Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?
 Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...
 MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online
 Problema calculator

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Rfg crescut
 

Gripa din România din 2019 care a fost băgată sub preș

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#19
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,863
  • Înscris: 14.08.2007
Nu e nici o noutate ca au fost alte gripe chiar mai nasoale decat Covidul ca simptome si inainte ... Covidul insa e mai contagios, in asta consta "succesul" lui.

#20
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,253
  • Înscris: 27.10.2007
Dra voi ce credeati / credeti ca e gripa ? gripa este mai violenta, tocmai asta o deosebeste de o raceala.

View Postmaccip, on 20 martie 2021 - 22:32, said:

Crezi ca se poate face secventierea ARN ului in Romania?
se face in mai multe laboratoare,  tine de biologia moleculara si genetica. analiza Real Time PCR nu s-a inventat odata cu Covidul, sunt si alte analize care presupun secventierea ARN.

#21
Tankx

Tankx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 649
  • Înscris: 23.02.2021
Pe 30 decembrie 2018 fix cu doua zile înainte de Anul nou, m-am trezit dimineața cu un nod in gat care nu mi-a permis să înghit nimic timp de 3 zile (deci mi-am luat adio de la masa de Anul Nou)
Nu știu dacă a fost gripa sau viroza, tuse nu aveam dar aveam dificultăți la înghițire majore deci gatul era efectiv blocat. Apoi a inceput sa-mi curgă nasul iar febră am avut imediat după Anul Nou, în a 3-a zi de boala, adică pe 1 ianuarie 2019. Febra nu a fost exagerat de mare, (oricum am stat împăturit) dar a fost însoțită de o stare de cădere fizica profundă, de sfârșeală totala, nu puteam să mă ridic din pat - dificultăți de respirație nu erau dar respiram încet și puțin, adică în regim de dauna totală. Aceasta gripă nu a cedat cu clasicele Paracetamol, Nurofen, Ibusinus, Vitamina C, etc, până nu am luat antibiotic Augmentin (începând din a 3-a zi, când a început febra) și a început să dea treptat înapoi in a 4-a zi...iar de mâncat am inceput sa mănânc puțin tot din a 4-a zi.
După acest episod de gripă nu am mai avut niciun fel de viroza anuală până în prezent deși eu aveam negreșit și toamna și primăvara. Se mobilizează sistemul imunitar mult mai repede la orice furnicătură in nas.
Ce m-a uimit la aceasta ultima gripă a fost episodul de cădere fizică totală la pat, vecin cu moartea clinică, cum n-am mai avut altul, aducă o implozie a organismului la limita de jos a supraviețuirii.
Apropo de Covid - nu cred in metoda terapeutica cu ventilarea forțată cu oxigen, care e moarte curata in gripa, ci doar cu un mic aport de oxigen, astfel încât sa stemul imunitar să-și facă numarul, FĂRĂ ventilație forțată, dar ajutând omul cat de cat sa respire cu aport minim.
Ventilația și sedarea omoară prematur mulți bolnavi de Covid ajutând la răspândirea infecției in plămâni.

Edited by Tankx, 21 March 2021 - 08:47.


#22
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
Și eu am avut o gripa urata în oct sau nov 2019. Febra foarte mare, tuse chinuitoare, secreții nazale infectate. Medicul mi-a prescris azitromicina, a spus ca a avut mulți pacienți în acea perioada cu același gen de simptome și a observat ca azitromicina a dat cele mai bune rezultate.
Am fost 6 colegi care ne-am îmbolnăvit atunci, de la unul singur (lucru în birou tip open space). Una dintre colege a făcut o pneumonie urata.
A fost prima data când am cumpărat măști de la farmacie, sa poarte soțul și fetita, când intrau în camera în care ma izolasem sa bolesc. Ba chiar am încercat sa port și eu, cât am putut. Asta a fost de mare ajutor, ei nu au luat gripa. În ianuarie 2020, pana sa se termine vacanta de iarna a elevilor, am cumpărat o cutie de măști, să poarte fetita când mergea la școală cu transportul în comun. Mare inspirație am avut, când a început pandemia și măștile au dispărut peste noapte din farmacii, am avut un stoc de rezerva pana au mai scăzut preturile la măști.

#23
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,605
  • Înscris: 12.06.2010

M-am imbolnavit exact cu 2-3 ore inaintea chefului de 50 de ani. Am dus vinurile, paharele si m-am intors sa ma schimb. N-am mai ajuns, au crezut aia ca m-am suparat pe ei aiurea. Au venit sa se convinga ca sunt pe patul de moarte... Ce vinuri pusesem la bataie... ce potol gretos era in menu...
Si mi-am adus aminte, am purtat masca cand venea cineva pe la mine.

#24
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,248
  • Înscris: 06.01.2007

View Poststrongsss, on 21 martie 2021 - 07:53, said:

se face in mai multe laboratoare,  tine de biologia moleculara si genetica. analiza Real Time PCR nu s-a inventat odata cu Covidul, sunt si alte analize care presupun secventierea ARN.
Eu n-am zis ca nu se face RTPCR, dar se face cu teste de import.
Si cred ca secventierea e totusi altceva.

Acuma, la subiect, am avut si eu o gripa nasoala, am scris aici pe forum dar nu mai stiu in ce an. Sa fi fost 2018-2019. Prima data cand am trecut de 40-41 grade febra incat sa nu mai stiu ce fac. A doua oara a fost in prima noapte de covid.

#25
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,105
  • Înscris: 03.07.2008

View Postandreic, on 20 martie 2021 - 23:39, said:


Quote

în Milano au găsit ADN de Covid

Nu are adn.
Pai d'aia nu (mai) are: a fost pierdut la Milano.

#26
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,119
  • Înscris: 04.02.2011

View Postmihaicozac, on 20 martie 2021 - 22:18, said:

Cum adică ADN de Covid?  nu era ARN?
voi cere unui moderator să editeze.

#27
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,119
  • Înscris: 04.02.2011

View PostZnevna, on 20 martie 2021 - 23:48, said:

[....]
bullshit [...]
Numai să nu te murdărești. Această gripă nu a fost secvențiată niciodată. Adică e numită, popular, gripa din sezonul 2018-2019. Nimeni habar nu are cum a apărut și ca caracteristici are virusul. Doar niște date legate de simptomatologie și nimic mai mult. Asta e, suntem "puternici"!

#28
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,308
  • Înscris: 10.09.2007
Nu vreau sa incep si eu cu anti-covid, caci sunt destui, virusul chiar exista, doar ca mi se pare ca se exagereaza foarte mult si nu stiu daca toate aceste mesaje de panica ajuta la ceva organismului pe termen lung. Anul trecut fix in perioada asta numaram fiecare CAZ IN PARTE, eram super panicati de ce se poate intampla. A fost o distractie, acum fix pentru aceeasi perioada ne uitam zilnic daca vor inchide tara/capitala, in fiecare zi mai anunta ceva restrictii in plus, minunat Posted Image
Cum sa nu scada imunitatea in astfel de conditii?

Revenind, putin offtopic, insa nu degeaba l-am facut pentru ca toate astea cumulate ne-au facut sa ajungem unde suntem pana la urma si din pacate. Ideea este ca eu de cand ma stiu am tot facut tot felul de viroze foarte urate/gripe, m-am mai si vaccinat antigripal (da, eu zic ca este o idee buna dar nu se promoveaza cum trebuie, nu se ofera documentatie, este doar pe tiparul TREBUIE SA VA VACCINATI CA ZICEM NOI - normal ca aia de la tara sau mai saraci cu duhul vor crede din pacate fix contrariul) si nu am mai crapat. E drept ca de vreo 4-5 ani de cand m-am operat de Deviatie de Sept nu am mai facut forme din astea nasoale, insa inainte (inclusiv vara) faceam niste forme cu temperatura foarte urate si nimeni nu se mai gandea la ATI, covid, panica, pneumonii (da, eu nu am facut, dar am un prieten bun care dintr-o gripa a dat-o in pneumonie si traieste bine mersi) Posted Image .

Sper sa trecem cu bine de episoadele astea si sa intelegem ca, vrand, nevrand, va face parte din viata. Si sa incercam sa ne protejam cat de mult putem, in limitele decentei, sa ne spalam pe maini cat mai des, sa purtam masca in locurile aglomerate la interior (afara daca esti singur mi se pare o extremitate si prostie doar de dragul de a zice ca faci ceva ca restrictii si a inrai populatia, pe urma ne miram de ce o avem pe aldea Sosoaca, plus ca din pacate numerele tot cresc cu/fara masca in exterior), sa nu ne atingem nasul/gura/ochii la metrou/ratb.

Si da, imi aduc aminte (eu tocmai ca sa mai evit gripele am cam rupt-o pe masina de cand ma stiu, stiu, nu dati cu parul, nu prea am fost "eco") cum inainte se ingramadea lumea la metrou si se duceau la munca in pipera si toti tuseau si toti behaiau si toti erau bolnavi. Si...nu mai era atata panica!


View Postlucianburjuiul, on 21 martie 2021 - 09:44, said:

M-am imbolnavit exact cu 2-3 ore inaintea chefului de 50 de ani. Am dus vinurile, paharele si m-am intors sa ma schimb. N-am mai ajuns, au crezut aia ca m-am suparat pe ei aiurea. Au venit sa se convinga ca sunt pe patul de moarte... Ce vinuri pusesem la bataie... ce potol gretos era in menu...
Si mi-am adus aminte, am purtat masca cand venea cineva pe la mine.

Stiu exact prin ce ai trecut, fix forme de genul am facut si eu din pacate, nu am ajuns de exemplu la nunta unui bun prieten, inca nu a divortat si acum imi mai scoate ochii Posted Image (desi eram leguma si era vara, efectiv aveam frisoane in iulie la 40 de grade dupa un sejur la "bulgari" cand circula nu stiu ce virus prin "apa cica"). Iar asta cu masca, nu stiu ce faceam (Deci eu formele le faceam in gat urate), dar nu imbolnaveam pe nimeni si n-am purtat masca vreodata, naiba mai stie sincer Posted Image

Edited by Al3xandrus, 22 March 2021 - 23:28.


#29
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
Alexandru, probabil aveai streptococ în gat/nas și de aceea tot făceai acele infecții. După operația de deviație de sept cel mai probabil ai luat antibiotic o perioada, ceea ce a ajutat la reducerea focarului de infecție din organism. Exsudat nazal/faringian ai făcut vreodată?

#30
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,308
  • Înscris: 10.09.2007
Nu am avut niciodata streptococ, am facut la greu exudate (vezi ca sunt destul de pus la punct in privinta asta si nu de placere, ci de nevoie! :) ), inclusiv in anii de dupa operatie, cel mai probabil am facut stafilococ auriu pe care poate si acum il am in organism, racind destul de des :)

In spital culmea, am luat ceva clar, am facut la Floreasca (Am mai scris si pe forumul asta si pe cg in 2017) ce horror a fost ca m-am zgarcit sa nu o fac la particular (deh, pe principiul, "cunosteau ai mei" pe cineva si nu aveam atunci timp sa ma ocup), vreo luna de zile cu operatia am stat in agonie :) asa ca nu ma mira cand aud de multi ca intra in spital si iau si alte diverse, la fel am luat si eu, nu m-am simtit "eu" o perioada lunga de timp (tot februarie/martie a fost perioada) - multe simptome asemanatoare cu ce este covidul acum :) , cu siguranta a fost neplacut si la intubare (caci am ales, fiind mai ipohondru clar anestezia generala :D) si de la mai multe cumulate am avut o experienta cum nu doresc nimanui. Si este reala, asa ca nu ma mai mira ca si altii in prezent(da, corect si drept, ca unii si exagereaza clar -stim cu totii asta- dar un adevar pe undeva cu siguranta ca este) mai intampina rele comportamente din partea celor din spitale. Nu vreau sa trezesc hate dar toti aveau un aer de superioritate, toti se purtau cu tine ca si cum erai ultimul om (ma refer aici mai mult la asistente/asistenti, dar cum ii atingeai in buzunare cum erau ok si nu am stat decat 2 zile in spital, mi-a ajuns :D)

#31
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
În loc de streptococ am vrut sa scriu crocobauri, la modul general. Dar pe urma mi-am dat seama ca nu s-ar înțelege corect.
Amigdalele - le mai ai sau ai fost operat?

#32
Mike1alike

Mike1alike

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,010
  • Înscris: 02.08.2020
Daca a fost operat de apendicita, sigur le mai are!

#33
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,308
  • Înscris: 10.09.2007
Am fost operat si de amigdale in 2003 :)

#34
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,308
  • Înscris: 10.09.2007
"Blestemul" zilelor mele, fiind mereu "racit" si faptul ca pana la ora actuala eu, teoretic, nu am avut simptome de covid 19 (teoretic, le iau si eu pe cele mai grele - dureri musculare, de corp, pneumonie, etc. :) ) precum nici anticorpi (btw ca m-am si testat acum 2 saptamani la synevo), sa fie poate o explicatie, cine naiba mai stie...

#35
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,308
  • Înscris: 10.09.2007
www.indiatoday.in/coronavirus-outbreak/story/common-cold-virus-can-protect-against-sars-cov-2-finds-new-study-1782597-2021-03-23 despre stirea aceasta era vorba :)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate