Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Ubuntu 20.04 LTS+Lenovo Legion 5 15arh05= touchpad "mort"

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
Niscaiva idei ?(pe net vazui numai plangeri cu modelul asta ..rezolvat cu wifi, sunet,camera..dar aci mi-am prins urechile)
Multumesc

Edited by danb1961, 23 February 2021 - 22:17.


#2
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

Quote

Oct 23, 2020
#37
On Arch, the recommendations from comment 143 on the bug page above work:
[ra@localhost ~]$ su
Password:
[root@localhost ra]# cd /sys/class/gpio/
[root@localhost gpio]# echo 386 > export
[root@localhost gpio]# cd gpio386
[root@localhost gpio386]# echo out > direction
[root@localhost gpio386]#

I haven't rebooted yet to see if it persists, but seems to be working well enough at present. Running arch linux 5.9.1.arch1-1.

Quote

Thanks for sharing the relevant code from the linked web page. I attempted accessing the original post but it seems the page is gone now.
I have a Lenovo Legion 5P-15ARH05H with touchpad MSFT0001:00 06CB:7F28. The fix works for me in Manjaro kernel 5.8.16-2, however, it does not persist after reboot so I have setup a script to execute at each boot to recreate the entries for me.

Quote

I tried the fix for the touchpad that bjdduck kindly posted before (post #37) on the latest Manjaro 20.2 and Pop_os 20.10 releases. It works on both although for some reason on Pop, right click is not working.
As for the brightness control I started using "redshift" from the command line to control the brightness. It's not an ideal solution but at least for the moment i don't have to wear sunglasses to look at my screen :cool:

PS: Ce versiune de kernel ai pe bubuntu ala?

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1887190/+index?comments=all

Comentariul #189. Vezi in toata discutia de unde descarci arhiva cu patch-ul.

Edited by MembruAnonim, 23 February 2021 - 23:03.


#3
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
5.8.044

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Mda. Vad ca aia e versiunea de kernel de pe bubuntu. Vezi in ce am citat mai sus, din ce zic oamenii acolo cica daca faci ce zice in primul citiat ar functiona. Daca astepti kernel 5.11 s-ar rezolva in acea versiune de kernel dar nu stiu cand se lanseaza.

PS: Distributie mai proasta ca bubuntu nu am vazut. Si tot nu inteleg de ce o foloseste lumea.
PPS: Nu zic ca e proasta doar din cauza problemei de fata, cea cu touchpad-ul.

#5
marianvasile

marianvasile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 10.05.2013
de pe reddit (https://www.reddit.c...egion_5_ubuntu/), confirmă soluția de mai sus:

Din spusele userului, foarte ușor de rezolvat pe Ubuntu 20.04.2 LTS (Kernel: Linux 5.8.0-43-generic), introduceți comenzile în terminal, rând cu rând, și touchpad-ul va funcționa:

$ cd /sys/class/gpio/
$ echo 386 > export
$ cd gpio386
$ echo out > direction


Nenea apoi le-a pus într-un fișier bash și pe care l-a executat automat la fiecare pornire:

#!/bin/bash
cd /sys/class/gpio/
echo 386 > export
cd gpio386
echo out > direction


Sistemul este Lenovo Legion 5, ryzen5 4600h, 8gb, nvidia 1650ti 4gb.


@Kagaroth: Ubuntu a făcut mai mult bine decât rău comunității Linux. Foarte mulți au început cu această distribuție, care de regulă funcționa fără prea mari bătăi de cap, apoi cei care au avut timp și disponibilitatea de a învăța au ajuns să utilizeze distro-urile elitiste, Arch sau Gentoo, trecând prin Fedora sau Mandriva. Care nu, s-au mulțumit să scape de ferestre cu Ubuntu. Nu există nicio distribuție fără probleme pentru că mulți fabricanți de echipamente nu pun la dispoziție drivere pentru Linux, apoi este bine că avem de unde alege.

Edited by marianvasile, 24 February 2021 - 07:50.


#6
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006

View PostMembruAnonim, on 24 februarie 2021 - 00:24, said:

PS: Distributie mai proasta ca bubuntu nu am vazut. Si tot nu inteleg de ce o foloseste lumea.
Pentru ca merge si pentru ca au stiut s-o promoveze un pic mai bine. Si pentru ca are multi "fratiori" gen Linux Mint, Pop OS, Zorin, Elementary OS, KDE Neon care pur si simplu merg out of the box. Un alt motiv, Open Suse si Fedora niciodata nu s-au promovat prea bine iar Mandrake s-a inchis. Iar cand fanboys se certau pe topicul Gnome vs KDE vs XFCE iar noobii erau intampinati cu RTFM, Microsoft Windows venea fericit si preinstalat pe sisteme OEM. Pe Distrowatch primele distributii listate sunt bazate pe Ubuntu (ma rog, prima este MX, bazata pe Debian, iar cea de-a doua este Manjaro).

Pentru mine e egal ce folosesc, atata timp cat merge. Nu am nevoie de Linux pentru job si nu am avut vreodata, am administrat, insa de prin 2005 ma joc cu el pe desktop, inainte sa apara Ubuntu, cand preferintele mele erau Mepis si PCLinuxOS. Ubuntu chiar a insemnat ceva care "just works". Am ramas fidel Linux Mint, pentru ca pur si simplu imi plac Cinnamon si MATE. Momentan am schimbat si eu macazul datorita unor probleme cu driverele nVidia, am pus Manjaro Cinnamon, este ok pana acum.

Mi-ar fi placut sa invat mai mult Linux insa cand nu ai la ce sa-l folosesti nu te trage. Am avut nevoie de un server de fisiere si am avut si eu un motiv sa instalez Ubuntu Server, sa configurez Samba. Am avut nevoie sa arunc pe el si o aplicatie "asamblata" de mine de pe Stackoverflow in PHP, am instalat si un LAMP. Am vrut sa fac backup la tabele, am facut cu rsync si mysqldump. In rest, am cunostinte destul de vagi si ma bucur ca Manjaro sau Mint Cinnamon "just works" Posted Image .

Edited by spooky51, 24 February 2021 - 09:46.


#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Mda, nu contrazic pe nimeni, da si-au facut reclama, a si fost ceva discutii prin '06 sau '07 ca au facut nu stiu ce cacat de a ajuns prostia de bubuntu pe primul loc pe distrowatch and shit. Whatever, problema de care ma leg eu in primul rand e valabila la tot ce pleaca din Debian, de 2 - 3 saptamani am pus mana si am undeva la ~20 VM-uri pentru... cacaturi exemplu un VM cu Arch ca server OpenVPN si altul tot cu Arch ca si client OpenVPN. Alt VM cu Arch ca server de mail (postfix + dovecot + postgrey + mariadb + apache + roundcube + postfixadmin), VM cu strongSWAN, alte 2 pentru wireguard, etc. Pentru mail am si 2 cu CentOS, una cu 7 si una cu 8 plus una cu debian 10 si azi noapte m-am apucat de alta cu FreeBSD 12.2. Pe langa astea am si PCLOS, Fedora * 2 (KDE si LXQT), menta si bubuntu, astea-s doar asa sa le vad la culoare si ce pot. Toate puse pe acelasi laptop pe acelasi disc mecanic. Daca la cele RPM based minus PCLOS mai e cum e, timp okay-ish de boot, cam greu cu yum si dnf dar cat de cat okay, destul de greu installer-ul, nu stiu ce masa face in spate dar imi venea sa imi bat copii la cat dureaza sa se instaleze CentOS minimal, ei bine la debian si toti stramosii lui imi vine sa imi bat copii pe care nu ii am adica sa imi dau tesle in oo tot timpul. Se misca incet de la boot, instalarea se misca mai greu ca pe CentOS si Fedora, de update nu mai zic, de test pestru topicul de fata am vrut sa vad ce kernel e pe gaybuntu 20.04 lts ca fix asta e in VM. 2.30 minute boot time every time. Stiu cineva va zice "VM, disc mecanic, etc, normal ca porneste greu", ei bine intrebarea este "de ce CentOS si Fedora si PCLinuxOS nu au acel timp de boot? Sunt si ele VM-uri pe acelasi hardware". EI bine aici intervin niste alegeri total neinspirate si bagate pe gat utilizatorilor si promovate ca fiind wow. Ma refer la snap si alte mizerii. Trecem peste timpul de boot, l-am redus undeva la ~30 de secunde, mai jos de 26 de secunde inseama boot mai rapid ca masina fizica pe care e Arch. Dar apt, aptitude, apt-get, toata familia este slow as fuck, cred ca e vorba de modul in care sunt impachetate deb-urile si ce cacaturi considera ei ca sunt necesare la instalarea unui pachet. Pai nene, daca e sa instalez un bubuntu si sa ii fac update la ultima versiune a pachetelor, ei bine in acel timp pun pe picioare o ferma de masini cu Arch pe ele. Functionale.

Sunt N alte distributii care works out of the box, Manjaro pentru cine nu doreste sa "se murdareasca" construind un Arch, Fedora probabil cel mai okay dintre toate (nu mai suport / nu imi mai place de Red Hat de ani de zile), PCLinuxOS desi nu pot zice ca e asa in 100% din cazuri, etc, deci motivul ca functioneaza cade din prima deci ramane modul in care utilizezi distributia, rapiditatea cu care faci update-uri si treci mai departe, timp de boot, dependinte am pulea prin pachete (nu am testat daca e de la ei sau de la dezvoltatorii pachetului), etc.

Exemplu: Kali bazat pe bubuntu la un update dureaza cateva ore bune, e vorba de un Kali pus pe un stick USB 3.0 infipt intr-un port USB 3.0 si nu e vorba ca dureaza ore descarcarea pachetelor, nop instalarea efectiva odata ce pachetele sunt descarcate. Pai sa vedem daca repet testul cu BlackArch (ArchLinux gandit pentru PenTest-eri) care are ~4000 sau mai bine de pachete, nu are mirror in Romania si tool-urile cu care vine ocupa doar undeva la ~50GiB in /usr se updateaza intr-un timp muuuuuult mai scurt adica mai apoi poti incepe sa utilizezi ultimele versiuni ale pachetelor.

Per total debian si mostenitorii mi-au lasat un gust amar, nu am fost niciodata pro debian si gasca, m-am "nascut" cu palarie, fan / pro Red Hat, apoi Fedora, apoi CentOS, doar ca multe mizerii Red Hat per total (pulseaudio, systemd, etc) m-au facut sa ii bag de unde i-a scos sfanta masa. Bine ca exista Arch, cel mai cel in clipa de fata, usor de folosit, de instalat, de updatat, rapid, etc. De ani de zile doresc o masina separata cu Gentoo dar nu am rabdarea necesara sa il compilez si nu am pe ce sa compilez, la fel ca si FreeBSD. Iar la gramada daca mi-as face timp Slackware (no systemd). Si cu astea iti faci treaba la fel de bine daca stai un pic sa mesteresti la ele.

Acum cine nu baga de seama ce am zis mai sus si este mutumit doar sa ii functioneze jucaria, e partea a doua, poate folosi o chestie care mie mi-a parut, imi pare si imi va parea o mizerie care nu mmerita efortul de o fi folosita.

My 2 cents.

#8
norris_sedric

norris_sedric

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 07.05.2020

View PostMembruAnonim, on 24 februarie 2021 - 13:14, said:

Mda, nu contrazic pe nimeni, da si-au facut reclama, a si fost ceva discutii prin '06 sau '07 ca au facut nu stiu ce cacat de a ajuns prostia de bubuntu pe primul loc pe distrowatch and shit.

E, na, parca tu nu știi ca topul ăla ține cont numai de numărul de accesări, fiind de fapt doar un top care reflectă curiozitatea și nu are nicio legătură cu valoarea reala a unei distribuții, stabilitatea, numărul de utilizatori sau alte criterii reale care ar trebui să fie în realitate luate în considerare pentru a stabili o scara de valori justă și reală.
Un bot știe să faca foarte eficient treaba asta, mai ales ca ei nu au implementat nicio măsura de protectie împotriva unor astfel de practici.

Treaba e că, de fapt, nu se dorește o clasificare exacta într-o lume în care competiția nu există cu adevărat ci este dominată de alte reguli, asa ca se apeleaza la genul ăsta de pseudo-top care în realitate nu reflecta nimic. Oricum site-ul ăla de doar un fel de revista presei Linux unde poți citi cu ce se mai laudă unul și altul ca a mai realizat și e util pentru un începător, că găseste acolo listate cam toate distribuțiile (și cu ceva prezentări și recenzii anexate) , deci nu trebuie să cotrobăie tot net-ul cănd vrea să se hotărască cam ce dorește.

#9
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
:) stiu asta, mai ales ca scrie mare in cap de lista hits dar sunt si persoane care iau de bun acea "clasificare". Distrowatch e bun ca nu stau sa notez link-urile catre unele distributii sau catre link-uri de download. Mai descarc unele distributii si intru acolo sa vad link-ul pe care sa ma duc, daca imi aduc aminte de distrowatch.

#10
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
0. touchpad rezolvat= solutia marianvasile cu 4 linii de comanda bagate in script cu rulare automata la boot/logare
1 Ca sa nu va plictisiti.. =WIFI
laptop+ubuntu(de mai sus)+router cu 2,4GHz+5GHz(cu aceeasi parola pe retele)=> in timpul instalarii dar si dupa instalare, Ubuntu vede reteaua de 2,5 dar refuza parola, cerand repetat introducerea ei ( parola este corecta). Pe 5g  merge in Ubuntu, la fel si in W10 atat pe 2,5G cat si pe 5G
Idei?
Multumesc

Edited by danb1961, 24 February 2021 - 19:00.


#11
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,391
  • Înscris: 08.04.2020
La ce folositi voi linux desktop? in loc de windows? sau la altceva, am avut la inceputuri susee, dar i-mi parea uriasa si prea complexa, si avea nimic pentru mltimedia, era doar sistemul de operare chel, dupa aia am trect pe cele Debian, ca aveau si aplicatii multimedia.

Personal folosesc linux pe minisisteme laptop tip tableta cu intel atom fara gpu, pe vremuri stiu ca instalam un server x pentru grafica, si avea driver builtin.

Acum nu mai stiu care e treaba cu driverele astea, sau de ce merg sau nu merg anumite deviceuri.

In conditia in care spuneti ca cele bazate pe DEB nu sunt minunate,exista alte optini care sa poata fi utilizate ca desktop, cu o interfata grafica decenta, cu drivere si aplicatii multimedia.

Daca incerci sa rulezi aplicatii de win in VM nu prea merg din cauza ca nu sunt toate DLL.urile alea.

La microsoft nu-mi place ca au adunat tot soiul de gunoaie istorice, ei intial au pornit de la o clona de UNIX, tot ca linuxul.

Edited by stdalionutpwr, 15 July 2021 - 16:49.


#12
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,571
  • Înscris: 10.05.2008
La aproape tot folosesc Linux, respectiv Ubuntu :)

Din ce am observat greseala initi

Ubuntu 18.04 LTS


Folosesc Windows 10  pentru cateva aplicatii pentru programare, folosesc Catalina pentru un anumit program de gestiune :)

#13
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,571
  • Înscris: 10.05.2008
Din ce am observat greseala initiala facuta si de mine cand am inceput cu Linux,  sa vrei sa instalezi ultimul LTS de la Ubuntu Posted Image

Faptul ca Ubuntu 20.4 LTS este mai nou nu inseamna ca este mai stabil decat Ubuntu 18.04 LTS, nu functioneaza ca windows uneori chiar invers
multe versiuni noi nu au drivere compatibile pentru toate tipurile de dispozitive pentru ca ce sa vezi, producatorii dezvolta pentru windows, apple apoi
pentru linux Posted Image
Cand intri mai profunzime in Linux intelegi ca sunt de evitat Amd-urile, ca nu trebuie sa faci update la orice, ca ai un LTS foarte nou poate antrena un risc etc

Ubuntu 18.04 LTS ar fi de recomandat pana nu mai au suport apoi 20.04...

Edited by iulian_1976, 16 July 2021 - 01:06.


#14
norris_sedric

norris_sedric

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 07.05.2020

View Postiulian_1976, on 16 iulie 2021 - 01:01, said:

Faptul ca Ubuntu 20.4 LTS este mai nou nu inseamna ca este mai stabil decat Ubuntu 18.04 LTS, nu functioneaza ca windows uneori chiar invers
multe versiuni noi nu au drivere compatibile pentru toate tipurile de dispozitive pentru ca ce sa vezi, producatorii dezvolta pentru windows, apple apoi
pentru linux Posted Image
Cand intri mai profunzime in Linux intelegi ca sunt de evitat Amd-urile, ca nu trebuie sa faci update la orice, ca ai un LTS foarte nou poate antrena un risc etc
Postul de mai sus este un pamflet, sau cărui fapt se datorează toată această înșiruire de aiureli năucitoare?
S-o luăm pe rând:
1. Driverele Linux
Cu excepția a foarte puține drivere closed source (care se instalează separat de către user) toate driverele linux sunt open source și sunt incluse în kernel, iar fiecare versiune nouă de kernel vine cu tot setul anterior de drivere plus unele îmbunătățite și adăugate altele pentru componentele hardware mai noi, deci afirmația ta privitoare la acest aspect este total pe lângă subiect.
2. Acum, la un an și jumătate de la apariția ultimei versiuni LTS Ubuntu (ajunsă deja la versiunea 20.04.2.0) în niciun caz nu se mai poate pune problema ca ar fi mai instabilă decât anterioara (18.04)
3. Compatibilitatea cu configurațiile AMD nu mai există ca problemă a distribuțiilor linux de mulți ani de zile. O spun din propria experiență.
Attached File  ksnip_20210716-083408.png   1.58MB   5 downloads
În concluzie, există vreo singură afirmație făcută de tine în postarea anterioară care să aibă și vreo legătură cu realitatea sau suntem nevoiți să ajungem la aceeași concluzie în ceea ce te privește, privitoare la debitatul de bazaconii datorate lipsei celor mai banale concepte în domeniu, trasă de @OriginalCopy pe un topic cu un alt subiect, deschis de tine în urmă cu niște ani?
https://forum.softpe.../#entry24343441

#15
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,571
  • Înscris: 10.05.2008
Cate topicuri mai doresti sa deschida posesorii de Amd-uri ?

Experienta ta in ce ?  Din moment ce posesori de Amd au diferite probleme, tu vii cu expierenta ta vasta....

Driverele Linux "Cu excepția a foarte puține drivere closed source" -negi lucruri evidente carte chiar tu le confirmi.

#16
norris_sedric

norris_sedric

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 07.05.2020
Ăsta se dorește a fi un răspuns "punctual și argumentat"?  Posted Image
Măcar nu mai insista să te faci de râs, dacă nivelul tău de cunoștințe în domeniu e bazat doar pe ce ai mai spicuit în decursul timpului de pe diverse topice deschise de către unii care îți sunt egali ca nivel scăzut în cunoștințe linux.

LE
"experiența mea vastă" înseamnă doar vreo 15 ani de linux în acest moment, și nu fac parte din rândul fanilor împătimiți care nu au decât cuvinte laudative la adresa linuxului. Când am constatat anumite probleme, le-am sesizat chiar și pe aici. Dar tot ce ai scris tu în postarea respectivă e doar o înșiruire de bazaconii ale unuia care are doar o vagă idee despre linux. Mai pune-te la punct.

Edited by norris_sedric, 16 July 2021 - 12:36.


#17
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,571
  • Înscris: 10.05.2008
Topicul in care scrii este o proba ?

Sunt multumit ca ai gasit acel topic sa spunem cu o conotatie oarecum negativa. Posted Image
Nu inghiti tot ce scrie @OriginalCopy esti in eroare sa crezi ca el cunoaste exact limbajul si protocoalele respective, unde
nu cunosc intreb nu este o rusine, nu cred ca ai capacitatea de a intelege subtilitatea asta.

View Postnorris_sedric, on 16 iulie 2021 - 07:43, said:

În concluzie, există vreo singură afirmație făcută de tine în postarea anterioară care să aibă și vreo legătură cu realitatea sau suntem nevoiți să ajungem la aceeași concluzie în ceea ce te privește, privitoare la debitatul de bazaconii datorate lipsei celor mai banale concepte în domeniu, trasă de @OriginalCopy pe un topic cu un alt subiect, deschis de tine în urmă cu niște ani?
https://forum.softpe.../#entry24343441

@OriginalCopy  posteaza ca si cum le stie pe toate, ai cautat multe posturi sa gasesti ceva negativ Posted Image

In cazul ca ai sti ceva programare ai intelege ca nu este suficient un protocol de comunicare sa rezolve totul, nu te inchina la afirmatii care nu le cunosti.

Edited by iulian_1976, 16 July 2021 - 12:59.


#18
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,571
  • Înscris: 10.05.2008

View Postnorris_sedric, on 16 iulie 2021 - 12:40, said:

"experiența mea vastă" înseamnă doar vreo 15 ani de linux în acest moment, și nu fac parte din rândul fanilor împătimiți care nu au decât cuvinte laudative la adresa linuxului. Când am constatat anumite probleme, le-am sesizat chiar și pe aici. Dar tot ce ai scris tu în postarea respectivă e doar o înșiruire de bazaconii ale unuia care are doar o vagă idee despre linux. Mai pune-te la punct.

Nu aici se sesizeaza in prima instanta problemele Ubuntu, ci aici http://forum.ubuntu.ro   si eventuale rezolvari in cazul ca esti atat de guru.

...si acolo o sa ma gasesti cu minim o solutie la o problema pe care nimeni nu a gasit-o.

Edited by iulian_1976, 16 July 2021 - 13:55.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate