Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tulsa King (2022 - )

Tv box android fara "servicii...

Factura platita la Supercom si ne...

Nu mai primesc sms pentru locker ...
 Apeluri efectuate dar nu apar in ...

Apa de puț in Berceni-Ilfov

Recomandare alegere - R7 7800X3D/...

OCEANIA NATIONS CUP 2024
 Recomandare router portabil wifi

Plata internaționala

Problema cheie/inchidere centrali...

Casa pe structura de lemn (timber...
 In ce an ati facut scoala de sofe...

Problema masina de spalat

Achiziție lentile ochelari o...

Alegere rucsac 20 litri
 

abonament 1gbps, upload sub 100Mbps

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
doamneiama

doamneiama

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 30.09.2020
buna seara, am o problema daca ma puteti ajuta.

de 2 saptamani aproximativ, am inceput sa am upload-ul sub 100Mbps (https://imgur.com/a/L11IUnX), iar download speed-ul normal, intre 850 si 900.

o alta problema cu care m-am mai confrunat, este faptul ca, orice as descarca de pe net, nu imi descarca cu mai mult de 20MBps. Indiferent ca este joc (steam/orice alt launcher), lucruri de pe google, etc.

configuratia este: modem-ul zte de la rds -> tenda ac 18 1900 setat in modul bridge -> pc

pc-ul suporta 2.5Gbps, cablul este cat5e deci ar trebui sa fie suficient, am incercat cu 2 diferite, aceeasi problema..

nu am sunat la digi sa ii chem, ma gandeam sa postez aici poate cineva are ceva ideei..

un prieten bun de la aproximativ 2 strazi distanta, are setup-ul similar cu al meu (alt router) (https://imgur.com/a/eR3iwx0 < si aici sunt vitezele lui), mie fast.com imi arata 200Mbps.

#2
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,560
  • Înscris: 07.03.2006
De ce mai ai tenda daca e in bridge? Si bridge la tenda e doar cand folosesti numai porturile LAN deci era mai ieftin un switch gigabit.
Revizuieste setup-ul si zi-ne cine e L3 (ce device face conexiunea pppoe) in reteaua ta. Din ce ai mentionat mai sus poate duce la 2 concluzii diferite: ori ONT-ul e L3 ori faci conexiunea pppoe direct in PC.

#3
diahim

diahim

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,046
  • Înscris: 24.04.2011
Scoate Tenda din schema si vezi ce obtii

#4
Vlad17_

Vlad17_

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 29.09.2018
Si eu am patit exact la fel cu un Tenda Ac9 care s-a stricat dupa 2 ani... Incearca sa bagi cablul de la pc direct in zte-ul de la digi si vezi ce viteze obtii. La mine rezolvarea a fost schimbarea routerului.

#5
doamneiama

doamneiama

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 30.09.2020
Okay, mersi de sugestii, o sa incerc! insa daca este setat in modul bridge, mai pot sa fac asta?

#6
Vlad17_

Vlad17_

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 29.09.2018
Da, dar trebuie sa faci o conexiune ppoe din windows si sa bagi userul si parola de la digi.

#7
doamneiama

doamneiama

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 30.09.2020
Mda, un update.
Am conectat pc-ul direct la ont si surpriza, upload-ul o ajuns la 900.

La fel si jocurile sau alte programe, se descarca cu 85MBps.

Daca se poate sa imi recomandati ceva router wifi bun, unde as putea sa imi conectez pc-ul. Direct la ONT nu ii optiune deoarece nu am unde sa imi pun firele, iar alt router wifi nu am. Buget, nu stiu. Undeva intre 300-400 daca se poate.
Iar pe cel "vechi" cel mai probabil il voi folosi ca un extender sau ceva in alta zona. Multumesc.

#8
doamneiama

doamneiama

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 30.09.2020
Okay insa mai am o intrebare.

Nu inteleg de ce download-ul nu trece de 20MBps folosind acel tenda, care este marcat ca gigabit? Si cand nu aveam probleme cu upload-ul, tot nu trecea, cu toate ca speed test arata 900Mbps (in schimb, fast.com nu trecea de 200Mbps).

#9
rogerlecoco

rogerlecoco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,053
  • Înscris: 18.02.2004

View Postdoamneiama, on 16 martie 2021 - 11:42, said:

Mda, un update.
Am conectat pc-ul direct la ont si surpriza, upload-ul o ajuns la 900.

La fel si jocurile sau alte programe, se descarca cu 85MBps.

Daca se poate sa imi recomandati ceva router wifi bun, unde as putea sa imi conectez pc-ul. Direct la ONT nu ii optiune deoarece nu am unde sa imi pun firele, iar alt router wifi nu am. Buget, nu stiu. Undeva intre 300-400 daca se poate.
Iar pe cel "vechi" cel mai probabil il voi folosi ca un extender sau ceva in alta zona. Multumesc.

Tenda oricum sunt ciudate si destul de unreliable.
Eu as merge pe Mikrotik: https://mikrotik.com/product/hap_ac2

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate