Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Asus ROG - Probleme mari wi-fi

Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate

Lipire XPS de hidroizolație ...
 Detectare dispozitiv de ascultare...

Detectare posibile dispozitive de...

suport/cutie fixare SSD in locul ...

Popcorn stradal
 De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig

Degresant auto eficient
 Pistol care sa pulverizeze vopsea...

Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte
 

In izolare de 11 zile, fara internet, fara TV

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#37
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Nu credeam ca o sa vad asa ceva vreodata...

#38
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Asta e situația la mine. Asa ceva ar trebui sa dispară urgent si sa fie inlocuit cu ftth. Macar acolo sunt doar niste fire subtiri incolacite, nu mai exista switchuri, distribuitoare si amplificatoare...

Edited by MembruAnonim, 31 March 2021 - 20:22.


#39
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,759
  • Înscris: 06.03.2018
daca "din greseala tai firele si maturi dupa", oare le vor face la loc?

#40
adrianTNT

adrianTNT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 28.09.2004
Cred ca le-ar face la fel la loc :)

#41
adrianTNT

adrianTNT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 28.09.2004

View Postaddelin, on 31 martie 2021 - 20:22, said:

Asta e situația la mine. Asa ceva ar trebui sa dispară urgent si sa fie inlocuit cu ftth. Macar acolo sunt doar niste fire subtiri incolacite, nu mai exista switchuri, distribuitoare si amplificatoare...
La tine intr-o zi doua le-ar face Posted Image

Stie cineva cum sunt regulile astea ? In sensul ca ...
RDS este sau nu obligat sa imi aduca cablul de net in casa ? (daca blocul avea deja cablu din subsol pana in casa).
Presupun ca daca nu era cablu deloc, RDS trebuia sa traga cablu.
Este cablul de cand e facut blocul, dar e prin tub, nu e cimentat, si nu se baga nimeni sa il schimbe.
Ma trimite RDS si administratia blocului de la unu la altul.

Mai sunt cutii pe hol pe fiecare etaj, dar angajatii RDS se uita acolo la 50 de cabluri/fire/mufe/conectori si inchid la loc. N-au nici tester dinala destept sa identifice cablul pe exterior (prin izolatie).

Edited by adrianTNT, 01 April 2021 - 15:13.


#42
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Nu-și bate nimeni capul. Mai bine cumpără 100m cablu si-l tragi singur prin tub decat sa stai dupa ei. Eventual daca tot tragi, baga si o fibra :).

#43
adrianTNT

adrianTNT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 28.09.2004
Ideea sa bag si o fibra pe langa, e buna. Ca Telekom are FTTH, dar au venit, s-au uitat la cablul asta singur, si au plecat, nu aveau pe unde sa traga fibra.
In tichet au zis ca am renuntat eu la cererea de conectare, ca doar nu o sa scrie ca nu au putut ei sa traga fibra (picau ei prost). M-au sunat de la Telekom si am clarificat.

Cam toti sunt ... "Aaa, e de lucru ?! Am plecat".

Vreo doua persoane/firme private ce s-au uitat ca sa inlocuiasca cablul au zis ca poate are cotituri prin perete si atunci nu poti sa-l schimbi.

O sa ajung sa trag eu de el si vad ce iasa, sa-mi cumpar echipamente de 250-400 de RON de identificat cablurile, etc :/

Nu mai pot Posted Image

Edited by adrianTNT, 01 April 2021 - 19:59.


#44
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Dacă tragi de el din casa si jos il vezi ca se mișcă cat de cat lejer atunci te poti apuca să-l schimbi. In schimb daca tragi tare si nu prea se clinteste, atunci il lasi fix asa si nu te atingi de el :).

#45
adrianTNT

adrianTNT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 28.09.2004
Ultima poanta RDS:

Daca bag cablu direct in calculator, sau si direct la RDS jos in routerul din subsol, am net gratis, inainte sa bag parola RDS de PPPOE. IP-ul primit este de la UPC, daca accesez 192.168.0.1, imi apare ceva modem UPC.
Dupa ce bag parola de pppoe, am internet de la RDS.

Am sunat in call center, mi-a zis ca nu are ce sa faca, deoarece la mine apare "in curs de instalare", si deci nu are unde sa inregistreze vreo sesizare. Faine obiceiuri au.

Cablul am reusit sa mi-l schimb singur azi, doi oameni vreo 3-4 ore, presupun ca daca faceau ei care sunt instalatori, ar fi fost 1-2 ore, dar n-au avut chef.

Acuma trebuie sa ii chem sa le semnez procesul verbal, cum ca mi-au instalat in regula tot. Sper sa nu-mi si factureze cablul ce mi l-am schimbat singur, ca nu ma mai mira nimic.

#46
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Ai reusit sa tragi si-o fibra?

#47
adrianTNT

adrianTNT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 28.09.2004
Nu stiam de care, si era putin loc, ca am tras un CAT6 gros :D

Dar cablu vechi e in alt tub, il scot ala vechi curand si bag fibra pt Telekom, ca sunt curios cum merge.

#48
ZIGZAG20

ZIGZAG20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,971
  • Înscris: 20.04.2013
De era asa la mine în bloc erau deja taiate.Fa o poza și fa sesizare pe site și sa ajungă pe dispecer.

#49
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,438
  • Înscris: 26.04.2016
Rds, seamănă din ce în ce mai mult cu un uriaș de fier cu picioare de lut.
Sper sa ma înșel, dar cam asta a fost și atitudinea Romtelecom....
Acum au mai întrat în ograda lor, "furnicile" de la akta, oameni cu un chef de munca, de te rupi.
Dar, cum am spus, sper sa ma înșel.

#50
Maschine

Maschine

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 26.01.2018

View Postmariusr1976, on 10 aprilie 2021 - 07:35, said:

Rds, seamănă din ce în ce mai mult cu un uriaș de fier cu picioare de lut.
Sper sa ma înșel, dar cam asta a fost și atitudinea Romtelecom....
Acum au mai întrat în ograda lor, "furnicile" de la akta, oameni cu un chef de munca, de te rupi.
Dar, cum am spus, sper sa ma înșel.
Nu prea au nici o treabă cu atitudinea romtelecom :)

#51
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,438
  • Înscris: 26.04.2016
Cum am spus, sper sa ma înșel.
Dar indicii sunt, și bat spre o atitudine ostila asupra unui număr "limitat" de actuali sau potențiali clienți.
Aici este de vina și apatia de care da dovada concurenta.

Edited by mariusr1976, 10 April 2021 - 08:19.


#52
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020

View PostadrianTNT, on 06 aprilie 2021 - 00:12, said:

[...]
Daca bag cablu direct in calculator, sau si direct la RDS jos in routerul din subsol, am net gratis, inainte sa bag parola RDS de PPPOE. IP-ul primit este de la UPC, daca accesez 192.168.0.1, imi apare ceva modem UPC.
Dupa ce bag parola de pppoe, am internet de la RDS.
[...]

Treaba e simpla, "router-ul de la subsol" banuiesc ca e un ONT totusi.
Iar in acelasi ONT (sau in apropiere, nu stiu cum e separata reteaua la nivel L2) exista un "inginer de sistem" care a bagat cablul de la RDS intr-un modem de la UPC/Vodafone, cine stie de ce. De acolo primesti si tu IP prin DHCP, ar trebui raportata treaba totusi.
Iar dupa conectarea la PPPoE normal ca PC-ul tau va trece pe conexiunea PPPoE, dar acel IP primit prin DHCP de la vecini dubiosi .. poate fi periculos Posted Image
Daca folosesti cablul direct in PC poti da linistit disable la toate optiunile de pe placa de retea, IPv4, v6, etc. PPPoE-ul nu are nevoie de ele active.
Iar daca il folosesti pe router, sa ai grija sa nu fie activat secondary connection daca are asa ceva pe WAN, ci doar PPPoE, si nu te afecteaza acel modem UPC.
Nu e vina RDS-ului treaba asta oricum (legata de modem-ul de la UPC/Vodafone)
Oricum la cat de dependenta e munca ta de internet.. mi-as mai lua o conexiune de backup de la un provider Posted Image

Edited by Znevna, 10 April 2021 - 19:31.


#53
adrianTNT

adrianTNT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 28.09.2004
Jos in subsol sunt 3-4 switchuri RDS, care merg in multe apartamente, mai este si UPC care iar merg separat in apartamente prin cablu TV, cred ca un vecin (in apartamentul lui) a bagat cablul de RDS in portul de LAN al modemul lui de UPC, si da internet "gratis" de la UPC in tot blocul Posted Image

@Znevna (sau cine are idei) cam cum ma poate afecta treaba asta ? Adica eu cand bag parola de PPPOE de exemplu, nu ar putea trece prin routerul ala dubios de UPC, nu ? Posted Image

Am tras intre timp si fibra de la Telekom, este foarte OK viteza si pretul, 1000/500 mbps down/up. Si pretul este 15 RON primul an, si 30 RON al doilea an Posted Image
E fain sa am backup, plus ca am observat azi ca fibra Telekom a ramas pe pozitie si cand a picat curentul (am baterii), RDS-ul bineinteles ca pica instant (ca le pica switchurile).

Am sunat la numarul RDS care mi-a trimis echipa technica sa instaleze, le-am zis ca mi-am schimbat eu cablul si sa vina sa le semnez procesul verbal de instalare (e asa ciudat cum suna). Au zis ca trimite pe cineva, nu a mai venit nimeni. Oh well ... in caz de nasoale, am si Telekom Posted Image

cablurile alea din poza ...

View PostZIGZAG20, on 10 aprilie 2021 - 06:38, said:

De era asa la mine în bloc erau deja taiate.Fa o poza și fa sesizare pe site și sa ajungă pe dispecer.
Si-ar cam bate joc de timpul meu si mai bine las asa. Desi chestia cu UPC pe retea e cam aiurea.

Edited by adrianTNT, 13 April 2021 - 01:58.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate