Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema activare Xbox live gold ...

Fluierat Astra H 1.9 CDTI

Excel - Intrebare referitoare la ...
 Caut dentist care sa pune plombe ...

Grinzi suspendate

BluRay Player 4k

Calorifer
 Dovada talon

Denumire Club de Noapte

Știri legate de Stația ...

Sfat achizitie componente
 Locul unde se salveaza jocurile

Analizator antena Ringexpert

Spionul - The Spy (2019)

Versuri melodie
 

DS18B20 in retea

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
mellbo

mellbo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 884
  • Înscris: 07.06.2010
Topicul este despre senzorul DS18B20.
As dori părerea colegilor care au testat cumva funcționalitatea acestor senzori într-o rețea reala pe distante relativ lungi.

As vrea sa folosesc pe post de traductoare temperatura in fiecare camera pe zone.. etc, folosind alimentare normala nu parazitara.

Ce tip de cablu ati folosit? Ecranat sau nu.. Ce probleme ati întâmpinat? Unde ati plasat rezistorul de pull-up? Langa senzor sau pe pcb? Ce distante ati obtinut?

Mențiuni: am mai lucrat cu DS18B20. pe distante scurte si niciodata folosind rețea 1Wire. Am folosit RS485 sau aerian, deci uC la capete.. Acum insa e un proiect sugrumat de buget, si ma gandeam ca s-ar scuti mult.. folosind 1Wire

Mulțumesc anticipat.

Edited by mellbo, 20 January 2021 - 12:10.


#2
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,811
  • Înscris: 05.12.2002
Uite aici niste experiente:
https://forum.arduin...p?topic=93241.0

Din experienta mea, cumpara senzori adevarati (de la TME de exemplu), pe piata sunt extrem de multe fake-uri.

#3
rodion22

rodion22

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 354
  • Înscris: 07.11.2020
Ds și nodemcu, distante pana la capătul pământului prin internet. Funcționează de 4 ani la mine
Modele se găsesc pe net

#4
mellbo

mellbo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 884
  • Înscris: 07.06.2010
cum ai reușit sa convingi nodemcu sa mearga fara un uC? ideea e sa fie si ieftin.. daca pun uC nu mai exista reteaua aia pe un fir anemica. (poate ca nu e anemica, zic și eu)

#5
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,811
  • Înscris: 05.12.2002
Adica? NodeMCU este uC.

#6
mellbo

mellbo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 884
  • Înscris: 07.06.2010

View PostAlice, on 20 ianuarie 2021 - 18:55, said:

Adica? NodeMCU este uC.

a, da corect. e un ESP acolo. pai eram cu gandul la NRF24L01 cand tu ai scris acolo, imi cer scuze.
dar oricum nu pot pune nici un uC. nici un attiny, doar si doar senzorul trebuie sa fie in aceasta varianta. altfel...nu mai vorbim de retea 1WIRE cu DS18B20 ci vorbim de altceva.

View PostAlice, on 20 ianuarie 2021 - 12:35, said:

Uite aici niste experiente:
https://forum.arduin...p?topic=93241.0

as vrea pareri romanesti...de la oameni de-ai mei in romana

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate