Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...
 [UNDE] reciclare cd / dvd

Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa
 Sondaj EV

Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.
 Interpretare XML

PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!
 

Instalare servicii internet+televiziune

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
mickyy002

mickyy002

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.01.2021
Salutare,

Ma aflu intr-o situatie inedita si poate imi dati o idee de ce as putea face.
Stau intr-un bloc relativ nou din Cluj Napoca, constructorul a facut o intelegere cu UPC si au facut infrastructura de cablu la momentul constructiei.
Adica din subsol, de la cutia tehnica prin pereti are fiecare apartament tras cate un cablu coaxial si unu UTP.
Cel coaxial a fost si este folosit de UPC pt internet si TV, iar 4 fire din cel UTP pt interfon.
Am adunat semnaturi din scara pentru accept infrastructura RCS-RDS, au tras fibra in bloc pana in cutia tehnica dar nu au facut o noua coloana pentru firele lor.
Am semnat contract pt fiberlink 1000 + tv si am asteptat.
Dupa o perioada de insistente la call center tehnic am primit raspunsul ca nu imi pot pune decat tv si net de 100 Mbs prin cele 4 fire ramase de la UTP.
Am refuzat pt ca deja am UPC de 200Mbs si vroiam un upgrade.
Doamna de la tehnic incepe sa imi explice o scuza inventata cred eu si anume ca nu pot sa faca alta infrastructura daca exista una de la momentul constructiei, dar ca daca as reusi eu sa imi trag alt cablu UTP as putea fi rezolvat. Altfel poate doar sa imi rezilieze contractul.
M-am gandit cum as putea trage un cablu suplimentar prin tevile de pvc dar sunt la etajul 1 si de la subsol trece prin multe coturi si cred ca e mission impossible.

Aveti vreo idee? In special cum as putea sa ii determin sa faca infrastructura pana la capat?
Mersi.

#2
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,693
  • Înscris: 13.12.2006
doar sa ai aprobare de la asociatia de locatari ca firma x, y, z (cu cine vrei net) sa execute lucrari pe scara blocului.
e foarte simplu cu un rotopercutor sa faci niste gauri intre etaje si sa urci niste fire apoi ascunse in patcablu. trebuie ca firma sa vrea si asociatia sa fie de acord.

eu am fost cam in aceeasi situatie. pe scara blocului aveau upc, digi, telekom...si orange nema. abonandu-ma la orange au vazut ca mai un loc pe fibra telekomului sa ma bage si pe mine asa ca au incheiat contractul. a venit nea caisa sa instaleze si mi-a dat dume cum ca nu se poate ca nu are pe unde sa traga fibra ca nu are voie sa se bage in patcablu altor firme iar fibra trebuie "securizata". orange n-a zis nimic...doar a reziliat contractul unilateral fara sa ma anunte.
adica pe scurt, telekom nu putea trage o fibra prin patcablu telekomului...

cateva reclamatii mai tarziu la orange si telekom plus un contract nou aflu ca nu se pot efectua lucrari daca nu e asociatia de acord asa ca am procurat o adeverinta prin care asociatia de locatari da dreptul firmei orange sa execute lucrari de "securizare". si uite-asa venira intr-o zi niste nea caisa, au dat gauri intre etaje, au pus patcablu si mi-au tras fibra prin gaurile de pe langa teava de gaz. da, da...exact pe acolo pe unde au zis initial ca nu e voie.
le-a fost lene sa foloseasca noua "securizare" asa ca au luat varianta scurta.

#3
mickyy002

mickyy002

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.01.2021

 VipeR85, on 19 ianuarie 2021 - 21:07, said:

doar sa ai aprobare de la asociatia de locatari ca firma x, y, z (cu cine vrei net) sa execute lucrari pe scara blocului.
e foarte simplu cu un rotopercutor sa faci niste gauri intre etaje si sa urci niste fire apoi ascunse in patcablu. trebuie ca firma sa vrea si asociatia sa fie de acord.

Pai asta e si ideea, eu am dus 2 adeverinte, una cu permisiune pentru infrastructura externa si una pentru cea interna dar se pare ca partea cu cea interna e prea "complicat".

#4
kopilu_198

kopilu_198

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,396
  • Înscris: 25.10.2008
Esti aigur cq ceilalti intwlwg ce trebuie facut? Cu 1-2 persoane inatalate nu o sa fie problemw cu cablurile, dar odata instalati mult mai multi o sa apara manunchiul de cabluri si se trezeste careva ca lui nu ii place cum arata

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Cam greu cu realizarea propriei retele intr-o cladire noua care vine dotata cu camera tehnica pentru interconectare si cu retea facuta prin pereti. Nu merge asa usor ca la cladirile vechi unde reteaua se face prin interiorul cladirii pe hol, etc.

#6
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,693
  • Înscris: 13.12.2006
lucrand cu camere tehnice si sheltere(acolo unde nu e posibila o camera tehnica) as putea spune ca e ceva de lucru la ea dar nicidecum ceva exagerat sau iesit din comun.
daca acea cladire are o camera tehnica in adevaratul sens al cuvantului ar trebui sa aibe posibilitati de extindere a infrastructurii. iar proiectantul sa fi introdus in cladire magistrale cu acces facil.
dar OP nu are camera tehnica...are o cutie tehnica de la UPC, probabil un shelter sau doar o cutie de securizare a nodului de retea unde au bagat legaturile. teoretic alte firme nu se pot lega la shelteru UPC-ului, ca upc-ul nu a facut voluntariat.

solutia e simpla. trebuie doar sa se vrea sa se dea niste gauri intre etaje.

#7
mickyy002

mickyy002

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.01.2021

 VipeR85, on 20 ianuarie 2021 - 17:59, said:

lucrand cu camere tehnice si sheltere(acolo unde nu e posibila o camera tehnica) as putea spune ca e ceva de lucru la ea dar nicidecum ceva exagerat sau iesit din comun.
daca acea cladire are o camera tehnica in adevaratul sens al cuvantului ar trebui sa aibe posibilitati de extindere a infrastructurii. iar proiectantul sa fi introdus in cladire magistrale cu acces facil.
dar OP nu are camera tehnica...are o cutie tehnica de la UPC, probabil un shelter sau doar o cutie de securizare a nodului de retea unde au bagat legaturile. teoretic alte firme nu se pot lega la shelteru UPC-ului, ca upc-ul nu a facut voluntariat.

solutia e simpla. trebuie doar sa se vrea sa se dea niste gauri intre etaje.

Asa e, e doar o cutie sau un shelter unde UPC are un distribuitor de coaxiale pentru fiecare apartament. Cei de la Digi s-ar fi folosit fara jena de coaxialul tras de ei pt TV si de cablul UTP de la interfon pt net. Doar ca nu e ce vroiam si ce am semnat in contract. Ce nu inteleg eu de ce nu vor sa dea gauri intre etaje si sa traga fire tot din aceeasi cutie UPC,  unde si-au pus si ei fibra si chiar si un ONT pentru a ma conecta pe mine.

#8
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,693
  • Înscris: 13.12.2006
incurcate sunt caile firmelor...nu vor, n-au chef...li se rupe, ca de putut pot.

ti-am spus, la mine a durat vreo luna si numa cu reclamatii si insistente au venit sa puna fibra.

#9
Redogs

Redogs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.11.2007
30 de zile dureaza sa instaleze internet si TV? Precizez ca exista fibra optica pe scara, deci nu e o problema in sensul asta.
Multumesc.

#10
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Probabil ala e termenul maxim, eu am pus cererea seara si dimineata au facut instalarea.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate