Cum verifici ca un geam este tripan?
Last Updated: Jun 07 2021 04:23, Started by
mgc0cgm
, Apr 11 2021 13:25
·
0

Posted 11 April 2021 - 13:25

Buna ziua,
Stiti cumva cum se poate verifica daca un geam este tripan sau nu? Din ce am citit pe net, trebuie sa fie trei foi de sticla despartite de 2 baghete umplute cu silicagel. Am niste geamuri montate si vanzatorul se lauda ca sunt tripan. Cele 2 baghete se vad clar, dar nu imi dau seama daca exista foaia a 2-a (de la mijloc). Si intrebarea e cum verific ca aceasta foaie exista? Se poate verifica printr-o simpla vizualizare, sau este nevoie de un anumit intrument? Am atasat si niste poze, poate va ajuta. Multumesc. Attached Files |
Posted 11 April 2021 - 21:06

Masori pachetul.
La tine cred cã lipsește foaia de sticla din interior. ![]() Nu e ![]() Edited by dorin_2k, 11 April 2021 - 21:08. |
Posted 11 April 2021 - 21:31

cheama-i pe cei care ti l-au montat , si roaga-i sa-ti dea jos un sandwich de sticla , oricare vrei tu , si apoi dupa ce l-au scos te poti uita cu atentie la marginile sale si poti observa daca sunt 2-3 foi de geam
|
Posted 11 April 2021 - 21:44

E acolo. Nu o vezi din cauza refractiei, ca in piscina. Dar ca sa fii linistit, pune seara o bricheta langa geam si priveste reflexia. Ar trebui sa vezi trei reflexii.
Edited by sebulbus, 11 April 2021 - 21:44. |
Posted 11 April 2021 - 22:14

E acolo. Nu o vezi din cauza refractiei, ca in piscina. Dar ca sa fii linistit, pune seara o bricheta langa geam si priveste reflexia. Ar trebui sa vezi trei reflexii.
|
Posted 11 April 2021 - 22:23

Posted 12 April 2021 - 12:01

de acord cu testul cu bricheta/lumânarea
io aș zice, din poza nr.008, că ai cam înghițit gălușca... ![]() (sper să mă fi înșelat...) PS: dacă chiar nu m-am înșelat și tâmplarul e un jnapan, atunci mai mult ca sigur că nici calitatea foilor de geam nu-i cea care trebuie de obicei se pun foi de geam cu calități specifice deosebite dpdv al transferului termic sau al reflexiei... |
Posted 13 April 2021 - 18:51

Cel mai probabil, e tripan. Așa se vede la tripan. Foaia din interior e practic invizibilă. Ca să te liniștești, dai unul jos și îl cântărești.
|
Posted 13 April 2021 - 19:44

M-ati facut sa stau si eu cu lanterna la telefon pe langa geamuri.
![]() Oare chiar asa rau am ajuns? Oare chiar e posibil sa se preteze cineva la tepe de astea? Ce atelier de sticla s-ar bucura la o foaie de geam ? Pai cine i-ar mai da comenzi ? |
Posted 14 April 2021 - 19:39

@gushpi
Inca nu e suspendat ![]() Pozele respective sunt de la apartamentul unui prieten, si inca nu am mai ajuns pe la el. Vineri ar trebui sa ajung din nou, si am sa fac testul cu bricheta, si promit ca am sa revin cu rezultatele (poze). Multumesc pentru idee @sebulbus. |
|
Posted 14 April 2021 - 22:21

Montate de mine azi. Tripan 40 mm. E clar acum că e tripan? Ca să verifici, desfaci un geam fix, cel mai mic, îl dai afară și te uiți pe lateral dacă sunt trei foi. Foaia din mijloc e practic invizibilă din interior, dar e clar că sunt două baghete de separație între cele trei geamuri, iar din exterior, cu geamul nemontat, se vede clar foaia de sticlă din mijloc.
Attached FilesEdited by Digix, 14 April 2021 - 22:24. |
Posted 18 April 2021 - 12:05

Salut.
Am revenit cu poze. Ce ziceti? Sunt tripan sau termopan? Attached Files |
Posted 18 April 2021 - 17:24

Salut. Am revenit cu poze. Ce ziceti? Sunt tripan sau termopan? cel mai bine procedezi cum a zis mai bine Digix, daca sti sa manuiesti un ciocan de cauciuc si un cutit mai lat in lama,scoti baghetele si scoti o parte fixa , atentie cum o pui inapoi sa stea pe cale (blocuri de plastic) Edited by mmiclaus, 18 April 2021 - 17:25. |
Posted 18 April 2021 - 18:20

Posted 18 April 2021 - 19:48

Eu unul nu am mai vazut geam mai mic de 4 mm de forte multi ani.
99% e geam triplu |
Posted 18 April 2021 - 20:16

Poate totusi cei care sunt in domeniu pot sa lamureasca - ati intalnit vreodata ce insinueaza topicul?
Adica pe un profil de tripan (mai lat ) sa fie pus termopan cu 2 baghete, fara foaia de geam din mijloc? E posibil asa ceva? ( tehnic pare ilogic) ; mie imi suna a paranoia |
|
Posted 18 April 2021 - 22:46

Salut.
E posibil sa fiu eu putin paranoia si sa "suflu si in iaurt". ![]() Toata chestia a plecat de la: - pana acum nu am mai avut/vazut geam tripan - la apartamentul unde stau acum, am un geam termopan, si cel tripan mi s-a parut mai rece pe interior decat cel termopan. O fi cel tripan de mai proasta calitate decat cel termopan. - nu reuseam sa disting la tripan foaia de pe mijloc - eram si interesat cum s-ar putea verifica ca un geam este tripan. Ma interesa o solutie fara sa desfac geamul/feroneria, si solutia cu bricheta si reflexia pare sa aiba sens. De asta am deschis acest topic. Sper sa nu fi suparat pe nimeni. ![]() Sunt curios si eu, de la cei care sunt in domeniu, daca "paranoia" mea s-ar putea intampla in realitate. Tehnic eu zic ca da. Practic, posibil sa nu merite efortul, stiind ce scandal ar putea sa iasa daca se descopera... (ANPC etc) |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users