Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Izolatie tavan?

Telefoane low end - generalitati

setare permanenta 16:10 in VLC?

Schimbare nume strada se schimba ...
 ¨Pentru ca ti-a placut Einstein &...

Produsele marca proprie ar putea ...

Slabire burta

Extender mikrotik
 Puț apa in comuna Berceni Il...

Configurare router TP-Link (trans...

Informatie job secundar

VLC Media Player
 WoW Ascension parere

Eliberare fiscal - ajutor

Caut un NVR model HGNVK-48902

Baterie Macht
 

Servicii reglare retea TV la casa

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 17.11.2003
Salut, stiti pe cineva care presteaza serviciul de reglare al semnalului TV la casa in Bucuresti? As vrea pe cineva care se pricepe.

#2
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,587
  • Înscris: 23.10.2006
Cei de la firma de la care ai cablul TV, vin si iti regleaza nivelul semnalului gratis la reteaua din casa. De altfel ei sunt cei in masura sa umble la amplificatorul de retea sau sa mareasca/scada puterea semnaluilui, le dai de o sticla de vin si iti rezolva problema.

Edited by baribalu, 06 March 2021 - 09:03.


#3
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 17.11.2003
Ei regleaza la iesirea din echipamentul lor. Eu vreau reglajul la TV si solutie pt compensarea amplificarii cu temperarura.

#4
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,587
  • Înscris: 23.10.2006
Ai nevoie sa iti regleze cineva TV? Sau ai probleme cu semnalul de TV care intra in el sau ele? Ca sunt 2 chestii diferite.

Edited by baribalu, 06 March 2021 - 09:16.


#5
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,336
  • Înscris: 17.04.2006
Dai un ciubuc unei echipe tot de la providerul de cablu TV.
Care e treaba cu temperatura?

#6
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 17.11.2003
1. Am un sistem cu mai multe TVuri.
2. Am un amplif din routerul RDS care distribuie semnal la un splitter si care da mai departe.
3. Cand vin cei de la RDS regleaza si e ok cateva zile.
4. Cand se schimba vremea nu mai vad pe unele TVuri.
5. Vreau pe cineva sa imi si dea o solutie de
amplificare.

#7
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,794
  • Înscris: 01.12.2001

View Postcdan, on 06 martie 2021 - 09:08, said:

Eu vreau reglajul la TV si solutie pt compensarea amplificarii cu temperarura.
Ti se modifica asa drastic calitatea semnalului cu temperatura?
Nu e asa mare cadere de semnal daca se modifica nici cu 40 grade temperatura de afara.
AI vreo mufa prost sertizata sau cablul prea tensionat pe undeva si ti se smulge din mufa.

View Postcdan, on 06 martie 2021 - 09:23, said:

3. Cand vin cei de la RDS regleaza si e ok cateva zile.
Ce anume regleaza cei de la RDS?

#8
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,045
  • Înscris: 13.03.2017
Cel mai probabil problema pare a fi din configuratie
Semnalul din amplificator ar trebui sa meraga direct in televizor ori la tine inteleg ca se duce la un splitter dupa care mai departe
Ar mai fi si problema amplificatorului in sine deoarece plaja de reglaje este cam mica pentru a obtine o amplificare egala pe toate terminalele
La toate astea se mai adauga si pierderile retelei de distributie + eventuala problema cu un cablu coaxial sau, cum spunea un coleg, o mufa
Despre un serviciu special pentru un aemenea reglaj nu am auzit
Pana la urma nu este rocket science si cu putina implicare poti sa-i dai singur de cap

#9
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 08.02.2011
Pentru cateva tv-uri in mod normal nu ai nevoie de nici un amplificator.  Presupun ca esti pe fibra optica, ori asta nu este influentata de vremea de afara chiar deloc, sigur problema este din echipamentul tau, amplificator, cabluri, mufe, sursa de alimentare, etc

#10
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 17.11.2003
Clar mine e o problema la TVul din sufragerie. Nu mai am cum sa umblu la cablurile din perete. Compensez cu amplificatorul. Insa nefiind reglat corect, am problema asta cu temperatura... de asta am nevoie de cineva care se pricepe la reglaje.

#11
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,083
  • Înscris: 08.10.2015
Coaxialul (reteaua CaTV) chiar e predispusa la probleme can variaza temperatura. Nu stiu alta solutie in afara de:
1. Reglat amplificator cand variaza temperatura cu X grade, din ce zici asta se face acum;
2. Mentinerea unei temperaturi aproximativ constante in camera / zona unde se afla amplificatorul. Sau variatiile de temperatura sa fie cat mai mici.

Posibil ca producatorul amplificatorului sa specifice pe undeva care sunt valorile maxime ale variatiei de temperatura in care amplificatorul sa nu fie afectat adica sa nu fie nevoie de reglare.

PS: Daca exista si o a 3a solutie sau o a N-a solutie nu stiu deoarece solutia numarul 1 a fost soltia ce-a mai des folosita. Bineinteles ca solutia 2 nu putea fi folosita la amplificatoare aflate pe stalpi, in copaci sau mai stiu eu unde. Dar in cazul de fata eu zic ca este posbil ca solutia 2 sa fie folosita cu succes.

#12
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,887
  • Înscris: 28.10.2006
Am un ChinezoAmplificator-distribuitor cu 3 iesiri.
Cablul de pe scara intra in amplificator. Cele 3 iesiri(una atenuata) trimit la cele 3 TV-uri din casa.
Am reglat amplificarea si linearitatea astfel incat sa am semnal optim la toate TV-urile, cel mai scurt traseu pe iesirea atenuata, celelalte pe "direct".
Intre 17-18 grade si 30-32 grade in casa, functie de anotimp si caldura primita de la Termoenergetica, ne este absolut nicio diferenta de calitate a imaginii pe niciun TV.
Mufe F sertizate, mufe TV metalice la capatul cablului coaxial BUN!
Amplificatorul a costat in jur de 35 lei.
Am ales solutia ca sa elimin distribuitorul/spliterul din ecuatie.
Am avut nevoie de EGALIZARE semnal pentru TV-uri 4K, pentru vizionare optima, indiferent de conditii.
Bafta de succese!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate