Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sondaj EV

Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.
 Interpretare XML

PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!
 La multi ani @Nimcid25!

"Spionul" nostru cel de t...

Care aplicatie are cele mai ok co...

Parere antrenament incepator
 Dilema sursa

Ajutor Android Redmi10

Poti sa conduci o masina cu putin...

Ce inseamna "izdavoi" ?
 

Recomandare router cu Wi-Fi 6

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
iovanelm

iovanelm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 369
  • Înscris: 15.11.2011
Salut,

am un router TL-WR 1043ND si as dori sa il schimb cu altul mai performant.
Am foarte multe dispozitive in casa (2xTV, 2x laptop, 4x telefoane), si am si Netflix-ul si nu prea mai face fata acest router.
As dori sa achizitionez unul care sa suporte multe dispozitive concomitent si sa pot face streaming fara probleme.
Nu stiu daca WI-FI 6 este si pe banda de 2,4 GHz, pentru ca nu am echipamnete pentru 5 GHz

As vrea sa ma incadrez pana in 250 de lei.

Imi puteti recomanda ceva?

Multumesc,

#2
Dodo03

Dodo03

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,716
  • Înscris: 13.03.2007
Da, intri pe altex , emag sau alt magazin online, pui la filtru wifi 6 , si 250 lei suma maxima si lasi aici link-uri cu modelele disponibile.

#3
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
De ce ai avea nevoie de WiFi 6 daca dispozitivele tale sunt antice si nu stiu de 5GHz? (sau cel putin asa sustii).??

#4
AdiTwism

AdiTwism

    Poți trimite mesaj privat.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,131
  • Înscris: 01.04.2008
https://www.digi.ro/...r-gigabit-wifi6

#5
Bombalurina

Bombalurina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,304
  • Înscris: 08.11.2016
Ce fel de router dau cei de la DIGI? Ca nu scrie nimic acolo.

#6
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Momentan, TP-Link Archer AX10, cu firmware brand-uit "Digi" Posted Image
https://forum.softpe...wifi-6-gigabit/

Edited by Znevna, 10 April 2021 - 21:56.


#7
Bombalurina

Bombalurina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,304
  • Înscris: 08.11.2016
Aha, merci. Vad ca acum e trei lei pe luna chiria. Ma bate gandul sa-l comand.  Posted Image

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015

 iovanelm, on 10 aprilie 2021 - 21:23, said:

Am foarte multe dispozitive in casa (2xTV, 2x laptop, 4x telefoane), si am si Netflix-ul si nu prea mai face fata acest router.
Ai putea sa incepi in a pune tot ce-i posibil pe fir, apoi sa spui daca si telefoanele alea suporta AX. Degeaba pui router AX daca nu ai si clienti care sa fie in stare sa-l foloseasca.

Edited by MembruAnonim, 10 April 2021 - 23:18.


#9
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,899
  • Înscris: 07.02.2003

 iovanelm, on 10 aprilie 2021 - 21:23, said:

Nu stiu daca WI-FI 6 este si pe banda de 2,4 GHz, pentru ca nu am echipamnete pentru 5 GHz
Nu este.

#10
iovanelm

iovanelm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 369
  • Înscris: 15.11.2011
Ok. Atunci îmi puteți recomanda ceva mai bun decât ceea ce am eu măcar ca și acoperire? Am Tl-wr1043nd.

#11
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,451
  • Înscris: 08.02.2011
Ceva mai bun inseamna ... mai multe routere sau AP-uri conectate intre ele prin cablu.  Acoperirea merge in ambele sensuri, sa stii, asta include si dispozitivele tale.

Routerul actual suporta doar 2,4 Ghz, dar imposibil ca telefoanele si laptopurile tale sa nu suporte 5Ghz, macar o parte din ele, dar nu stii tu.

Edited by modoran, 11 April 2021 - 06:08.


#12
iovanelm

iovanelm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 369
  • Înscris: 15.11.2011
Sa înțeleg ca toate dispozitivele care suporta standard-ul 802.11n se pot conecta la rețeaua de 5 GHz?

#13
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,367
  • Înscris: 26.02.2008
Foloseste AP-uri de la MikroTik de exemplu. Au o setare care „obligă” dispozitivele compatibile să se conecteze pe 5Ghz. Celelalte pot rămâne pe 2,4GHz

Modelul din exemplu folosește alimentare prin cablul ethernet si se poate lega după el TV-ul din apropiere tot prin cablu. Eviți switch-ul și crești viteza la tv.

Au și modele mai performante.

Edited by orlandobarbulescu, 11 April 2021 - 10:13.


#14
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Sa aduci MikroTik in discutie pe-un topic legat de WiFi 6 mi se pare foarte amuzant Posted Image
Si nici n-are MikroTik vreo setare magica sa oblige clientii sa stea pe 5GHz. Asta e treaba clientului sa "prefere" 5GHz, setari in placa de retea, etc.


#15
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,367
  • Înscris: 26.02.2008
Te înșeli.  Iata setarea .

Attached Files



#16
sags

sags

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,064
  • Înscris: 24.04.2013

 iovanelm, on 11 aprilie 2021 - 09:55, said:

Sa înțeleg ca toate dispozitivele care suporta standard-ul 802.11n se pot conecta la rețeaua de 5 GHz?
Din ce stiu la 802.11n banda de 5GHz este optionala, dar sigur este prevazuta. Deci depinde de dispozitiv.

#17
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020

 orlandobarbulescu, on 11 aprilie 2021 - 10:56, said:

Te înșeli.  Iata setarea .
Posted Image
Cel mai prost marketing, sa vii cu o optiune de la Ubiquiti (si screenshot dintr-un controller pe care scrie mare UniFi) si sa spui ca exista pe MikroTik.
Poate seamana AP-urile intre ele, amandoua albe, mici, dragute, dar cam atat.
N-are nicio treaba MikroTik-ul cu AP-urile de la Ubiquiti.

Posted Image

Edited by Znevna, 11 April 2021 - 11:06.


#18
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,367
  • Înscris: 26.02.2008
Ai dreptate, scuza-mă, nu am fost atent. Ubi doream sa propun. https://www.senetic.ro/product/U6-LITE   Am cateva dar nu fac reclamă sau altceva

Edited by orlandobarbulescu, 11 April 2021 - 11:09.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate