Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La ce se refera un cod informatic...

Ce aș putea face cu 4 HDD fo...

Plafoniera led cu efect 3d :)
 Rss <content:encoded>

Cum faceti cu curierii?

Psihologia- este o știin5...

Lukașenko anunța ca a i...
 Poziționare eficienta senzor...

stereotaxie

curs desen - sau cum sa inveti si...

Sfat telefon buget 1000-1200 LEI
 Cum se inchiriaza mai eficient un...

3 intrebari legate de electroliza...

Sfat cumparare auto 4500 euro

Setare permisiuni user Linux Mint...
 

Problema conectare UPS APC la Powerchute

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
madmax80

madmax80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,148
  • Înscris: 20.01.2008
Salut,
Am achizitionat un UPS de la APC (UPS APC Back-UPS 700VA, Schuko Sockets) pentru a-l folosi la un router, un mini PC si un Gateway Xiaomi.
L-am instalat, toate bune si frumoase, am instalar si Powerchute, pornesc programul, fac setarile de rigoare (doar cea cu beep-ul am schimbat-o, restul a ramas default).
A doua zi dimineata, am oprit UPS-ul, am rearanjat PC-ul in locatia unde erau puse si le-am repornit.
Supriza maxima, Powerchute (un software de pe vremea Win98) nu mai recunoaste UPS-ul.
Am introdus cablul in PC si am folosit un cablu USB prelungitor (cu mufa la 90 de grade ca se potrivea mai bine in locatie), am scos acel cablu si tot degeaba.
Nenumarate restart-uri, nimic.

Vreo idee ce ar putea fi?

Multumesc.

#2
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,065
  • Înscris: 17.05.2004
Cablul dintre pc și ups
Pune fara prelungiri

Si oricum daca a păstrat setările nu e mare problema

Edited by waterman, 17 April 2021 - 13:45.


#3
madmax80

madmax80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,148
  • Înscris: 20.01.2008
Este fără prelungire. Am ceva dubii că a păstrat setările, voi vedea la prima pană de curent.

#4
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,017
  • Înscris: 03.12.2014
Mai întâi  încearcă fără prelungitorul ăla.

#5
Master_Yoda

Master_Yoda

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,116
  • Înscris: 27.08.2014
La reconectare ai folosit acceasi mufa USB sau alta? (ex: la test ai folosit USB frontal, la reconectare USB din spate). Conecteaza-l la aceeasi mufa unde a mers si fara prelungitor.
Setarile se pastreaza, dar fara conexiune la Powerchute nu iti poate da shut down sau hibernate in cazul unei pene de curent.

#6
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,487
  • Înscris: 23.01.2010
Pana de curent simuleaz-o tu, nu astepta sa se produca natural ca sa constati surpriza ...

#7
madmax80

madmax80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,148
  • Înscris: 20.01.2008

View PostXTH, on 17 aprilie 2021 - 15:43, said:

Pana de curent simuleaz-o tu, nu astepta sa se produca natural ca sa constati surpriza ...

Se pare ca s-au pastrat setarile.
Este OK, voi lua legatura cu cei de la APC daca nu-i dau de cap in weekend.
Pacat de software ca partea de harware este buna.
Din pacate nu am gasit un UPS la fel de compact si aceeasi putere la cei de la Cyberpower.
Am deja un Cyberpower si n-am avut astfel de probleme...

#8
broris

broris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,167
  • Înscris: 08.12.2017
Dezinstaleaza și reinstaleaza programul.

#9
madmax80

madmax80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,148
  • Înscris: 20.01.2008

View Postbroris, on 17 aprilie 2021 - 18:02, said:

Dezinstaleaza și reinstaleaza programul.

Am facut si asta, acum nu se mai instaleaza daca nu gaseste UPS

#10
broris

broris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,167
  • Înscris: 08.12.2017
As mai încerca si cu un laptop dacă ai cum.

#11
madmax80

madmax80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,148
  • Înscris: 20.01.2008

View Postbroris, on 18 aprilie 2021 - 07:34, said:

As mai încerca si cu un laptop dacă ai cum.

Am incercat, nu merge, aceeasi eroare.

#12
madmax80

madmax80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,148
  • Înscris: 20.01.2008
Rezolvat problema astfel.
Am facut si un test, am oprit curentul in casa, vad ca nu s-a mai deconectat USB-ul.
A trebuit resetat UPS-ul.
Sper sa nu se mai intample, am 2 luni la dispozitie sa returnez sursa.
Daca imi face figuri o trimit inapoi, sper sa gasesc alta cu aceeasi marima (sau similara dar si cu management)

To reset
1: Disconnect any attached load.
2: Unplug the UPS from the wall socket.
3: Disconnect the UPS' internal battery.
4: Push and hold the "On" button on the UPS for 5 seconds
5: Reconnect internal battery.
6: Plug UPS in to known good power source.
7: Turn UPS on.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate