Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme sistem audio mașina

Radio care se incinge

problema -amplificator cu tranzis...

Retragere bani din cont inainte d...
 Plata cu cardul si bacsisul

Primire bani din Danemarca prin N...

Alerta securitate Fedora Linux 40...

Problemuțe sistem audio ma&#...
 Renovare balcon

installation has failed there was...

Montura polara.....

Sfat inchiriere locuinta unei per...
 Sursa stereo -> amplif mono

Dan Blondu vs. Marian Piciu

Side - Antalya

Nume fetita - international dar c...
 

Îmi dispar fișiere de pe Hard Disk

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#19
norris_sedric

norris_sedric

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 07.05.2020
Mi-am amintit. Foloseam o distribuție cu KDE (vechiul KDE) Rosa sau Netrunner și instalam furious iso mount care trăgea Nautilus după el și exact același gen de probleme le aveam.

Și am mai pățit același lucru cu mulți ani în urma când am forțat Mint (Cinnamon sau XFCE?!?) să facă upgrade din synaptic și m-am trezit în final cu un ghiveci, un fel de struțo-cămilă Mint-Ubuntu care avea și Nautilus în afara de file managerul default.

#20
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Am ceva mai bun de facut, de vazut un serial da' sunt curios daca pot sa reproduc situatia descrisa asa ca nu am avut ce face si am descarcat ISO-ul cu bubuntu 20.04 si il pun in VirtualBox cu 2 hard-uri. Al doilea in montez separat cu ext4 ca FS si sa vad dupa ce pun un al doilea sau chiar al treilea manager de fisere ce se intampla. Nu sunt convins ca e o problema. Poate pe "distributiile" bazate pe Debian sau mai bine zis bubuntu si menta care, parerea mea, sunt mizerii. Da' e doar parerea mea.

#21
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Update: Am formatat al doilea disc virtual si am creat o partitie ext4 pe care am montat-o in ~/Downloads. Am descarcat nispe imagini, jpeg si png intre cateva sute de KiB si cateva zeci de MiB fiecare imagine. Am descarcat niste clip-uri mp4, la un download am dat reset la VM pentru a simula resetul dat de initiator la masina lui. Totul a fost executat dupa ce am instalat krusader in VM. Am adaugat si niste dummy-uri, fisier goale create de mine cu extensii ca mkv, avi si mp4. Dupa toata treaba nu am reusit sa replic situatia initiala, cea care a dus la deschiderea acestui subiect de discutie. Dupa cum spune-am doar faptul ca s-a instalat krusader, parte din KDE, sub gnome nu are nici o treaba. Nu am destul timp la dispozitie si nici resursele necesare sa las acel VM sa ruleze ore in sir sau sa descarc torrente in VM sa vad daca apare situatia in cauza. Eu inca merg pe ideea ca sunt unele fisiere de configurare nautilus compromise, contin erori. Cand mai am timp poate voi mai testa dar dupa cum am spus nu stiu daca pot simula situatia din primul post al acestui subiect de discutie.

#22
norris_sedric

norris_sedric

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 07.05.2020
Strict legat de subiect.
Se mai întâmplă (rar, e drept, dar nu foarte rar) ca, sub Linux) fișierele transferate de pe o partiție/HDD pe alta să ajungă compromise, cu erori, lucru întâmplat ultima oară acum doar câteva zile.
Concret.
Am avut întotdeauna în calculatoare hard separat pentru torrent, ca să nu-mi îngreuneze sistemul când clientul de torrent e activ și, preventiv, ca să menajez HDD-ul pe care am instalat OS-ul (și astea întotdeauna separate de hardurile pe care păstrez fișiere) mai ales de când am constatat că qBittorrent strică hardurile în draci, spre deosebire de uTorrent (Windows) și transmission la care am renunțat din alte motive, iar Qbittorrent e singurul pe care l-am găsit să aibă setarea care să permită punerea în sleep/oprirea calculatorului la terminarea download-ului, pe care o avea utorrent.
Mai nou, de când am OS-urile instalate pe SSD-uri am setat și browserele, dar și toate programele de download să descarce tot pe hard-ul pt. torrent. Atât hard-ul de torrent cât și cele pe care înmagazinez fișiere sunt, bineînțeles NTFS, atât timp cât tot timpul am avut și Windows în paralel.

Zilele astea am descarcat mai multă documentație pentru niște aparatură electronică, care consta în un fișier .docx facut cu LibreOffice în care copiam conținutul paginii de site care explica funcționarea montajului, trecută prin google translate (site-ul fiind rusesc) și o arhivă care conținea documentația și fișierele necesare necesare (hex-ul pt. controller, cablajul, schema)
După ce am descărcat tot pe HDD-ul de torrent, am creat mai multe foldere în care am sortat fișierele respective pe care, mai apoi. le-am transferat pe hard-ul pe care păstrez documentația despre electronică.
Attached File  Screenshot_20210207_230655.png   2.48MB   18 downloads

Attached File  Screenshot_20210207_225852.png   1.72MB   17 downloads
Ei, bine, a doua zi am constatat că, în unul din acele foldere nu pot deschide arhiva. Am crezut că e cu erori pe site. Am descărcat-o din nou. Pe hardul de torrent, unde am descărcat-o o puteam deschide, în schimb, mutată în folderul de pe celălat hard iar îmi dă dea eroare la deschidere.
Mai mult, am dezarhivat-o acolo pe hradul de torrent și am mutat fișierele rezultate în folderul de pe celălalt hard.
Acum altă belea. Fișierele respective de pe hard-ul unde descărcasem și dezarhivasem se puteau deschide normal cu aplicația dedicată, în timp ce cele mutate îmi apăreau lipsite de conținut deși aveau aceeași dimensiune.
Până nu am șters în totalitate folderul și l-am refăcut nu am reușit să rezolv, deși a durat destul de mult că nu reușeam să mă dumiresc ce dracu' se întâmplă acolo.
E așa ceva sub Windows n-am pățit niciodată, dar Linux-ul mi-a făcut de multe ori astfel de surprize.
Ca să nu mai spun de Mint Cinnamon în care mutam cu mizeria de Nemo fișiere descărcate pe respectivele harduri magazie iar, mai târziu sub Windows când încercam să le deschid îmi spunea că nu există deși ele se vedeau acolo, în Windows explorer, dar erau doar ghosts pt. Windows.

În Windows explorer nu se puteau deschide, șterge, redenumi, transfera...nimic...doar apăreau vizual acolo.

#23
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Nu mai folosesc mizeria de ferestre de ani de zile, Doamne ajuta ca bine am facut cand am decis sa renunt la asa ceva, deci nu am partitii cu mizeria de ntfs da' ma gandesc ca nu Linux as in GNU/Linux e problema, foarte posibil sa fie vorba de pachetul care ofera uneltele necesare utilizarii acelui tip de sistem de fisiere. Apropo dupa ce le muti pe ntfs din menta poti sa le accesezi? Ca daca da eu ma gandesc ca problema e in curtea alorlalti. Ma rog dupa cum am zis nu am mai incercat sa fac ceva ext4 <=> ntfs de ani de zile iar cand am facut asta era facut in terminal cu montat ad labam partitia aia.

Ah da, am avut probleme daca incercam sa folosesc  ntfs, daca in schimb foloseam ntfs-3g era oky. Si acum cred ca daca as incerca sa folosesc ntfs nu as putea scrie ceva pe disc sau as scrie dar daca acel disc / stick ajunge intr-un sistem cu mizeria de ferestre nu s-ar putea accesa datele. Sub GNU/Linux parca ar functiona, don't remember, dupa cum am zis sunt ani de cand nu am mai folosit asa ceva. Stiu ca am patit de cateva ori, mi-am adus aminte, cu un stick care era ntfs nu fat.

In continuare ma gandesc ca e foarte posibl sa fie o combintie de probleme si de la uneltele oferite de ntfs-3g si de la ferestre. Da' ce stiu eu doar aberez cu gratie pentru a mai face un frag (post).

#24
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
LE: Am pus in VM o menta, cred ca e ultima, aia cu XFCE, am pus un disc virtual de 10GiB, adaugat partitie pe el si formatata ntfs plus montata in /mnt. Am descarcat ultimul ISO de Arch de pe mirror.linux.ro plus emnatura PGP si sumele de control si am pus totul pe discul ala. In menta in VM vad ca nu sunt probleme de a accesa datele. Voi testa cu alt VM, adaug acel disc la alt VM sa vad daca apar discrepante / probleme. Am aruncat prin dormitor si un ferestre 8.1 cu licenta, poate ma chinui sa il pun in VM sa testez cu el sau caut un VM de 10 free ca mi-e lene sa pierd timp cu  instalatul la fereste inutile 8.1 in VM. Asta doar ca sa testez una alta. Eventual sa descarc mai multe chestii pe care sa le pun pe partitia aia ntfs. Sunt curios ce se petrece.

#25
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,733
  • Înscris: 29.02.2004
eu n-am intampinat asa probleme niciodata!
si folosesc Caja pe xfce, deci nu navigator nativ.

eu nu am avut niciodata nici o ciudatenie de asta pe linux, nu stiu cum de vi se intampla voua :)
pote lucrati mai mult si il folositi la chestii mai ample...

de vreme ce fisierele sunt acolo din ce am inteles de la benis, inseamna ca poate e ceva legat de drepturi... poate au fost copiat ca su/root

 waterman, on 05 februarie 2021 - 11:04, said:

Fă și tu un test de hard ?
la Stat e mai ieftin decat la o clinica privata.

#26
norris_sedric

norris_sedric

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 07.05.2020
Exact ce spuneam în urmă cu câteva zile. Exemplu concret și proaspăt.
Attached File  ksnip_20210211-013149.png   1.51MB   22 downloads
În stânga o arhivă prospăt descărcată care se deschide fără probleme de pe hardul unde a fost descărcată, iar în dreapta aceeași arhivă copiată pe alt HDD Dolphin e splituit ca să nu trebuiască să deschid două ferestre)
Aștept întrebări și sugestii care sa lămurească acest fenomen. Special nu am șters-o.

Așa cum am precizat în postarea anterioară ambele harduri sunt NTFS și nu au probleme (delay-uri, bad-uri sau uzură accentuată - verificat în prealabil)

Și permisiunile foderelor în care se află.
Attached File  ksnip_20210211-015350.png   2.46MB   22 downloads

#27
georgica

georgica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,490
  • Înscris: 30.01.2003
Posibil să fie din cauza acelui caracter nerecunoscut din "Electronic???" (bug în Ark).
Ce poți încerca:
  • în Dolphin când ești în folderul respectiv să deschizi un terminal acolo (Shift+F4 sau F4) și să dezarhivezi manual cu unrar.
  • să redenumești acel folder să nu aibă diacritice și încerci iar cu Ark.


#28
norris_sedric

norris_sedric

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 07.05.2020
Între timp am mai tântit un hard identic în acest calculator, pe care l-am formatat ext4, și am pierdut câteva ore copiind pe el tot conținutul din celălalt ca să văd dacă mai apar probleme și în acest caz.
Când am deschis KDE partition manager am observat un lucru pe care îl neglijasem. Hardul pe care am probleme are partiții extended, și mi-am adus aminte că în urmă cu câteva luni, tot Manjaro KDE mi-a făcut niște mari probleme cu un alt hard pe care nu vroia nici măcar să-l deschidă decât după vreo 3-4 minute  și îmi dădea eroare. Abia după aceea , punând acel hard în alt calculator, am observat că tot extended era.

#29
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Ce folosesti pentru partitionare? Ce utilitar? De cand folosesc PC am invatat un lucru, cu cat un utilitar e mai complex cu atat e mai predispus la a produce probleme. "Io-s" adeptul fdisk pe orice OS am folosit.
Gparted sau KDE Partiton Manager mi-a produs niste dureri de cap, partitiile create nu erau aliniate corect la creare asa ca am fost fortat sa refac totul folosind fdisk.

Nu folosesc GPT iar ca partitii primare am doar /boot si cea extinsa. Folosesc PC-ul de 23 de ani, de 16 ani GNU/Linux. Inclusiv pe stick-uri USB am partitie extended pe care am etx4, xfs sau LUKS2 + ext4 sau LUKS2 + xfs. Nu sunt sigur cate modificari (daca) fac cei de la Manjaro la pachetele din upstream. Folosesc Arch (tasu' lu' Manjaro) si nu m-am lovit de astfel de probleme, pana acum. Dar stiu ca dezvoltatorii Arch nu (prea) fac modificari la pachetele din upstream, sunt vanilla. Adica daca era o problema cu un pachet atunci sigur ma loveam si eu de probleme asa ca fie e altceva independent de sistem-ul de operare sau dupa cum am zis posibil ca dezvoltatorii Manjaro sa aduca modificari la pachete si acolo sa apara un bug. Stiu ca Fedora + CentOS aduc modificari destul de mari la pachetele din upstream si probabil balaria de canonical la porcaria lor de bubuntu.

Anyway verifica cu niste utilitare low level daca partitile sunt aliniate corect pe discuri si sa fie totul okay. Problema ta este foate greu de replicat asa ca raman fara ideei despre ce ar putea fi vorba. Pot incerca sa masterizez un Arch cu KDE pe care sa il scriu pe un stick, cred ca mai am unul gol, si sa testez pe un laptop care are ceva ferestre 7 pe el si care e uitat prin casa. Ala stiu ca are partitii ntfs si as putea incerca sa fac ceva, dar am zis ca e destul de greu de replicat situatia ta.

Manjaro-ul ala mai are ceva extra legat de securitate and shit? Ai incercat sa resetezi permisiunile pe fisiere inainte de a le copia de colo colo? Foloseste setfacl ca sa elimini orice ACL extins si apoi copiaza-le de pe ext4 pe ntfs.

#30
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,733
  • Înscris: 29.02.2004

 norris_sedric, on 11 februarie 2021 - 01:56, said:

eu cand am intampinat problema de genu asta am deschis navigatorul cu sudo

a mers

cum nu-s expert nu ma pot pronunta in detaliu, doar ca ... a mers.

#31
norris_sedric

norris_sedric

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 07.05.2020

 odastramosilor, on 11 februarie 2021 - 14:54, said:

am deschis navigatorul cu sudo

a mers

De câțiva ani se tot discută pe aici, mai mult sau mai puțin direct, despre limitările pe care le are Dolphin. Nu e tot aia cu Caja.

#32
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,155
  • Înscris: 04.02.2011
Am descoperit problema la mine, labelul partiției era identic între 2 partiții. De aceea Dolphin vedea o partiție, Krusader vedea altă partiție.

Edited by benis, 14 March 2021 - 14:18.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate