Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...

Recomandare demontare+instalare ...
 CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...
 Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana
 Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 

Bicicleta acasa

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#19
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,661
  • Înscris: 24.10.2015
Desigur ca obezii ar beneficia de bicicleta decat nimic. Eu nici nu  am spus ca neaparat arzi mai multe calorii cu ganterele, am spus ca poti arde mai multe, adica daca stii ce faci si ce vrei. Si ganterele nu-s facute ca sa izolezi neaparat muschii. Avantajul e ca lucrezi toti muschii corpului si nu doar picarele si poti avea o varietate foart mare de exercitii, la intensitati la fel de diferite. Daca pedalezi azi foarte intens si maine ai febra musculara puternica la piciaore ce faci?

Ketlebels tot sunt foarte bune. Ideea era ca cu niste gantere/ketlebels... iesi mult mai ieftin si faci mai multe decat cu o bicicleta.

Ganterele chiar pot fi folosite in caz de recuperare dupa traume, dezechilibre musculare, postura incorecta si altele. Bicicleta nu.

Bine, e doar am facut o sugestie, cine are nevoie de bicicleta isi ia bicicleta.

#20
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,661
  • Înscris: 24.10.2015

SmurfK, on 26 ianuarie 2021 - 02:48, said:



Un studiu arată că nu există avantaje reale pentru exercițiile de intensitate crescută, comparate cu cele la intensitate moderată:
https://www.ncbi.nlm...les/PMC4657417/


Un studiu arata? Ce arata studiu si despre ce vorbesc eu. Chiar e atat de greu sa intelegi ca e mult mai util sa-ti lucrezi tot corpul decat doar picioarele?
Iti arat o multime de studii daca doresti si nu esti in stare sa pricepi singur ca pe termen lung, cea mai eficienta abordare e o combinatie de antrenamente de forta pentru tot corpul si un tip de cardio. Doar cardio singur duce si la pierderi de masa si forta.

Iar faza cu accidentarea la umar care te impiedica sa te antrenezi e un exemplu prost. Ce faci cu bicicleta daca ai o accidentare la genunchi? Riscul de a uza genunchii la bicicleta e chiar mai mare fiindca doar asta faci.

Cu ganterele ai o varietate foarte larga de miscari si intensitati.

#21
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View Postvinciun, on 26 ianuarie 2021 - 09:11, said:

Ketlebels tot sunt foarte bune. Ideea era ca cu niste gantere/ketlebels... iesi mult mai ieftin si faci mai multe decat cu o bicicleta.

Zici tu? Un kettlebell de 16 kg e vreo 300, unul de 20, 400, unul de 24, 500. Cam de astea trei ai nevoie dacă începi și nu prea ai pregătire. Poți folosi unul, dar ai exerciții, swing, unde poți cu mai greu, iar altele, press, TGU, unde ai nevoie de unul mai usor. Pe bicicletă am dat 700 de lei.

Pe două gantere am dat în jur de 4-500, ajung maxim la 16-18 kg fiecare și sunt de-alea ieftine și mai nasoale. Alea bune, hexagonale, costă o căruță, că ai avea nevoie de câte una pentru fiecare greutate.


Merg combinate. Dar pentru unii funcționează mișcarea la aceeași intensitate, pe perioade mai lungi de timp, iar asta n-o prea poți face cu kettlebell sau gantere. Astea sunt mai ok pentru intervale, că trebuie să muncești foarte mult să ajungi la nivelul de a face 10 minute în continuu swinguri cu kettlebell, sau să faci cu unul prea mic, care e cam frecție la picior de lemn.
La bicicletă, avantajul este că poți sta la același nivel perioade lungi de timp. Cu febra musculară te obișnuiești în primele săptămâni. Dar pe urmă, poți băga 30 minute la 70-80 din HR maxim, și poți la fel de ușor să cobori la 60 dacă de asta ai tu nevoie. E ușor să reglezi pe perioade lungi, e un tip de cardio ok doar pentru asta, pentru dezvoltarea și menținerea sistemului cardiovascular.


Cu ganterele n-ai varietate mare, exercițiile alea sunt trase de păr. Cele mai eficiente sunt pentru grupe izolate. Așa pot lua o coală de hârtie și spun că fac cardio mai bine decât faci tu cu ganterele și sar în jurul ei. Nu înseamnă că e un echipament bun pentru asta. Cum kettlebell nu e gândit pentru a face exerciții izolate, ci a folosi în special pentru exerciții balistice, așa nici cu ganterele nu poți arunca de colo-colo și să zici că faci exerciții balistice. Poți, dar nu e eficient.

Edited by SmurfK, 26 January 2021 - 11:13.


#22
E91

E91

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 14.01.2013
daca vrei sa slabesti, cam asta trebuie sa faci:
- 80% alimentatie
- 20% sport
Bicicleta si inotul sunt cele mai putin nocive sporturi pentru organism.

#23
gabu91

gabu91

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 28.11.2009

View Postvinciun, on 25 ianuarie 2021 - 19:35, said:

Breeee, inainte de a sari sa ma corectezi informeaza-te un pic si tu.



Bree, daca tu consideri ca faci cardio cand lucrezi cu ganterele si ca te si ajuta la rezistenta / conditie fizica (atat de mult cat sa poti renunta la bicicleta) atunci e alegerea ta. Nu cred ca e nevoie de vreo informare sa ai cunosti astfel de chestii.

Si multumesc de restul sfaturilor.

#24
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,661
  • Înscris: 24.10.2015

View PostSmurfK, on 26 ianuarie 2021 - 11:11, said:



Zici tu? Un kettlebell de 16 kg e vreo 300, unul de 20, 400, unul de 24, 500. Cam de astea trei ai nevoie dacă Ă®ncepi și nu prea ai pregătire. Poți folosi unul, dar ai exerciții, swing, unde poți cu mai greu, iar altele, press, TGU, unde ai nevoie de unul mai usor. Pe bicicletă am dat 700 de lei.

Pe două gantere am dat Ă®n jur de 4-500, ajung maxim la 16-18 kg fiecare și sunt de-alea ieftine și mai nasoale. Alea bune, hexagonale, costă o căruță, că ai avea nevoie de câte una pentru fiecare greutate.


Merg combinate. Dar pentru unii funcționează mișcarea la aceeași intensitate, pe perioade mai lungi de timp, iar asta n-o prea poți face cu kettlebell sau gantere. Astea sunt mai ok pentru intervale, că trebuie să muncești foarte mult să ajungi la nivelul de a face 10 minute Ă®n continuu swinguri cu kettlebell, sau să faci cu unul prea mic, care e cam frecție la picior de lemn.
La bicicletă, avantajul este că poți sta la același nivel perioade lungi de timp. Cu febra musculară te obișnuiești Ă®n primele săptămâni. Dar pe urmă, poți băga 30 minute la 70-80 din HR maxim, și poți la fel de ușor să cobori la 60 dacă de asta ai tu nevoie. E ușor să reglezi pe perioade lungi, e un tip de cardio ok doar pentru asta, pentru dezvoltarea și menținerea sistemului cardiovascular.


Cu ganterele n-ai varietate mare, exercițiile alea sunt trase de păr. Cele mai eficiente sunt pentru grupe izolate. Așa pot lua o coală de hârtie și spun că fac cardio mai bine decât faci tu cu ganterele și sar Ă®n jurul ei. Nu Ă®nseamnă că e un echipament bun pentru asta. Cum kettlebell nu e gândit pentru a face exerciții izolate, ci a folosi Ă®n special pentru exerciții balistice, așa nici cu ganterele nu poți arunca de colo-colo și să zici că faci exerciții balistice. Poți, dar nu e eficient.

Ai tinut o gantera in mana vreodata? Eu cand vreau sa fac cardio cu gantere fac smuls si aruncat, diverse combinatii dintre genuflexiuni si impins deasupra capului, ramat, indreptari, indreptari pe un picior, fandari si multe altele. Faci si swing daca vrei. Si doua gantere reglabile costa mai putin decat o bicicleta de apartament, intaresti toti muschii corpului. Poti ajusta greutatea cum doreste muschiuletul tau. Am inteles. Pentru tine smuls si aruncat, ramat, indreptari, genuflexiuni cu o gantera tinuta in fata, impins deasupra capului din stat in picioare sunt exercitii de izolare dar pentru acei care au o idee cat de mica despre antrenamente astea sunt exercitii complexe sau le mai numesc unii de baza.

Daca te rezumi la bicicleta vs gantere bicicleta ofera extrem de putine avantaje si doar in unele cazuri particulare. De exemplu "sportivul" e o domnisoara care isi pune excesul de grasime pe seama lipsei de timp si prefera sa pedaleze incetisor cand isi vizioneaza serialul. Ar mai fi persoanele care sunt cu adevarat obeze si trebuie sa inceapa cumva la o intensitate foarte scazuta, nu au voie sa alerge si nu pot sta mult in picioare, nu mai vorbim sa mai aiba gantere in maini. Si evident cazul in care te antrenezi pentru ciclism, te intereseaza direct performantele pe bicicleta. Altfel bicicleta e buna cand vine in completarea unui program mai serios prin care iti antrenezi tot corpul nu doar picioarele.
Cine are urechi de auzit sa auda si minte de inteles sa-nteleaga! Nu am de gand sa-mi bat capul mult pe dezbaterea asta.



#25
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Ganterele nu sunt făcute pentru a fi aruncate, cum kettlebell-ul nu e făcut pentru a fi ridicat și folosit ca o gantera. Cum am zis, poți improviza ce vrei, poți să arunci cu sacul de adeziv, doar că nu vei avea aceleași rezultate ca și cu un sac bulgăresc, iar riscul de a te accidenta creste.

Nu am comparat gantere vs bicicleta, sunt doua unelte diferite. Dar fiecare au rolul lor și pot fi folosite acasă. Tu discreditezi din start bicicleta pe ideea "arunc cu ganterele", ceea ce cred că e cam pueril.

#26
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,661
  • Înscris: 24.10.2015
Ok. Gata cu oftopic. Recomandati-i baiatului o bicicleta buna, vad ca nu mai calca pe aici.

#27
gabu91

gabu91

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 28.11.2009
pai daca faceti Posted Image si sugerati tot felul de alte alternative in afara de ce se intreaba normal ca nu mai calc pe aici  Posted Image

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate