ce face e ca invarte un covrig. Am spus, o "portita". Ce portite ofera viata uneori, cam rar...
Soferul de care zic in timpul liber face naveta intre birturi, betiv notoriu.
La salariul bun se mai adauga, furtul motorinei din autosalvari pt copiii lui ce si-au luat masini diesel special ca e taticu' sofer la Stat, si ciubucurile apartinatorilor pe care ii transporta la spitale. Da, oamenii la necaz imping, la asistentul de pe autosalvare si la sofer. Ca vezi doamne, le-au facut un bine. Asa-i romanu' invatat...

#2
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,111
  • Înscris: 29.06.2005
Raspunsul la postul tau ar fi " Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia" - o zicala romaneasca, foarte contemporana si actuala, din pacate.

Pe mine ma supara genul asta de oameni, care "si-au tocit coatele pe bancile facultatii" ( a se citi: au obtinut o hartie la fabrica de diplome) - si dupa asta se uita de sus la ceilalti.

Eu spun ca fiecare isi merita banii pe care stie sa se vanda.
Daca esti inginer si primesti 2000 lei - ala esti. Inginer de 2000 de lei.
Daca esti gunoier si primesti 7000 lei - esti gunoier de 7000.

Nu vad unde e problema?
Si inca o chestie - ce face fiecare in timpul liber e treaba lui. Ca bea, ca f**e, ca se uita la TV....e timpul lui, il foloseste cum vrea. Atata timp cat omul vine treaz la munca, isi face treaba bine, fara probleme....

Hai sa-ti f*t ZEN-ul maxim:
- nu "mi-am tocit coatele pe bancile facultatii" - lucrez ca tehnician (repar utilaje). Program 8h/zi, week-enduri libere, asigurare privata, beneficii lunare peste 5000 lei. La privat.Nu in Bucuresti, ci intr-un orasel din Moldova. Pentru ca atata merit momentan.



Uite de aia unii oameni traiesc toata viata nefericiti....

Edited by florinel, 21 April 2021 - 19:27.


#3
neks

neks

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 701
  • Înscris: 04.04.2020
Am inteles. Eu sunt prostul...multumesc ca m-ati luminat.

#4
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,078
  • Înscris: 20.12.2007

View Postneks, on 22 aprilie 2021 - 08:19, said:

Am inteles. Eu sunt prostul...multumesc ca m-ati luminat.
Ca sa parafrazez un proverb din lumea pokerului
Dacă te uiți în jur și nu vezi cine e fraierul apoi ala ești tu.

#5
neks

neks

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 701
  • Înscris: 04.04.2020

View PostKokoshmare, on 24 aprilie 2021 - 22:01, said:

Ca sa parafrazez un proverb din lumea pokerului
Dacă te uiți în jur și nu vezi cine e fraierul apoi ala ești tu.
M-am prins sau nu la ce mi-ai raspuns, nu stiu. Dar tehnicianul din Moldova ce m-a facut PROST, cu salariu de 5000, un adevarat record pe zona aia, ( eu sunt din Ardeal si am 9000/luna/mana )  nu a observat ca io vorbeam de ceva "furt" ( adica ceva ilegal..!! ) plus  ciubuc, adica ceva neimpozabil......in topic !!

MOD EDIT.

Nu e vina soferului !! Cand s-au ridicat salariile in sistemul medical nu trebuiau sa fie inclusi si astia ce alta treaba n-au decat sa invarta de un covrig. O data pe zi maxim, hai de doua ori. Asta stim cu totii sa facem si nu ne plateste nimeni suplimentar.
Calcule gresite la Guvern. Statul roman are bani.......de risipit Posted Image

Edited by AlbastruIndigo, 26 April 2021 - 13:51.
Atentie la limbaj!


#6
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,111
  • Înscris: 29.06.2005
Prietene.
Nu suntem aici sa ne masuram lungimea. Sau grosimea.

Ti-am spus ca o sa fii pe veci nefericit daca porti grija altora in loc sa-ti vezi de viata ta.

Cu ce te deranjeaza pe tine, sau cum iti afecteaza tie viata faptul ca un nene are 7000 salariu, bea in timpul liber si cine stie ce mai face?

La partea cu furtul lucrurile sunt simple - aduna dovezi si fa plangere. Simplu.
La partea cu ciubucul - ia si deschide topice si pentru frizeri, curieri, chelneri....etc.

Pe mine ma lasa rece "valoarea" ta. Sau de unde esti. Am viata mea, nu-mi lipseste nimic si ma bucur de tot ce am realizat cu manutele si mintea mea. La fel de fericit eram si cand castigam 1500 lei.
Nu m-a ros niciodata invidia ca altul are mai multe, sau mai mult; si n-am privit niciodata de sus nici la necalificati. Tot respectul pentru oricine isi castiga cinstit existenta.

Insa am o problema cu tine - de fapt cu felul in care ai pus problema; de parca tu esti "miezul" doar pentru ca ai trecut printr-o institutie superioara - prin care, oricum in ultimii 15-20 ani, se trece ca gasca prin apa; iar nenea ala sofer e un infractor de cea mai joasa speta, care fura de la stat (pentru ca zici tu si trebuie sa te credem pe cuvant).


Si doar ca sa-ti arat greseala din logica ta (nu-ti doresc asta, doar ipotetic):

- s-ar putea sa-l apreciezi foarte mult pe nenea soferul de salvare dupa ce te-a dus la spital in timp util cat sa-ti fie viata salvata dupa vreun accident.

Quote

astia ce alta treaba n-au decat sa invarta de un covrig. ......... Asta stim cu totii sa facem si nu ne plateste nimeni suplimentar.

Pai da, si aia de la raliuri tot de un covrig invart. Asta stim sa facem cu totii, dupa logica ta. Daca ai impresia ca e usor sa conduci o ambulanta la urgenta esti complet ignorant. Pe langa faptul ce trebuie sa identifici culoarele disponibile in trafic, sa conduci rapid prin trafic aglomerat, trebuie sa fii si suficient de agil, incat sa nu zboare "incarcatura" si medicul, care poate trateaza in timp ce soferul conduce...... Mai adauga aici cretinii care nu acorda prioritate, pietonii care traverseaza cu castile in urechi si fara sa se asigure....samd.

Deci da, e usor de dat din gura, de la inaltimea studiilor tale ardelenesti. E mai greu insa de gandit inainte.

Edited by florinel, 26 April 2021 - 18:18.


#7
DarthBane

DarthBane

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,486
  • Înscris: 22.03.2021
Păi avem aici o fișă a postului a unui ambulantier (asa se numește soferul de salvare), e pe jud Dâmbovița, dar bănuiesc că sunt identice în toată țara.

https://www.ambulantadambovita.ro › ...PDF
Rezultate de pe web
Fișa Postului Ambulanțier - Ambulanta Dambovita – SAJ Dambovita

Din ce vad eu, pare că are mult mai multe de facut decât să învârtă de volan.
Dacă la asta mai adaugi faptul că e in pragul pensiei, deci spor de vechime maxim, plus că Sănătatea a primit toate măririle salariale din legea salarizării personalului bugetar dintr o dată, nu esalonat pe 4 ani, ai răspunsul la întrebarea de ce ia ăla atat de mulți bani.

Chestiile cu furtul de motorină si primitul de șpagă sunt mizerii, nu le comentez.

#8
neks

neks

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 701
  • Înscris: 04.04.2020
Omul de care zic e bautor mare. Cand ii urca alcoolul la cap incepe sa se laude. Am zis de furt si ciubuc, e lamurita problema. Pe urma omul se lauda ca are salariu mai mare ca si asistentele ce sunt foarte stresate si ocupate cat e programul de lucru cand el a facut doar scoala de soferi categoria B iar asistentele cativa ani de studii. Ghinion pt ele, el sta toata ziua si se uita la TV, sau are doar o cursa pe zi si aia lejera, ca toti participantii la trafic se dau la o parte sa-i faca lui loc cu girofarurile !! Omul crede ca e foarte lovit de soarta cu NOROC Posted Image !! Si eu zic la fel...

'Fratele' din Est care ma face invidios dar el e invidios pe Cluj ( ce amuzant e Posted Image ) asta evident din felul cum scrie, s-a bagat in discutie cu mine doar ca sa fie pe contre, putea sa evite subiectul daca nu-i place, dar na, il da intelepciunea afara din casa si tre' sa miste  si el ceva. Plus ca comenteaza doar ce-i convine, ilegalitatile ii put, vrea omu' sa fie pe contre...asta e, fiecare cu defectul lui Posted Image !!

Edited by neks, 27 April 2021 - 11:44.


#9
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,665
  • Înscris: 15.12.2009

View Postneks, on 27 aprilie 2021 - 11:41, said:

Omul de care zic e bautor mare.
Eu nu inteleg cu ce te afecteaza pe tine asta. A condus beat la munca? L-ai vazut tu conducand beat sau alte chestii? E ficatul lui, sunt banii lui, e timpul lui. Nu este treaba ta cat castiga altul, si ce face cu banii lui.
Citeste primul reply ... e foarte la obiect.

Lasa capra vecinului in pace (alt proverb romanesc).

#10
neks

neks

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 701
  • Înscris: 04.04.2020

View Postro_explorer, on 27 aprilie 2021 - 13:42, said:

Eu nu inteleg cu ce te afecteaza pe tine asta. A condus beat la munca? L-ai vazut tu conducand beat sau alte chestii? E ficatul lui, sunt banii lui, e timpul lui. Nu este treaba ta cat castiga altul, si ce face cu banii lui.
Citeste primul reply ... e foarte la obiect.

Lasa capra vecinului in pace (alt proverb romanesc).
Asa. Dar pe tine cu ce te afecteaza ce scriu eu pe aici. Nu ma poti evita sau care-i problema ta de fapt ?
Folosesti masuri duble dupa cum iti convine tie ?
Eu nu sunt 'capra' sa te uiti la mine peste gard ce fac eu.
Altfel eu si alte milioane de romani platim prin impozite motorina de la Stat, pt pacientii bolnavi contributori prin munca la sanatate si nu ca s-o fure toate lepadaturile, asta in mod sigur...

Edited by neks, 27 April 2021 - 20:46.


#11
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,665
  • Înscris: 15.12.2009

View Postneks, on 27 aprilie 2021 - 20:40, said:

Asa. Dar pe tine cu ce te afecteaza ce scriu eu pe aici. Nu ma poti evita sau care-i problema ta de fapt ?
Esti pe un forum public si ai pus o postare publica - asuma-ti-o!

View Postneks, on 27 aprilie 2021 - 20:40, said:

Altfel eu si alte milioane de romani platim prin impozite motorina de la Stat, pt pacientii bolnavi contributori prin munca la sanatate si nu ca s-o fure toate lepadaturile, asta in mod sigur...
Aduna dovezi si sesizeaza politia. Inregistreaza-l cand povesteste din astea, da inregistrarea la o televiziune si lasa politia sa se autosesizeze. Asta daca intr-adevar chiar face ce spune.

Restul sunt frustrari si refulari de "om superior" .... care iarasi, este un concept gresit dn conceptie.

#12
DarthBane

DarthBane

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,486
  • Înscris: 22.03.2021

View Postneks, on 27 aprilie 2021 - 11:41, said:

Omul de care zic e bautor mare. Cand ii urca alcoolul la cap incepe sa se laude. Am zis de furt si ciubuc, e lamurita problema. Pe urma omul se lauda ca are salariu mai mare ca si asistentele ce sunt foarte stresate si ocupate cat e programul de lucru cand el a facut doar scoala de soferi categoria B iar asistentele cativa ani de studii. Ghinion pt ele, el sta toata ziua si se uita la TV, sau are doar o cursa pe zi si aia lejera, ca toti participantii la trafic se dau la o parte sa-i faca lui loc cu girofarurile !! Omul crede ca e foarte lovit de soarta cu NOROC Posted Image !! Si eu zic la fel...

'Fratele' din Est care ma face invidios dar el e invidios pe Cluj ( ce amuzant e Posted Image ) asta evident din felul cum scrie, s-a bagat in discutie cu mine doar ca sa fie pe contre, putea sa evite subiectul daca nu-i place, dar na, il da intelepciunea afara din casa si tre' sa miste  si el ceva. Plus ca comenteaza doar ce-i convine, ilegalitatile ii put, vrea omu' sa fie pe contre...asta e, fiecare cu defectul lui Posted Image !!

Bea pe banii sau ficatul tău ?
Ai zis niste prostii despre furt si ciubuc, nu se pot lua in seamă.
O avea salariu mai mare ca o asistentă începătoare, e logic, parcă ti am mai explicat o dată motivul.

Du te mă de a dura cu Clujul tău cu tot, voi aveți impresia că doar in Cluj se fac bani, ceea ce e total fals. In fine.
Una peste alta, ce ți pasă ție de banii ăluia ?

#13
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,111
  • Înscris: 29.06.2005

View Postneks, on 27 aprilie 2021 - 11:41, said:



'Fratele' din Est care ma face invidios dar el e invidios pe Cluj ( ce amuzant e Posted Image ) asta evident din felul cum scrie, s-a bagat in discutie cu mine doar ca sa fie pe contre, putea sa evite subiectul daca nu-i place, dar na, il da intelepciunea afara din casa si tre' sa miste  si el ceva. Plus ca comenteaza doar ce-i convine, ilegalitatile ii put, vrea omu' sa fie pe contre...asta e, fiecare cu defectul lui Posted Image !!

"Fratioare" - eu nu sunt invidios pe nimeni. Niciodata!
Tocmai de asta ti-am spus ca asta e secretul pentru o viata linistita si fericita. Sa-ti vezi de ale tale si sa respecti pe toata lumea. Cu exceptia politicienilor, evident...

Ti-am mai spus ca ai probleme de logica. Acum tind sa cred ca problemele sunt legate de intelegerea unui text citit :
- ti-am dat exemplu de salariu de tehnician in Moldova - ca sa subliniez ca poti castiga decent fara sa fii "superior". Tu ai inteles ca vreau sa ma laud, sau sa intru in nu stiu ce competitie imaginara cu Clujul.
- ai deschis topic pe "convorbiri contrare" - dar te astepti sa te ocoleasca cei cu pareri....contrare. Dupa cum vad - toti colegii care au comentat au avut parere impotriva celei emise de tine. Ce intelegi tu din asta? Ca-s invidiosi pe Cluj? Posted Image
Ca ar trebui sa intelegi: " cand iti spune unul ca esti beat, razi de el. Cand iti spun mai multi ca esti beat.... te duci la culcare"

#14
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,865
  • Înscris: 25.01.2007
Doamne ce m-as bucura
Daca in curte as afla,
Asa pe ne-pusa pe masa
O capra faina de rasa!
Da' si ce m-as supara
De cumva ar aparea,
La vecinu' pe podut
O capra sau un iedut!

Refren:
Sa moara capra
Sai moara lui
Sa moara capra
Vecinului! ~bis
Tulai Doamne oare oare cum ar fi,
Ca la noi in tara zici ca nu-i nicari! ~bis

Tulai ce m-as bucura
Lapte mult capra de ar da
Si cat amar nu va spui
Daca ar da late si a lui!
Mi-o intrat in suflet spinu'
De ce are si vecunu'

Ce o fo asa de greu
Sa am capra numa eu!

Refren:
Sa moara capra
Sai moara lui
Sa moara capra
Vecinului! ~bis
Tulai Doamne oare oare cum ar fi,
Ca la noi in tara zici ca nu-i nicari! ~bis

De cumva s-ar intampla
Capra sa-mi piara cumva
Nu m-as supara va spui
Da sa-i moara si a' lui!! ~bis

Refren:
Sa moara capra
Sai moara lui
Sa moara capra
Vecinului! ~bis
Tulai Doamne oare oare cum ar fi,
Ca la noi in tara zici ca nu-i nicari! ~bis

#15
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,002
  • Înscris: 16.07.2015

View Postflorinel, on 21 aprilie 2021 - 19:24, said:

Raspunsul la postul tau ar fi " Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia" - o zicala romaneasca, foarte contemporana si actuala, din pacate.

Pe mine ma supara genul asta de oameni, care "si-au tocit coatele pe bancile facultatii" ( a se citi: au obtinut o hartie la fabrica de diplome) - si dupa asta se uita de sus la ceilalti.

Eu spun ca fiecare isi merita banii pe care stie sa se vanda.
Daca esti inginer si primesti 2000 lei - ala esti. Inginer de 2000 de lei.
Daca esti gunoier si primesti 7000 lei - esti gunoier de 7000.

Nu vad unde e problema?
Si inca o chestie - ce face fiecare in timpul liber e treaba lui. Ca bea, ca f**e, ca se uita la TV....e timpul lui, il foloseste cum vrea. Atata timp cat omul vine treaz la munca, isi face treaba bine, fara probleme....

Hai sa-ti f*t ZEN-ul maxim:
- nu "mi-am tocit coatele pe bancile facultatii" - lucrez ca tehnician (repar utilaje). Program 8h/zi, week-enduri libere, asigurare privata, beneficii lunare peste 5000 lei. La privat.Nu in Bucuresti, ci intr-un orasel din Moldova. Pentru ca atata merit momentan.



Uite de aia unii oameni traiesc toata viata nefericiti....
Greșit, nu înseamnă că merită remunerația respectivă, ci doar că a știut să li*gă până a dat de "cireașă".

#16
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,111
  • Înscris: 29.06.2005
"Merita" e un termen foarte relativ.
In plus, asta am si sustinut - nu e treaba mea sa determin daca cineva merita sau nu banii pe care ii primeste. Ca "merita" ca bun profesionist, ca a stiut sa "se vanda" la un interviu, ca a pupat seful in dos...e problema lui, nu a mea.
Decat sa te concentrezi pe invidie/ura fata de reusitele unora (indiferent de metode, atata timp cat nu incalca legea), mai bine te concentrezi pe viata/cariera ta, e mai sanatos.

Cand te consideri prost platit, sau crezi ca esti mai bun decat altii - solutia e simpla: Mergi la sef si ceri mai multi bani. Nu-ti da - demisionezi si pleci la concurenta pe salariu mai mare.
Daca ti se pare ca un sofer de ambulanta are salariu mare fara sa faca nimic - poti sa te faci sofer de ambulanta. Te reprofilezi pe ce doresti. Cerul e limita.

#17
Bamyhun

Bamyhun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 318
  • Înscris: 10.04.2021
Se gasesc mai multe articole pe subiect, salariul de sofer pe ambulanta e de fapt undeva intre 4000-5000, difera un pic de la institutie la institutie.

Also, tot de regula se cere si C-ul, si experienta ca sofer profesionist cativa ani. Nu te duci tu cu B-ul si pac gata sofer de ambulanta.

vedeti aici niste anunturi:
http://www.ambulanta...i-autosanitara/
exemplu cerinte concrete: http://www.ambulanta...ri-oct-2020.pdf

si de la sibiu: https://www.ambulant...utosanitara.pdf (tot si B si C, 6 ani vechime sofer progesionist)

Edited by Bamyhun, 06 May 2021 - 07:27.


#18
neks

neks

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 701
  • Înscris: 04.04.2020
@florin-el :)
Nu vrei sa simplificam problema si s-o lamurim ca tu ai dreptate ? Asta vrei tu de fapt, subconstient...constient tu esti un relaxat, fericit :D
Mie imi plac indivizii astia ca tine care invart, masluiesc, rastalmacesc cuvintele, trag oala la focul lor doar ca sa aiba ei si doar ei mereu dreptate intr-un final. Nu stiu cum poti fi asa de relaxat/fericit ( vorba ta ) cand te lupti atata ca sa ai tu dreptate neaparat altfel nu te lasi. E ceva pe Ego sau ma insel ?? Sau chiar pe caracter..?
Hai ca tu esti ala desteptu'...bravo, m-ai invins. Bea ceva in seara asta de fericire :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate