Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...

[UNDE] reciclare cd / dvd
 Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa

Sondaj EV
 Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.

Interpretare XML
 PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!

La multi ani @Nimcid25!
 

Instalare Digi la 2 TV-uri

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
legalizes_crime

legalizes_crime

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 763
  • Înscris: 13.08.2006
doresc sa am semnal la 2 televizoare.
din receptor pleaca ambele cabluri
ambele cabluri. au in jur de 10m

intrebarea mea este,de la receptor am nevoie doar de splitter,sau e mai indicat un amplificator,iar din acesta sa iasa semnalul pt tv-uri

vreau posturile 4k

apropo,eurosport4k digi = eurosport4k vodafone?
ca si calitate a imaginii
daca trebuie amplificator de semnal,care ar face treaba mai bine.

multumesc

Edited by legalizes_crime, 05 February 2021 - 18:30.


#2
novo_

novo_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,272
  • Înscris: 30.03.2019

 legalizes_crime, on 05 februarie 2021 - 18:28, said:

apropo,eurosport4k digi = eurosport4k vodafone?
ca si calitate a imaginii

Da, n-are ce sa fie diferit.

#3
aiulianctin

aiulianctin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,136
  • Înscris: 17.11.2012
Vezi cum merge cu spliter, dacă imaginea și sunetul sunt corecte nu ai de ce să pui amplificator. Te uiți și prin setări la televizoare, intensitate semnal cât mai aproape de 100, nivel eroare bit cât mai aproape de 0.
Eu am amplificator recomandat de un tehnician Digi în trecut, duc semnal la peste 10 televizoare, unele dintre ele pe distanțe de peste 20 metri și calitatea semnalului este bună.

#4
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,088
  • Înscris: 28.10.2006
Despre ce receptor vorbesti?
Set top box sau receptor de satelit?
Poate nu mai sunt la curent cu tehnica RDS, dar nu stiu sa existe receptoare satelit sau set top box-uri care sa suporte 4 K.
SI ce iesire din "receptor" vrei sa folosesti la 2 TV-uri?
Ce TV-uri intra in discutie?

#5
legalizes_crime

legalizes_crime

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 763
  • Înscris: 13.08.2006
este receptorul de cablu,Digi Fiberhome HG6544
Samsung UE65JS9500
la el ma intereseaza semnalul
al doilea tv e mai amarat

#6
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,088
  • Înscris: 28.10.2006
Pai ala nu e receptor, e GPON.
Convertor de semnal de la fibra optica la semnal de antena TV, Internet si telefonie fixa.
E alta mancarica de pestisor.
Incearca un spliter cat mai bun, montat in locul exact in care imparti semnalul TV, de la FiberHome pana la spliter mergi cu un singur cablu de antena de calitate cat mai buna.
Peste 90% sanse sa nu ai nevoiede aplificator.
Daca nu e 100% ok semnalul pe 4K, repostezi si iti recomandam si amplificator.

#7
legalizes_crime

legalizes_crime

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 763
  • Înscris: 13.08.2006
vreau sa impart semnalul cat mai aproape de receptor.sa zicem la jumatate de metru de receptor
bine,revin
multumesc

#8
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,088
  • Înscris: 28.10.2006
Principial, dupa spliter semnalul este atenuat fata de semnalul de intrare.
Asta este motivul pentru care am recomandat ca splitarea sa se faca astfel incat distantele de la TV la spliter sa fie cat mai mici.
Daca semnalul este OK, poti face splitarea si la 10 cm de GPON.
Daca sunt probleme cu semnalul pe traseul cel mai lung, inlocuiesti spliter-ul cu un amplificator cu 2 iesiri, in aceasi pozitie.

#9
tenie5022

tenie5022

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 11.08.2009
Daca ai probleme la un traseu cu 10 metri de cablu si un fv2 atunci un amplificator nu are cum sa te ajute . Problemele pot fi de la conectica , cablu sau semnal pe fibra optica redus .

#10
mcd2020

mcd2020

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,957
  • Înscris: 02.05.2020
Postez si eu,in aceeasi situatie.Trecand peste faptul ca sunt multumit de serviciile furnizate si mai multumit de Digi Helper de aici,am pus un splitter la iegirea din gpon si e totul ok,nu a fost nevoie de amplificator de semnal.

#11
Redogs

Redogs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.11.2007

 viceroy56, on 05 februarie 2021 - 20:22, said:

Convertor de semnal de la fibra optica la semnal de antena TV, Internet si telefonie fixa.
Exact din asta am si eu.

 viceroy56, on 05 februarie 2021 - 20:22, said:

Incearca un spliter cat mai bun, montat in locul exact in care imparti semnalul TV, de la FiberHome pana la spliter mergi cu un singur cablu de antena de calitate cat mai buna.
Cand au montat CATV nu am stiut ca nu merge chiar orice splitter banal si am avut cumparat unul de la Hoff din Dedeman 5-1000 mHz cu 3 iesiri pentru 3 televizoare care evident ca nu a facut fata cel putin la canalele digitale.
De la convertor pana la splitter am vreo 10 metri apoi de la spliter pana la cele 3 televizoare am aproximativ 4, 7 metri si 10 metri.
In conditiile astea ce splitter sau amplificator de calitate imi puteti recomanda ca totul sa mearga impecabil si sa pot vedea si Digi 4K la televizorul cel mai indepartat?
Multumesc frumos!

#12
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Intai verifică mufele, poti punele unele de la cablecon (eventual prin compresie), apoi un splitter de calitate de la technetix. Daca tot nu funcționează, atunci inlocieste si cablurile. Oricum nu ar strica macar o inspectie vizuala intai sa vezi daca nu-i cumva vreunul rupt/deteriorat.

Edited by MembruAnonim, 27 February 2021 - 22:25.


#13
Redogs

Redogs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.11.2007
Am inteles.
Varianta cu cablurile pica. Le-am bagat sub rigips ...
Despre mufe ...  am doar la spliter iar de la priza din perete la televizor am cabluri gata mufate, le-am luat din Dedeman sunt de la Hoff ...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate