Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 Primele zile ale internetului per...

Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...
 

Apocalipsa - o carte nepecetluita

* - - - - 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
39 replies to this topic

#1
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016
De vreo cateva saptamani tot meditez la un verset de la finalul Apocalipsei. Cu cat meditez mai mult, cu atat sunt mai mult de acord ca acesta este cheia ”descifrarii” Apocalipsei. De ce am pus ”descifrare” intre ghilimele? Pentru ca Apocalipsa nu este o carte ”cifrata”. Sau cel putin asa spune versetul la care tot meditez:

Apocalipsa 22:10
Apoi mi-a zis: „Să nu pecetluiești cuvintele prorociei din cartea aceasta. Căci vremea este aproape.


Deci, daca cuvintele Apocalipsei nu sunt pecetluite, inseamna ca trebuiesc luate cu sensul lor direct, oricat ar parea de ciudat sa crezi in fiare care conduc lumea si in lacuste care calaresc pe cai. Dar, dupa ce te obisnuiesti nitel, vezi ca nu-i chiar atat de aiurea sa iei frazele cu sensul lor direct.

Sa luam, de exemplu, fiara care ”seamana cu un leopard, are labe ca de urs si gura ca o gura de leu”. Daca o tratezi ca pe o ghicitoare si te gandesti ca-i vorba de un animal salbatic, singura salbaticiune care se potriveste acestor caracteristici este vulpea. Ca, la asemanare, este ca un leopard si exista o rasa de vulpi la care labele sunt la culoare ca labele ursilor. Cat despre ”gura ca de leu”, daca asculti un filmulet cu sunetele pe care le scoate vulpea, vei vedea ca, la un moment dat, chiar rage ca un leu, chiar daca nu la aceeasi intensitate.

Numai ca, se pune intrebarea, ce vulpe am mai vazut noi, care sa aiba sapte capete si sa fie calarite de curve... Eu, cel putin, n-am vazut niciuna. Totusi, in Scriptura, este amintita o astfel de vulpe: Irod. Ca despre el vorbeste Hristos cand zice ”spuneti vulpii acesteia...”. Iar daca Hristos - Adevarul il numeste pe Irod vulpe, inseamna ca vulpe era! Si nu la modul metaforic, ci la  modul cat se poate de direct. Pentru ca... ati auzit de ”creier reptilian”? Eu am auzit si cred ca au auzit si altii. In sensul ca, la modul cel mai direct, oamenii au inca si creier de reptila. Si atunci de ce nu ar avea, tot la modul direct, si creier de vulpe sau de oricare alt animal salbatic...?

Da, vulpea despre care vorbeste Scriptura este un om cu creier de vulpe. Da, are si creier de om, dar construit peste cel de vulpe. Si la fel cum vulpea Irod s-a lasat calcata in picioare, in mandria de rege, de curva Salomeea, tot la fel si vulpile din ziua de azi au curva lor, de care se lasa calcate in picioare.

Deci, daca mai este cineva curios sa analizeze aceasta varianta si sa incerce sa analizeze Apocalipsa in aceasta cheie, astept ideile lui pe acest thread.

Pana atunci, voi continua cu alte doua fiare ale Apocalipsei, anume ”balaurul” si ”fiara cu doua coarne ca ale unui miel, dar care vorbeste ca un balaur”.

Astfel, daca vorbim despre balaur, multi dintre voi vor zice ca-i doar o fiinta imaginara. Totusi, in Biblia Ortodoxa, apare cartea ”Istoria omorarii balaurului si a sfaramarii lui Bel”. Si nu ne spune ca balaurul ar fi vreun animal imaginar, dimpotriva! Deci, ce animal ar putea fi acest balaur? Nu ar putea fi decat ”dragonul”, adica vechiul dinozaur, zburator sau nu. Acea istorie nu poate consemna decat omorarea unui astfel de dinozaur, inca existent pe acea vreme. Ba chiar ar putea inca sa mai existe si acum, in cine stie ce zone pamantesti, neexplorate inca. In adancul oceanelor, de exemplu.
Deci, balaurul este o fiinta cat se poate de reala si, daca este sa vorbim despre omul-balaur, acesta nu poate fi decat un om cu creier de balaur, adica de reptila, adica un reptilian. Om ca mine si ca tine, dar care are instinctele primare ale unei reptile. Si asa am descifrat si taina balaurului din Apocalipsa.

Cat despre ”fiara cu doua coarne ca ele unui miel, dar care vorbeste ca un balaur” unui singur animal am gasit sa i se potriveasca aceste caracteristici, anume elefantul. Care are doi colti, asemenea coarnelor unui miel (nu berbec!) si scoate zgomote identice celor pe care le-am auzit in filmele cu dinozauri. Asa ca, iata, inca o ghicitoare si inca o taina descifrata. Cat despre ”creierul de elefant”, as zice ca il gasim, in ziua de azi, la toti cei care cred ca trebuie sa se hraneasca doar cu banane si alt fel de fructe, in ceea ce priveste instinctul de hranire. Cat despre celelalte instincte ale elefantului, inca mai fac sapaturi.

In concluzie, fiarele Apocalipsei sunt balaurul, alias dinozaurul, vulpea si elefantul, toate reprezentant oameni cu instincte primare ale unor astfel de salbaticiuni. Ma puteti contrazice sau puteti fi de acord cu mine, problema voastra. In ceea ce ma priveste, voi continua sa ”descifrez” Apocalipsa doar in aceasta cheie, a sensului direct, in nici un caz al sensului figurat. Doamne, lumineaza mintea tuturor!

#2
romanul10

romanul10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 700
  • Înscris: 07.05.2020
Iar ne spui povesti. :)))Posted Image Posted Image

#3
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postromanul10, on 03 februarie 2021 - 22:18, said:

Iar ne spui povesti. Posted Image))Posted Image Posted Image

Ti se pare ca urmatoarele afirmatii sunt povesti?

”Creierul reptilian este una dintre cele mai vechi parti ale creierului uman, formatiune care poate fi gasita la reptile si mamifere. El este responsabil cu instinctele primare, de conservare, reproducere precum si cu emotiile negative precum furia, dorinta de razbunare si frica.”

http://www.consultan...unare si frica.

Eu doar va culturalizez, sa nu ramaneti cu creierul de reptila sau, mai rau, cu cel de vulpe, elefant, caine, oaie, lup sau oricare alt animal. Da, daca avem o structura de reptila in creier, sigur avem si creierul celorlalte animale in noi, ale tuturor celorlalte!

Edited by Dorel666, 03 February 2021 - 22:26.


#4
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,463
  • Înscris: 30.10.2003

View PostDorel666, on 03 februarie 2021 - 22:09, said:

Pentru ca... ati auzit de ”creier reptilian”? Eu am auzit si cred ca au auzit si altii.
Auzit? Am si vazut ... Nu pot sa zic. Nu aici. Prea multa lume urmareste aici. Trebuie sa activez cele 7 proxy-uri.

#5
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View PostBursul, on 03 februarie 2021 - 22:24, said:

Auzit? Am si vazut ... Nu pot sa zic. Nu aici. Prea multa lume urmareste aici. Trebuie sa activez cele 7 proxy-uri.

Eu zic ca toti am vazut. Si nu ma refer la povestile cu oameni cu ochii galbeni si iris lenticular, ci la oameni care se lasa condusi de instinctele de fiare din ei.

View Postromanul10, on 03 februarie 2021 - 22:18, said:

Iar ne spui povesti. Posted Image))Posted Image Posted Image

Si uite si unde se vorbeste despre creierul de mamifer din noi, creierul limbic:

https://aurorasimigi...i-trei-creiere/

”26 IUN. STIAI CA AI TREI CREIERE?

Cu siguranță știi deja că există o memorie celulară care păstrează la nivel profund și adesea inconștient toate experiențele noastre emoționale trăite.
De asemenea știi deja că emoțiile neexprimate, neprocesate și neconștientizate adesea declanșează stări de boală.
Disfuncțiile noastre apar din nealinierea celor trei creiere:
Paleocortex (creierul reptilian) , este legat de conservarea speciei prin instincte. El răspunde de supraviețuirea noastră.
Tot el este cel care  răspunde de convingerile noastre, sădite în straturile noastre profunde de părinții nostri în primii 7 ani de viață.  Atunci creierul nostru avea doar unde cerebrale alfa, theta și delta, deci era programabil și nu aveam discernământ.
Creierul limbic  (creier de mamifer) sau creierul emoțional, care răspunde de valorile noastre, de ceea ce e important pentru noi
Neocortex, cea mai nouă structura a sistemului nostru nervos, răspunzător de viziunea noastră (obiective, strategii)
În situație de stres, fluxul sanguin crește în creierul limbic (creierul emoțional) și scade în neocortex, alterând procesele de gândire.
Emoțiile negative (frică, furie, ură, vinovăție), scad mult capacitatea de activare a cortexului prefrontal și nu mai poți beneficia de capacitatea acestuia de a genera idei creative, soluții noi .”

#6
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015
Singurul balaur pe care il cunosc este Romeo Fantastick. Posted Image

Edited by TruculMagic, 03 February 2021 - 22:39.


#7
danvlas

danvlas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,118
  • Înscris: 04.06.2009
Reptilieni, zici?

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostDorel666, on 03 februarie 2021 - 22:23, said:

”Creierul reptilian este una dintre cele mai vechi parti ale creierului uman,
Eu doar va culturalizez, sa nu ramaneti cu creierul de reptila sau, mai rau, cu cel de vulpe, elefant, caine, oaie, lup sau oricare alt animal. Da, daca avem o structura de reptila in creier, sigur avem si creierul celorlalte animale in noi, ale tuturor celorlalte!

Blasfemie. Citeste Bilbia si ai sa vezi ca ne tragem din Adam si Eva. Dar tu slujesti lui Mamona si Dracul. Tu te inchini lui Satana.
De ce nu vrei sa il primesti pe Cristos in inima. De ce tii negarea asta in tine. Primeste-l pe Cristos in inima si ai sa te eliberezi. Nu mai tine veninul asta in tine.

#9
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,851
  • Înscris: 25.01.2007
...intarata'i, drace!

#10
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,867
  • Înscris: 28.11.2006

View PostDorel666, on 03 februarie 2021 - 22:23, said:

Eu doar va culturalizez, sa nu ramaneti cu creierul de reptila sau, mai rau, cu cel de vulpe, elefant, caine, oaie, lup sau oricare alt animal. Da, daca avem o structura de reptila in creier, sigur avem si creierul celorlalte animale in noi, ale tuturor celorlalte!
Dorele, mai invata biologie, maica! Toate alea pe care le-ai enumerat sunt mamifere, adica mai evoluate decat reptilele. Si, oricat ti s-ar parea de ciudat, si tu esti mamifer.

PS Mi-ai adus aminte de expresia "pea brain", deci poti sa ai si creier de planta (bob de mazare, in acest caz). Asa ca se poate si mai rau.

#11
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011
Dorele, la Daniel ai intrebat?

#12
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,725
  • Înscris: 29.02.2004

View PostDorel666, on 03 februarie 2021 - 22:09, said:

oricat ar parea de ciudat sa crezi in fiare care conduc lumea si in lacuste care calaresc pe cai
pai si eu cand ti-am zis de lacuste cu ace in coada ai zis ca e metafora pt vaccin...

#13
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postpufonel, on 03 februarie 2021 - 23:15, said:


Dorele, mai invata biologie, maica! Toate alea pe care le-ai enumerat sunt mamifere, adica mai evoluate decat reptilele. Si, oricat ti s-ar parea de ciudat, si tu esti mamifer.

PS Mi-ai adus aminte de expresia "pea brain", deci poti sa ai si creier de planta (bob de mazare, in acest caz). Asa ca se poate si mai rau.

Vezi ca am vorbit, mai sus, si de creierul de mamifer, reprezentat de sistemul limbic.
Cat despre creierul de planta, încă mai analizez. Problema este ca, din cate stim noi, plantele nu au creier.

Edited by Dorel666, 03 February 2021 - 23:58.


#14
romanul10

romanul10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 700
  • Înscris: 07.05.2020

View PostDorel666, on 03 februarie 2021 - 23:56, said:

Vezi ca am vorbit, mai sus, si de creierul de mamifer, reprezentat de sistemul limbic.
Cat despre creierul de planta, încă mai analizez. Problema este ca, din cate stim noi, plantele nu au creier.
Auzi, da tu ai creier? Daca zici ca plantele nu au.

#15
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postodastramosilor, on 03 februarie 2021 - 23:45, said:


pai si eu cand ti-am zis de lacuste cu ace in coada ai zis ca e metafora pt vaccin...

Păi, nu este metafora, după cum nici faptul că Irod este o vulpe, nu-i metafora. Este vulpe, lasandu-se condus de instinctele creierului de vulpe. După cum lacustele sunt oameni care se lasă condusi de instinctele creierului de lacusta. Iar cozile nu sunt de scorpion, ci spune că sunt "ca de scorpion", iar seringa este ca o coada de scorpion.

View Postromanul10, on 03 februarie 2021 - 23:59, said:


Auzi, da tu ai creier? Daca zici ca plantele nu au.


Am zis "din cate stim noi, plantele nu au creier". Dar nu exclud sa aiba, de vreme ce am auzit de studii ale reacțiilor plantelor la atacuri asupra lor si se pare ca ele chiar reacționează.

#16
Bahuru

Bahuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 669
  • Înscris: 21.03.2016
Stai ca e interesant: De cine zici ca e calarita vulpita?

#17
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,604
  • Înscris: 12.06.2010
Te-ai vaccinat carevasăzică! Mai bine aşa!

#18
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,123
  • Înscris: 22.05.2003
Fiara

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/6Zbhvaac68Y?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate