![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
[chimie aplicata] Aprinderea gratarului
Last Updated: Mar 07 2021 22:22, Started by
Piscopescu
, Mar 07 2021 11:14
·
0

Posted 07 March 2021 - 11:14

Acum ceva timp am folosit ulei alimentar pt. a "ajuta" la aprinderea gratarului din curte, totul frumos, carbunele (ceva comun din comert, sud-american) s-a aprins si a ars cum trebuie.
Urmatoarea data, am zis ca sunt mai smecher si am facut dupa ochi o combinatie ulei alimentar+spirt medicinal. A fost un cosmar, parca am turnat apa pe carbuni, focul abia a luat-o din loc... ![]() Care e explicatia chimica? PS Stiu ca "aprinzator" de foc lichid e o mare tampenie, am fost la suficiente cursuri de protectie impotriva incendiilor, totusi, flow cu mine... ![]() |
Posted 07 March 2021 - 11:46

uleiul nu prea e prieten bun cu apa ca sa se amestece,spirtul medicinal e apa cu ceva alcool,care alcool se mai si evapora,carbunele absoarbe apa si atunci ce sa se aprinda repede?carbunele ud?
|
Posted 07 March 2021 - 12:02

Nu mai folosi nimic , "adaugat"
![]() Bun pentru aprins focul si la sobe/centrale .. Attached FilesEdited by scub, 07 March 2021 - 12:14. |
Posted 07 March 2021 - 13:06

Iti iei o cana de aprins carbunii si dai foc carbunilor de deasupra, nu celor de dedesubt. Motivul e simplu: mai putina degajare de fum.
Eventual poti folosi un dispozitiv de genul celui recomandat de scub pt a aprinde acei carbuni de deasupra. In max 15 minute ai carbunii gata de gratar, fara substante inflamabile si fara degajari neplacute de fum. |
Posted 07 March 2021 - 13:10

Eu am un pistol ventilator de pe Ali. Mai folosesc cuburi pentru aprins focul (pe vremuri le ziceam gaz solid). SI gata. Aportul de aer este ca benzina, numai ca nu face rau si nu da miros.
Edited by YOUR_GOD, 07 March 2021 - 13:11. |
Posted 07 March 2021 - 13:25

uleiul nu prea e prieten bun cu apa ca sa se amestece,spirtul medicinal e apa ... apa si atunci ce sa se aprinda repede?carbunele ud? Vezi in prima postare... ![]()
parca am turnat apa pe carbuni, focul abia a luat-o din l @All: suntem pe aria de stiinta, cautam o explicatie stiintifica dificultatilor intampinate de mine, in cel de-al doilea scenariu... |
Posted 07 March 2021 - 14:01

Quote Vezi in prima postare Probabil domnul Sebi s-a referit la faptul că spirtul medicinal este în marea sa majoritate apă. În cel mai bun caz e 70% alcool, alcool care se evaporă imediat, deci a mai rămas doar apă și colorant, pe care le-ai amestecat cu Soreanca și normal că nu avea ce să iasă bun d-acolo. Ai udat cărbunele după cum zicea toată lumea. |
Posted 07 March 2021 - 15:02

Posted 07 March 2021 - 15:06

eu aprind cu benzina o ia frumos, cu o canistra mica de 5L ai multa vreme. acum ia sa ii aud pe aia care zic cam miroase carnea a benzina.
|
Posted 07 March 2021 - 16:54

Flacara de la spirt arde la temperatura scazuta . Cele 2 lichide nu sunt miscibile iar carbunele ca sa ia foc are nevoie de temperatura mai ridicata (250 grade). Practic ai izolat flacara rece cu un strat de ulei de carbunii care trebuiau sa arda.
|
Posted 07 March 2021 - 17:05

Care e explicatia chimica? Spirtul medicinal e apa chioara în proporție de 70%, colorant încă vreo 5% și restul alcool. Aceasta combinație fatală inactivează combustia și așa putina a uleiului sau ce mai pui tu acolo, ori cărbunii au nevoie de temperaturi înalte deci și nevoie de ceva ardere activa (lemn) + o suflanta sau ceva .. Mai degrabă încerci ceva motorina + rumeguș in amestec sau mai bine gaz lampant, numai că nu prea se mai găsește. Aditivii de motorina auto au gaz lampant in ei pentru că are proprietăți de ardere mai bune decat motorina. |
|
Posted 07 March 2021 - 22:22

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users