Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...
 [UNDE] reciclare cd / dvd

Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa
 Sondaj EV

Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.
 Interpretare XML

PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!
 

Viteza Orange la testele de viteza facute pe Digi

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#19
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Tu nu intelegi ca timpul ala de raspuns e zero raportat la bandwidth / throughput? La ping (ICMP) pot sa am timp de raspuns de 10 secunde (10K ms) iar test de viteza sa fie de peste 9Gbps la o legatura de 10Gbps. Intelegi?

Fiecare ISP implementeaza ceea ce se numeste QoS intr-un fel sau altul. Iar din toate tipurile de trafic ICMP e insignifiant, mai ales echo request / echo reply. Da alte tipuri de mesaje ICMP conteaza dar tot nu vor avea prioritatea traficului de management din reteaua unui furnizor. E simplu timp de raspuns mare la ICMP != viteza mica de transfer. In majoritatea cazurilor traficul tau e TCP nu e ICMP. Si da prostocalele au multi aiuriti prin tehnic.

#20
adrianTNT

adrianTNT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 28.09.2004
Tu vorbesti despre ceva, eu despre alteva, nu am nicio treaba cu bandwidth / throughput, poti sa insisti si sa te complici cat vrei.
Eu zic ca ping-ul de 60ms din RDS este doar intre RDS si Orange, si ca din alte tari catre aceasi locatie este raspuns de 25ms catre Orange.
Ca nu e prea relevant fata de bandwidth, si ca in diferite protocoale si porturi este ping diferit, nu ma inreteseaza si nu vorbeam despre asta, nu complica lucrurile.

#21
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Tu vrei sa dovedesti ca RDS ar fi vinovat de ceva, nu stiu ce, dar stiu ca nu e adevarat.

Am intrebat unde sunt trace-urile catre cele 2 destinatii de la sursa de care ai mentionat? Inca nu le vad. A mai intrebat cineva de ele si doar ai zis ca ai facut asta dar ele inca nu apar in discutia asta, in nici o postare.

Vrei sa disectam ata in 4? Trace in orange.ro din RDS, trece prin Telia, normal ca asa se duce traficul, in reteaua RDS timp de raspuns de 1 - 2 ms pana in border si inclusiv in border, desi traficul este destinat retelei prostocalii. Intra traficul in Telia si timpul de raspuns sare la 30ms (doah normal un om cu cap va proteja CoP-ul de pe routere-e deci mtr-ul ala arata ceva care are valoare sentimentala). La destinatie ajunge traficul cu 40ms. Deci, acu' vine logica lui 1 + 1, cum ajunge cineva la concluzia ca e de vina RDS, ca "incetineste traficul", nu am idee ce inseamna asta sau cum s-ar traduce, care duce catre prostocale cand din reteaua lor iese traficul normal ca si cum s-ar duce catre orice alta retea / destinatie.

Acum s-a inteles? Plus tu vezi timp de raspuns sau RTT (pachetu' se duce si se intoarce si timpul se imparte la 2 dus <=> intors), doar pentru ICMP si / sau UDP destinat sistemelor intermediare dintre sursa si destinatie. Atata. Nu inseamna ca RDS face sau drege.

Edited by MembruAnonim, 11 March 2021 - 14:57.


#22
adrianTNT

adrianTNT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 28.09.2004
Nu vreau sa dovedesc nimic, spun ca ping-ul care iti da impresia de intarziere intre RDS si Orange, este doar intre RDS si Orange, si ca Orange cu Germania raspunde in 25ms ceea ce e foarte rapid.
Tu vi peste asta si te dai cu curu de pamant ca alte protocoale nu stiu ce fac si ca etc, complet irelevant.

Asta e trace-ul din germania catre amandoua daca iti ajuta la ceva:

traceroute speedtest.ro
traceroute to speedtest.ro (109.166.189.60), 30 hops max, 60 byte packets
1 static.88.198.85.161.clients.your-server.de (88.198.85.161) 0.284 ms 0.275 ms 0.269 ms
2 * core24.fsn1.hetzner.com (213.239.245.97) 5.456 ms core23.fsn1.hetzner.com (213.239.245.89) 23.401 ms
3 core0.fra.hetzner.com (213.239.252.37) 4.799 ms core0.fra.hetzner.com (213.239.252.41) 4.738 ms core0.fra.hetzner.com (213.239.252.37) 4.783 ms
4 de-cix-fra.orange.com (80.81.196.183) 5.861 ms 6.082 ms 6.073 ms
5 109.166.189.58 (109.166.189.58) 25.055 ms 25.131 ms 25.187 ms
6 109.166.189.60 (109.166.189.60) 24.906 ms !X 24.935 ms !X 24.870 ms

traceroute rdstm.ro
traceroute to rdstm.ro (193.231.233.7), 30 hops max, 60 byte packets
1 static.88.198.85.161.clients.your-server.de (88.198.85.161) 0.312 ms 0.267 ms 0.233 ms
2 * * core24.fsn1.hetzner.com (213.239.245.97) 18.384 ms
3 core0.fra.hetzner.com (213.239.252.37) 4.791 ms core4.fra.hetzner.com (213.239.229.73) 8.323 ms 4.939 ms
4 br01.frankfurt.rdsnet.ro (80.81.192.87) 5.033 ms 63.843 ms 4.964 ms
5 * * *
6 * * *
7 mail.rdstm.ro (193.231.233.7) 42.233 ms 42.046 ms 43.370 ms



#23
laurwh

laurwh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 04.02.2015
limitarea aceea pe upload o am si eu. initial am zis ca e vreo problema la abonamentul meu. dar am mai testat inca 5. si persista acea viteza mica de upload cu RDS :(

#24
adrianTNT

adrianTNT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 28.09.2004
@laurwh tu cum ai ? Esti pe RDS si testezi catre speedtest.ro (orange), sau esti in Orange si testezi catre RDS ?
Sunt curios cum merge daca esti pe Orange si testezi catre un server din Germania sau Olanda.

Edited by adrianTNT, 11 March 2021 - 16:05.


#25
laurwh

laurwh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 04.02.2015

 adrianTNT, on 11 martie 2021 - 16:05, said:

@laurwh tu cum ai ? Esti pe RDS si testezi catre speedtest.ro (orange), sau esti in Orange si testezi catre RDS ?
Sunt curios cum merge daca esti pe Orange si testezi catre un server din Germania sau Olanda.
sunt din orange catre RDS. pilaf. maxim 10 Mbps la upload.
catre restul merge brici. testat pe un server de-al meu din DE.

 laurwh, on 11 martie 2021 - 16:15, said:

sunt din orange catre RDS. pilaf. maxim 10 Mbps la upload.
catre restul merge brici. testat pe un server de-al meu din DE.
ha. catre hetzner merge perfect :) am si eu acolo ceva..

#26
adrianTNT

adrianTNT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 28.09.2004

laurwh said:

ha. catre hetzner merge perfect Posted Image am si eu acolo ceva..

Am de gand sa imi fac si abonament Orange si RDS si sa le tin in paralel.

Am testat acuma si de pe server Linode din Germania, 20ms pana in Orange RO, si 24ms cu Rds TM, sunt tot pe acolo. Tot diferenta mare de la aia 65ms dintre RDS si Orange (poate au facut peering comun pe Marte).

Offtopic: Linode au retea si limite mari, stiu ca imi dadea si 2000Mbps in testele de viteza Posted Image

Edited by adrianTNT, 11 March 2021 - 16:57.


#27
laurwh

laurwh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 04.02.2015
ceva semne de reveneala? la mine tot asa de prost..

#28
adrianTNT

adrianTNT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 28.09.2004
Am testat acuma intr-o locatie unde am RDS, cu Orange (speedtest.ro) este cam 150-200mbps si up si down, 50-60ms ping.

Ce am testat acum nu e abonament gigabit, poate merge mai mult.

In provideri diferiti 200mbps e cumva normal. Ping-ul de 60ms e ciudat in aceasi tara, dar nu vreau sa-l declansez pe @Kagaroth iar Posted Image

Iti merge rau din Orange si cu alte locatii ? Ca ma gandesc sa fac abonament si cu Orange.

Edited by adrianTNT, 12 March 2021 - 16:16.


#29
Swagger

Swagger

    "Commit your task to memory, then do your job."

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,171
  • Înscris: 26.12.2013
@adrianTNT

FL1000 in primele 2 screen-uri, Access 1000 in ultimele 2 screen-uri :).

Attached Files



#30
adrianTNT

adrianTNT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 28.09.2004
Access 1000 e cel "business" de la Digi, nu ?
Dar ti-a mers putin mai bine cel home decat business ?
Ultimele doua par sa fie "home" dupa viteza si dupa fereastra de windows vs terminal, am nimerit ceva ? :)

#31
adrianTNT

adrianTNT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 28.09.2004
Cine vrea sa vada un test fain de viteza ? Posted Image

https://www.speedtes...1e-3f91db113310

[ https://www.speedtest.net/result/c/feeef29c-cb50-4d99-861e-3f91db113310.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#32
laurwh

laurwh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 04.02.2015

View PostadrianTNT, on 13 martie 2021 - 02:57, said:

Cine vrea sa vada un test fain de viteza ? Posted Image

https://www.speedtes...1e-3f91db113310

[ https://www.speedtest.net/result/c/feeef29c-cb50-4d99-861e-3f91db113310.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Bai trisezi. Lasa datacenteru :P

#33
Iaro

Iaro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,016
  • Înscris: 27.02.2006
http://orangeromania...48-e100a88cbe55

#34
adrianTNT

adrianTNT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 28.09.2004
97 mbps download, 949 mbps upload, serverul speedtest.ro are nevoie de exorcizare Posted Image Posted Image

#35
sonnydellmarco

sonnydellmarco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,858
  • Înscris: 17.10.2006
Am si eu Orange de putin timp. Vitezele de pe OOKLA sunt nerelevante: vitezele reale sunt mult mai mici si OOKLA e o mare pacaleala

#36
adrianTNT

adrianTNT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 28.09.2004
Depinde intre ce locatii faci testul, nu e pacaleala. OOKLA sunt cam cel mai bun mod sa testezi reteaua.
Gasesti serverul care e cel mai aproape de tine, si sa fie providerul tau, si cam aia iti e viteza maxima.
Din RDS, eu fiind in Timisoara, testez cu serverul OOKLA/Speedtest din RDS Timisoara, trebuie sa dea 1-2ms ping si viteza aproape cat e abonamentul.
Poti sa consideri si ca servereele pot fi momentan solicitate, daca sunt multi care testeaza pe moment, dar OOKLA de obicei nu te lasa daca e prea aglomerat serverul si recomanda pe moment altul, tocmai ca sa nu indice viteze mici eronat.

Imi apar in lista publica Orange Cluj si Orange Bucuresti, sunt curios ce viteze si ping ai cu acestea ? Trebuia si Orange sa aiba mai multe locatii de testare :/

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate