Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Cum au reusit utilizatorii /Reddit sa faca praf Wallstreet

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
154 replies to this topic

#145
chique

chique

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,839
  • Înscris: 28.07.2013

View Postfigo1988, on 03 februarie 2021 - 10:00, said:


RH facea o gramada de bani trecand tranzactiile prin pool-uri de high frequency trading.

explicati-mi si mie ce inseamna high frequency trading, pls.

#146
dumida1

dumida1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 15.10.2018
High-frequency trading (HFT) is an automated trading platform that large investment banks, hedge funds, and institutional investors employ. It uses powerful computers to transact a large number of orders at extremely high speeds.

https://www.investop...ncy-trading.asp

#147
chique

chique

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,839
  • Înscris: 28.07.2013
da, dar de ce e ceva rau (in special ptr retaileri)?

#148
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

View Postchique, on 03 februarie 2021 - 12:38, said:

explicati-mi si mie ce inseamna high frequency trading, pls.
In mare, din ce stiu eu, e cam asa. Sa zicem ca esti RH si ca oferi servicii "moca" de trading. Moca, moca, da' bani de unde? Pai hai sa vedem cum facem sa facem niste bani.
1. Le oferim gusterilor o platforma de trading "moca".
2. Le spunem ca le oferim trading, inclusiv fractiuni, moca, doar ca nu - chiar - garantam pretul de achizitie, ci o sa fie "pe acolo".
3a. Cand gusterul trimite un ordin de cumparare actiuni, RH cumpara el mai intai in numele lui, apoi vinde. Aici intervin niste algoritmi si niste timpi, dar ideea e sa ii vinzi gusterului actiunile tale, dupa ce le-ai cumparat, pentru ca stiai ca gusterul ti-a dat comanda de ele. +/- niste treburi pe'acolo si alte semnale.
3b. sau, sa zicem, nu ii vinzi direct tu actiunile, dar influentezi piata prin cererea gusterului (=prin faptul ca stii ce cereri ai de la gusteri) si tu profiti de influenta pe care o ai.

E doar un alt mod prin care iti bati joc profiti ajuti bietii muritori de foame care stau la coada pentru un burger* sa intre pe piata bursiera. Zic de "alt mod" pentru ca majoritatea "gratuitatilor" din ziua de azi se bazeaza pe datele si pe naivitatea (de contestat) a gusterilor. Si's multi!


*Ma refer la generatia tanara, libera si inteligenta de s-a inghesuit ieri la un burger prin Bucuresti precum PSDistii la mici.

Edited by dexterash, 03 February 2021 - 13:57.


#149
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003

View Postchique, on 03 februarie 2021 - 12:38, said:


explicati-mi si mie ce inseamna high frequency trading, pls.

In termeni simpli, reprezinta tranzactii unde entitatatea care face HFT se interpune intre un cumparator si un vanzator. Imagineaza-ti ca ti se pune pata pe o masina pe care ai vazut-o pe internet la un dealer cu 9900 de euro si ai fi dispusa sa dai 10 mii. Ca printr-o "minune" HFT afla ce iti doresti si, in timp ce tu esti in Uber in drum spre dealership, el deja cumpara masina, isi pune 100 de euro peste si, cand ajungi acolo, cumperi de la el. E practic trading-ul ideal, nu analizezi fundamente, doar "alergi" mai repede decat altii.

De exemplu, sunt mai multe burse in SUA, dupa cum stii, multe companii fiind tranzactionate pe cel putin o parte din ele. Daca tu pui un ordin sa cumperi 10 mii de actiuni Apple de exemplu, e foarte putin probabil sa le poti lua dinr-o singura executie de pe o singura piata. Asa ca ordinul pleaca mai intai sa cumpere zicem 10 mii de pe o anumita piata. Ei bine, multe firme care fac HFT observa patternul si cumpara inaintea ta Apple de pe celelalte burse, iar in final isi vor face profitul din faptul ca tu esti un investitor in Apple pe termen lung si nu iti pasa ca platesti acum cu 0.1% in plus.

Urmatorul pas de la fuga asta dintre burse este ca o firma de HFT sa plateasca pentru a avea acces la "dark pool". Dark pool este asemenea unei piete interne pe care o are fiecare firma de brokeraj. Cu alte cuvinte, de ce sa mai executi ordinul cu Apple exclusiv pe burse, cand poate exista un vanzator chiar in interiorul firmei de brokeraj care este dispus sa-si vanda la un pret bun. Doar ca atunci cand ai un HFT intotdeauna vei avea acest vanzator. :) Cam asta face RH. In loc sa iti ia pe fata 4.9$ pe tranzactie, e mai simplu pentru ei sa iti ia un procent invizibil din orice operatiune pe care o faci prin intermediul unui comision primit de la fondurile de HFT carora le permite accesul la tranzactiile facute de clientii RH

#150
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003

View Postchique, on 03 februarie 2021 - 13:51, said:

da, dar de ce e ceva rau (in special ptr retaileri)?

Depinde cat de mare esti ca retail. Iti recomand cartea lui Michael Lewis, Flash Boys, care vorbeste fix de HFT. Pe scurt e aiurea sa vrei sa cumperi un numar mai mare de actiuni si sa vezi cu ochii tai cum ask-ul de pe bursa X creste cand tu tocmai ai cumparat pe bursa Y.

#151
petrica05

petrica05

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 10.06.2006

Quote


In conditiile astea nici nu-ti mai trebuie bilant ca sa intelegi ca gamestop nu are nicio sansa.


Eu sunt de alta parere. Jocurile pe disc second hand sunt mai ieftine si mai usor de vandut.
O sa imi iau ps5 varianta cu disc pentru ca o sa cumpar mai usor jocuri sh ieftine. In UK avem o firma mare pe nume CEX, care are foarte multe magazine fizice in toate orasele din UK, chiar si orasele mai mici, si le merge bine.

#152
chique

chique

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,839
  • Înscris: 28.07.2013

View Postdexterash, on 03 februarie 2021 - 13:53, said:

View Postfigo1988, on 03 februarie 2021 - 18:48, said:


multumesc pentru explicatii! Daca inteleg eu bine (posibil sa ma insel) acest HFT distorsioneaza puternic si volumul pe piata, caci fiecare cerere/oferta de actiuni va aparea dublu in "inregistrari", odata din partea cumparatorului initial si a doua oara din partea intermediarului care-i cumpara si apoi vinde actiunile. Daca sunt mai multi intermediari pe lant, volumul poate apare triplat, cvadruplat etc. Si fiind distorsionat volumul, probabil apar spike-uri de pret in sus sau in jos, care altfel n-ar aparea. Adica actiunea de pret ar fi mai smooth fara toti intermediarii astia de pe traseu. Acum inteleg si de se plange lumea ca HFT duce uneori la declansarea inutila a stoploss-urilor, pana acum nu reuseam sa fac legatura. Merci mult!

Edited by chique, 03 February 2021 - 19:50.


#153
c_alecs

c_alecs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 925
  • Înscris: 23.04.2005
Piata libera!?

Quote

The SEC found that between 2007 and 2010, Citadel used two algorithms to execute stock trades on customers’ behalf that gave investors a worse price for their trades, even when Citadel knew better prices existed elsewhere. The SEC penalized Citadel for failing to disclose the use of those algorithms to clients.
“This affected millions of retail orders,” said Stephanie Avakian, the acting director of enforcement at the SEC.


#154
c_alecs

c_alecs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 925
  • Înscris: 23.04.2005
We were ‘dangerously close’ to collapse of ‘entire system,’ says Interactive Brokers founder ahead of GameStop hearing

Quote

Peterffy said existing protocols around shorting can lead to calamity in the stock market because, in a number of instances, the shares of the company targeted by short sellers exceed the total shares outstanding.
“So as the price goes higher, the shorts default on the brokers, the brokers now must cover themselves, [and] that puts the price further up, so the brokers default on the clearinghouse, and you end up with a complete mess that is practically impossible to sort out,” the Interactive Brokers chairman told CNBC. “So that’s what almost happened.”
.....
Peterffy said that lawmakers and regulators can solve the current problems surrounding short selling by calling for more frequent data on short selling and increasing margin requirements, or the leverage used, on shorted stocks.

Interviu Peterffy

Quote

Peterffy’s comments come ahead of a highly anticipated noon hearing on Thursday where the House Financial Services Committee is set to grill executives from Robinhood Market, Melvin Capital and Kenneth Griffin, who owns, the hedge fund Citadel LLC and its securities trading arm Citadel Securities. Social-media firm Reddit, and Keith Gill, an independent investor, who achieved sudden fame during the GameStop affair, will also be questioned about their roles in the frenzied trading that gripped the public and that briefly helped spark a mini-selloff in the Dow Jones Industrial Average DJIA, the S&P 500 SPX, and the Nasdaq Composite COMP, indexes.

Gamestop hearing joi 12:00 Eastern Time (ET) - joi 19:00 în RO

Eu astept cu interes deznodamantul acestor evenimente.

#155
c_alecs

c_alecs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 925
  • Înscris: 23.04.2005
In case of a broker cannot put the collateral to the clearing house, clearing house can liquidate assets that weren't settled.

Asta ar fi impactat toti clientii Robinhood cu pozitii unsettled in acel moment, nu doar pe cei implicati in GME. Atentie cu brokerii undercapitalized.

https://twitter.com/...531716359983104

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate