Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baterii auto recuperare bani

Vopsele de interior respirabile

Deconectare controller consola PS4

Punte dentara ocluzie deschisa
 Izolație coș de fum

Un imn al iubirii (spirituale)

Depistare cartela ?

TV Samsung nu recepționeaza ...
 Reconventionala la apel?

Detector gaz defect.

Inlocuire serpentina boiler termo...

Primele supermaketuri, hypermarke...
 Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...
 

Site web - LICENTA

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
salcudeannn

salcudeannn

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 07.10.2020
Am tot tras de timp, dar a venit timpul sa ma apuc de lucrarea de licenta, mai am doar cateva luni la dispozitie.
Am ales sa fac un site pentru recuperarea animalelor de companie pierdute, unde oamenii vor pune anunturi. Pe partea de back voi lucra in ASP .NET
Precizez ca site-ul il voi face public si m-am gandit sa il "postez" online inca de cand ma apuc de lucrat la el, adica zilele astea si de aici vine prima intrebare:
1. Ce trebuie mai exact sa cumpar ca sa fie online site-ul? Un domeniu .ro si un host? Daca stie cineva mai multe informatii il rog sa ma ajute.
2. Cum credeti ca ar fi mai bine sa il fac ?
Aici m-am gandit la 2 variante:
    i) un site unde un utilizator completeaza formularul pentru publicarea unui anunt, apoi anuntul va intra in "Asteptare" pana cand eu il voi aproba/respinge dintr-o pagina separata  de administrare, care nu e vizibila pe site si necesita date de autentificare. Am facut ceva similar in php zilele astea pentru facultate, dar mi se pare cam simplu, de aceea asta e planul de rezerva, in caz ca nu o sa  reusesc cu varianta ii.
    ii) sa aiba functionalitate asemanatoare cu olx de exemplu, sa iti creezi cont, sa postezi anunturi, pagina administrare anunturi etc. Asta e varianta principala, doar ca nu am mai facut asa ceva si nu stiu de unde sa incep.
De aceea, inainte sa ma apuc de lucru, as avea nevoie de niste pareri de la cei mai experimentati, nu vreau sa lucrez de capul meu si pe la jumatatea proiectului sa imi dau seama ca nu am inceput cum trebuie si sa o iau de la capat (am patit asta la multe proiecte).
Care ar fi primii pasi care trebuie facuti? Deci mai intai vreau sa fac sa il pot accesa din browser, fara sa ma mai complic cu XAMPP si localhost. Dar mai departe nu stiu de unde sa incep, cum sa ii pun bazele, ce sa creez prima data. O alta nedumerire, baza de date unde va fi stocata ?

#2
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,233
  • Înscris: 24.02.2007
https://docs.microso...02?view=vs-2019

Baza de date o pui pe aceeasi masina cu hostul, pentru inceput. Chiar si sqlite e suficient.

Hosting iti ofera Microsoft Azure (care are tot felul de servicii care poate iti sunt utile pentru a arata ca te folosesti de tehnologii moderne). Dar grija la preturi sa nu te intinzi mai mult decat iti permiti.

#3
salcudeannn

salcudeannn

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 07.10.2020

View Postdani.user, on 08 februarie 2021 - 22:46, said:

https://docs.microso...02?view=vs-2019

Baza de date o pui pe aceeasi masina cu hostul, pentru inceput. Chiar si sqlite e suficient.

Hosting iti ofera Microsoft Azure (care are tot felul de servicii care poate iti sunt utile pentru a arata ca te folosesti de tehnologii moderne). Dar grija la preturi sa nu te intinzi mai mult decat iti permiti.
Multumesc pentru raspuns. Oare ce pachet mi-ar fi suficient la inceput pentru ce am eu nevoie ? https://azure.micros...ervice/windows/

#4
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,267
  • Înscris: 14.11.2006
Pentru hosting de regula se cere un domeniu general si apoi domeniile viitoare ale tale. De exemplu, domeniul general va fi salcudeannn.ro iar celalalt animale-pierdute.ro.

#5
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
e prima data cand aud chestia cu "domeniu general ... domeniile viitoare" :)

View Postsalcudeannn, on 08 februarie 2021 - 23:53, said:

Multumesc pentru raspuns. Oare ce pachet mi-ar fi suficient la inceput pentru ce am eu nevoie ? https://azure.micros...ervice/windows/
pentru ce ai nevoie iti e suficient pachetul Basic de aici: https://hosterion.ro/gazduire-windows . poti sa-ti cumperi prin ei si domeniul

sunt si altii care ofera "hosting/gazduire windows", dar nu la fel de multi ca cei pe linux.

#6
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,233
  • Înscris: 24.02.2007
ASP.NET core merge si sub Linux. Bine ar fi sa te familiarizezi cu toate variantele astea daca tot scrii o licenta despre un site.

Edited by dani.user, 09 February 2021 - 10:28.


#7
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,267
  • Înscris: 14.11.2006
Tocmai ce am dat peste un site:
https://www.animalepierdute.ro/

#8
salcudeannn

salcudeannn

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 07.10.2020

View Postflorinbad, on 09 februarie 2021 - 11:11, said:

Tocmai ce am dat peste un site:
https://www.animalepierdute.ro/
Cand mi-a venit ideea nu era publicat site-ul. Oricum, o sa imi continui proiectul, mi se pare o idee interesanta. Astazi sper sa rezolv partea cu host-ul.

#9
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,233
  • Înscris: 24.02.2007
Siteul il dezvolti local, pe calculator/laptop (inca n-ai de platit hosting). Functie de pretentiile facultatii vezi ce elemente tehnice ar trebui sa contina/pe ce sa te axezi (un site banal il face si un licean pasionat).

Pentru a-l prezenta, poate e din nou suficient calculatorul/laptopul personal. Sau daca se vrea neaparat host extern, poate e suficient un subdomeniu gratuit cum ofera unii provideri de hosting. Strict in scop demonstrativ poate fi mai avantajos un provider cloud cum e Microsoft Azure, ca te lasa sa opresti/stergi resursele cand n-ai nevoie de ele si platesti doar pentru perioada cat au fost active, nu platesti o luna/un an in avans.

Daca vrei sa faci site-ul public, sa fie chiar util lumii, abia atunci te gandesti la domenii si alte asemenea. Si aici compari si cu ce exista deja, ca poate sunt altele mai bune si n-ai cum sa le faci concurenta.

#10
salcudeannn

salcudeannn

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 07.10.2020

View Postdani.user, on 09 februarie 2021 - 12:14, said:

Siteul il dezvolti local, pe calculator/laptop (inca n-ai de platit hosting). Functie de pretentiile facultatii vezi ce elemente tehnice ar trebui sa contina/pe ce sa te axezi (un site banal il face si un licean pasionat).

Pentru a-l prezenta, poate e din nou suficient calculatorul/laptopul personal. Sau daca se vrea neaparat host extern, poate e suficient un subdomeniu gratuit cum ofera unii provideri de hosting. Strict in scop demonstrativ poate fi mai avantajos un provider cloud cum e Microsoft Azure, ca te lasa sa opresti/stergi resursele cand n-ai nevoie de ele si platesti doar pentru perioada cat au fost active, nu platesti o luna/un an in avans.

Daca vrei sa faci site-ul public, sa fie chiar util lumii, abia atunci te gandesti la domenii si alte asemenea. Si aici compari si cu ce exista deja, ca poate sunt altele mai bune si n-ai cum sa le faci concurenta.
Deci daca il hostez inca de cand ma apuc de lucru as cam arunca banii. Atunci o sa ma apuc sa lucrez local, si, cum ai zis tu, daca la final o sa fie mai  bun decat ce este pe piata decid daca sa il public sau nu.
Multumesc pentru sfat! Ma apuc de azi , o sa incerc  sa ofer posibilitate de creare cont si de a publica un anunt, deoarece varianta in care un vizitator trimite  un anunt fara a crea cont mi se pare prea simpla, se poate face in cateva zile.

#11
parabellum

parabellum

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,453
  • Înscris: 06.01.2010
Daca ai internet la rds, poti sa-l hostezi tu pe un calculator si sa-l expui cam asa: https://compphys.go.ro

Eventual poti folosi alt serviciu ddns. Routerele Asus vin cu un cont free pentru ddns.

Edited by parabellum, 11 February 2021 - 10:09.


#12
mcelbmag

mcelbmag

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 15.07.2018
Interesant ar fi sa aloci si un serviciu web care sa puna la dispozitie datele prin cereri doar GET si apoi daca stii .NET folosesti XAMARIN pentru o aplicatie basic unde cei care au aplicatia instalata pot vedea anunturile... si daca adaugi utilizatori in app pentru cei ce posteaza anunturi sa le adaugi un fel de resolved/update/end(aici adaugi si post, update)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate