Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

"Efectul Groșan" la Spitalul din Oradea

* * * - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
62 replies to this topic

#55
WhimsicalPeanut

WhimsicalPeanut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 14.05.2008

View Posteiffel, on 25 martie 2021 - 10:01, said:



La un moment dat un profesor ne-a spus ca un medic nu ar trebui sa dea tratament medicamentos fara sa se consulte inainte cu un farmacist si ca fiecare unitate medicala ar trebui sa aibe si echipa de farmacisti. Studiile de farmacologie ale unui medic sunt la un nivel minim si nu se compara cu ale unui farmacist. Dar cateodata nici farmacistii nu se baga sa-ti spuna nimic de reteta ci doar iti dau ce e acolo, iau banii si gata.

Prin vara anului trecut, dupa o consultatie de 5 minute (270lei pt 20 min consultatie)  pt ca doctorita avea treaba sa mearga la shopping cu asistenta, mi-a dat un tratament care era extrem de toxic pentru ficat. Nestiind eu m-am dus la farmacie si am luat reteta. Farmacista a ridicat din spranceana, a zis ca se mira ca nu mi-a dat si protectie ficat dar mi-a luat banii (100 lei) si am plecat. Cand am ajuns acasa am cautat despre medicament, am mai platit 200 lei a 2-a opinie, consultatie chiar mai lunga decat cea standard, m-a intors pe toate partile, nu mi-a dat medicamente ci doar o crema. Am sunat la reclamatii farmacie, am vorbit cu responsabilul zonal si au acceptat retur pentru ca medicamentul era nasol si eu nu am avut informatia completa din farmacie.

Din pacate pacientilor nu le ramane decat sa se documenteze singuri cu privire la medicamentele recomandate si efectele adverse, desi medicii care sunt acolo sa ne faca bine, nu mai rau, ar trebui sa nu iti dea direct cel mai puternic medicament "sa fie".

Foarte rar am intalnit medici care sa nu arunce in tine cu antibiotic la orice chestie minora. Odata am fost socata sa dau peste un medic care mi-a dat trimitere pentru antibiograma inainte sa-mi prescrie tratament pentru o infectie si cand a venit rezultatul mi-a explicat ca nu imi da un antibiotic clasic, ci ceva mai slab pentru ca bacteria este sensibila si la ala iar daca imi da clasic mi-ar distruge si bacteriile benefice din organism. Imi venea sa o iau in brate si sa o pup.

Edited by WhimsicalPeanut, 25 March 2021 - 16:26.


#56
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006
Eu mi-am rupt tendonul extensor de la falanga distala a degetului inelar frecand parbrizul masinii. Pur si simplu falanga nu mai revenea inapoi, era neplacut mai ales cand bagam mana in buzunar. Toate recomandarile medicale "Made in Romania" presupuneau operatie. Pe site-urile din afara evident ca se recomanda o orteza pentru deget pentru "Mallet finger". In farmacii evident ca nimeni nu auzise de asa ceva, am comandat orteza de pe net, am tinut-o 8 saptamani, iar cand am scos-o... surpriza, am recapatat mobilitatea degetului.

#57
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,856
  • Înscris: 06.10.2003

View PostWhimsicalPeanut, on 25 martie 2021 - 16:25, said:

La un moment dat un profesor ne-a spus ca un medic nu ar trebui sa dea tratament medicamentos fara sa se consulte inainte cu un farmacist si ca fiecare unitate medicala ar trebui sa aibe si echipa de farmacisti. Studiile de farmacologie ale unui medic sunt la un nivel minim si nu se compara cu ale unui farmacist. Dar cateodata nici farmacistii nu se baga sa-ti spuna nimic de reteta ci doar iti dau ce e acolo, iau banii si gata.[...]

Asta îți pot confirma direct din familia apropiată. Ultimul bastion împotriva unui tratament incorect era farmacista/farmacistul. DAR din epoca preparatelor în farmacie până acum s-a schimbat treaba, majoritatea angajatilor din farmacie având doar școala de asistente. Lege cere să fie minim un farmacist. Nu echipă completă. Adaugă presiunea vânzărilor, că din 5 în 5 metri ai sala de jocuri, bancă și farmacie și ai ce ai acum.

Reiterez - nimănui nu-i pasă de tine.

O poveste tangențială: Am avut preparat de farmacie picături de nas cu biseptol - rețeta renumitului dr. pediatru Miu, de la Cluj. S-a înfoiat pediatra la mine "că dacă producătorul nu zice că se poate solubiliza cum să folosesc picături cu biseptol & shit". Pediatra la 40 de ani. Dr. Miu - la probabil 70+. Farmacista care mi le-a preparat a făcut toată viața ei preparate.

Edited by shiva, 25 March 2021 - 19:11.


#58
WhimsicalPeanut

WhimsicalPeanut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 14.05.2008

View Postspooky51, on 25 martie 2021 - 18:04, said:


Ahahahahahahah

Asta mi-a adus aminte de o vizita la seful de pe chirurgie ortopedica de la Universitar acum multi ani. Am alunecat pe gheata si imi sarise rotula, prin PCR am ajuns la a 2-a opinie la el, asta direct: aaa pai vedeti, 80% din femei au un handicap, tendonul este inserat mai intr-o parte nu fix drept. Rezolvam taiem bucata de os, mutam unde trebuie, fixam cu surub, facem la fel si la celalalt picior.

Eu m-am prelins sub scaunul mega fitos de piele cand am auzit, ma luase cu lesin. La a 3-a opinie la Militar mi s-a spus "recuperare fizica  sa intarim muschii din jur ce operatie, daca sare a 3-a oara operam, pana atunci nu"

Pe langa ca mi s-a parut ciudata formularea lui nenea sefu de la Universitar ca 80% din femei au o problema si 20% sunt normale. Eu as fi luat situatia invers, dar atunci n-as mai fi avut potential mare de clienti Posted Image

Edited by WhimsicalPeanut, 25 March 2021 - 19:16.


#59
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View PostWhimsicalPeanut, on 25 martie 2021 - 16:25, said:

Odata am fost socata sa dau peste un medic care mi-a dat trimitere pentru antibiograma inainte sa-mi prescrie tratament pentru o infectie si cand a venit rezultatul mi-a explicat ca nu imi da un antibiotic clasic, ci ceva mai slab pentru ca bacteria este sensibila si la ala iar daca imi da clasic mi-ar distruge si bacteriile benefice din organism. Imi venea sa o iau in brate si sa o pup.
Acuma depinde si de germen.
De exemplu, in cazul Streptococcus pyogenes, de peste 60 de ani se stie ca sunt sensibili la penicilina si n-or fost in stare sa dezvolte rezistenta la ea.

#60
sorin40

sorin40

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,583
  • Înscris: 11.01.2008

View PostDaco_Get, on 25 martie 2021 - 09:07, said:

Eficacitatea și profilul de siguranta al vaccinurilor ARNm în viața reală
[...]
https://umfcd.ro/ce-...e-specialitate/

Mulțumim! Și interesant este


Quote

Un haplotip pe cromozomul 12, moștenit de la  oamenii din Neanderthal este asociat a fost asociat cu o reducere de ∼22% a riscului relativ de a dezvolta o formă severă de COVID-19. Zeberg H, Pääbo S. A genomic region associated with protection against severe COVID-19 is inherited from Neandertals. PNAS 2021, https://www.pnas.org...8/9/e2026309118
În plus, o izoforma a OAS1 (oligoadenilat sintetaza!), gena activata de interferoni, ce codifica proteine importante pentru activitatea antivirala a acestora, mostenita de la oamenii din Neanderthal, exprimată la nivel crescut, este asociată cu un risc scăzut de forme severe de COVID-19.  Zhou S, et al. A Neanderthal OAS1 isoform protects individuals of European ancestry against COVID-19 susceptibility and severity. Nat Medicine 2021,https://www.nature.com/articles/s41591-021-01281-1


View PostHunor_66, on 24 martie 2021 - 14:45, said:

Chestia e ca din toti specialistii ne-medicali de pe-aici care si-or dat o palma peste frunte "bah, ce prosti is astia care nu accepta intubarea si oxigenul", n-o venit unu' sa-mi raspunda la intrebari. Posted Image

Banuiesc ca ei considera ca intubare + oxigen = solutia panaceu pentru aia de respira greu. Posted Image

Din pacate, inca din primavara 2020, cand s-o observat ca 90% din bolnavii de covid intubati si ventilati fortat dau coltu', medicii si-or dat seama ca patogeneza preponderenta ii trombo-embolia, nu alveolita.
[...]

View PostHunor_66, on 24 martie 2021 - 17:00, said:

Diagnosticul diferential de organ.
Alveolita vs. trobo-embolie pulmonara.
CT, Eco etc, diagnostic hematologic.
Ca sa excluzi trombo-embolia, si sa poti merge increzator, pe intubare cu ventilatie fortata si oxigen.
[...]
Eu o am pe fie-mea a mare medic chirurg in Austria si se ia cu mainile de cap cand discuta cu colegii de generatie despre protocoalele medicale din RO.
Ca exemplu, CT se face in Austria la orice ora, la UPU.
[...]

Să nu confundăm trombembolia pulmonară (determinată de un tromb plecat din sistemul venos - de obicei membrele inferioare) cu microemboliile pulmonare și inflamația din COVID-19 care seamănă mai mult cu cele din ARDS (Acute respiratory distress syndrome) sau din CID (Coagularea Intravasculară Diseminată).

Într-adevăr, în trombembolia pulmonară tratamentul de primă intenție este liza cheagului (medicamentos sau prin radiologie intervențională) deoarece hipoxia este de cele mai multe ori redusă. Dar chiar și așa, în condițiile în care saturația scade sub administrarea de oxigen pacientul este intubat și ventilat mecanic (vezi Ghidul ESC din 2019)
https://academic.oup...1/4/543/5556136

Și există un ghid SRATI care abordează toate aceste probleme
https://www.google.c...vv65yhM9oLBftRC

Ghid pe care evident că dna dr Groșan nu l-a citit, altfel ar fi aflat că intubația este soluția de ultimă instanță, după ce ventilația high-flow (neinvazivă, pe mască, cu debit mare de oxigen) a eșuat în menținerea unei „hipoxemii permisive”.
Cât depre afirmația doamnei dr Groșan cu „saturația de 80% care nu mă sperie....” dânsa confundă situația bolnavilor pulmonari cronici (cu insuficiență respiratorie cronică) care compensează hipoxia prin alte metode cu situația acută din COVID-19.

P.S. În Austria nu sunt intubați bolnavii COVID-19 în stare gravă?

Edited by sorin40, 25 March 2021 - 19:53.


#61
Nick_85

Nick_85

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,558
  • Înscris: 24.01.2014

View PostAdm, on 24 martie 2021 - 11:39, said:

Prosti, prosti si nebuni cat vezi cu ochii, maica!

Selectie naturala.

#62
SOIMMALTEZ

SOIMMALTEZ

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,578
  • Înscris: 04.11.2020
Se pare ca postarile mele care au fost sterse pe acest subiect la inceput, de cateva zile au ajuns si pe canalele de stiri.
1. Eu am spus ca virusul a plecat din China din laborator, si NU de la pangolin
2. Eu am spus ca s-a premeditat
3. Eu am spus ca s-a intamplat prin noiembrie 2019.....
...., si mi s-a spus ca sunt conspirationist si peste asta am fost sanctionat doar pentru ca niste troli activi ai unor ONGuri m-au raportat profitand de activitatea lor obscura tolerata pe acest forum.

Generalul - care a ocupat funcţia de adjunct al agenţiei de informaţii militare (Defense Intelligence Agency/ DIA) - a continuat: „Oamenii din această ţară cer răspunsuri. Cred că ceea ce vom afla este că a fost o operaţiune militară efectuată de China, beneficiind de o oarecare colaborare ... cu alte ţări”.
În timp ce Flynn a sugerat că focarul a fost „un soi de atac”, el a mai afirmat că ar fi putut „să se fi produs din greşeală, din cauza condiţiilor operaţionale necorespunzătoare în interiorul acestor laboratoare din China”.
Trei cercetători din laboratorul militar de virologie de la Wuhan, aparținând Guvernului chinez, au fost spitalizați cu simptome Covid în noiembrie 2019, cu două luni înainte de apariția oficială aprimelor cazuri de infectare cu noul virus, arată un raport oficial al serviciilor de informații americane.
Informațiile WSJ au dus la o „revigorare” a teoriei conform căreia coronavirusul ar fi scăpat dintr-un laborator din Wuhan, considerată anterior o teorie a conspirației.
Președintele Joe Biden a anunțat, miercuri, că a cerut comunității de informații să își mărească eforturile pentru a afla originile coronavirusului și să vină cu un raport în 90 de zile.

Facebook nu va mai șterge și nici ascunde postări care răspândesc ideea conform căreia coronavirusul a fost produs artificial într-un laborator, a spus un purtător de cuvânt al platformei sociale, citat de Politico.

https://epochtimes-r...chinei---314918
https://ziaristii.co...rimelor-cazuri/
https://www.digi24.r...atforma-1543115

Eu am ramas cu 6 puncte aiurea, iar trolii "oficiali" zburda liberi pe campii.

Edited by SOIMMALTEZ, 28 May 2021 - 14:27.


#63
pstdgt

pstdgt

    Monseurizat

  • Grup: Administrators
  • Posts: 5,849
  • Înscris: 06.02.2002

View PostSOIMMALTEZ, on 28 mai 2021 - 14:26, said:

Se pare ca postarile mele care au fost sterse pe acest subiect la inceput, de cateva zile au ajuns si pe canalele de stiri.
Si au fost sterse pe buna dreptate, pentru ca nu erau decat niste speculatii bazate pe nimic real, indiferent cine le vantura atunci (sau acum)

View PostSOIMMALTEZ, on 28 mai 2021 - 14:26, said:

1. Eu am spus ca virusul a plecat din China din laborator, si NU de la pangolin
2. Eu am spus ca s-a premeditat
3. Eu am spus ca s-a intamplat prin noiembrie 2019.....
1. in continuare nu se stie exact si nu s-a stabilit de unde provine
2. in continuare nu se stie exact si nu s-a stabilit daca a fost premeditat sau nu
3. in continuare nu se stie exact si nu s-a stabilit cand s-a intamplat (nici nu e clar ce anume "s-a intamplat" din cum ai scris = metoda weasel words)

View PostSOIMMALTEZ, on 28 mai 2021 - 14:26, said:

...., si mi s-a spus ca sunt conspirationist si peste asta am fost sanctionat doar pentru ca niste troli activi ai unor ONGuri m-au raportat profitand de activitatea lor obscura tolerata pe acest forum.
Afirmatii false, acuzatii bazate pe nimic concret si din nou weasel words ("niste trolii activi ai unor ONG-uri")

View PostSOIMMALTEZ, on 28 mai 2021 - 14:26, said:

Generalul - care a ocupat funcția de adjunct al agenției de informații militare (Defense Intelligence Agency/ DIA) - a continuat: „Oamenii din această țară cer răspunsuri. Cred că ceea ce vom afla este că a fost o operațiune militară efectuată de China, beneficiind de o oarecare colaborare ... cu alte țări”.
În timp ce Flynn a sugerat că focarul a fost „un soi de atac”, el a mai afirmat că ar fi putut „să se fi produs din greșeală, din cauza condițiilor operaționale necorespunzătoare în interiorul acestor laboratoare din China”.

Afirmatii facute la un post de radio obscur de un fost consilier al lui Trump, cu diverse "legaturi bolnavicioase", care a recunoscut mintit FBI-ul, cercetat in mai multe dosare de care a scapat: pledand vinovat; gratiat de Trump; prin ordinul procurorului general SUA ca investigatia sa fie oprita.

View PostSOIMMALTEZ, on 28 mai 2021 - 14:26, said:

Președintele Joe Biden a anunțat, miercuri, că a cerut comunității de informații să își mărească eforturile pentru a afla originile coronavirusului și să vină cu un raport în 90 de zile.
Asta este, de fapt, stirea care a ajuns in presa si "pe canalele de stiri": ca unele tari reiau cercetarile pentru a stabili cu exactitate originea Sars-Cov-2 si ca presedintele SUA a dat si un termen de 90 de zile pentru a primi un raport. Ceva absolut normal si binevenit, deloc senzational sau controversat.

View PostSOIMMALTEZ, on 28 mai 2021 - 14:26, said:

Facebook nu va mai șterge și nici ascunde postări care răspândesc ideea conform căreia coronavirusul a fost produs artificial într-un laborator, a spus un purtător de cuvânt al platformei sociale, citat de Politico.
Asta ii priveste pe cei de la Facebook. Noi nu ii consideram pe ei vreun etalon in materie de etica si nu ne ghidam dupa ei, dimpotriva.

View PostSOIMMALTEZ, on 28 mai 2021 - 14:26, said:

Eu am ramas cu 6 puncte aiurea, iar trolii "oficiali" zburda liberi pe campii.
Te rog sa raportezi orice postare a acestor "troli oficiali", te asigur ca regulamentul va fi aplicat si lor ca si in cazul tau. Intre timp, pentru aceste acuzatii nefondate repetate mai primesti 2 puncte.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate