Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Preturi momeala ? (dar care e sme...

Alternative pod Giurgiu - Ruse

Cat spatiu stocare aveti in total...

Centrale termice compacte
 Portofoliu incepator pe Bursa New...

Probabil inselatorie pe OLX

Istoric Google

Copil cu temperament sangvinic
 ADA TEL SERVICES

inlocuire bara fata clio 4

Ce avem de platit in 2024 la cump...

La mulți ani @Arader!
 La mulți ani @gabiroa!

La mulți ani @gerbil!

La mulți ani @Therockstar!

Suspect Frauda Informatica
 

Nu am semnal pe hdmi

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
geo579

geo579

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,149
  • Înscris: 10.06.2013
Bună ziua, am și eu o problema cu conexiunea pe hdmi, îmi scrie ca nu am semnal indiferent dacă schimb cablul, sursa, adică pc sau alt device. Pe display port am semnal. Ideea este ca eu foloseam un stb de la digi și desktopul. As putea sa folosesc un adaptor hdmi la display port?Monitorul este Aoc 32qwdf8.

Edited by geo579, 15 February 2021 - 13:04.


#2
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009
Ori nu ai semnal in gama compatibila ori ai prajit portul.
Exista adaptoare pasive HDMI-DP caci au practic aceiasi pini de date (si protocoalele sunt compatibile intre anumite limite).

Porturile HDMI sunt sensibile la diferente mari de potential (cauzate de prize pe faze diferite sau echipamente fara impamantare.

Edited by ro_explorer, 15 February 2021 - 13:18.


#3
geo579

geo579

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,149
  • Înscris: 10.06.2013
Am găsit un adaptor din acela dar îmi e ca nu merge, am conectat receiver ul de la digi printr-un cablu hdmi la dvi d și nu am sunet. Asta https://conectica.ro...-value-12993158
.Scrie ca se poate conecta de la pc la monitor dar nu și invers, ori receiver ul are decât port hdmi.Eu nu mai folosisem de mult timp receiver ul și când l am pornit practic nu a mai avut semnal pe hdmi.

Edited by geo579, 15 February 2021 - 13:17.


#4
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,094
  • Înscris: 28.10.2006
Nu e bun adaptorul ala. E exact invers decat ai nevoie.
Vezi ca nu sunt omnidirectionale.
De obicei sunt cabluri/adaptoare HDMI-->DP, dar sunt active si ai nevoie si de alimentare (USB, 5V). Vezi AICI.

#5
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009
Depinde de port si implementare. Diferenta principala intre DP si HDMI este cea de tensiuni folosite in interfata, HDMI lucreaza cu 5V iar DP cu 3.3. Atat portul DP cat si cel HDMI au sursa de voltaj embedded ... daca e implementat conform standardului, bineinteles, asadar partea de level shift din mufa poate lucra fara usb extern. Asta merge pe iesire DP care sa scoata mai departe semnal HDMI. Folosesc asa ceva si merge excelent (am prajit iesirea HDMI de la o placa video GTX si folosesc iesirea DP cu adaptor spre hdmi).

Invers (iesire HDMI, intrare DP), ai dreptate, trebuie un adaptor activ. Greseala mea ca nu am specificat la inceput .. mi-o asum.

Edited by ro_explorer, 15 February 2021 - 13:52.


#6
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,744
  • Înscris: 07.02.2011

View Postgeo579, on 15 februarie 2021 - 12:59, said:

Monitorul este Aoc 32qwdf8.
Ai scris gesit seria, "nea gogu" nu-l gaseste

View Postgeo579, on 15 februarie 2021 - 13:11, said:

1. am conectat receiver ul de la digi printr-un cablu hdmi la dvi d și nu am sunet.
2. Eu nu mai folosisem de mult timp receiver ul și când l am pornit practic nu a mai avut semnal pe hdmi.
1. Monitorul tau are difuzoare?
2. Probabil te referi la monitor ca nu functioneaza intrarea HDMI.
Cum schimbi sursa de intrare?

Edited by costeld69, 15 February 2021 - 13:52.


#7
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,094
  • Înscris: 28.10.2006
SI eu folosesc adaptor DP-->HDMI de la laptop la TV. Functioneaza OK, dar se incalzeste, are convertorul de tensiune intern.
Am si cablu DP-->HDMI, la fel, functioneaza perfect. Pe asta nu l-am testat de incalzire.
Am cablu DVI-HDMI, e inca in cutie, nu l-am probat daca este biderectional sau nu. A vrut fi-miu sa lege al 2-lea monitor la o placa video cu un HDMI si DVI, dar cand am luat cablul, am schimbat si placa video si nu a mai fost nevoie de cablu DVI.

#8
geo579

geo579

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,149
  • Înscris: 10.06.2013
Monitorul este Q3279VWFD8.Nu are difuzoare dar are ieșire de 3.5,am doua boxe conectate la el.L as duce la service, încă este în garanție, dar îmi e ca îl strica.

Edited by geo579, 15 February 2021 - 14:50.


#9
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,094
  • Înscris: 28.10.2006
Du-l la grantie, dar nu cred ca o sa il repare gratis. Daca e ars chip-ul de HDMI, sigur ti-l pune in carca.
Si se schimba placa cu totul, nu inlocuieste nimeni un chip pe placa.
Poate ai noroc si s-a stricat doar ceva pe alimentare chip HDMI, chit ca ma indoiesc.
Depinde de baietii de la service daca ...

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate