Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
WhatsApp pe cartela din routerul ...

Sursa 5V - DC OK?

Usi culisante - intrebare mai mul...

Bacil piocianic in apa?!
 Izolatie exterioara apartament

Bucuria copiilor cand se joaca :D

Casa sau apartament?

Card social up Romania nu func...
 Consum de apa marit dupa schimbar...

Buna ziua, nelamurire. Baterie te...

Licenta Kaspersky

Probleme Touch screen Samsung s21...
 Izolare fonica duplex

Comparare, evidentiere inregistra...

O primavara frumoasa, de martisor

Hils Titanium
 

Samsung Galaxy A51 - problema dupa upgrade la Android 11

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
andreidl

andreidl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 839
  • Înscris: 11.08.2007
Buna ziua,
Detin acest telefon de cca 2 saptamani. Este rezonabil. A facut un update intr-o prima faza insa dupa aceea tot aparea o notificare cu upgrade catre Android 11 si one ui 3. Am facut upgrade-ul, insa marea problema care ma deranjeaza ca s-au cam pizd!t unele functii si nu mai comunica corespunzator cu chromecastul si TV-ul (UE40H5203AWXXH). TV-ul nu are acea antena WiFi la pachet iar de cumparat nu am mai gasit-o asa ca din acest motiv am pus chromecastul.

Mai exact aplicatia Google home reda daca ma refer strict la meniul telefonului doar proportie, cu exceptia videourilor. Prin Smart view ma puteam din galerie usor conecta la chromecast si sa vad pozele pe full screen.. acu, ciuciu compatibilitatea asta.. Stiam ca WiFi direct nu va mai functiona ci voi trebui pt transfer sa folosesc Nearby, insa figura asta ma irita cu chromecastul. Cum pot da inapoi printr-o metoda oficiala sa reajung la Android 10 cu one ui 2.5 si sa am acele functii inapoi? Adica sa fie un restore la exact la configuratia din fabrica, nimic in plus, nimic in minus. Mai pastreaza telefoanele cand fac upgrade la versiunea urmatoare o "mladita" de legatura, un liant spre precedenta versiune? Adica daca i-as adauga o purtatoare din aia "OTA" din alta tara sa zicem si cand ii dau restore sa agate versiunea aceea, as putea sa il pacalesc?

De ce Dumnezeu masii au scos functia asta?

#2
DDooGG

DDooGG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,568
  • Înscris: 29.11.2020
Nu trebuia sa faci up-date.

#3
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,805
  • Înscris: 09.12.2012
Asteapta One UI 3.1 care trebuie sa apara in urmatoarele zile / saptamani, poate v-a rezolva problema respectiva , + dai feedback la Samsung via Samsung Members despre problema respectiva, aveam si eu un bug cu sonorul si s-a rezolvat in urmatoarea actualizare lunara :D , tot A51 detin si eu.

#4
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,856
  • Înscris: 01.01.2010
La modul greu, resetezi telefonul. Se sterge tot, se reinstaleaza SO-ul de pe partitia de backup si il faci nou. Asta presupunand ca ceva a ramas agatat.
Poti astepta o reparare a erorii prin update, dar daca un proces s-a corupt, asta nu se va intampla.
Resetarea inseamna stergerea memoriei interne (poze, nr telefon etc, tot).

#5
andreidl

andreidl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 839
  • Înscris: 11.08.2007

 Petran_Marius, on 03 aprilie 2021 - 14:01, said:

Asteapta One UI 3.1 care trebuie sa apara in urmatoarele zile / saptamani, poate v-a rezolva problema respectiva , + dai feedback la Samsung via Samsung Members despre problema respectiva, aveam si eu un bug cu sonorul si s-a rezolvat in urmatoarea actualizare lunara Posted Image , tot A51 detin si eu.

Mai, telefonul e rezonabil. L-am luat ca sa inlocuiesc rabletul de Mate 20 lite care nu mai sincronizeaza mare lucru si a ramas si in p-la goala fara alte actualizari, iar noile modele fara servicii google. Oricum, la ce am citit aici: https://piunikaweb.c...says-moderator/ si la inca o faza ca chromecast 3 are si el o buba in capul... p... nu reda calumea videourile in 60 cadre/sec. Le reda pe cele in 30 cadre/sec. Daca ii pui unul cu 60 cadre/sec "partaie" la sonor.. Google s-a dus la vale cu Pixelul si cu jucariile sale. Inclusiv Chrome nu e mare sfaraiala. Tot samsung browser merge mai bine, chiar si daca il instalezi pe alt telefon. Se pare ca Google vrea sa fie proprietar peste orice. O sa fie o debandada la un moment dat intre acorduri cu ei.

#6
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,983
  • Înscris: 16.07.2015
Fa-i o resetare la setarile din fabrica (factory reset) si ar trebui ca totul sa fie ok. Inainte de asta, asigura-te ca ai backup in Google, la datele tale, precum foto/video, contacte, apps, mesaje, notite, etc. Dupa un update major de Android, adica trecerea la o versiune noua, reset-ul este recomandat.

Edited by Vlad_22, 03 April 2021 - 14:24.


#7
andreidl

andreidl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 839
  • Înscris: 11.08.2007

 YOUR_GOD, on 03 aprilie 2021 - 14:13, said:

La modul greu, resetezi telefonul. Se sterge tot, se reinstaleaza SO-ul de pe partitia de backup si il faci nou. Asta presupunand ca ceva a ramas agatat.
Poti astepta o reparare a erorii prin update, dar daca un proces s-a corupt, asta nu se va intampla.
Resetarea inseamna stergerea memoriei interne (poze, nr telefon etc, tot).

Nu ar fi asta o problema, ca nu am instalat mare lucru pe el si nu am decat putine poze, le pot salva usor. Ideea e ca nu am facut backup la sistem... Din ce vad eu  tipul ii da acel hard reset, perfect de acord dar se pare ca sistemul era deja Android 10.. La mine e 11. Nu am inteles niciodata de ce nu s-a putut da si la telefoane un "downgrade", ca inca e recent 10 si sunt telefoane multe. Valabil si pt iOS. Exceptie o face OSX cand daca ai un notebook mai vechi te lasa sa descarci imaginea unui OSX mai vechi legal de pe site si sa reinstalezi. Am avut ubuntu ani in urma si puteam sa ii fac printr-un repository downgrade.

#8
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,856
  • Înscris: 01.01.2010
Iti spun eu de c enu accepta toate downgrade. Daca ma intrebi pe mine, este o masura de siguranta. EI actualizeaza bootloader-ul, un fel de BIOS pe Windows, astfel incat baza nu mai este cea veche. Bootloader-ul actualizat accepta doar pachete software concepute pentru Android 11.
Resetarea inseamna ca revii la 11 curat. Altfel, actualizarea inseamna copierea pachetelor noi peste cele deja existente. Un update. Daca il resetezi, se sterge partitia sistem (C-ul din Windows) si pe ea se copiaza din partitia sistem, SO-ul curat, deci fara actualizari, exact Android 11. AM rezolvat multe probleme asa si daca datele nu sunt o problema, ai putea incerca.

Bootloader-ul ala e toata smecheria la Android. El e baza. Obtii acces pe bootloader, faci cam ce vrei. De aia le actualizeaza ei. Google vrea sa avem ultima versiune de Android, chiar daca asta nu ne avantajeaza mereu, cum s-a intamplat in cazul tau. Eu, in trecut, nu faceam actualizarile la prima notificare. Mai asteptam. Dar de vreo 3 ani, le fac si pana acum, nu am avut probleme. Insa daca as avea, l-as reseta intr-o secunda, chiar daca asta ar insemna mai mult de o ora de setari.

Downgrade te lasa pe aceeasi versiune. Cauti in log. De regula, cat au facut up bootloader-ului, nu mai permite downgrade.
Poti rezolva totul cu root. Asa esti superutilizator si ii faci ce vrei. Dar nu recomand asta.

#9
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,783
  • Înscris: 07.06.2014
Inițiator, aici nu suntem la un spart de semințe cu un pahar de bere la birt. Așa că ai grijă la limbaj

#10
andreidl

andreidl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 839
  • Înscris: 11.08.2007
Intrebare: site-ul sammobile este autorizat de samsung sau e ca si un suport neoficial? Vad ca de acolo s-ar putea lua pas cu pas teoretic firmware-ul pt telefon de la un anumit moment dat, functie de tara si operator. Daca folosesc ODIN si acel firmware, sa inteleg ca e cel original cu care a venit telefonul? Se pierde garantia ceva?

#11
Poll7777

Poll7777

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 641
  • Înscris: 24.12.2020
Nu pierzi garanția, eu de acolo am descărcat Android 11 pentru Note20U doar că n-am apucat să-l instalez cu Odin căci mi-a venit OTA a doua zi.
Garanția se pierde doar dacă rootezi telefonul.

#12
radyombm2

radyombm2

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.08.2009
Stie cineva cum pot conecta un a51 la un tv non smart? La un tv lcd cu intrare hdmi.ceva cabluri sau adaptoare usb c to hdmi.a incercat cineva? Inafară de chromecast.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate