Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
SSD Crucial MX500 vs BX500

Teapa placa video

restart aleator

Apelul urca sus
 Este Calm Down melodia care place...

Auto 4000/4500 euro

100%packets lost pe Laptop dar nu...

Receptie AM doar pe jumatate din ...
 Inapoi in tara - in ce oras sa ma...

Care este cea mai calitativa tabl...

Laptop Dell sau recomandare Lapto...

M.Zuiko Digital 90mm F/3.5 macro
 Tehnologia DSL la Orange?

conectare navigație auto la ...

Care e pretul corect pe mp?!

Auto 200-250km/zi autostrada, fia...
 

inlocuirea unui DC win2k3

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
SysRq

SysRq

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 07.01.2004
Salutare,


Am si eu cateva nelamuriri.Cum se poate schimba un DC cu altul, fara a afecta userii?
schimba= inlocuirea efectiva cu un alt calculator.

Specificatii:

1 DC cu DNS, DHCP

Am citit ce spune microsoft Microsoft how to, dar este mult prea sec.Am googåluit...dar nimik exact...numai raspunsuri in 2 peri. Nu se detaliaza niciunde.

Orice indicatie este de mare pret!!!

Va multumesc.

#2
k33

k33

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,638
  • Înscris: 03.11.2005

View PostSysRq, on Mar 28 2006, 21:16, said:

Salutare,
Am si eu cateva nelamuriri.Cum se poate schimba un DC cu altul, fara a afecta userii?
schimba= inlocuirea efectiva cu un alt calculator.

Specificatii:

1 DC cu DNS, DHCP

Am citit ce spune microsoft Microsoft how to, dar este mult prea sec.Am googåluit...dar nimik exact...numai raspunsuri in 2 peri. Nu se detaliaza niciunde.

Orice indicatie este de mare pret!!!

Va multumesc.
Clonezi sistemul cu un utilitar de duplicare gen Ghost

#3
muntos

muntos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 549
  • Înscris: 03.08.2002

View Postk33, on Mar 29 2006, 08:43, said:

Clonezi sistemul cu un utilitar de duplicare gen Ghost

Huh ??? Si daca sistemele sunt complet diferite ca hardware ??

Sysrq citeste aici

#4
k33

k33

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,638
  • Înscris: 03.11.2005

View Postmuntos, on Mar 29 2006, 09:19, said:

Huh ??? Si daca sistemele sunt complet diferite ca hardware ??
Cele doua sisteme nu sunt diferite ca arhitectura iar diferentele de hardware de care spui tu nu sunt un obstacol pentru aceasta procedura

1. Dupa clonare, un sistem cu PNP se reconfigureaza daca dispozitivele sunt certificate MS, sau cu putin ajutor daca nu.
2. Fiind vorba de o inlocuire post pe post, cu siguranta noua masina va trebui sa aiba cel putin aceiasi configuratie de retea
3. In ce priveste clonarea sistemelor stocate pe medii diferite,cum este cazul migratiei de la ATA la SATA sau SCSI, nu sunt probleme, pentru ca softul de clonare stie sa cloneze si la nivel logic nu numai la nivel fizic.

#5
SysRq

SysRq

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 07.01.2004

View Postk33, on Mar 29 2006, 13:05, said:

Cele doua sisteme nu sunt diferite ca arhitectura iar diferentele de hardware de care spui tu nu sunt un obstacol pentru aceasta procedura

1. Dupa clonare, un sistem cu PNP se reconfigureaza daca dispozitivele sunt certificate MS, sau cu putin ajutor daca nu.
2. Fiind vorba de o inlocuire post pe post, cu siguranta noua masina va trebui sa aiba cel putin aceiasi configuratie de retea
3. In ce priveste clonarea sistemelor stocate pe medii diferite,cum este cazul migratiei de la ATA la SATA sau SCSI, nu sunt probleme, pentru ca softul de clonare stie sa cloneze si la nivel logic nu numai la nivel fizic.

k33, ai experienta cu chestia asta?ai facut asta?este documntata undeva? tin sa mentionez, ca aceasta schimbare nu se face la mine acasa....deci orice miscare trebuie documentata si stiut ce efecte v-a avea.intelegi?

#6
SysRq

SysRq

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 07.01.2004
multumesc muntos

#7
k33

k33

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,638
  • Înscris: 03.11.2005

View PostSysRq, on Mar 29 2006, 13:12, said:

k33, ai experienta cu chestia asta?ai facut asta?este documntata undeva? tin sa mentionez, ca aceasta schimbare nu se face la mine acasa....deci orice miscare trebuie documentata si stiut ce efecte v-a avea.intelegi?
Imi pare rau ca trebuie sa'ti spun, dar nu'ti garanteaza nimeni nimic, nici in siturile de support ale Microsoft, daramite pe pe un forum.

Si eu te sfatuiesc sa urmezi procedurile clasice de migrare, daca nu stapanesti bine procedeul clonarii.

Mi'am permis sa aduc aminte de clonare, pentru ca, din experienta mea, s'a dovedit a fi o solutie chiar mai buna decat migrarea clasica

Succes


later: doar pentru informare, procedura de clonare este documentata de catre Symantec la adresa:

http://service1.syma...999012108164025

PS: inca o data, nu apela la aceasta solutie, daca nu ai experienta cu acest procedeu

#8
SysRq

SysRq

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 07.01.2004
pe mine ma interesa daca cineva a facut treaba asta!!!
daca a facut-o cu succes....si in mare...in ce circumstante!
Oricum, va sunt recunoscator pt ajutor, si pentru informatii!
Cred ca pana la urma trebuie sa ai si balls nu? :)

#9
SysRq

SysRq

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 07.01.2004
am gasit ceva foarte interesant :)
http://www.mcse.ms/message1995760.html

#10
SysRq

SysRq

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 07.01.2004
mai exact.....http://www.msresource.net/content/view/24/47/

#11
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,292
  • Înscris: 29.11.2001
SysRq - in postul (meu) de pe CG sunt - practic - pasii necesari pentru mutarea AD-ului pe un nou DC.

Daca DC-ul actual e inca in picioare, si functional, cel mai bine este sa adaugi noul server ca member server, sa-i dai cu dcpromo, sa transferi FSMO roles catre noul DC, sa astepti sa se faca replicarea cum trebuie, dai down serverului vechi, faci verificarile de rigoare ... si cam asta e ...

E de preferat sa nu omori vechiul DC imediat, ci sa-l mai scutesti o perioada ... am avut surprize la replicare ... si noroc ca-l lasasem pe cel vechi up, ca a trebuit sa fac manual diverse minuni ...

#12
silversf

silversf

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 17.05.2005
Acest topic este f interesant si la clonarea m-am gandit si eu pt DC meu (WIN2K3 cu DNS, DHCP, WINS, file server , imprimante de retea share-uite). Problema suna cam asa: fiecare user are un director pe server limitat cu quota management la 2G (am 4 HDD puse in RAID 0/1, directorul este setat undeva la properties, acount ), server-ul back-up  vreau sa aibe aceleasi functii ca cel main mai putin acel director deoarece nu am spatiul necesar pt ale face identice. Sa zicem ca server-ul main este  x.x.x.5 (Prefered DNS server), backup-ul  x.x.x.6 (alternate DNS server) pe care la setarile userilor  nu mai precizez calea catre acel director ( imi scapa denumirea exacta acum, sunt acasa nu in fata serverului, oricum la mine este de genul prenume.nume) cum se va manifesta intreg ansamblul de servere si clienti daca exista x.x.x.5 si x.x.x.6 userul isi va incarca profilul de pe x.x.x.5 o si isi va vedea directorul propriu, daca exista doar x.x.x.6 userul isi va incarca profilul de pe el dar nu isi va vedea directorul. Exista vreun mecanism de replication care sa mentina cele doua servere in oglinda (de ex un user isi schimba parola pe x.x.x.5 acest lucru sa fie facut si pe x.x.x.6).

Sper ca am fost suficient de explicit.

#13
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,325
  • Înscris: 14.09.2005
yep, am testat cu succes clonarea pe un DC cu Win2003...

Ba chiar partea interesanta a fost ca masina originala era server "pe bune" cu xeon, placa dual, raid etc iar noul "server" era un P4 normal...

Singura problema a fost cu activarea, dar s-a rezolvat, iar in final aveam un DC "portat" pe unul din sisteme.
Imaginea se poate pastra si ca backup pentru o recuperare rapida in caz de forta majora: incendiu, furt... (desi mai bine sa nu fie cazul)

In cazul de clonari pe masini total incompatibile (de obicei AMD vs Intel) se face cu succes reparare cu cd-ul de instalare Win, dar asta am testat personal doar in cazul WinXP.

Daca mai suntet amatori pot da si alte detalii pe larg.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate