Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupere utilitati casa tempor...

Care credeti ca este probabilitat...

paravan geam / obturare vedere

Motorola E32, se aprinde flashlig...
 La mulți ani @sylvius!

Joy Berceni Biruintei 87

Recomandare suport tableta

Vanzare apartament
 Adaptare motor nou la unele elect...

Sfat achizitie mirrorless Lumix

Romania printre primele poziții d...

Pisica din Iasi care a mers sa na...
 PC fara wifi, conectare smart mon...

Masina cu buget redus

Renovare garsoniera 40 m.p. - ins...

Amorsa
 

scade capacitatea de stocare

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#1
zorin70

zorin70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 27.10.2007
Buna seara. Am o intrebare: In ultimele zile scade pe zi ce trece capacitatea de stocare pe C. Pe D nu am sesizat mare lucru. In mod normal as fi crezut ca o fi vreun swap file, etc dar scade cam cu 1 Gb pe zi. Nu primesc atatea mail-uri ba chiar in ultima vreme destul de putine.

Cateva date: HDD 256 Gb SSD impartit in 2 partitii. Pe C am windows, office si probabil diverse mici programe. Spatiu 100 Gb. Acum cateva zile aveam in urma unei curatari de temporale 24 Gb liberi. Acum mai am 4. Am curatat si cu TRee Size Free

Pe D am restul de 156 Gb si in principal sunt documente, poze, etc. Mai am si inboxul de la outlook (candva am mai avut o problema cu outlook si l-am reinstalat iar de frica sa nu pierd anumite date am salvat inboxul pe D si am mai facut si un duplicat - apropo in 2 ani de la 25 Gb inbox acum are 49).

Am scanat cu softurile disponibil la liber:
- TrendMiro - nimic
- Avast - nimic
- Bitdefender - 5 troieni in outlook in fisierul .pst care probabil stie mailurile - Pe partitia D. Am desinfectat, iar au aparut doar 3. VB:Trojan VBA. Agent:or

#2
scub

scub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,355
  • Înscris: 30.11.2005
Folositi softuri gen After efects,  Ps , C4D , ACAD ?

#3
zorin70

zorin70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 27.10.2007
Nu folosesc softurile de mai sus. Am incercat un fel de Cad Viewer free dar cum nu aveam nevoie de el si se misca greu l-am sters.

SO este cu licenta. Oricum nu stiu care ar fi sensul intrebarii deoarece 4 ani a mers bine mai putin acum 2 ani cand am luat un virus ceva de care nu mai scapam. De atunci a mers totul bine pana recent.

PS. Am observat ca si pe retea la firma unde folosesc wireless de cateva zile se incarca greu orice pagina de internet.

se poate schimba numele topicului. Important este sa gasesc o solutie la problema. Daca se doreste puneti: Oare am un virus? sau ceva de genul asta

#4
FeDaYin

FeDaYin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,663
  • Înscris: 03.01.2007
Probabil ai system restore si/sau windows update activate.

Si sa nu ai activata compresia pe vreun folder sau chiar pe intreaga partitie.

#5
scub

scub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,355
  • Înscris: 30.11.2005

View Postzorin70, on 03 aprilie 2021 - 20:11, said:

......
SO este cu licenta. Oricum nu stiu care ar fi sensul intrebarii ....
.........
Unele softuri  isi fac fisiere 'scratch' , 'swap' etc ...unele sunt temporare , altele nu . Daca ramane PC in stand-by , unele nu dispar pana nu este oprit  PC.

#6
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,449
  • Înscris: 15.06.2004
Ai uratat de temporare... dar ai dat vreodata un Disk Cleanup cu curatare fisiere sistem ?

Se da cam asa - https://forum.softpe...cleanup-update/
Dupa care dai optimizare SSD - de unde se da si defragmentare.

Iti trebuie un SSD mai mare daca vrei sa folosesti si stocare pe el - de obicei e recomandat SSD ptr sistem si HDD ptr stocare - e si mai sigur. Cand se strica un SSD nu mai recuperzi nimic.
Plus ca din ce spui acolo cu doua partitii si capacitatile lor nu ai OP deloc ( Over Provisioning ) Adica Spatiu lasat nealocat la captul SSD-ului. La unul de 256 Gb eu las de obicei cam 26 Gb. Asta ajuta SSD-ul la performanta dar si la rezistenta in timp.

#7
zorin70

zorin70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 27.10.2007
Treaba este ca de mult timp aveam liber 30-40 Gb pe C si de obicei urmaresc sa nu raman fara spatiu. Nu inteleg de ce de cateva zile scade f repede si cu apox 1-2 Gb pe zi. Chiar daca ar fi fisiere de windows la pornire ar trebui sa fie spatiu mai mare si dupa sa scada. Ori aici de la 24 Gb liberi tot scade vazand cu ochii. Eu nu instalez nimic.

Optimizari si alte chestii din astea mai fac si eu. Ma rog, lucruri d utilizator normal. Chiar daca pun un antivirus, scanez dupa care il sterg ca ma enerveaza ca incetineste.

Nu am rulat recent CC Cleaner dar Malware bytes da - fara rezultat.

View Postdorin_2k, on 03 aprilie 2021 - 20:20, said:

Ceva ai greșit aici.
Ori SSD ori HDD?
Cache de la browser unde e? Pe C? E o cauza.

Este SSD. Si sterg frecvent History si ce se mai poate din browser

Eu suspectez ca este un virus care ingrasa ceva fisiere

#8
rex

rex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,619
  • Înscris: 16.06.2004
ai fisier de swap si fisier de hybernate care iti mananca zeci de gb. activeaza din optiuni sa vezi fisierele ascunse si fisierele de sistem si o sa ramai uimit cat de mari sunt fisierele astea.
swap-ul poate fi setat la o valoare fixa si poti dezactiva hybernate ca sa nu mai creeze fisierul.

#9
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Vezi ce iti arata asta.

#10
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,972
  • Înscris: 06.09.2008
vezi ce programe folosesti, cum s-a zis unele fac 'temporary files' care nu-s asa temporary, trebuie sa le stergi singur daca vrei spatiul inapoi,

#11
scub

scub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,355
  • Înscris: 30.11.2005
Uite unul identificat la mine , cică ar fi 'temporar' , dar nu e Posted Image . Dar bine ca pot sa-l setez să se creeze pe  altă  partiție .
Ca să-l facem să dispară , uneori trebuie să-i  vedem proprietățile , adică să nu mai fie read-only . Să  vezi Ps ce swap-uri face ..zeci de  Gb :)
Dacă doriti chiar un sistem sub control total , se instaleaza un soft de inghetare partitie si  s-a rezolvat . Deep Freeze. ( dupa o reinstalare SO cu programele uzuale) . Si virusii sunt  tinuti la  distanta ... nu  toti :)   (cei ce "fug" si pe  alte  partitii , sunt cei mai periculosi )

Attached Files



#12
scub

scub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,355
  • Înscris: 30.11.2005
FolderChangesView- monitorizati o perioada , ce se intampla pe  partitia cu SO . In captura am creat un folder . Orice  modificare/aparitie  noua , este  monitorizata si avem  date  complexe despre  eveniment , marime / data   etc .
L-am setat , sa monitorizeze tot C: -ul  (folderul radacina ) .
Apar si temporarele acolo . Un soft free de la Nirsoft.

Attached Files



#13
zorin70

zorin70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 27.10.2007
Cum atasez o poza? Nu reusesc. Oricum o sa o pun maine. ERa cu spatiul ocupat.

#14
scub

scub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,355
  • Înscris: 30.11.2005
Dupa alegerea  fisierului (pozei/captura)  , apasati pe "Attache This File "  si  asteptati  sa-l urce pe  server . Apoi "Add Reply"

( poza . demo)

Attached Files


Edited by scub, 03 April 2021 - 22:14.


#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,449
  • Înscris: 15.06.2004
Initiator - ai rulat un Disk Cleanup asa cum am aratat mai sus ?
Nu strica nici CCleaner - daca folosesto browsere third party gen Firefox sau Chrome.

Motivele sunt - Windows Update - isi stocheaza toate update-urile in Software Distribution. Si ala sunt din luna in luna mai mari ca sunt cumulative. Cu Disk Cleanup scapi de ele. Dac nu ai rulat niciodata e posibil sa scapi de 15-20 Gb din prima.

Alt motiv - browserele - stocheaza in cache - degeaba steri histori ca acolo sunt linkuri doar. Eu uneori rulez CCleaner pe calculator si de 2-3 ori pe zi. L fiecare curatare imi sterge intre 500Mb-2Gb de cache la browsere.

Si este posibil ca un program sa-si faca si ceva log-uri - dar ca sa iasa asa mari ar trebui ceva timp, nu de pe o zi pe alta.

#16
finco

finco

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 04.04.2020
Incearca asta. Ar putea rezolva problema.

#17
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006

View Postpasilla, on 03 aprilie 2021 - 20:48, said:

Vezi ce iti arata asta.


#18
zorin70

zorin70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 27.10.2007

View Postspooky51, on 04 aprilie 2021 - 09:08, said:


Nu stiu de ce nu ma lasa sa pun direct captura ecran.

Intre timp a rulat CC Cleaner, Beach Blit - fiecare a curatat cate ceva. Vad ca de la 7 Gb liber am ajuns la 10. Tot rulez Bitdefender si imi zice ca am 3 troian in fisierul care stie mailurile din Outlook, acel .pst. Am vazut pe net ca pot fi de mai multe tipuri de la cei care mineaza bitcoin, la furat date, etc. Ii dau sa desinfecteze dar degeaba.

Attached Files


Edited by zorin70, 04 April 2021 - 09:55.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate