Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Asus ROG - Probleme mari wi-fi

Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate

Lipire XPS de hidroizolație ...
 Detectare dispozitiv de ascultare...

Detectare posibile dispozitive de...

suport/cutie fixare SSD in locul ...

Popcorn stradal
 De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig

Degresant auto eficient
 Pistol care sa pulverizeze vopsea...

Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte
 

Internet - cade aleator

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
riotx

riotx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 19.12.2010
Buna,

In urma cu cateva luni s-a facut un upgrade la Internet RDS de la 100Mb la 1000Mb. De atunci cade aleator: cateodata de 5 ori pe zi, 3 zile merge, dupa iarasi probleme. Un restart la router rezolva problema.

Suntem la a 5-a sesizare la RDS: s-au schimbat 2 routere, schimbat cablul in apartament. Nu stiu ce se mai poate face in afara de a schimba cablul pe bloc.

Daca sunt idei 'out of the box' ce ar putea rezolva problema as aprecia.
De asemenea sunt curios daca sunt programe care pot monitoriza situatia: programul respectiv ruleaza pe laptop cateva zile si dupa face un grafic cu probleme (spike-uri, internet cazut etc.).

Multumesc

Edited by riotx, 24 February 2021 - 18:49.


#2
novo_

novo_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,272
  • Înscris: 30.03.2019
Am patit si eu ceva de genul asta, problema s-a dovedit a fi de la router. Trebuia sa-i fac manual update la firmware, credeam ca isi face singur dar de fapt era foarte veche versiunea de firmware si asta ii facea probleme.

#3
kopilu_198

kopilu_198

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,396
  • Înscris: 25.10.2008
Depinde de intreruperi. Sunt pe cablu, wifi, cum/unde vezi ca iti apar intreruperi?

#4
romanul10

romanul10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 700
  • Înscris: 07.05.2020
Mai se intampla sa fie problema si de la router, dar si de la firma.

#5
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,918
  • Înscris: 27.04.2010
Ceilalti din bloc (utilizatori ce folosesc acelasi cablu) au aceeasi problema ??

#6
riotx

riotx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 19.12.2010

 novotab51, on 24 februarie 2021 - 18:50, said:

Am patit si eu ceva de genul asta, problema s-a dovedit a fi de la router. Trebuia sa-i fac manual update la firmware, credeam ca isi face singur dar de fapt era foarte veche versiunea de firmware si asta ii facea probleme.
S-a schimbat si router-ul, s-a facut si update la firmware.

 kopilu_198, on 24 februarie 2021 - 18:57, said:

Depinde de intreruperi. Sunt pe cablu, wifi, cum/unde vezi ca iti apar intreruperi?
Router, adica pe led-ul Internet apare o lumina/rosie portocalie si evident toate dispozitivele conectate (wifi si cablu) nu mai au Internet.

 shymano, on 24 februarie 2021 - 19:14, said:

Ceilalti din bloc (utilizatori ce folosesc acelasi cablu) au aceeasi problema ??
Nu, nu a mai raportat nimeni probleme de genul. Dar e si posibil ca noi sa vedem problema mai accentuat (lucrat de acasa tot timpul in conferinte online)

Edited by riotx, 24 February 2021 - 19:39.


#7
ffaannee

ffaannee

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 01.02.2009
Am avut aceeasi problema ca a ta, s-a rezolvat de la sine (adica a fost rezolvata de catre RDS cumva), fara sa fac reclamatie. Am avut probleme vreo 2 zile, deci nu am apucat sa fac reclamatie, dar am testat echipamentele, mai mult ca sigur a fost problema lor. Asa ca insista la ei sau cauta alt furnizor mai stabil.

#8
Tankx

Tankx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 649
  • Înscris: 23.02.2021

 riotx, on 24 februarie 2021 - 19:39, said:

S-a schimbat si router-ul, s-a facut si update la firmware.

Ce router folosesti, daca nu e secret.  Ai fibra trasa pana in apartament sau esti legat prin UTP in echipamentul de pe hol?
Te-ai uitat in setarile routerului.. se vede cum pierde IP-ul public si cum isi ia altul dupa 1-2 minute sau cand ii dai reconectare ?

#9
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Cum ai infrastructura? Pe fibră (ce intră într-un aparat de-al lor, e mai subțire decât un cablu normal de net) sau pe cablu de internet? E posibil să ai un contact imperfect și routerul/switchul să renegocieze linkul. Când pică și își revine PE FIR, ce viteze ai?

#10
Adriano2010

Adriano2010

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 02.10.2017
Eu am avut o problema si tot scadea din 1000 in 100 si mi-am luat cablu cat 7 si acum nu mai scade in 100, înainte am avut cablu cat5e din gpon în laptop, daca nu e de la cablu atunci posibil sa fi avut căderile cand a picat rețeaua si cateva zile după, de cat timp ai această problemă?

Edited by Adriano2010, 25 February 2021 - 11:20.


#11
riotx

riotx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 19.12.2010
Tocmai au schimbat cei de la RDS cu un alt router (TP Link). 24 de ore si e ok. Revin daca revine si problema

#12
riotx

riotx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 19.12.2010
Dupa 2 zile a revenit problema. In seara asta a picat de 3 ori: asteptand cateva secunde(maxim cateva minute) sau restart la router si isi revine.
Router-ul e tp link ax1500. Dar nu are cum sa fie router-ul problema: am trecut prin 3 routere.

Edited by riotx, 01 March 2021 - 22:53.


#13
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Logul routerului ce spune?

#14
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,254
  • Înscris: 05.01.2006
@riotx: în casă ai doar acel router sau ai și ONT-ul lor? Cablu de net fizic care-ți intră în casă, în ce device (marcă / model) intră?

#15
riotx

riotx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 19.12.2010
Inca nu m-am uitat pe logul routerului. O idee buna.
Am priza de internet in casa, de acolo trag cablu si pun in router tp link ax1500. Nu am nici un ONT in casa.

#16
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,254
  • Înscris: 05.01.2006
Până la urmă ce zice logul routerului?

#17
riotx

riotx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 323
  • Înscris: 19.12.2010
Cred ca e modat cumva routerul de la Digi. Nu are arie de loguri (in zona respectiva ar trebui sa fie 'System Log' cautând pe google)
[ https://i.imgur.com/syjDB6p.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by riotx, 08 March 2021 - 21:06.


#18
r_ionescu

r_ionescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,470
  • Înscris: 07.07.2010
Din cauza căderilor aleatorii cauzate de chinezăria TP-Link, am renunțat să mai folosesc pocnitori chinezești! Cumpără un router profesional (știu, e scump) dar nu vei mai avea probleme!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate