Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 

Falsificări / atacuri simbolice la adresa identității naționale românești la nivelul F.R.F.?

* * - - - 5 votes
  • This topic is locked This topic is locked
22 replies to this topic

#1
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011
Despre chestiunile ăstea am vrut să vorbesc de mai mult timp, dar am tot amînat, am tot trecut cu vederea, însă în seara asta chiar m-am săturat când am văzut echipamentul naționalei de fotbal din meciul cu Armenia, când am văzut așadar acel echipament complet alb, de parcă dacă jucau într-un echipament galben sau albastru nu s-ar fi găsit jucătorii pe teren. Pentru că acest echipament de fapt nu reprezintă nicio culoare de pe tricolorul românesc, efectiv consider ceea ce se întîmplă la federație o sfidare totală la adresa românilor, iar mie efectiv îmi este silă să mai privesc meciul datorită acestei sfidări incalificabile.

Însă scîrba la adresa acestor manevre de simboluri la nivelul naționalei de fotbal nu a început de aici. De fapt cea mai mare problemă o văd la nivelul acelei sigle sfidătoare care apare pe tricourile naționalei, în care „identitatea românească” nu prezintă un factor unificator, sau poate unificator este acel alb de fond (care vedem că a devenit mai nou „culoarea națională” română, în ciuda tricolorului), spre deosebire de stema de stat a României care are ca factor unificator vulturul cruciat „valah” care are numai pe acel scut stemele celor cinci regiuni istorice „mari” „din care” s-a format România. Ofensa majoră o văd în eliminarea factorului unificator, și cultivarea unei imagini cu elemente separate, pe acel fond alb care se pare că a ajuns să substituie culorile tricolorului tradițional românesc.

Această imagine cu elemente separate pe fond alb s-ar putea să fie unul dintre elementele extrem de nefaste ale influenței hoherului pesedist Dâncu Vasile la naționala de fotbal a României (a se vedea și emisiunile realizate de ceva vreme la Realitatea Plus în care se vorbește despre această influență extrem de nefastă a acestui ciocoi pseudo-naționalist și pseudo-tradiționalist, în fapt un neostîngist vînturător de sondaje mai mult sau mai puțin instrumentate în funcție de ce vrea și hoherică ăsta nesuferit să transmită sau eventual să manipuleze la nivel mediatic).

Ca argument aduc agenda paralelă cu care ciocoiul ăsta nemernic a infestat PSD mai ales de când a fost cocoțat prin artificii neexplicate de nimeni, nici măcar de Ciolacu sau de altcineva din conducerea partidului, și pe care o agită pe la diverse evenimente oficiale ale PSD, cum a făcut la congresul partidului de anul trecut. Este vorba de un așa-zis „ardelenism”, niște abjecții despre care s-a mai vorbit și pe forum și în cărți și în media etc, prin care acest ciocoi pare a se învecina ideologic mai mult cu antiromâni „spumegați la gură” de genul Gherman Sabin (al cărui antiromânism l-am demonstrat îndeajuns pe acest forum și care îi este cunoscut de oamenii de bună credință, inclusiv de unguri și „secui”, care îl țin pe lângă ei pentru că le slujește interesele antiromânești).

Această mentalitate separatoare pare să stea la baza acelei sigle sau embleme folosite de FRF pe tricourile naționalei de fotbal, această mentalitate separatoare, așa-zisă „regionalistă”, dezbinătoare de români, și care este marcată cumva și de lipsa factorului unificator, adică a vulturului cruciat valah de culoare galbenă. Această mentalitate separatoare, dezbinătoare între români este cultivată la un nivel mai înalt al politicii „românești” în principal de acest viclean hoher nesuferit și avînd în vedere de cât de mult s-a vorbit despre influența „ocultă” a ciocoiului la nivelul naționalei de fotbal, nu m-ar mira ca de fapt el să fie la originea acestor simbolistici extrem de dubioase și deranjante pentru identitatea națională românească. Cât despre „performanțele” obținute de naționala de fotbal a României în perioada acestei influențe a lui Dâncu de care se vorbește, nu știu dacă are rost să mai comentăm ceva, rezultatele vorbesc de la sine. Și cred că dacă se va mai continua cu aceste simbolistici extrem de deranjante și de dubioase, ele vor acționa la nivel simbolic în detrimentul românilor și a rezultatelor acestora.

#2
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,783
  • Înscris: 06.09.2004

View PostIochanan, on 31 martie 2021 - 19:30, said:

... consider ceea ce se întîmplă la federație o sfidare totală la adresa românilor...
consideri gresit.

treaba echipei nationale de fotbal e sa joace fotbal (nu ca la asta s-ar descurca minunat), nu sa faca politica pe teren.

#3
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,263
  • Înscris: 06.01.2007
La politia de frontiera, acum vreo 15 ani, venisera dotari noi, niste calculatoare Pentium.
Intreb un politist si eu, din curiozitate.
- Ce fel de pentium?
- Alb!

Baaai, la vremea aia am ras sa ma cracanez, toate pentiumurile erau albe, nu incepuse moda modingului cu leduri colorate ca la boxele de manele, cum e acum. Dar acum, citindu-l pe Iochanan ma gandesc, poate ca culoarea e cu adevarat o caracteristica importanta. Noi incercam sa ne laudam cu folbalul galben, dar oare americanii de ce nu fac tehnologia in culorile drapelului lor arhicunoscut si arhisuficient?
Adica, folbalul sa fie mai caracteristic unei natiuni decat tehnologia?
Pentiumul alb, aifonul alb, folbaul alb, toate-s albe. La naiba.. Nu se mai respecta culorile natiei.
Poate ungurii, astia au un fel de atractie fata de verdele ala nenorocit.

#4
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View Postborn2lose, on 31 martie 2021 - 20:01, said:

treaba echipei nationale de fotbal e sa joace fotbal (nu ca la asta s-ar descurca minunat), nu sa faca politica pe teren.
Este clar că m-ai înțeles greșit. Însă ceea ce vreau să spun este că atunci când la naționala de fotbal a României se joacă cu echipament complet alb, intervine un factor simbolic / psihologic demobilizator la nivelul jucătorilor. La nivel subconștient jucătorii sînt atacați în felul în care ei se simt reprezentanți naționali ai României și românilor. La fel se întîmplă și prin acea siglă cu elemente separate, fără factor unificator, induce la nivel subconștient un factor separator, dezbinător, care deranjează factorul de coeziune, de unitate a grupului, a echipei. Chestiile ăstea acționează la nivel simbolic, la nivelul subconștientului psihologic, și este clar că afectează ca un factor „nevăzut”.

#5
apocalipsul

apocalipsul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,481
  • Înscris: 26.01.2014
era un banc cu un capitan de vas... cu camasa rosie si pantalonii maro... cam atat despre acest editorial... echipa nationala a romaniei Posted Image Posted Image
alta inutilitate mancatoare de bani si generatoare de dezamagiri.

Edited by apocalipsul, 31 March 2021 - 20:17.


#6
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016

View PostIochanan, on 31 martie 2021 - 20:11, said:

este că atunci când la naționala de fotbal a României se joacă cu echipament complet alb, intervine un factor simbolic / psihologic demobilizator la nivelul jucătorilor. La nivel subconștient jucătorii sînt atacați în felul în care ei se simt reprezentanți naționali ai României și românilor,

Da,ii doare fix in pl in ce culoare joaca la nationala ca se grabesc sa se intoarca repede la cluburi unde au ciolanul gros.Cu nationala joaca poate 3-4 jocuri pe an si la club 50 pe an.

#7
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View Postapocalipsul, on 31 martie 2021 - 20:15, said:

era un banc cu un capitan de vas... cu camasa rosie si pantalonii maro...
Din nefericire, am anticipat fără să vreau rezultatul (se vede cine sînt cei care au rămas cu pantalonii „maro”). Eu nu am urmărit meciul decât la început, până mi s-a făcut scîrbă de echipament (destul de repede) și apoi n-am mai urmărit deloc; am auzit însă la radio rezultatul și ultimele minute. S-a văzut ce rezultat scoate o echipă care joacă într-un echipament care îi face pe jucători să simtă că reprezintă țara lor (în cazul armenilor), și la ce jale a ajuns echipa care a jucat cu un echipament care nu transmite jucătorilor că reprezintă țara lor și că trebuie să fie uniți, să aibă coeziune de joc etc (în cazul românilor). Până la urmă tot n-am înțeles, care a fost de fapt „argumentul” pentru care naționala României n-a jucat în echipamentul tradițional galben, de vreme ce armenii jucau în roșu? De unde dracului a mai ajuns și albul ăsta „penal” drept „culoare națională” a românilor? Înțeleg ce-ar putea să caute albul la nivelul veșmintelor unor preoți în biserică la sfintele slujbe; dar ce dracului caută pe echipamentul naționalei „tri-colore”?

Edited by Iochanan, 31 March 2021 - 20:31.


#8
apocalipsul

apocalipsul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,481
  • Înscris: 26.01.2014
sunt convins de influenta culorii echipamentului asupra jocului echipei...
echipamentul a fost clar de vina... daca erau galbeni, rupeau... hai sa nu mai cautam vinovati acolo unde nu sunt... hai sa privim lucrurile alb in fata...

#9
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Asa a privit si MUTU....., avea o linie alba in fatza

#10
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,263
  • Înscris: 06.01.2007
Si uite ma Iochanane ca au luat bataie in tricou alb.
Macar nu l-au terfelit pe ala galben de-ti palce tie!
:D

#11
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,073
  • Înscris: 24.02.2011
Eu am enervat pe mulți după europeanul de tineret când am zis că Rădoi e un zero barat ca antrenor, dar iată că am avut dreptate.

#12
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,128
  • Înscris: 04.02.2011
Io zic că dacă le punem pe tricou o cruce creață ca în avatarul inițiatorului, șterg ai noștri podeaua cu franzezi, nemți, ce mai, ajungem locul unu, numai unu!

#13
Cousteau

Cousteau

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,558
  • Înscris: 25.04.2007

View PostIochanan, on 31 martie 2021 - 20:27, said:

Din nefericire, am anticipat fără să vreau rezultatul (se vede cine sînt cei care au rămas cu pantalonii „maro”). Eu nu am urmărit meciul decât la început, până mi s-a făcut scîrbă de echipament (destul de repede) și apoi n-am mai urmărit deloc; am auzit însă la radio rezultatul și ultimele minute. S-a văzut ce rezultat scoate o echipă care joacă într-un echipament care îi face pe jucători să simtă că reprezintă țara lor (în cazul armenilor), și la ce jale a ajuns echipa care a jucat cu un echipament care nu transmite jucătorilor că reprezintă țara lor și că trebuie să fie uniți, să aibă coeziune de joc etc (în cazul românilor). Până la urmă tot n-am înțeles, care a fost de fapt „argumentul” pentru care naționala României n-a jucat în echipamentul tradițional galben, de vreme ce armenii jucau în roșu? De unde dracului a mai ajuns și albul ăsta „penal” drept „culoare națională” a românilor? Înțeleg ce-ar putea să caute albul la nivelul veșmintelor unor preoți în biserică la sfintele slujbe; dar ce dracului caută pe echipamentul naționalei „tri-colore”?
De asta au pierdut mai cobe! Piaza rea ce esti, puteai si tu sa asculti macar un post de muzica, sau unul religios, dar nu, tu ascultai meciul si -ti doreai sa nu le iasa la aia faza.

#14
danaciu

danaciu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,492
  • Înscris: 01.05.2006
Probabil initiatorul asculta in fiecare dimineata conform traditiei din alte vremuri: "Trei culori cunosc pe lume".

Doar ca intre timp s-au inventat si alte culori!

#15
Tankx

Tankx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 649
  • Înscris: 23.02.2021
Treningul lu Rădoi mi s-a părut auster, marfă turcească de duzină...

#16
ambr0zie

ambr0zie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,540
  • Înscris: 04.01.2006
Italienii joaca dintotdeauna cu tricouri albastre, desi albastrul nu e pe steag. OK, e culoarea traditionala, de la familia Savoia, dar nu o sa vina niciun jucator italian sa spuna ca nu este reprezentat de tricoul albastru, simte el ca nu are legatura cu tara lui.
Germania are foarte multi ani de cand joaca in tricouri albe sau cu albul dominant. Nu au culoarea pe steag.

Nu tricoul alb face echipa Romaniei sa joace ca o cizma, nici tricoul rosu din meciul cu Suedia din 1994 sa aiba rezultatul stiut.

#17
Bebeluka

Bebeluka

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 983
  • Înscris: 28.07.2015
Ia vezi in ce culoare joaca nationala Olandei...Si au rezultate...
Nu culoarea echipamentului este problema Nationalei.Nici macar selectionerul nu mai influenteaza cu nimic...Pur si simplu "nu ai cu cine "...Probabil generatia asta de adulti n-o sa aiba norocul sa vada o Nationala cu rezultate...Din pacate...

#18
silverflower

silverflower

    Anti-dogmatic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 04.05.2008

View Postmaccip, on 31 martie 2021 - 20:03, said:

... dar oare americanii de ce nu fac tehnologia in culorile drapelului lor arhicunoscut si arhisuficient?
- Fac în schimb chiloți cu drapelul, pentru că-și iubesc patria!

[ https://www.dhresource.com/0x0/f2/albu/g1/M01/7A/89/rBVaGVWeF_2AS9k0AAGAs8g7_i4605.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://cdn.shopify.com/s/files/1/0234/5963/products/Mascot_8f2d3bcf-bdde-408c-9d56-ee075d6d5727.png?v=1605126785 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by silverflower, 01 April 2021 - 07:53.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate