Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...
 Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 

Promisiunile și realizările lui Nicușor Dan, noul primar al Bucureștiului

* * * - - 6 votes
  • This topic is locked This topic is locked
20507 replies to this topic

#10639
Varonul

Varonul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,225
  • Înscris: 02.06.2021
isi bate asta grav joc de bucuresteni
Cica situatia cu  iarba verde e mai buna anul asta in parcuri, marcajele rutiere la fel de bune.
Am luat ieri 3 stati stb, jale mare cu caldura, dar merita 3 lei calatoria sauna la oferta.
Acum ca rezolvat toate problemele se apuca de schimbat sirenele de pe blocuri.

#10640
dmx85

dmx85

    antrenor dă jmekheri

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,249
  • Înscris: 06.01.2009
Cu iarba nu stiu ca n-am mai vizitat de mult parcurile,insa partea de marcaje rutiere am observat-o si io. La mine in cartier sunt peste tot marcaje proaspete si cred ca de 10 anu nu mai fusesera facute.

STB e varza, insa e varza si pt ca ani de zile preturile calatoriilor nu au foat conforme cu realitatea. Si 3 lei mi se pare o suma mica, avand in vedere realitatile actuale. Preturile ar fi trebuit de mult actualizate pt ca soxietatea aia sa nu mai fie o gaura neagra.
Sirenele alea nu au mai fost schimbate de 30 de ani, deci era o treaba ce trebuia facuta.

#10641
Varonul

Varonul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,225
  • Înscris: 02.06.2021
https://www.romaniat...le_6635543.html

Alt copac de data asta a cazut peste un copil, parcul cismigiu

#10642
dmx85

dmx85

    antrenor dă jmekheri

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,249
  • Înscris: 06.01.2009
Las' ca revine PSD si taie toti copacii din Bucuresti ca sa nu mai existe riscuri

#10643
Naoto

Naoto

    Glasperlenspielmeister

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,824
  • Înscris: 15.12.2009

 dmx85, on 06 iulie 2022 - 11:28, said:

Cu iarba nu stiu ca n-am mai vizitat de mult parcurile,insa partea de marcaje rutiere am observat-o si io. La mine in cartier sunt peste tot marcaje proaspete si cred ca de 10 anu nu mai fusesera facute.



Confirm. Marcaje rutiere proaspete au început să apară în tot Bucureștiul. Era și cazul!

Dar asta-i o bilă albă.

#10644
sorin40

sorin40

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,582
  • Înscris: 11.01.2008

 Mount_Yerrmom, on 05 iulie 2022 - 23:22, said:

CU este prin natura lui un act informativ care premerge altor acte

Dar exista CU pentru construire / desfiintare, pentru informare si pentru operatiuni cadastrale [alipiri, dezmembrari, etc,]
[...]

Legea te contrazice: există un singur fel de certificat de urbanism - un formular unic, confunzi cu menționarea scopului eliberării certificatului (art.33 alin (7))
ARTICOLUL 27 Definire
(1) Certificatul de urbanism este actul de informare prin care se fac cunoscute solicitantului elementele privind regimul juridic, economic şi tehnic al imobilului, caracteristicile zonei în care se găseşte imobilul (amplasamentul), cerinţele urbanistice care urmează să fie îndeplinite, precum şi lista avizelor şi acordurilor necesare în vederea autorizării executării lucrărilor de construcţii.
(2) În lipsa cadastrului general, respectiv a informaţiilor de Carte funciară, prin certificatul de urbanism emitentul garantează numai cu privire la informaţiile privind regimul juridic, economic şi tehnic al imobilului, rezultate din P.U.G. aprobat, în condiţiile legii.
(3) Pentru aceeaşi parcelă (imobil) se pot emite certificate de urbanism mai multor solicitanţi, indiferent de calitatea acestora în raport cu proprietatea asupra parcelei. În această situaţie certificatele de urbanism urmează a avea acelaşi conţinut cu caracter de informare (privind regimul juridic, economic şi tehnic al imobilului) pentru toţi solicitanţii.
ARTICOLUL 28 Solicitantul certificatului de urbanism
(1) Solicitantul certificatului de urbanism poate fi orice persoană fizică sau juridică interesată să cunoască informaţii cu privire la un imobil - teren şi/sau construcţii.
(2) Pentru emiterea certificatului de urbanism nu este necesar ca solicitantul să deţină un titlu asupra imobilului, actul fiind cu caracter de informare, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 16 alin. (1) din prezentele norme metodologice, referitoare la extrasul de Carte funciară.
[...]
ARTICOLUL 30 Scopul emiterii certificatului de urbanism
(1) Certificatul de urbanism se emite pentru autorizarea execuţiei lucrărilor de construcţii şi a instalaţiilor aferente acestora, precum şi în vederea desfiinţării construcţiilor.
(2) Potrivit prevederilor Legii certificatul de urbanism se mai emite şi pentru:
- concesionarea de terenuri;
- adjudecarea prin licitaţie a proiectării lucrărilor publice în faza de "studiu de fezabilitate";
- cereri în justiţie;
- alte scopuri, atunci când operaţiunile respective o impun.
(3) Operaţiunile juridice având ca obiect dezmembrarea prin lotizare sau împărţeală, alipirea sau dezlipirea de parcele, constituirea unei servituţi de trecere, precum şi înstrăinarea unui teren destinat construcţiilor se îndeplinesc numai în formă autentică şi cu obţinerea prealabilă a certificatului de urbanism. Operaţiunile juridice sus-menţionate, îndeplinite fără respectarea acestor prevederi, sunt nule de drept.
[...]
ARTICOLUL 33 Redactarea certificatului de urbanism
(1) Certificatul de urbanism se redactează de emitent, ca urmare a analizării cererii şi a documentaţiei complete, în deplină concordanţă cu situaţia reală din teren la data solicitării.
(2) Certificatul de urbanism se redactează de emitent, utilizându-se formularele-model F.6.1-F.6.4 (corespunzător autorităţii emitente), făcându-se specificările necesare privind:
▪ menţionarea regimului juridic, economic şi tehnic al imobilului;

▪ încadrarea/neîncadrarea lucrărilor în prevederile documentaţiilor de urbanism şi de amenajare a teritoriului aprobate şi, în funcţie de aceasta, posibilitatea/imposibilitatea realizării lucrărilor solicitate prin cerere;
▪ menţionarea avizelor şi acordurilor care trebuie să însoţească proiectul de autorizare, atât cele care se obţin pe plan local de către emitentul autorizaţiei de construire, în cadrul acordului unic, cât şi cele care se obţin pe plan central şi care urmează să fie obţinute prin grija solicitantului;
▪ întocmirea, după caz, a unor documentaţii de urbanism suplimentare, de tip P.U.Z. sau P.U.D., care să justifice soluţia urbanistică propusă sau să modifice reglementările urbanistice existente pentru zona de amplasament, după caz, conform celor menţionate la art. 29 alin. (3) din prezentele norme metodologice.

(3) Certificatul de urbanism va fi însoţit de planul de situaţie depus de solicitant, pe care emitentul va menţiona limitele edificabilului, retragerile obligatorii şi alte elemente extrase din documentaţiile de urbanism.
(4) În certificatul de urbanism se vor înscrie informaţiile cunoscute de emitent, la data elaborării, privind regimul juridic, economic şi tehnic al imobilului, după cum urmează:
a) Regimul juridic:
▪ situarea imobilului în intravilan sau în afara acestuia;
▪ natura proprietăţii sau titlul asupra imobilului;
▪ servituţile care grevează asupra imobilului, dreptul de preemţiune, zona de utilitate publică;
▪ includerea imobilului în listele monumentelor istorice şi/sau ale naturii ori în zona de protecţie a acestora, după caz.

b) Regimul economic:
▪ folosinţa actuală;
▪ destinaţia stabilită prin planurile de urbanism şi de amenajare a teritoriului aprobate;
▪ reglementări ale administraţiei publice centrale şi/sau locale cu privire la obligaţiile fiscale ale investitorului;
▪ alte prevederi rezultate din hotărârile consiliului local sau judeţean asupra zonei în care se află imobilul.

c) Regimul tehnic:
▪ informaţii extrase din documentaţiile de urbanism şi/sau din regulamentele aferente ori din planurile de amenajare a teritoriului, după caz, precum şi în situaţia în care asupra imobilului este instituit un regim urbanistic special (zonă protejată, interdicţii temporare sau definitive de construire); în funcţie de complexitatea şi de volumul informaţiilor, acestea se vor putea prezenta şi în anexă la certificatul de urbanism;
▪ regimul de aliniere a terenului şi construcţiilor faţă de drumurile publice adiacente;
▪ retragerile şi distanţele obligatorii la amplasarea construcţiilor faţă de proprietăţile vecine;
▪ înălţimea maximă a construcţiilor (totală, la cornişă, la coamă, după caz) şi caracteristicile volumetrice ale acestora, exprimate atât în număr de niveluri, cât şi în dimensiuni reale (metri);

▪ procentul maxim de ocupare a terenului (POT) şi coeficientul maxim de utilizare a terenului (CUT), raportate la suprafaţa de teren corespunzătoare zonei din parcelă care face obiectul solicitării;
▪ echiparea cu utilităţi existente şi necesare (apă, canalizare, gaze, energie electrică, energie termică, telecomunicaţii, transport urban etc.);
▪ circulaţia pietonilor şi a autovehiculelor, accesele auto şi parcajele necesare;
▪ dimensiunile şi suprafeţele minime şi/sau maxime ale parcelelor (în cazul proiectelor de parcelare);
▪ elemente privind volumetria şi/sau aspectul general al clădirilor în raport cu imobilele învecinate, precum şi alte prevederi extrase din documentaţii de urbanism, din regulamentul local de urbanism, din P.U.Z., P.U.D. sau din Regulamentul general de urbanism, după caz;
▪ necesitatea elaborării unei documentaţii de urbanism de tip P.U.Z. sau P.U.D., în condiţiile prevederilor art. 29 alin. (3) din prezentele norme metodologice.

(5) În vederea emiterii certificatului de urbanism, prin grija primarilor care nu dispun de structuri proprii de specialitate, se va redacta propunerea (proiectul) de certificat de urbanism, pentru care aceştia vor solicita în mod obligatoriu avizul structurii de specialitate organizate în cadrul consiliului judeţean.
(6) Prin certificatul de urbanism emitentul stabileşte avizele şi acordurile legale necesare autorizării executării lucrărilor de construcţii, inclusiv pentru organizarea execuţiei lucrărilor, după cum urmează:
a) Avize şi/sau acorduri obţinute pe plan local, prin grija emitentului autorizaţiei, pe baza fişelor tehnice şi care se includ în acordul unic pentru:
a.1) utilităţile urbane, în vederea avizării racordării investiţiei la utilităţile urbane necesare funcţionării acesteia, inclusiv pentru organizarea execuţiei lucrărilor: alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu energie electrică, alimentare cu energie termică, alimentare cu gaze naturale, telefonizare, salubritate, transport urban ori alte utilităţi urbane, în funcţie de existenţa acestora şi de relaţia posibilă cu investiţia;
a.2) prevenirea şi stingerea incendiilor, apărare civilă, protecţia mediului şi sănătate publică, după caz, pe bază de documentaţii de aviz elaborate de proiectant conform reglementărilor legale în vigoare pentru fiecare cerinţă.[...]
(7) Emitentul certificatului de urbanism are obligaţia de a înscrie scopul utilizării actului, în conformitate cu declaraţia solicitantului.
(8) În cazul în care scopul pentru care se solicită eliberarea certificatului de urbanism nu se încadrează în prevederile documentaţiilor de urbanism şi de amenajare a teritoriului aprobate, acesta se eliberează cu menţionarea incompatibilităţilor rezultate, inclusiv posibilitatea/imposibilitatea realizării obiectivului de investiţii.
(9) Certificatul de urbanism se completează, utilizându-se formularele-model F.6.1-F.6.4, după cum urmează:
- pentru operaţiuni notariale privind circulaţia imobiliară, precum şi în situaţia respingerii solicitării, formularul se completează până la pct. 3 inclusiv;
- pentru celelalte situaţii se completează în totalitate, cu excepţia cererii în justiţie pentru care se va completa în funcţie de cerinţele acesteia.”

 Mount_Yerrmom, on 05 iulie 2022 - 23:22, said:

[...]Sanctionarea se refera la amenda

Desfiintarea e alta mancare de peste
[...]

Legea te contrazice:

Prin urmare, raportând art. 32 alin. (1) lit. b) la art. 27 alin. (5) din Legea nr. 50/1991 și ținând cont că desființarea construcției constituie o sancțiune contravențională complementară, rezultă că legitimarea procesuală activă în cererea de desființare a construcției realizate fără autorizație de construcție, introdusă ulterior sancționării contravenționale a pârâtei în temeiul Legii nr. 50/1991 și a expirării termenului de intrare în legalitate, aparține organului care a aplicat sancțiunea, acesta fiind șeful compartimentului care coordonează activitatea de amenajare a teritoriului și de urbanism sau, după caz, președintele consiliului județean ori primarul unității administrativ-teritoriale sau al sectorului municipiului București în a cărui rază s-a săvârșit contravenția.

Edited by sorin40, 06 July 2022 - 16:37.


#10645
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    My ride is Yermom

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,127
  • Înscris: 05.08.2015

 sorin40, on 06 iulie 2022 - 16:36, said:

(7) Emitentul certificatului de urbanism are obligaţia de a înscrie scopul utilizării actului, în conformitate cu declaraţia solicitantului.
(8) În cazul în care scopul pentru care se solicită eliberarea certificatului de urbanism nu se încadrează în prevederile documentaţiilor de urbanism şi de amenajare a teritoriului aprobate, acesta se eliberează cu menţionarea incompatibilităţilor rezultate, inclusiv posibilitatea/imposibilitatea realizării obiectivului de investiţii.

Ce tot insisti, ca se poate emite un CU care nu-ti foloseste la nimic?

 sorin40, on 06 iulie 2022 - 16:36, said:


Care lege?

Edited by Mount_Yerrmom, 06 July 2022 - 19:19.


#10646
sorin40

sorin40

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,582
  • Înscris: 11.01.2008
^^
În cazul blocului respectiv, certificatul de urbanism este necesar elaborării proiectului de racordare la rețeaua de energie electrică.
Racordul electric se poate face și pentru un teren viran (racordul de șantier).
ND este un dobitoc care încearcă să oprească în acest fel racordarea la rețeaua electrică a unei construcții pe care nu o mai poate demola pentru că s-a prescris termenul în care ar fi putut cere în instanță acest lucru.

Racordul electric nu depinde de PUZ/PUG, etc.

Și există deja precedente vis-a-vis de neîndeplinirea obligațiilor de serviciu ale lui ND în materie de legislație în construcții chiar în cazul acesta:
„Nicușor Dan a fost amendat de Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) cu 5.000 de lei pentru „neemiterea certificatului de urbanism pentru imobilul situat în Municipiul București, Strada Nicolae Drăgan nr. 5A, Sectorul 5”. Termenul impus de ISC pentru emiterea certificatului de urbanism este 28.12.2021.”
https://www.g4media....icusor-dan.html

PS e G4Media ...

NCP: „Art. 297. -
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”

Fapta este reglementată de art. 6 L50/1991.

#10647
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    My ride is Yermom

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,127
  • Înscris: 05.08.2015

 Mount_Yerrmom, on 06 iulie 2022 - 19:17, said:

Care lege?

Care lege?

BTW - racordul de santier inseamna ca ai o AC valabila. Fara AC n-ai santier.

Si fara AC niciun furnizor nu-ti face bransament.

Edited by Mount_Yerrmom, 06 July 2022 - 23:44.


#10648
Tzur

Tzur

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,817
  • Înscris: 03.01.2006

 sorin40, on 06 iulie 2022 - 19:57, said:

^^
În cazul blocului respectiv, certificatul de urbanism este necesar elaborării proiectului de racordare la rețeaua de energie electrică.
Racordul electric se poate face și pentru un teren viran (racordul de șantier).
ND este un dobitoc care încearcă să oprească în acest fel racordarea la rețeaua electrică a unei construcții pe care nu o mai poate demola pentru că s-a prescris termenul în care ar fi putut cere în instanță acest lucru.

Racordul electric nu depinde de PUZ/PUG, etc.

Și există deja precedente vis-a-vis de neîndeplinirea obligațiilor de serviciu ale lui ND în materie de legislație în construcții chiar în cazul acesta:
„Nicușor Dan a fost amendat de Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) cu 5.000 de lei pentru „neemiterea certificatului de urbanism pentru imobilul situat în Municipiul București, Strada Nicolae Drăgan nr. 5A, Sectorul 5”. Termenul impus de ISC pentru emiterea certificatului de urbanism este 28.12.2021.”
https://www.g4media....icusor-dan.html

PS e G4Media ...

NCP: „Art. 297. -
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”

Fapta este reglementată de art. 6 L50/1991.

Pai eu ii dau dreptate lui ND daca vrea sa blocheze racordarea constructiei ilegale, chiar si printr-o technicalitate.

Ce nu-mi place este ca e necesar s-o faca direct primarul si nu oamenii de sub el.

E vorba de un principiu aici.

Daca vine un mafiot si-si bate joc de primarie, primaria trebuie sa-i dea peste bot, sa-l transforme in persona non grata, si sa-l faca sa-si ia talpashitza cu totul din oras.

Se cheama autoritate. Adica cel care face regulile (si le si enforseaza).

Ai autoritate daca in momentul in care vine unul si te ia la misto, i-o dai la radacina si nu mai face vreo nasoala nici el, nici altii care stau pe margine sa observe, sa vada daca merge sau nu.

Asta se invata din copilarie, cand vine unul si te scuipa sau te ia la misto, trebuie sa-i faci ceva sa inteleaga, ca nu-i merge cu tine, si sa te lase-n pace, sa se care, sa se ia de altii mai slabi, dar nu de tine si gashca ta.

La fel este si cu ori ce organizatie, inclusiv cu primaria, nu-i poti lasa pe toti mucea sa te ia la misto si sa urineze pe ce zici tu.

Si daca ma intrebati, eu i-as bloca si accesul pe teren nemernicului cu blocul.

Si o sa ziceti ca vai, bietii oameni care au fost prostiti si au cumparat.

Lor le-as da un avocat al primariei, din oficiu, sa-i consilieze cum sa-l dea in judecata pe "investitor" mai bine, sa stranga probe pt dosar, etc.

Da, dupa ce castiga oamenii proces impotriva respectivului, si nu mai detine nici 1% din cladire, de-abia atunci nu i-as mai sabota si i-as baga cumva in legalitate, sau alta actiune ulterioara in favoarea lor.

#10649
sorin40

sorin40

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,582
  • Înscris: 11.01.2008

 Tzur, on 07 iulie 2022 - 15:47, said:


Pai eu ii dau dreptate lui ND daca vrea sa blocheze racordarea constructiei ilegale, chiar si printr-o technicalitate.
[...]
Da, dupa ce castiga oamenii proces impotriva respectivului, si nu mai detine nici 1% din cladire, de-abia atunci nu i-as mai sabota si i-as baga cumva in legalitate, sau alta actiune ulterioara in favoarea lor.

Nu e „technicalitate” ci ILEGALITATE! (cum era cu „scopul scuză mijloacele” și „statul de drept”?)

„Respectivul” deține 0% din valoarea clădirii - toate apartamentele au fost vândute...

#10650
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,211
  • Înscris: 11.03.2006
La noi, aproape toti dezvoltatorii fac cate o smecherie - adauga etaje, mansarde, fac apartamente sau boxe la demisol, in loc de parcare, nu fac parcari. Nu zic de aia care construiesc fara AC.
Si la toti le merge. ND ar trebui sa sparga fratia asta, dar cred ca e singur pe acolo prin primarie, inconjurat de spagari. In mod normal i-ai da afara, doar ca la noi nu se poate.

#10651
sorin40

sorin40

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,582
  • Înscris: 11.01.2008
^^
Păi dacă e așa de impotent, să se dea deoparte. Pentru că altfel devine complice la toate măgăriile care se întâmplă sub „patronajul excelenței sale”...

Edited by sorin40, 07 July 2022 - 19:53.


#10652
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,058
  • Înscris: 06.01.2007

 gabicen, on 02 iulie 2022 - 08:50, said:

Al naibi primar rau, cum nu vrea el sa legalizeze ilegalitatile rechinilor imobiliari.
Bai, nu e asa.
Oamenii aia au fost inselati din cauza unui stat inutil si nefunctional. Si acum tot acest stat se opune sansei ca aia pagubiti sa duca un trai firesc.
Trebuie gasita o solutie rapid. Acolo nu e un dezvoltator, sunt niste oameni care traiesc acolo.

#10653
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,211
  • Înscris: 11.03.2006

 sorin40, on 07 iulie 2022 - 19:42, said:

^^
Păi dacă e așa de impotent, să se dea deoparte. Pentru că altfel devine complice la toate măgăriile care se întâmplă sub „patronajul exceleței sale”...

Sa vina Firea, nu? Adevarul e ca oamenii cinstiti au viata grea in Romania. Daca PSD si PNL sunt la putere, mafia e la putere. ND ar trebui sa rezolve personal toate problemele primariei. Maine-poimaine il vedem in parc cu drujba, toaletand pomi.

#10654
sorin40

sorin40

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,582
  • Înscris: 11.01.2008

 cumparator, on 07 iulie 2022 - 19:53, said:


Sa vina Firea, nu? Adevarul e ca oamenii cinstiti au viata grea in Romania. Daca PSD si PNL sunt la putere, mafia e la putere. ND ar trebui sa rezolve personal toate problemele primariei. Maine-poimaine il vedem in parc cu drujba, toaletand pomi.

Ai uitat să zici și „jos Iliescu”...

#10655
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    My ride is Yermom

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,127
  • Înscris: 05.08.2015

 maccip, on 07 iulie 2022 - 19:44, said:

Oamenii aia au fost inselati din cauza unui stat inutil si nefunctional.

Meah

Nu cunosc detaliile dar ... meah

Intr-adevar, acolo este o problema sociala care trebuie rezolvata de Primarie si ND

Si la fel de adevarat este ca nu trebuie incurajata o astfel de iesire: oricat de iresponsabili sunt dezvoltatorii si cumparatorii, statul o sa faca in asa fel incat sa fie bine ca sa nu mai fie rau

Nici popa nu te iarta toata-ziua-buna-ziua, mai faci si penitenta

#10656
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,058
  • Înscris: 06.01.2007
Te indrepti impotriva celui care nu a respectat legea.
La zdup cu dezvoltatorul, cu notarul, cu cine-i vinovat.
Pentru cetatenii care au respectat legea, trebuie sa vii in slujba lor.
Le dai curent, ii muti intr-un alt bloc facut de primarie pentru astfel de cazuri, gasesti o solutie ca esti ditai primarul. Votat si platit sa rezolve astfel de probleme.

Edited by maccip, 07 July 2022 - 20:07.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate