Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Colectionari de telefoane

Tavan plin de apa in baie, de la ...

Aplicație funcționala pentru flip...
 Taiat gheare pisica - Cu ce, ce r...

Retragere email trimis

German maister

Sfat Sistem hi-fi
 Cați kilowati am consumat?

Alegere antigel - G11/G12 etc

Problema centrala

Caut o culegere de probleme de fi...
 Nu-mi mai pot practica meseria di...

Alternativa daca cade curentul: c...

Înștiințare - schema de ...

A reusit cineva sa vanda energie ...
 

Nu am semnal pe hdmi

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
geo579

geo579

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,118
  • Înscris: 10.06.2013
Bună ziua, am și eu o problema cu conexiunea pe hdmi, îmi scrie ca nu am semnal indiferent dacă schimb cablul, sursa, adică pc sau alt device. Pe display port am semnal. Ideea este ca eu foloseam un stb de la digi și desktopul. As putea sa folosesc un adaptor hdmi la display port?Monitorul este Aoc 32qwdf8.

Edited by geo579, 15 February 2021 - 13:04.


#2
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,167
  • Înscris: 15.12.2009
Ori nu ai semnal in gama compatibila ori ai prajit portul.
Exista adaptoare pasive HDMI-DP caci au practic aceiasi pini de date (si protocoalele sunt compatibile intre anumite limite).

Porturile HDMI sunt sensibile la diferente mari de potential (cauzate de prize pe faze diferite sau echipamente fara impamantare.

Edited by ro_explorer, 15 February 2021 - 13:18.


#3
geo579

geo579

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,118
  • Înscris: 10.06.2013
Am găsit un adaptor din acela dar îmi e ca nu merge, am conectat receiver ul de la digi printr-un cablu hdmi la dvi d și nu am sunet. Asta https://conectica.ro...-value-12993158
.Scrie ca se poate conecta de la pc la monitor dar nu și invers, ori receiver ul are decât port hdmi.Eu nu mai folosisem de mult timp receiver ul și când l am pornit practic nu a mai avut semnal pe hdmi.

Edited by geo579, 15 February 2021 - 13:17.


#4
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,022
  • Înscris: 28.10.2006
Nu e bun adaptorul ala. E exact invers decat ai nevoie.
Vezi ca nu sunt omnidirectionale.
De obicei sunt cabluri/adaptoare HDMI-->DP, dar sunt active si ai nevoie si de alimentare (USB, 5V). Vezi AICI.

#5
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,167
  • Înscris: 15.12.2009
Depinde de port si implementare. Diferenta principala intre DP si HDMI este cea de tensiuni folosite in interfata, HDMI lucreaza cu 5V iar DP cu 3.3. Atat portul DP cat si cel HDMI au sursa de voltaj embedded ... daca e implementat conform standardului, bineinteles, asadar partea de level shift din mufa poate lucra fara usb extern. Asta merge pe iesire DP care sa scoata mai departe semnal HDMI. Folosesc asa ceva si merge excelent (am prajit iesirea HDMI de la o placa video GTX si folosesc iesirea DP cu adaptor spre hdmi).

Invers (iesire HDMI, intrare DP), ai dreptate, trebuie un adaptor activ. Greseala mea ca nu am specificat la inceput .. mi-o asum.

Edited by ro_explorer, 15 February 2021 - 13:52.


#6
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,509
  • Înscris: 07.02.2011

 geo579, on 15 februarie 2021 - 12:59, said:

Monitorul este Aoc 32qwdf8.
Ai scris gesit seria, "nea gogu" nu-l gaseste

 geo579, on 15 februarie 2021 - 13:11, said:

1. am conectat receiver ul de la digi printr-un cablu hdmi la dvi d și nu am sunet.
2. Eu nu mai folosisem de mult timp receiver ul și când l am pornit practic nu a mai avut semnal pe hdmi.
1. Monitorul tau are difuzoare?
2. Probabil te referi la monitor ca nu functioneaza intrarea HDMI.
Cum schimbi sursa de intrare?

Edited by costeld69, 15 February 2021 - 13:52.


#7
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,022
  • Înscris: 28.10.2006
SI eu folosesc adaptor DP-->HDMI de la laptop la TV. Functioneaza OK, dar se incalzeste, are convertorul de tensiune intern.
Am si cablu DP-->HDMI, la fel, functioneaza perfect. Pe asta nu l-am testat de incalzire.
Am cablu DVI-HDMI, e inca in cutie, nu l-am probat daca este biderectional sau nu. A vrut fi-miu sa lege al 2-lea monitor la o placa video cu un HDMI si DVI, dar cand am luat cablul, am schimbat si placa video si nu a mai fost nevoie de cablu DVI.

#8
geo579

geo579

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,118
  • Înscris: 10.06.2013
Monitorul este Q3279VWFD8.Nu are difuzoare dar are ieșire de 3.5,am doua boxe conectate la el.L as duce la service, încă este în garanție, dar îmi e ca îl strica.

Edited by geo579, 15 February 2021 - 14:50.


#9
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,022
  • Înscris: 28.10.2006
Du-l la grantie, dar nu cred ca o sa il repare gratis. Daca e ars chip-ul de HDMI, sigur ti-l pune in carca.
Si se schimba placa cu totul, nu inlocuieste nimeni un chip pe placa.
Poate ai noroc si s-a stricat doar ceva pe alimentare chip HDMI, chit ca ma indoiesc.
Depinde de baietii de la service daca ...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate