Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cum se planteaza leurda?
Last Updated: Mar 30 2021 17:22, Started by
Kean
, Mar 29 2021 14:00
·
0
#1
Posted 29 March 2021 - 14:00
Am auzit de calitatile leurdei pentru sanatate si as vrea sa-l plantez pe cand ies la pensie?Din ce se face,samanta, butasi,etc?
|
#3
Posted 29 March 2021 - 14:23
#4
Posted 29 March 2021 - 14:27
Nu e nici o fita, nu s-a "inventat" leurda odata cu capitalismul... Si nu poti face din usturoi ce poti face din leurda (salata, mancare, ciorba). Asa ca....
Si oricum sunteti off-topic, initiatorul a deschis subiectul pe o arie de specialitate, nu pe "dezbateri". |
#5
Posted 29 March 2021 - 14:31
minam, on 29 martie 2021 - 14:27, said:
.... Si oricum sunteti off-topic, initiatorul a deschis subiectul pe o arie de specialitate, nu pe "dezbateri". Kean, on 29 martie 2021 - 14:00, said:
Am auzit de calitatile leurdei pentru sanatate si as vrea sa-l plantez pe cand ies la pensie?... |
#6
Posted 29 March 2021 - 14:34
adisz, on 29 martie 2021 - 14:23, said: Ramai frate la usturoiul clasic.Mai bun decat ala nu exista. In plus, sunt multe persoane care nu pot consuma usturoi ( din diferite motive medicale ). Asa ca leurda poate fi un inlocuitor de succes. Edited by savantu, 29 March 2021 - 16:09. |
#7
Posted 29 March 2021 - 14:37
seminte la plic de 0,2 grame găsești la 1,5 lei
fizic nu ieftilelile online la 5X prețul |
#8
Posted 29 March 2021 - 14:44
#9
Posted 29 March 2021 - 14:46
Nu toata lumea tolereaza usturoiul ( chiar si verde ), am caz in familie, deci nu vorbesc din auzite.
|
#10
Posted 29 March 2021 - 15:00
cum sa fie fita,eu stiu leurda sub denumirea de usturoi salbatic
|
|
#11
Posted 29 March 2021 - 15:09
Va spun eu unde gasiti, in padure la ZAM, jud Arad, primavara nu poti trece pe acolo ca te astupa mirosul!
|
#14
Posted 29 March 2021 - 17:31
#15
Posted 29 March 2021 - 18:39
Du-te nene în pădure ca e plina... Costești dacă vrei... La ce îți trebuie sa pui în curte?
|
|
#16
Posted 29 March 2021 - 18:52
Mie nu-mi place sa iau nimic din padure, as vrea sa ramana asa cum este ea. Am cumparat seminte de leurda, dar nu am apucat sa le insamantez.
Nu stiu cat e de sanatoasa leurda, dar pusa primavara in mancarea de spanac sau stevie ii da un gust nemaipomenit. E cu totul altceva decat usturoiul. |
#17
Posted 30 March 2021 - 07:57
Kean, on 29 martie 2021 - 14:00, said:
Am auzit de calitatile leurdei pentru sanatate si as vrea sa-l plantez pe cand ies la pensie?Din ce se face,samanta, butasi,etc? Din bulbi adusi de la padure. E o planta relativ pretentioasa la conditiile de sol (trebuie un sol similar cu cel din padure, bogat in frunze putrezite si nutrienti). Nu creste decat la semiumbra, adica fix conditiile pe care le are in padure la baza copacilor. Deci NU in soare direct ci indirect - soarele la amiaza trebuie sa ajunga la frunze, printre ramurile copacilor din curte sau gradina. Perioada de valorificare a frunzei tinere este luna martie incepand cu prima incalzire.. ajunge la maturitate si face flori in aprilie.. Se poate consuma frunza oricand (nu este otravitoare, sau toxica cum spun unii). Eu am incercat sa pun la tara.. n-a iesit mare branza din ea dar am cam inteles conditiile de cultivare.. probabil o sa mai caut niste bulbi daca mai ajung prin padure.. Ideea e ca.. daca face o tufa mica si e lasata in pace face ulterior niste flori albe si seminte mici de culoare neagra pe care le lasa pe sol si, in anul urmator, ies mici plante noi din acele seminte, deci isi extinde zona de vegetatie daca are coditii prielnice. Ca si planta este foarte buna atat in forma cruda, la salate, cat si daca sunteti amatori de fasole cu ciolan la ceaun, ciorbe, fripturi sau alte delicatese. Edited by Tankx, 30 March 2021 - 08:06. |
#18
Posted 30 March 2021 - 16:12
Cred ca o sa caut in padure ca e la 1km de mine si daca gasesc le las sa se se inmulteasca,dupa aia scot o parte si mai bag si la congelator sa ajunga tot anul.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users