Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Escapade in weekend

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
alexandersch

alexandersch

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 19.09.2020
Salutare dragilor. Daca tot urmeaza sa-mi i-au masina si deci sa am posibilitatea sa ies din oras fara teama ca ma voi intoarce pe jos inapoi, m-am gandit ca nu ar strica sa imi i-au familia in weekenduri si sa evadam in afara orasului si pentru relaxare, si pentru ca viata una ei dar si sa cunoastem tara asta pe care o cunoastem atat de putin in acest moment. Am fost in Porto, am fost in Paris, am fost In Viena, am fost in Budapesta, am fost in Grecia, dar n-am fost in Timisoara, Bucuresti, Iasi...ce sa mai, n-am fost in sud deloc, n-am fost in est deloc, iar despre litoral doar Mamaia punct..in rest m-am plimbat putin prin Ardeal caci aici m-am simtit mai in siguranta.

Deci ce vreau de la acest topic ? Nu vreau ca acest topic sa fie o palavrageala infinita in care unul zice ca locatia X e de 5 stele si altul zice ca nu ar recomanda nici dusmanilor lui asa ceva. Vreau ca acest topic sa fie unul actual care sa imi fie nu doar mie de folos ci voua tuturor si as vrea sa il organizez putin asa incat sa fie cat mai practic si mai util.

As dori ca postarile celor care vor sa impartaseasca din momentele pozitive din vietile lor sa fie structurate in felul urmator:

ZONA/ORAS: ex cheile turzii, iasi
CAZARE: pensiune, camping, apartament
MASA: unde poti lua masa, restaurante bune in zona
OBIECTIVE:  sau ce poti bifa in zona
MENTIUNI/TIPS/Discurs la liber: ponturi

Nu vreau postari gen "Salina Turda" ci vreau mai bine Oras Turda, Cazare Pensiunea X, Restaurante care v-au placut in oras mai speciale sau mai ieftine in functie de fiecare ce urmareste, si ca obiectiv Salina si ce mai e in zona. Daca mergem pe Weekend vreau sa am ceva de bifat.

Daca va regasiti in mesaje pe care le-au postat altii va rog sa le dati like asa incat topicul sa ramana cat mai relevant.

Se poate detalia la fiecare sectiune daca se simte nevoie spre exemplu noi vizitam ocazional:

Oras: Sighisoara
Cazare: Pensiunea Citadela
Masa: Orice restaurant din cetate
Obiective: Cetatea
Discurs: Doua zile in cetate nu mi se pare mult, pensiunea e micuta, eleganta langa cetate, noi de obicei ajungem vineri seara cand prindem viata de noapte in cetate (de obicei mergem de 1 mai) plin de lume, efectiv e epica atmosfera, luam masa la un restaurant, nu apucam sa ne plimbam, a doua zi pe timp luam probabil micul de jun, apoi vizitam cetatea, pranzul, apoi poate un somn relaxant de amiaz, apoi iesim iarasi la plimbare, cina somn si duminica ne pornim spre casa dupa micul de jun.

Pentru mine personal un escape de weekend poate sa fie focusat si pe o pensiune wow, gen casa in copac, sau ceve fancy daca vreau un weekend romantic, sau poate o casa la tara unde gazda imi gateste daca am de vizitat elemente ale naturii.

Astept ofertele voastre

Edited by alexandersch, 09 February 2021 - 00:06.


#2
potae

potae

    Sorosist frumos si liber

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,429
  • Înscris: 20.08.2013

 alexandersch, on 09 februarie 2021 - 00:06, said:

urmeaza sa-mi i-au masina si deci sa am posibilitatea sa ies din oras fara teama

Invata sa stapanesti masina si mersul prin oras inainte sa te apuci de turul romaniei.

 alexandersch, on 09 februarie 2021 - 00:06, said:

o pensiune wow, gen casa in copac, sau ceve fancy

Tripadvisor, iti poti lua cele mai faine tepe de acolo. De obicei astia care baga bani in review-uri si publicitate sau au chestii 'wow' au cea mai mare dezamagire cost vs. ce primesti.

 alexandersch, on 09 februarie 2021 - 00:06, said:

unde gazda imi gateste
Lolz. In rumenia asta inseamna din cele mai penale ingrediente 'bio' si pregateste-te sa bagi mana bine in buzunar ca doar ti-a gatit gazda.

La noi ai doar cateva locuri de vizitat. Nu isi are rostul astfel de recomandari ca doar nu suntem SUA sau stiu eu ce alta tara imensa si super turistica. Inafara de litoral, vara, la noi n-ai ce face mai mult de 3 zile. Si alea suportabile daca macar e o piscina interioara sau ceva...

#3
AleXXander00

AleXXander00

    XX

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,427
  • Înscris: 21.02.2009
Depinde ce fel de "drumet" esti. Eu sunt mai mult genul care ma duc undeva si ma apuc sa beau si sa fac gratare. Daca nu ma imbat uneori, ma apuc si de gatit lucruri mai "fancy", ca ma pricep. Dar vad ca tie iti place sa iti gateasca gazda, ceea ce mi se pare cam aiurea, daca ar fi sa ma intrebi. Cum a zis si colegul de mai sus, nici nu stii exact ce iti pune pe masa si mai dai si o gramada de bani.

Daca te referi la chestii de weekend, eu mai plecam de cateva ori pe an cu un prieten cu rulota. Am fost cu rulota chiar la si mare, e un camping special amenajat la Eforie Nord, unde vin oameni cu ruolte din toata tara. Anul trecut, fiind unul sarac in plecari din cauze pe care le stim cu totii, am renuntat la plecarea in afara tarii si am plecat cu prietenul si cu rulota la Eforie. Noi astia tineri ne-am plictisit repede ca ne-am imbatat (rau) doua seri la rand si apoi ne era prea rau ca sa continuam, asa ca am plecat. A fost prima data cand am mers la Costinesti, in rest sunt fan al Mamaia, unde in fiecare an stateam la o vila anume in Constanta, iar ca plaje preferam ceva din jurul hotelului Yaki.

Cu rulota am mai fost pe la Cheile Gradistei, la vf. lui Roman, langa Horezu, la fel e o zona ok de camping langa un rau. Am facut si acolo cateva baute care s-au lasat cu urcat pe rulota. Ideea e ca sunt oameni faini care nu se supara la astfel de chestii. Bine, pana la un anumit punct, fara dat foc la rulota. Posted Image Mai erau niste zone si in partea Busteni-Sinaia, din cate imi aduc eu aminte.

Altfel, alt loc interesant de camping cu rulota mai era pe la Voineasa de Vilcea. De fapt prin Vilcea sunt mai multe.

Eu ti-am spus mai sus locuri de plecat cu rulota, dar banuiesc ca tu vrei ceva cu cazare si mancare, asa ca ar trebui sa alegi hoteluri pentru asa ceva. Eu prefer vile pe care sa le inchiriez integral, pentru ca din cate ai vazut in ce am scris mai sus, am o anumita probleme cu petrecerile. Vreau sa sara casa in sus atunci cand petrec si e bine sa nu stau cu propietarul, ca se supara des.
De altfel, am incercat si pe Est, iar Tulcea mi se pare un judet foarte interesant, atat din punct de vedere al climei, cat si al florei. Mi se pare ca nici nu pare ca ai fi in Romania. Chiar si localitatile sunt interesante. Am fost cazat la o pensiune si am putut sa si pescuiesc.

Cat despre afara, am facut la un moment dat, cred ca prin 2017 un mic tur al Germaniei. Am fost in Nurnberg, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt si inca vreo cateva orase mai mici ale caror nume nu mi-l amintesc. Cand revine cat de cat viata la normal, ar trebui sa incerci. De altfel, recomand tuturor ca atunci cand pleaca in alta tara la mare, sa plece cu masina (acolo unde se poate). Astfel vei avea o libertate mai mare in a vedea diferite chestii.

Din nou, pentru ce vrei tu, iti recomand un resort de spa & alte chestii de genul asta la Maciuca, tot in Vilcea. M-am intalnit si cu vreo cativa fotbalisti pe acolo, dar preturile mi se par destul de piperate. Si am observat ca vin oameni din toata tara. Silver Forrest Spa parca se numeste exact, daca retin.

#4
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,299
  • Înscris: 02.02.2006
În ciuda unora care spun că ”la noi n-ai ce vedea decât dacă ai piscină lângă pat”, sunt mii de destinații diverse unde poți merge de la ieftin și foarte ieftin la scump și foarte scump, fără să faci rabat la calitate. Un topic pe forum e imposibil să acopere nici măcar o parte din ele, pentru că sunt prea diverse.

Înainte de toate trebuie să-ți definești ce tip de ieșiri îți dorești. Orașele le numeri pe degete și le găsești pe orice hartă. Trasee turistice în natură sunt, vorba aia, ”fără număr”, de orice dificultate, lungime, sau direcție, și depinde doar de zona geografică de care ești interesat. Muzee, castele, alte obiective turistice organizate iarăși sunt destule - unele mai bine organizate, unele mai puțin, dar dacă ești cu adevărat pasionat, și nu te duci doar ”la pomul lăudat” să ai poze de facebook, îți vor plăcea majoritatea (de 2 ori am făcut niște ”tururi” complet neplanificate ale cetăților/bisericilor fortificate din diverse zone, majoritatea dărăpănate, dar cu ghizi locali foarte pasionați și dispuși să ți le prezinte). Activități diverse, gen călărie/mocănițe/etc iarăși sunt destule, chiar dacă sunt mai greu de găsit.

N-o să-ți facă nimeni niciodată o listă cu de toate pe un topic, că iese ciorbă de burtă cu fasole, tăiței și shaorma.

Apoi, legat de păreri despre cazări și restaurante, întotdeauna vor exista păreri și pro, și contra. N-ai cum altfel, nu există nimic pe lumea asta care să mulțumească pe toată lumea. Și chiar dacă găsești ceva numai cu reviewuri bune, poți să ai fix tu ghinionul să ai o experiență neplăcută. Și asta nu înseamnă că te-a păcălit cineva.

Deci: ia-o pe rând, alege niște zone de interes și niște tipuri de obiective/activități, și apoi cauți mai departe și/sau ceri sfaturi.

Edited by alexcrist, 09 February 2021 - 09:51.


#5
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,269
  • Înscris: 14.11.2006

 alexandersch, on 09 februarie 2021 - 00:06, said:

As dori ca postarile celor care vor sa impartaseasca din momentele pozitive din vietile lor sa fie structurate in felul urmator:

ZONA/ORAS: ex cheile turzii, iasi
CAZARE: pensiune, camping, apartament
MASA: unde poti lua masa, restaurante bune in zona
OBIECTIVE:  sau ce poti bifa in zona
MENTIUNI/TIPS/Discurs la liber: ponturi

Daca tu crezi ca userii Softpediei au foarte mult timp liber si nu au alta treaba mai buna de facut...

Citeste primele 4 pagini de aici si fa-ti un sumar general pentru ele intr-o foaie Excel cu cele 5 puncte mentionate de tine mai sus:
https://forum.softpe...nte-in-romania/

Topicul se poate inchide.

#6
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,089
  • Înscris: 17.01.2012
iezact!

#7
mihaistoian

mihaistoian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 02.11.2009
Vezi ca ai topic deja deschis, doar trebuie sa citesti ceea ce s-a postat din 2005 incoace
https://forum.softpe...urile-viitoare/

#8
axisborn

axisborn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 20.11.2020
Suntem in 2021 , booking-ul e plin de cazari, vezi review-uri etc nu mai e nevoie sa ti se spuna unde sa mergi.
Cafenele si restaurante, iar e plin peste tot...mergi la fata locului si alegi.
Cat despre locatii, google iti arata tot (+google maps ca sa vezi pe un de ajungi)
Chiar vrei mura-n gura?

Ce zici tu era necesar acu 20 de ani, cand erai "in bezna", in ziua de azi cu telefonul in buzunar si un copil poate face turul lumii.

Edited by axisborn, 09 February 2021 - 15:55.


#9
axisborn

axisborn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 20.11.2020

 alexandersch, on 09 februarie 2021 - 16:25, said:



Da da ideea e sa caute alti prosti pentru tine si tu sa le ai doar servite cum s-ar zice

Pai și dacă ti se servesc chestii inexacte?
Topicul tău e bun, adică idei de locuri+ activitati. Mai departe , sa ți se spună și unde stai sau mănânci,  vrei cam multe :) Pur și simplu aici opțiunile sunt nenumărate.

Edited by axisborn, 09 February 2021 - 17:17.


#10
axisborn

axisborn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 20.11.2020
Iar ponturile locale- evident le afli de la oameni ai locului.

#11
alexandersch

alexandersch

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 19.09.2020

 axisborn, on 09 februarie 2021 - 17:12, said:

Pai și dacă ti se servesc chestii inexacte?
Topicul tău e bun, adică idei de locuri+ activitati. Mai departe , sa ți se spună și unde stai sau mănânci,  vrei cam multe Posted Image Pur și simplu aici opțiunile sunt nenumărate.

Nefiind dat likeuri la ele nu le iei in considerare, cand dau toti like la ideea ta inseaman ca e buna.
De locuri de masa ziceam mai mult aucm in pandemie ca te duci dar nu sti ce si pe unde poti procura hrana.
Adica cine e bine intentionat poate sa dea un raspuns la subiect dar dupa cum vezi oamenii s-au apucat sa palavrageasca aiurea.

Edited by alexandersch, 09 February 2021 - 17:55.


#12
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,299
  • Înscris: 02.02.2006
Îți fac eu un tur ghidat după preferințele tale. Cât plătești? Măcar să nu fiu "prost" pe gratis.

Atitudinea ta lasă mult de dorit. Succesuri, cum se zice! ;)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate