Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dalți gravare lemn

Didgeridoo

Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...
 Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo

comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...
 Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id

DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana
 Cum se imparte legal o mostenire ...

Avem sanse sa avem energie electr...

Radio Bucur 1

Sfaturi boiler pana la bransament...
 

Santaj prin blocare fisiere personale

- - - - -
  • Please log in to reply
123 replies to this topic

#109
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

 eiffel, on 23 februarie 2021 - 08:50, said:

Nu e nevoie, e suficient sa deschizi un site cu o reclama "sparta" si gata.
Stiu caz in care cineva a intrat pe un site de vanzari online cunoscut - nu a cumparat nimic, dar in cateva secunde a inceput criptarea.
Alt caz - pe un site arhicunoscut de stiri - printr-o reclama care rula in pagina si a descarcat automat si virusul.
Asta doar daca umbli cu browsere si software bortilit, vulnerabil la exploituri.

Bine, nu m-ar mira, ca doar stim ca expertii recomanda dezactivarea updateurilor & shit.

 altnume, on 24 februarie 2021 - 11:46, said:

aceea de a deschide numai informatii recomandate, de catre oricine de pe net, dar recomandate/incercate de catre altii inaintea mea.
Pentru ca, nu-i asa, daca astia fac bani buni din ransomware & co, sunt incapabili sa plateasca oameni si sa genereze siteuri cu sfaturi false sau linkuri catre programe&co infectate. Corect?!?!

#110
inacro

inacro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 366
  • Înscris: 05.02.2008
Am pățit-o și eu. Pe 5 iun 2019. Un ransomware numit MASOK. Un director criptat arată ca-n foto. Din păcate erau foto personale și ale copiilor, importante pentru mine. Și tot din păcate, nu am găsit rezolvarea la criptare.Posted Image

Attached Files



#111
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,520
  • Înscris: 15.06.2004
Vezi aici - posibil sa te ajute - https://malwarewarri...sok-ransomware/

Nu e decriptor, dar folosind un soft de recuperare date e posibil sa recuperezi ceva din ele - practic fisierul original dupa criptare a fost sters.

#112
HAL9000

HAL9000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,295
  • Înscris: 07.06.2013

 inacro, on 08 aprilie 2021 - 11:57, said:

Am pățit-o și eu. Pe 5 iun 2019. Un ransomware numit MASOK. Un director criptat arată ca-n foto. Din păcate erau foto personale și ale copiilor, importante pentru mine. Și tot din păcate, nu am găsit rezolvarea la criptare.Posted Image

As avea si eu o intrebare:

UNDE anume erau stocate pozele si videourile?

pe C: ?
pe o alta partitie a hdd/ssd-ului principal?
pe alt hdd/ssd?

#113
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Virusul luat de mine ( . vari ) a criptat toate fisierele gasite in calculator, din toate partitiile si de pe toate hardurile. Master am un SSD impartit in 2 partitii si slave am un HDD de 1TB impartit in 4 partiti.

Asa ca nu are importanta cite harduri ai si cum sint ele impartite. Cind iei virusul, daca nu apuci sa-l opresti la timp, se va duce peste tot.

#114
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,247
  • Înscris: 01.12.2001
E vremea pt un back-up și la mine.
Totuși: ați aflat cum ați luat ransonmware-ul?
Rulat un exe? Sau doar cu click pe o pagina? Sau și mai rău e acum? Doar deschis o pagină web?

#115
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
La mine a fost un exe. Mi-am instalat etka pentru XP si aveam nevoie de un executabil cu ajutorul caruia cica ar merge si pe win 7 si l-am tot cautat pe net, l-am descarcat, ulterior dupa citeva ore l-am rulat si dupaia am dat si accept ca sa ruleze :D Dupa ce am dat accept, am vazut ca ceva nu-i in regula ca sau deschis mai multe ferestre si am realizat ca de fapt se instaleaza mai multe chestii, dar nu am stiut ce sa-i fac. Trebuia de fapt sa scot mufa de net, insa am aflat asta dupa citeva zile. Am incercat cu CCleaner sa opresc instalarea, insa pe moment nu am reusit. Asa ca am stins si repornit calculatorul care a inceput sa lucreze ca atunci cind se ia si revine curentul, dupa care m-am trezit cu totul criptat.

#116
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
De cate belele ne poate scapa un firewall care ne atentioneaza cand ceva "vrea" acces la net.. si tu stii ca n-are voie.. si-l opresti. :)

#117
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,520
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Asa ca nu are importanta cite harduri ai si cum sint ele impartite.
E multitasking. Ruleaza simultan pe tot ce reprezinta stocare conectata la PC - inclusiv share-uri de retea.
Daca ii blochezi accesul la unul din mediile de stocare conectate isi da seama ca l-ai prins si se sterge automat de pe calculator ca sa nu poti sa-l folosesti la decriptare.

#118
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Aha, deci pe linga varianta cu scos rapid mufa de net, ar mai fi putut fi si varianta de oprit rapid calculatorul, chiar si prin scoatere din priza, dupaia scoase mufele de la hardul slave si repornit calculatorul.
Sau ar trebui scoase mufele de la hardul slave cu calculatorul pornit ?

#119
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Pro tip: daca iei un exe de-aiurea de pe net foloseste o masina virtuala. Mai mult, daca programul ala mergea pe windows XP, iti puneai o masina virtuala si il foloseai acolo. Daca te arunci sa smulgi calculatorul din priza poate iti faci si alte minuni hardware...

#120
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Nu am stiut niciodata cum se pune o masina virtula. Trebuie sa invat.
Eu ma gindeam ca daca nu reusesc sa-l fac, sa pun pe alt hard XP-ul (ca am o gramada de HDD-uri vechi). Problema ar fi ca am sursa mica si nu prea duce 3 haduri.
Atunci m-am grabit ca-mi trebuiau niste coduri de piese ca sa-mi mesteresc la rabla si sa plec in concediu. De regula nu fac prostii, insa pentru toate exista un inceput :D

#121
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,339
  • Înscris: 11.08.2003
Cu Oracle VirtualBox e chiar simplu. Are (presupun ca si altele) si optiunea de clonare asa ca instalezi masina si, cand vrei sa intri in buruieni, o clonezi, butonezi ce vrei si stergi clona.

#122
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Atâta doar că e indicat sa nu prea aibă acces la Internet/rețeaua interna. Că altfel, eu posibil sa te trezești cu bucurii în rețea, cat o fi ea de mașină virtuală.

#123
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Mersi Sorin, am sa incerc sa invat varianta propusa.

Eu obisnuiesc sa intru foarte rar in buruieni si pina anul trecut am scapat. Prima mea tangenta cu calculatoarele a fost prin 1987-1988, iar primul meu calculator facut din bucati (fara carcasa) a fost prin 1993-1994 si cu toate ca niciodata nu am folost antivirus, doar anul trecut am muscat-o. Ma credeam "invincibil" dar se pare ca am imbatrinit si am ramas total in urma cu calculatoarele. Tehnica care exista astazi este clar ca ma depaseste :D

(nici acum nu am antivirus si sper sa nu mai am iar limbrici (sa ma manince in cur) si sa instalez cacaturi cu buna stiinta)

#124
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,520
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Aha, deci pe linga varianta cu scos rapid mufa de net, ar mai fi putut fi si varianta de oprit rapid calculatorul,
Scoaterea rapida a mufei de net e sfanta, mai ales daca ai si harduri sharate in retea.
De obicei e suficient sa se stearga virusul.
Dar pot fi cazuri in care nu se intampla asta, depinde cat de mult s-a lucrat la virus. Un shutdown poate ajuta aici.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate