Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Izolație coș de fum

Un imn al iubirii (spirituale)

Depistare cartela ?

TV Samsung nu recepționeaza ...
 Reconventionala la apel?

Detector gaz defect.

Inlocuire serpentina boiler termo...

Primele supermaketuri, hypermarke...
 Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...
 Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 

[Python] Listare biblioteci instalate

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
mihai_valcea

mihai_valcea

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 28.02.2021
Salutare

Sunt mai nou in programare Python .Cum aflu  in Python care sunt bibliotecile instalate. Sa mi le afiseze. Am uitat din pacate.Va multumesc daca ati putea sa ma ajutati cu vreo sugestie.

#2
coniac

coniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 17.12.2019
pip list

#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Nu cumva pip list afiseaza doar modulele instalare folosind acel utilitar? Io zci ca o solutie care functioneaza cu sau fara pip instalat este:
>>> help("modules")



#4
coniac

coniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 17.12.2019
Depinde ce intelege el/ tu prin biblioteci instalate
N-am avut in vedere modulele din core python

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Eu, de exemplu nu vad nevoia de a instala pip, deci cum vezi modulele instalate fara pip? Tu presupui ca pip e instalat by default, eu am invatat sa evit pip (python) si CPAN (perl) si sa folosesc modulele pe care mi le pune la dispozitie distributia folosita. Acu' depinde fiecare la ce nivel lucreaza cu limbajele respective.

#6
coniac

coniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 17.12.2019
Modulele din core sunt acolo prin simplul fapt ca ai instalat python :)
Pip vine by default , cel putin in python 3 recent - de cativa ani
De ce ai nevoie de pip ?
Pentru CI/CD sau deployment cu Docker/Kubernetes, de exemplu
Nu degeaba toate limbajale au la momentul asta package manager gen pip, npm, maven, composer, nuget etc

#7
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 814
  • Înscris: 01.11.2012
Am și eu un cont pe codecademy pro și m-am uitat la un curs de Python și data analist. M-am uitat așa in mare și acuma am rămas in ceata.
Eu am un MacBook și am crescut cu Windows. Mi mult mai ușor in Windows sa găsesc unde is instalate chestii. Pe mac asta nici n-am știut ca sunt foldere ascunse. Anyway
Mi-am instalat Conda mai demult și zilele trecute am deschis visual studio code și am importat beautiful soap. Nu a mers zicea ca nu găsește modulul. Cu Conda am instalat beautiful soup. Iar am dat run in vscode iar zice ca nu găsește modulul. Iar am dat sa instaleze și zice ca e deja satisfacută cererea. Ciudat, nu ? Am dat din nou sa instalez bs4 cu pip3, dupaia cu pip. Și m-am gândit ca poate e de la Conda și am decis sa șterg Conda. Dar înainte sa șterg, n-am verificat ce versiune de Python folosea proiectul meu din vs code, dar in terminalul de la vsc înainte sa printeze rezultatul apărea (base). După ce am șters Conda, nu mai apare base.

Am downloadat și instalat python3 și când scriu in terminal which python, îmi arată versiunea 2.7. Și îmi arată ca e in usr/bin/.. Chiar căutam folderul ăla sa șters versiunea asta de python. Noroc ca n-am găsit folderul ca era ascuns. Cică versiunea aia de python e folosită de o parte a os.

Cum fac sa schimb de la python 2 la puthon 3 ?

O varianta am găsit ca la bash, a trebuit sa caut și ce e bash, eu am zsh, nu bash, sa adaug calea unde se afla python3, ori in terminalul din vsc.

Alta varianta e sa instalez venv. Dar ca sa instalez venv cică îmi trebuie brew, cică e un fel de pkg manager pt terminal. Și ca sa instalez brew, trebuie x code.

Dar sa zicem ca instalez venv, atunci instalez Python 3 global ? Adică normal ? Și in fiecare proiect instalez pachetele care am nevoie. Sau trebuie sa instalez Python 3 in fiecare proiect ? Cred ca prima varianta suna mai normal.
Așa o fi și pe Windows ? Nu cred. Ca Windows nu are Python 2 la pachet.

Cum sa fac ? Ca la documentația de la beautiful soap zice ca trebuie Python 3, nu Python 2.
Mi groaza sa tot caut comenzi pt terminal sa instalez și sa dezintalez pana îmi dau seama.

#8
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 814
  • Înscris: 01.11.2012
Am reușit sa instalez x code, tool comand pt x code și brew. Ma doare spatele cât am stat sa dowloadeze cu semnalul asta slab la internet. N-am dezinstalat versiunea de Python 3.10 instalată de mine mai devreme si i-am dat brew install python si a instalat python 3.9. Acuma am doua versiuni. Am strers python 3.10. Dar tot a rămas cumva. Fiinca am in user/library/framework… python3.10 dar am si in opt/homebrew/python … puthon 3.9.

Mâine dezinstalez tot ce e python 3.x si reinstalez python cu brew. Mai trebuie să-mi dau seama cum adaug calea de unde va fi instalat python 3. Posibil într-un un fișier ascuns .zshrc Dar trebuie sa mai citesc putin sa nu fac vreo prostie.
Ce aiurea. Toate asta doar ca laptopul sa folosească python 3 si nu python2


#9
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 814
  • Înscris: 01.11.2012
Am reușit. Merge și beautiful soup. Acuma nu știu dacă beautiful soup merge ca a venit la pachet cu Python 3 sau pt ca l-am instalat eu atunci cu Conda când încă aveam Anaconda.

M-am chinuit putin. Chiar nu se putea sa instalez Python3 și automat vsc sa lucreze cu Python 3 ?


#10
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 814
  • Înscris: 01.11.2012
Ce chestie. Am reinstalat Anaconda ca am vrut sa văd dacă de la Anaconda apare (base) in terminal in vsc.
Anaconda Navigator are opțiunea vsc pe lângă altele. Si nu mai trebuie instalat nici un pachet, doar altele care nu vin la pachet cu Anaconda. Nu e mișto ? Era fain dacă găseam scris undeva lucrul asta.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate