Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate

Lipire XPS de hidroizolație ...

Detectare dispozitiv de ascultare...
 Detectare posibile dispozitive de...

suport/cutie fixare SSD in locul ...

Popcorn stradal

De ce ard asa de violent masinile...
 Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig

Degresant auto eficient

Pistol care sa pulverizeze vopsea...
 Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...
 

Fiberlink popular pe FTTC, cand?

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,416
  • Înscris: 08.04.2020
Am experinta neplacuta cu EoC ul,merge prost , cand nu este curent nu merge deloc, si este sensibil la interfrente electromagnetice, gen surse in comutatie.

Sunt foarte aproape de nodul lor de fibra, ar putea sa-mi puna, dar nu vor.

Poate se rezolva cu ceva tuica si vin

Asa merge EoC ul  https://rcs-rds.spee...cb-3b1edf7f318e

https://rcs-rds.spee...23-37f3d1b90a8c

https://rcs-rds.spee...23-37f3d1b90a8c

https://www.netograf...details/4625294

Iata cate ferite am bagat fara ele nu merge deloc

Attached Files


Edited by stdalionutpwr, 24 January 2021 - 16:38.


#2
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,191
  • Înscris: 14.10.2008
EoC-istii nu au alta solutie decat sa astepte inlocuirea acestuia cu FTTH. Sunt sate izolate care in viata lor nu au avut niciun cablu de comunicatii electronice pe stalpi si in care s-a venit acum direct cu FTTH, in alte sate acum cativa ani au facut prostia asta cu EoC, o mare tzeapa.

#3
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,416
  • Înscris: 08.04.2020
Am tot intrebat pe cand FTTH, si la birouri si echipele din teren, raspunsul a fost in principiu, la sfantu asteapta. EoC sau 4g nici o diferenta, deci nici un avantaj la net fix, mai rau cand nu-i curent nu merge.

#4
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,650
  • Înscris: 30.07.2003

 stdalionutpwr, on 24 ianuarie 2021 - 16:24, said:

Poate se rezolva cu ceva tuica si vin
Nu cred ca un Dorel are putere de decizie in arhitectura comunicatiilor.

#5
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,416
  • Înscris: 08.04.2020
Macar sa-i fac sa puna un ups la echipament,  sa mearga si cand nu este curent, ca atunci ar merge mai bine, ca este mai liniste electromagnetica.

#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Inca un topic de copii...

#7
tenie5022

tenie5022

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 11.08.2009
Si tu crezi ca un UPS poate sa tina funcționale un ONT , un master si un amplificator pentru mult timp ? Daca ai probleme cu rețeaua electrica de ce nu folosești un stabilizator de tensiune ?

#8
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Adevaru' e ca feritele alea pe cablurile UTP si pe cablul coaxial care duce catre TV ajuta enorm la un EoC. Despre celalalt cablu nu ma pronunt.
Vrei sa-ti vina cu fibra repejor, iti faci abonament pe firma si daca exista posibilitate de a te conecta pe fibra, te vor conecta pe fibra.

PS: misto mufa de alimentare la router, asa e din fabrica?
PS2: un test si fara acel tp-link, ai facut?

#9
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,191
  • Înscris: 14.10.2008
UPS nu sa puna in veci, numai clientii cu FTTH care au vrut asa ceva si-au pus la ONT-ul propriu, la FTTB la blocuri sau la EoC nicio sansa.

#10
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,416
  • Înscris: 08.04.2020
Eu am sistem fotovoltaic si generator cu GPL cu motor in 4 cilindri cu cogenerare, nu am treaba cu reteaua, pentru mine FTTH este solutia optima, pentru ei o bucatica de fibra de 50 m ar fi modificarea cea mai simpla, caci oricum nu fac trafic sa le ocup banda, nu dau net la altcineva.

Eventual sa trag un fir in dc sa le alimentez din sitemul meu cand nu este cutrent, In dc sa nu fie suspiciuni de furt de energie.

 Znevna, on 24 ianuarie 2021 - 17:36, said:

Adevaru' e ca feritele alea pe cablurile UTP si pe cablul coaxial care duce catre TV ajuta enorm la un EoC. Despre celalalt cablu nu ma pronunt.
Vrei sa-ti vina cu fibra repejor, iti faci abonament pe firma si daca exista posibilitate de a te conecta pe fibra, te vor conecta pe fibra.

PS: misto mufa de alimentare la router, asa e din fabrica?
PS2: un test si fara acel tp-link, ai facut?

Mufa am taiat-o ca nu am putut baga ferita, am facut si fara, merge uneori si la 90 Mbit/s, dar ce folos ca doar uneori, uneori noaptea pe la 3. ziua maxim 80 pe download si 70 pe upload.

https://www.netograf...details/4625546

Acum merge mai bine, pe download este ceva trafic, uploadul este corect, pierderi arata 0% deci la capitolul bruiaj este ok.

Edited by stdalionutpwr, 24 January 2021 - 17:55.


#11
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Abonamentele EoC initial erau limitate la 20Mbps, ca acum prinzi aproape 100 e parfum.

#12
numerci

numerci

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,084
  • Înscris: 30.12.2012
Oricum acel router nu va duce mai mult de 100. Pare un TP-Link WRT740N.

#13
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,416
  • Înscris: 08.04.2020
In pagina lui scrie 150, sa merga si cu 50, dar sa mearga,

Un nou test acum nu mai am alt trafic, dar tot asa merge

https://www.netograf...details/4625591

#14
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
150Mbps pe wireless si aia 150Mbps se refera doar la link speed, adica practic vei avea maxim 60-70Mbps down/up pe wireless. Maxim.
Portul de retea e pe 100Mbps catre EoC.
Tu ne arati cat de bine-ti functioneaza reteaua pe wireless. Nu cred ca ne cam intereseaza cum se descurca antichitatea aia de router.
Testele se fac pe cablu, direct din EoC, fara router.

Edited by Znevna, 24 January 2021 - 18:10.


#15
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015

 Znevna, on 24 ianuarie 2021 - 17:36, said:

Adevaru' e ca feritele alea pe cablurile UTP si pe cablul coaxial care duce catre TV ajuta enorm la un EoC. Despre celalalt cablu nu ma pronunt.
Degeaba, daca n-a pus ferita si pe antena wifi...

#16
Musxt

Musxt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 269
  • Înscris: 23.11.2020

 stdalionutpwr, on 24 ianuarie 2021 - 16:24, said:

Am experinta neplacuta cu EoC ul,merge prost , cand nu este curent nu merge deloc, si este sensibil la interfrente electromagnetice, gen surse in comutatie.

Sunt foarte aproape de nodul lor de fibra, ar putea sa-mi puna, dar nu vor.

Poate se rezolva cu ceva tuica si vin

Asa merge EoC ul  https://rcs-rds.spee...cb-3b1edf7f318e

https://rcs-rds.spee...23-37f3d1b90a8c

https://rcs-rds.spee...23-37f3d1b90a8c

https://www.netograf...details/4625294

Iata cate ferite am bagat fara ele nu merge deloc
Mamă,mamă dar ce router din anii 2005🤫😂

#17
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015

 stdalionutpwr, on 24 ianuarie 2021 - 16:24, said:


Sunt foarte aproape de nodul lor de fibra, ar putea sa-mi puna, dar nu vor.

Poate se rezolva cu ceva tuica si vin

Nu se rezolva, pe vremea cand exista asa ceva si la mine mi-au spus clar ca nu duce nici portiunea de retea care era pe fibra. Am cerut si abonament business la un moment dat si au zis ca imi ofera, dar tot pe coaxial.

Cat despre ce ai tu acolo... mai bine puneai un izolator galvanic/descarcator conectat la impamantare.

Asta pe coaxialul lor. In rest n-ai ce face, e de rahat tot ce inseamna EoC, incepand de la asa zisele echipamente, cabluri, conectori...

Cele mai ordinare ''plasticarii'' produse pe pamant. Mai ieftin de atat nu se poate.

#18
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,416
  • Înscris: 08.04.2020
un test noaptea fara trafic

https://www.netograf...details/4626443


https://rcs-rds.spee...f2-478db1373b1b

Testele arata ca exista un trafic rezidual de download, dar nu stiu cine il face, nu am alte terminale sau aplicatii pornite

Referitor la izolatorul galvanic el exista, dar asta inrautateste problema cu bruiajul, deoarece capteaza ceva zgomot de mod comun, fara ferite nu merge nici cu izolator nici fara,


Feritele alea se folosec de mult timp inclusiv la radare inca se pe vremea razboiului, in caz ca doresti rejectia zgomotului de mod comun, rezultatul adaugarii lor este un cablu virtual foarte lung, dar cu pieredrile unui cablu foarte scurt.

Edited by stdalionutpwr, 25 January 2021 - 04:39.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate