Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate

Lipire XPS de hidroizolație ...

Detectare dispozitiv de ascultare...
 Detectare posibile dispozitive de...

suport/cutie fixare SSD in locul ...

Popcorn stradal

De ce ard asa de violent masinile...
 Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig

Degresant auto eficient

Pistol care sa pulverizeze vopsea...
 Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...
 

Internet limitat la 100mbps de la 1gbps RDS

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
Robert13x

Robert13x

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 822
  • Înscris: 01.03.2014
Salut,
Nu situ dacă e de la Router (TP Link Archer A6) sau de la RDS, dar după o anumită perioada îmi e limitată viteza la 100mbps. După ce dau restart router-ului(deci și internetului) isi revine la 1gbps, dar n-am idee pentru cât timp pentru ca nu-l monitorizez, dar mereu când încerc sa downloadez ceva observ ca viteza e limitată.
Ce pot face?

Edited by Robert13x, 12 April 2021 - 21:16.


#2
JustXXL

JustXXL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,333
  • Înscris: 04.03.2020
Ai ultimul driver la placa de retea?
De virusi ai scanat?

#3
Robert13x

Robert13x

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 822
  • Înscris: 01.03.2014

View PostJustXXL, on 12 aprilie 2021 - 21:38, said:

Ai ultimul driver la placa de retea?
De virusi ai scanat?
Problema apare pe toate device-urile, nu are legătură cu ce ai spus tu..

#4
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,906
  • Înscris: 07.02.2003
Verifica conexiunea intre router si ont, sa nu aibe probleme cu contactele ca atunci regreseaza in 100mbit. (mufe oxidate etc)

Edited by andreic, 12 April 2021 - 21:58.


#5
Xman_ghio

Xman_ghio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,277
  • Înscris: 26.06.2009
In primul rand ca viteza aia este in reteaua RDS. Daca incerci sa downloadezi un fisier de 1Gb din China sau Brazilia cu siguranta nu o sa ai viteza din metropolitanul RDS.

In al doilea rand nu ne-ai spus cum ai verificat viteza dupa restartul echipamentelor si cum ai verificat-o ulterior?

In ultimul rand: nu ai banda garantata! (ai un minim, nu mai stiu cat e la RDS) Daca vrei banda garantata cu siguranta platesti mult-mult mai mult decat platesti acum.

#6
pexCom

pexCom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,255
  • Înscris: 15.01.2014
Vezi cablul care intră în router dacă e ok. Presupun ca e cel de fibră pus de RDS.



#7
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,467
  • Înscris: 25.08.2009
Si la mine se intampla exact in acelasi fel. Se intampla (uneori) dupa ce opresc alimentarea de la reteaua electrica. La mine din modemul de FO, cablul intra in routerul tp-link Archer C2, de acolo distribui internet pe cablu si wifi. Eu scap de problema prin resetarea routerului tp-link, de cateva ori a trebuit sa resetez si modemul. Desi oprirea/pornirea alimentarii e echivalenta cu resetarea.
Am schimbat cablurile, nu am rezolvat. Routerul nu l-am schimbat, nu am altul echivalent. In plus, am verificat firmware, e ultimul compatibil . Am verificat si starea FO de la intrarea in apartament pana la modem, pare ok, nu e indoita mai mult decat e permis, Am pus-o de la inceput prin tubulatura pvc, coturile sunt rotunjite. La mine apare o cutie patrata in care intra FO, in ea e o bucla, apoi intra in modem. Tehnicianul care a instalat mi-a spus ca e ceva de adaptare, nu mai aveau nu stiu ce chestie, la locuinta mea nu e asa ceva, am tot FO digi, tot bloc.
Aparitia aleatoare ingreuneaza depanarea. Inlocuirea pe rand a cate unei componente din lant mi se pare cea mai indicata metoda.
Si inca ceva curios: uneori, cand fac testul de viteza cu speedtest by ookla, in loc de digi apare digi business !!. De aceea mai degraba am dubii privind setarile facute de digi decat de routerul meu sau de cabluri. Am un mac pro 3,1 si un dell 2010, pe ambele se intampla. Abonamentul e facut in oct 2020, FO 300. Prin decembrie si ianuarie, in speedtest obtineam 980Mbps la abonament de 300... S-a remediat, acum am maxim 290Mbps.
Dar care o fi cauza scaderii la 100Mbps?

#8
ffaannee

ffaannee

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 01.02.2009
Am mai scris pe aici, la fel imi facea si mie: limitare la 100, restart la router si isi revenea. Viteze testate cu speedtest si pe pagina digi. Si-a revenit de la sine, ceea ce ma face sa cred ca a fost o problema a RDS nu a echipamentelor mele.

#9
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Cabluri si mufe proaste.
Cabluri adaugite cu contacte imperfecte oxidate in timp (in cazul celor care n-au ONT-ul in casa, ci ce e pe casa scarii, la ei ajungand doar un UTP "imbinat" la usa).
Nu e mare mister. Posted Image

Edited by Znevna, 13 April 2021 - 06:54.


#10
kopilu_198

kopilu_198

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,396
  • Înscris: 25.10.2008
sigur e limitat in 100 sau doar cand faci testul ai maxim 100 in test la download?

Edited by kopilu_198, 13 April 2021 - 07:47.


#11
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,906
  • Înscris: 07.02.2003

 Znevna, on 13 aprilie 2021 - 06:54, said:

Cabluri si mufe proaste.
Cabluri adaugite cu contacte imperfecte oxidate in timp (in cazul celor care n-au ONT-ul in casa, ci ce e pe casa scarii, la ei ajungand doar un UTP "imbinat" la usa).
Nu e mare mister. Posted Image
Exista niste mufe de cablu de retea care cateodata sunt  pilaf, foarte ieftine, cumpara unii operatori si pun dinalea, doar ca nu sunt de calitate, metalul nu e protejat la oxidare si se duc repede.

Attached File  20210413_093302.jpg   89.71K   86 downloads

Mufele premium folosesc inox metalic la contacte, mai ales la prizele de zid, au contactele albe.

Edited by andreic, 13 April 2021 - 08:38.


#12
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Alea inca arata bine, am prins un set de mufe care aveau contactele foarte subtiri, atunci am observat si diferenta intre sertizoare.
Aveam vreo 2 ieftineli "verzi" de sertizoare care aveau pinii de presare "rotunjiti" (din fabrica, nu erau uzati) si acele mufe erau imposibil de sertizat, pinii din mufe "fugeau" pe langa pinii sertizorului, imposibil asa ceva Posted Image).
Am gasit un sertizor mai vechi no-name la care i-am inlocuit cutitul pt. ca era rupt, dar acest sertizor are pinii perfect drepti, am putut folosi si panaramele alea de mufe, nu mai scapau pinii "printre".
Urmatoarea investitie ar fi in mufe din astea "Pass-Through": https://www.dipolnet...__J2012_100.htm
Am vazut cum se lucreaza cu ele si mi se par mai ok Posted Image

Edited by Znevna, 13 April 2021 - 08:55.


#13
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,721
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Mufele premium folosesc inox metalic la contacte, mai ales la prizele de zid, au contactele albe.
Mufele premium au contactele din cupru si sunt aurite.

On-Topic - as intreba la RDS de problema.
E posibil un echipament de-al lor sa nu faca fata.

Sau o fibra sa fie gatuita.

#14
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,191
  • Înscris: 14.10.2008
Nu prea cade link-ul in 100 mbps de la fibra, ci mai degraba de la UTP.

Oricare dintre mufele sau innaditurile de dupa ONT poate fi de vina.

#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,721
  • Înscris: 15.06.2004
De principiu nu, dar se poate.
La munca aveam upload de maxim 50 Mbps si nu stiam de ce. Cand au venit e la RDS sa schimbe ceva conexiuni la stalp au facut si o verificare a fibrei - patch-cordul care venea in ONT-ul lor avea atenuare prea mare. L-au schimbat si surpriza - upload 880Mbps...
Culmea ca download-ul nu era prea afectat. 870 Mbps inainte si 960 Mbps dupa...

#16
FeDaYin

FeDaYin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,682
  • Înscris: 03.01.2007
Posibil din cauza ca pica Hardware NAT de la router, asa pateam pe al meu WDR3600, de vreo 2 ani n-a mai picat, nu stiu cum si-a revenit.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate