Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Caut splitter semnal satelit

Instalatii sanitare

Program de slabire cu succes gara...

Reconditionare cada baie din fonta
 Problema imprimanta

Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...
 Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai
 Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?
 

Ceasuri Casio cu acelasi defect

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Malineanu

Malineanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,909
  • Înscris: 29.12.2020
Salut !

Ma intereseaza daca s-a mai lovit cineva de un defect care deja constat ca se repeta, la mai multe modele de ceasuri Casio, anume nu mai intra in modul de setare a orei. Concomitent dispare si beep-ul care insoteste apasarea butoanelor.

Cronometrul functioneaza. Alarma permite setarea. Si ceasul incrementeaza insa nu mai permite setarea, nu se mai intra in modul de reglare a orei. Bateriile par ok.

Am deja 4-5 ceasuri Casio care au ajuns in starea aceasta, desi au functionat ok odata cu inaintarea in timp.

Poate cineva a constatat defectul ca fiind reparabil (oxizi, quartz, electroliza de la condens etc)

Multumesc

Attached Files



#2
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,921
  • Înscris: 01.01.2010
Am doua Casio, unul digital. Nu face figuri. Au peste 5 ani.

#3
Malineanu

Malineanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,909
  • Înscris: 29.12.2020

View PostYOUR_GOD, on 16 aprilie 2021 - 11:28, said:

Am doua Casio, unul digital. Nu face figuri. Au peste 5 ani.
Sa le stapanesti sanatos ! Si la mine merg multe doar ca am observat la cele care nu merg acelasi defect. Si nu-mi bateam capul cu ele daca nu aveau acelasi defect, care pare tipic Casio. O fi vreo legatura.

#4
--Dastan--

--Dastan--

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 14.04.2021
Am avut un G-shock vreo 6 luni, acum am un MTD 1057D de un an jumate, nici cea mai mica problema.

#5
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Din ce rețin eu, beepul e produs de o tăbliță aurie de obicei care e pe capacul ceasului, și pe ea vine un arculeț.
Vezi să nu fie rupt, oxidat, etc.

#6
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,083
  • Înscris: 06.09.2008
si eu am 3 casio de ceva ani, n-au probleme, in afara ca s-a rupt cureaua la 1...
Schimba bateria la 1 vezi daca mai are problema.

Dar cand apesi pe "mode" ce se intampla ?
Intra la alarma, cronomentru, si apoi ce ? (in loc de reglarea orei)

Edited by sirgoofy, 16 April 2021 - 11:51.


#7
--Dastan--

--Dastan--

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 14.04.2021
La G-shock incearca o resetare, gasesti tutoriale pe net.

#8
Malineanu

Malineanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,909
  • Înscris: 29.12.2020

View Postsirgoofy, on 16 aprilie 2021 - 11:49, said:

si eu am 3 casio de ceva ani, n-au probleme, in afara ca s-a rupt cureaua la 1...
Schimba bateria la 1 vezi daca mai are problema.

Dar cand apesi pe "mode" ce se intampla ?
Intra la alarma, cronomentru, si apoi ce ? (in loc de reglarea orei)

Totul merge ca la carte la ele cu exceptia faptului ca nu mai permit intrarea in setting mode, dupa 3x buton stg jos+1xlumina trebuia sa permita comutarea flash (reglare) intre ore, minute, data, ziua saptamanii etc  La ele dupa cronometru si alarma revin ciclic pe cronometru si alarma, nu mai poti intra sa schimbi orele. Comun la ele este si lipsa beep-ului pe piezoceramic.

Nici nu-mi bateam capul cu ele dar azi a trecut taica-miu pe la mine , cu Casio-ul lui, si acelasi defect ! L-a avut la mana cred ca mai mult de 10 ani. Stiam si eu ca aveam 2-3 Casio mai vechi cu problema asta. Am zis ca e ceva cu ele daca dupa o vreme majoritatea fac asa.

Numai la doua am avut alt defect, la un G-Shock - primul model aparut - s-a estompat contrastul LCD-ului desi inca merge, dar si-a facut anii, cred ca a fost cumparat prin anii 2000 si ceva... Si la un Casio F-108WHC Illuminator , cu vremea, s-a rarit refresh-ul display-ului , a aparut un flickering observabil, in rest merge si el.

O fi vreo conexiune intre ele, de obicei cand apare un defect comun, si cauza este comuna.

Sunt fan Casio si mi-am pus problema ca daca s-au adunat mai multe cu acelasi defect, poate le revigorez.

Am gasit un forum specializat numai in watches, cand va fi timp o sa incerc si acolo si revin daca apare vreo solutie ...

#9
-__-

-__-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,359
  • Înscris: 30.11.2020
Am eu 2 ceasuri Casio originale cu carcasa metalica, Casio DW 5200 si DW 5600, au peste 35 de ani, functioneaza perfect si acum.

Am avut mai multe tot originale si nu mai functionau butoanele, sarea peste cronometru si tot asa nu mai mergeau setate.

#10
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,131
  • Înscris: 25.02.2007
Incearca o baterie noua.

#11
Malineanu

Malineanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,909
  • Înscris: 29.12.2020

View PosttheMisuser, on 16 aprilie 2021 - 16:19, said:

Incearca o baterie noua.
Am incercat 3 baterii noi ... O sa desfac unul sa masor bobina de la piezoelectric, poate exista vreo legatura intre faptul ca nu mai suna nici unul si refuza sa intre in setarea orei... Unele aveau si un tranzistor parca pentru beep, in fata bobinei ... Cred ca modelul asta nu are ...

#12
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,131
  • Înscris: 25.02.2007
Cand il desfaci, fa-i si niste poze la circuit.
In general circuitele astea digitale simple consuma ceva mai mult curent cand trebuie sa comute mai multi biti simultan si daca nu au alimentarea buna nu reusesc sa comute. Asta se intampla cand bateria este slaba sau daca sunt oxidate contactele/traseele pana la cip si nu reusesc sa duca curentul consumat.
Alt motiv nu-mi dau seama pentru comportament. Poate pui un filmulet pe youtube cu comportamentul ceasului ?

#13
sebesan83

sebesan83

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 231
  • Înscris: 08.07.2021
Salut,am luat un ceas casio GBD 200..second,ca si nou si am observat o problemă daca pot să-i zic așa..la 0,5 secunde pâlpâie display-ul.doar in lumină mai puternica se observa.M-am uitat pe forumuri din străinătate si din ce am citit cică  ar fi o problemă  comună cu display-ul mpi...si nu ai ce face doar sa te "obisnuiesti" cu ideea..Cei care dețineți acest model sau unul cu display  asemănător tot la fel face?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate