Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
reparatie zgarietura bara spate

Lipire XPS de hidroizolație ...

Detectare dispozitiv de ascultare...

Detectare posibile dispozitive de...
 suport/cutie fixare SSD in locul ...

Popcorn stradal

De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB
 Imi tot apare ipconfig

Degresant auto eficient

Pistol care sa pulverizeze vopsea...

Cursuri inot apa netratata
 Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...

[UNDE] reciclare cd / dvd
 

100 mbps Digi

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
Runy

Runy

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 05.03.2021
Buna ziua,
M-am mutat intr-un sat la 15 km de Arad acum 2 ani si jumatate, mai specific intr-un cartier nou fix langa satul vechi, unde nu exista o linie fixa pentru internet, dar am fost spus inca de la inceput ca in putin timp instalatia de internet de la Digi era sa fie disponibila.
Pana acum am folosit tot timpul hotspot de la telefon cu viteze foarte mici + un router vodafone cu cartela, care are tot un semnal destul de slab.
Anul trecut a venit echipa de la Digi sa faca instalatia in acest cartier nou in care locuiesc, si am auzit ca ori trageau linia de la satul vechi, unde, din cate am inteles, este fibra optica (nu stiu ce viteza are), ori de la un alt sat din apropiere.
Ieri am fost spus de la vecini ca este posibil inca din noiembrie sa se faca contractul pentru linia fixa, si am plecat imediat la un centru Digi sa intreb cum este treaba, dar domnisoare de acolo au fost foarte enervate si irascibile, fara niciun fel de interes de a-mi raspunde la intrebari, chiar si mai tarziu cand m-am intors cu fratele meu care se pricepe mai bine la astfel de lucruri.
Infine, domnisoare au spus ca am posibilitatea de a avea o linie fixa de 50mbps sau 100, pretul pentru prima fiind 17 lei pe luna, iar pentru cealalta de 28 + un alt serviciu de ales intre linia de telefon fixa ori pentru televizor.
Problema este ca domnisoare au spus ca ce este aici, nu este fibra optica, si de aceea am vrut sa intreb cum imi pot da seama de ce infrastructura exista.
(Nu pot verifica pe site-ul de la Digi, deoarece fiind un cartier nou, nu exista nici pe Google Maps un nume sau numar referitor la strada unde este locuinta mea)
Echipa de la Digi a instalat cutii pe stalpi (una la 2-3 stalpi) http://prntscr.com/10dsyo7 http://prntscr.com/10dsz3x ,iar din ce am citit pe net, acestea sunt pentru fibra optica. Ulterior am vrut si sa intreb daca exista oferta Fiberlink 100, deoarece, pe net, am gasit asa ceva, pretul si vitezele fiind corespunzatoare cu ce mi-au spus la centrul Digi, dar pe site gasesc doar 300, 500 si 1000.

#2
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,201
  • Înscris: 18.04.2008
Cred că e EoC.

#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Prea putin contează ce infrastructura e aia si de unde o trag din moment ce tu acum stai pe hotspot (si ala cu semnal slab).

Edited by MembruAnonim, 05 March 2021 - 20:25.


#4
pupama

pupama

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,567
  • Înscris: 15.05.2010
Omul a zis ca a intrat pe site la digi, dar cartierul lui nu exista nici pe google maps.

#5
Runy

Runy

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 05.03.2021
Si EoC 100 Mbps cum ar merge considerand ca teoretic ar fi tot nou si inca sunt putine persoane care locuiesc aici/ isi fac internet fix? Mersi mult pentru raspuns

View Postaddelin, on 05 martie 2021 - 20:15, said:

Prea putin contează ce infrastructura e aia si de unde o trag din moment ce tu acum stai pe hotspot (si ala cu semnal slab). Oricum, daca ai fi intrat la ei pe site, ai fi vazut ca există o sectiune unde iti spun ce infrastructura există într-o anumita localitate. Practic de acolo ar fi trebuit sa incepi.

Ai dreptate, intr-adevar o sa semnez oricum un contract pentru linia fixa. Am vrut doar sa-mi fac o idee.
Pe site m-am uitat deja, http://prntscr.com/10due48 . Problema este tot acelasi, nu stiu daca se ia in considerare si partea in care este cartierul nou. Banuiam ca se refera doar la satul vechi.

Edited by Dany_Darke, 05 March 2021 - 20:44.


#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
A fost prea lunga compunerea iar spre sfârșit m-a pierdut :).

#7
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,919
  • Înscris: 25.01.2007
Rezum io. Acu' sta pe hotspot telefon, a venit digi, cu 100 de mega. Și omu' e nemulțumit și nu vrea.

#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,721
  • Înscris: 15.06.2004
Mai la sat oferta difera de cea dela oras - infrastructura e mai slaba.
Sigur vin cu fibra in zona, dar nu vin cu fibra in casa. Pun undeva un MC si switch si de-acolo baga pe cablu la cine vrea.

Vechiul sistem care era si inca mai e si la oras la unele blocuri.

#9
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,216
  • Înscris: 27.06.2007
https://prnt.sc/10dsz3x parca seamana cu cutiile de la mine din sat (nu pot verifica la ora asta - e intuneric); din ele au "iesit" cu fibra direct la client 1gb/s
https://prnt.sc/10due48 vad ca sunt disponibile doua tipuri de conexiune - fibra optica FTTH si cablu FTTC

View Posteiffel, on 05 martie 2021 - 20:37, said:

Mai la sat oferta difera de cea dela oras - infrastructura e mai slaba.
la mine au venit direct cu FO la client (bine, e si concurenta cu Voda/ fostu UPC) https://forum.softpe...0#entry26660629

#10
Runy

Runy

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 05.03.2021

View PostSTARTREK1, on 05 martie 2021 - 22:06, said:

https://prnt.sc/10dsz3x parca seamana cu cutiile de la mine din sat (nu pot verifica la ora asta - e intuneric); din ele au "iesit" cu fibra direct la client 1gb/s
https://prnt.sc/10due48 vad ca sunt disponibile doua tipuri de conexiune - fibra optica FTTH si cablu FTTC

la mine au venit direct cu FO la client (bine, e si concurenta cu Voda/ fostu UPC) https://forum.softpe...0#entry26660629

Mersi mult oricum. 100 mbps sunt foarte ok pentru mine oricum, am vrut doar sa vad daca era posibila recunoasterea a infrastructurii folosite.
Dar daca intr-adevar in cutiile alea ajunge fibra optica, am una chiar la 10 metri, deci nu ar trebui sa am pierderi!
(Am vazut si eu ca sunt disponibile 2 tipuri de conexiune, dar fiind o parte noua a satului, care nici pe Google Maps este completa, m-am gandit ca nu e luata in considerare pe site-ul!)

#11
Xman_ghio

Xman_ghio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,277
  • Înscris: 26.06.2009

View Posteiffel, on 05 martie 2021 - 20:37, said:

pun undeva un MC si switch

Acuma trebuie sa il cheme pe fratele lui sa ii traduca ce ai spus tu :-D

@initiator: pe tine nu prea te intereseaza ce infrastructura are operatorul, ci calitatea serviciului si viteza oferita. Daca ai 100 Mbps oricum iti merge net superior oricarui hotspot ai avea tu. Sa nu mai spun de faptul ca poti monta un router calumea si sa iti mearga toate device-urile din casa ok.

#12
Runy

Runy

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 05.03.2021

View PostXman_ghio, on 05 martie 2021 - 22:31, said:


Acuma trebuie sa il cheme pe fratele lui sa ii traduca ce ai spus tu :-D

@initiator: pe tine nu prea te intereseaza ce infrastructura are operatorul, ci calitatea serviciului si viteza oferita. Daca ai 100 Mbps oricum iti merge net superior oricarui hotspot ai avea tu. Sa nu mai spun de faptul ca poti monta un router calumea si sa iti mearga toate device-urile din casa ok.

Sincer nu vad rostul de a spune astfel de parere. M-am mutat aici din Italia, deci nu prea stiu cum sta treaba cu netul fiind aici mult mai dezvoltat. Am intrebat doar ce tip de infrastructura ar putea sa fie datorita lipsei mele de cunostinta si cel putin "experienta". N-am mai vazut fibra optica pe stalpi, deci mi se pare ciudat. Dar totusi daca dvs. considerati ca nu este treaba mea, atunci e bine.
Am spus deja ca oricum linia fixa o voi pune, si sunt constient ca va fi mult mai bine decat hotspot.
Va multumesc pentru ajutor!

#13
valirex

valirex

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,755
  • Înscris: 30.07.2006
Fibra este dar probabil este retea EPON dezvoltata in zona.
EoC-ul este pe cablu coaxial, nu vedem asa ceva in pozele initiatorului.

#14
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,721
  • Înscris: 15.06.2004
La RDS n-am mai auzit de cablu coaxial de peste 10-12 ani. Doar UPC-ul mai foloseste inca.
Doar sa fi cumparat recent o retea locala care sa mearga pe coaxial dar nici aia nu va tine mult timp - practic schimba infrastructura la toate firmele care le cumpara si le trece pe fibra. Momentan o schimba la fostul DCS.

#15
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,885
  • Înscris: 06.01.2008

View Posteiffel, on 06 martie 2021 - 08:22, said:

...
Sunt zone unde nu au schimbat nici acum coaxialul cu fibra. Au bagat coaxial acum vreo 12 ani, si asa a ramas. Doar viteza a urcat de vreo 5 ani de la 50 la 100 Mbps.
Proabil nu au concurenta, desi zona e la 2km de un oras cu 160.000 de locuitori si in mod normal trebuia sa se bage pe felie Voda sau Telekom cu FO.

Edited by Hider141, 06 March 2021 - 11:10.


#16
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,193
  • Înscris: 07.11.2006

View PostRuny, on 05 martie 2021 - 19:10, said:

Buna ziua,
Ulterior am vrut si sa intreb daca exista oferta Fiberlink 100, deoarece, pe net, am gasit asa ceva, pretul si vitezele fiind corespunzatoare cu ce mi-au spus la centrul Digi, dar pe site gasesc doar 300, 500 si 1000.

Cred ca cel mai bine ar fi sa apelezi la colegul de forum digihelper.Este deschis oricaror discutii si prompt in ajutor

#17
Runy

Runy

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 05.03.2021
Chiar azi dimineata am fost la un alt centru Digi, unde am semnat contractul. Mi-au spus ca este o casa (cu 3 numere in minus fata de a mea, deci ar fi aproape de mine) care are fibra 850. Contractul este pentru fibra 850, dar nici ei nu stiu bine cum sta treaba pe cartierul, deci cand o sa vina operatorul Digi pentru instalatia, imi va spune daca exista aceasta linie 850, iar in cazul contrar ma voi intoarce la centrul sa-mi schimb contract cu 100 mbps!

#18
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,191
  • Înscris: 14.10.2008
Ce o mai fi si 850 ala...Posted Image

View Posteiffel, on 06 martie 2021 - 08:22, said:

La RDS n-am mai auzit de cablu coaxial de peste 10-12 ani. Doar UPC-ul mai foloseste inca.
Doar sa fi cumparat recent o retea locala care sa mearga pe coaxial dar nici aia nu va tine mult timp - practic schimba infrastructura la toate firmele care le cumpara si le trece pe fibra. Momentan o schimba la fostul DCS.
A fost un experiment pe coaxial numit EoC, aplicat in unele zone rurale in plina epoca de expansiune a GPON-ului la nivel national. In 2012 au inceput cu el, prin 2014 cred ca s-au oprit. Inca mai sunt sate si comune care sufera de netul mizerabil de la EoC. Desi EoC tot dintr-un ONT de GPON se alimenteaza, dar sistemul de modemuri Master si Slave este execrabil, asa au inteles ei atunci de cuviinta sa imparta 1 ONT la cate 20 de case via coaxial, in loc sa puna FTTH cu ONT in fiecare casa.

View Posteiffel, on 05 martie 2021 - 20:37, said:

Mai la sat oferta difera de cea dela oras - infrastructura e mai slaba.
Sigur vin cu fibra in zona, dar nu vin cu fibra in casa. Pun undeva un MC si switch si de-acolo baga pe cablu la cine vrea.

Vechiul sistem care era si inca mai e si la oras la unele blocuri.
Nu cred ca mai difera. Ma refer la satele care se cableaza acum in 2019-2021. In afara de abonamentul Fiberlink Gigabit Popular, cu un tarif mai mic decat Fiberlink 1000 de la oras, nu vad alte diferente.

In Olt si-au dat drumul de-a binelea, au cablat cu FTTH chiar si sate uitate de lume si de operatorii telecom precum Miesti din comuna Cungrea, prima oara cand pe stalpi acolo vine si altceva in afara de curentul electric, direct FTTH, am si vazut bagat in una din case.

Au cumparat Akta, OK, au venit previzibil cu fibra in sate/comune precum Spineni si Maruntei, unde era Akta, dar FTTH de RDS a aparut simultan si in satele Cuza Voda (comuna Spineni) si Miesti (comuna Cungrea) care nici telefon fix de Romtelepom nu au avut niciodata.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate