Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Asus ROG - Probleme mari wi-fi

Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate

Lipire XPS de hidroizolație ...
 Detectare dispozitiv de ascultare...

Detectare posibile dispozitive de...

suport/cutie fixare SSD in locul ...

Popcorn stradal
 De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig

Degresant auto eficient
 Pistol care sa pulverizeze vopsea...

Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte
 

Care este viteza la abonamentul de 300Mb?

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
ragnar2020

ragnar2020

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 22.06.2020
Salutare. Am abonent RDS 300Mb cu urmatoarea configuratie. FO cred pana in bloc; la etajul meu ajunge pe Ethernet intr un switch, in apartament ajunge tot pe ethernet pana in routerul meu (Asus RT-AC53).

La speed test pe laptop nu imi trece de 100Mb(pe cablu eth) iar pe wifi maxim 40Mb.

Pe acest tip de abonament cat ar trebui sa iasa la test? Tinand cont ca nu am ONT; iar cablurile pana la router as presupune ca sunt cat5e

Exista vreo sansa sa ma limiteza priza de net in care se conecteaza routerul meu?

#2
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Viteza maxima garantata este de 300, dar verifica ce specificații are placa de rețea de la echipamentul tău

#3
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,759
  • Înscris: 06.03.2018
Intrebarea este placa de retea de le Laptop e de 100Mbps? Daca da degeaba ai tu 300 daca placa nu duce mai mult de 100Mbps

#4
ragnar2020

ragnar2020

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 22.06.2020

View Postwaterman, on 31 ianuarie 2021 - 22:09, said:

Viteza maxima garantata este de 300, dar verifica ce specificații are placa de rețea de la echipamentul tău

Am placa Gb. Ma tot leg de priza aia pt ca tin minte ca cei de la RDS au vrut sa mi monteze pe a lor, si eu am vrut o pe a mea:))

#5
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,759
  • Înscris: 06.03.2018
Verifica cablu care vine din router in laptop ,sa nu fie de 100Mbps aveam si eu un fir imi vedea doar 100Mbps, am schimbat firul imi vede 1Gbps

#6
ragnar2020

ragnar2020

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 22.06.2020

View PostStefanRO, on 31 ianuarie 2021 - 22:12, said:

Intrebarea este placa de retea de le Laptop e de 100Mbps? Daca da degeaba ai tu 300 daca placa nu duce mai mult de 100Mbps

Dand la o parte laptopul, pe wifi cat ar trebui sa duca? Limitare din router nu am decat pana la vreo 400Mb

#7
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,759
  • Înscris: 06.03.2018
Pai ce laptop ai , acuma depinde si de laptop daca are 5Ghz sau doar 2.4Ghz

#8
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Zi ce laptop ai ca văd ca routerul știe 5ghz...

#9
ragnar2020

ragnar2020

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 22.06.2020
Lenovo T490, hard ssd, i5
Testat si pe iphone 8

Edited by ragnar2020, 31 January 2021 - 22:22.


#10
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,744
  • Înscris: 07.02.2011

View Postragnar2020, on 31 ianuarie 2021 - 22:12, said:

Ma tot leg de priza aia pt ca tin minte ca cei de la RDS au vrut sa mi monteze pe a lor, si eu am vrut o pe a mea:))
Ce fel de priza? Ai avut si telefon fix? Desfa capacul la priza si fa o poza.

#11
CovertTwo

CovertTwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,057
  • Înscris: 16.09.2019
Cat e ping ul ?
Adică ce te interesează, viteza sau lățimea benzii ?

#12
ragnar2020

ragnar2020

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 200
  • Înscris: 22.06.2020
Pe mine m ar interesa cat trebuie sa iasa testu la banda asta de 300.

Fara sa fiu nevoit sa schb cablurile din pereti, adica pe aia ii presupun ca sunt cat5e

#13
kopilu_198

kopilu_198

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,396
  • Înscris: 25.10.2008
Iq cablu ce vine de afara si baga-l in laptop. Vezi asa ce viteza ai.

#14
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,418
  • Înscris: 06.01.2007
Verifica viteza conexiunii intre router si computer.
In cazul tau ar trebui sa fie 433Mbbps, limitat de viteza routerului(laptopul duce mai mult)
Pe 2.4 Ghz ar trebui sa ai 300Mbps.

Apoi, daca ai cu ce, verifica viteza de transfer in LAN(intre 2 calculatoare din reteaua locala, de preferat unul pe 2.4 si celalalt pe 5Ghz, in cazul routerului tau)

View Postragnar2020, on 31 ianuarie 2021 - 22:32, said:

Pe mine m ar interesa cat trebuie sa iasa testu la banda asta de 300.

Pai .. foarte aproape de 300.
Eu am Fiberlink 300, uite ce iese
Attached File  Screenshot 2021-01-31 224026.jpg   51.34K   24 downloads

Edited by maccip, 31 January 2021 - 22:41.


#15
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
La RDS ai un mic overhead dat de encapsularea PPP, dar în linii mari ar trebui să ai undeva la 290+ pe abonamentul de 300 (ăla îl am și eu).

#16
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,418
  • Înscris: 06.01.2007
In primul rand du-te la Settings => Network &Sharing Center => Change Adapter Settings => Wi-Fi status.
Acolo ai undeva Link Speed, verifica sa fie 433Mbps. In cazul tau, daca nu ma insel, atat ar trebui sa fie, din cauza routerului.
Sau 300Mbps, daca esti conectat pe 2.4GHz.

#17
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,744
  • Înscris: 07.02.2011

View Postragnar2020, on 31 ianuarie 2021 - 22:06, said:

Exista vreo sansa sa ma limiteza priza de net in care se conecteaza routerul meu?

View Postragnar2020, on 31 ianuarie 2021 - 22:12, said:

Am placa Gb. Ma tot leg de priza aia pt ca tin minte ca cei de la RDS au vrut sa mi monteze pe a lor, si eu am vrut o pe a mea:))

View Postragnar2020, on 31 ianuarie 2021 - 22:32, said:

Pe mine m ar interesa cat trebuie sa iasa testu la banda asta de 300.
Fara sa fiu nevoit sa schb cablurile din pereti, adica pe aia ii presupun ca sunt cat5e
O fi cablul cat5e, dar nici nu vrei sa spui cum e cu priza, a ramas cea veche (n-ai lasat s-o schimbe) sau au montat alta, pe-a ta.
Majoritatea am avut si telefon fix pe acelasi cablu.
Dupa renuntarea la telefon e necesara interventia la ambele capete, in cutia de pe casa scarii si la priza din casa.

Edited by costeld69, 31 January 2021 - 23:16.


#18
rodion22

rodion22

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 354
  • Înscris: 07.11.2020
Testele se fac pe direct fără router. Dacă pe direct iese ok atunci problema e la router

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate