Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Espressor automat vs manual

- - - - -
  • Please log in to reply
84 replies to this topic

#73
ionutsb

ionutsb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 889
  • Înscris: 01.11.2014
Oare asta merita banii ? Vad numa pareri bune. Trebuie sa fac un cadou, ma gandeam pana in 500 lei, doar ca asta e 1000 lei... Din cautarile mele altceva mai ok n-am gasit. Din ce stiu persoana voia pentru doua cafele odata ...

https://www.emag.ro/..._medium=android

#74
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
Nope, se pare că modelele ieftine sunt mult sub renumele modelelor scumpe de la Melitta.

#75
Machmaldus

Machmaldus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,742
  • Înscris: 23.10.2020
Eu pe asta il am de multi ani si sunt foarte foarte mulțumită. Toti prietenii mei il au si sunt si ei foarte mulțumiți, asta dacă îți plac espresoarele manuale

DeLonghi EC685.R Dedica Style si
Si râșnița GRAEF CM 900

Le folosesc in fiecare zi si sunt tare mulțumită de gustul proaspăt de cafea. Numai că nu sunt automate, trebuie să pui si sa arunci singur cafeaua

#76
Alexandru2212

Alexandru2212

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 30.09.2015
Aş vrea aşa  ceva dar e cam scump, cine are banu, cumpără ...Posted Image
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/yzo7VfRhVCY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#77
Tomaz2015

Tomaz2015

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,862
  • Înscris: 03.01.2015
Un esspresor automat pentru o bucătărie mica?

#78
Bx-ul

Bx-ul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 04.01.2009
Salut! Intreb pentru un prieten care e prea lenes sa isi faca timp de un cont / de o postare si care ma bazaie pe mine cu intrebari. Eu am parerea mea ce i-as recomanda dar nu vreau sa va influentez, asa ca intreb cam ceea ce am scos de la el:

Buget: aprox 1 k lei, se poate suplimenta pana la 1.2 k daca e oferta buna.
Achizitie: candva in urmatoarele 1-2 luni

Acum are un espressor manual un KRUPS de vreo 5 ani ceva, unul simplu, fara rasnita, de vreo 300 lei valoare.
S-a saturat sa tot rasneasca cafea ca de obicei ia boabe ca zice el ca e si mai ieftina si mai buna (ia marci comune din Lidl sau de pe la alte magazine, Lavazza crema e aroma avea odata, alta data una marca Lidl, alta data avea Julius - deci le tot schimba, nu e consecvent).
Vrea ceva care sa aiba si rasnita si sa nu stea 10 minute la o cafea, probabil excludem ceva care sa presupuna prea multa manopera - adica la manuale - cel mult un SAMUS GRANDISSIMO 20 (fie el sub ce nume o fi mai ieftin - Myria, Breville, marca Lidl sau altii) sau ceva automat gen Melitta ala ieftin, un Krups, Philips sau altceva - La astea automate a zis ca prefera sa mearga si cu cafea macinata (merg si si?) ca daca mai primeste cate o cafea sa nu o arunce la altii.
Sunt 3 oameni in casa la el bautori de cafea, deci cam 3-6 cafele pe zi se vor bea.
Vrea ceva ca tot romanul, ieftin, sa faca cafea buna si sa fie fiabil. Preferabil latimea sa fie pana in 25 cm ca sa nu ii schimbe locul in bucatarie.

#79
valceanuraoul

valceanuraoul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,562
  • Înscris: 19.12.2009
În ecuația asta, manual sau automat, cea mai importanta este rănița. Eu am un Gaggia Baby Millenium ( cine cunoaște expresorul asta manual știe despre ce vorbesc) si o rasnita cat de cât OK-Ascaso mini. Ei bine, cu combinația asta și o cafea de calitate ( nu din comerț, ci de la prajitori) iese cu adevărat un expelresso, pe care nu l-am băut nicăieri altundeva. Dar asa cum a mai scris cineva, este o treaba de pasiune și mai ales de gust.

#80
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,061
  • Înscris: 04.03.2014
Sa mearga pe o De longhi Magnifica S. E economy/entry level la automate.  Setata la macinatul cel mai fin, doza de cafea cea mai mare, batut un pic capul cu tenperatura si niste settingsul mai advance si incercat mai multe cafele ajungi la rezultat acceptabil si replicabil de fiecare data.  0 cafea pe blat, 0 pierdut 5 minute sa faci o cafea.

Nu, nu vorbim de o cafea premium, dar acceptabila.

#81
Bx-ul

Bx-ul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 04.01.2009
@valceanuraoul - treaba multa, pasiune, rabdare si inainte de toate chestie gust cu rasnita si marile taine ale sale in prelucrarea cafelei mult dorite. Sincer la o persoana care ia cafea la punga din supermarket (boabe) si nu e constant pe o marca, nu cred ca as recomanda un manual cu sita nepresurizata. Nu intru in detalii ca probabil nu ar conta pentru el ca are rasnita incorporata si nu are boiler sau alte lucruri gen Myria vs Lelit / Sage vs  DeLonghi / Krups - deci ...probabil nu ar ajunge decat sa se chinuie cu o cafea mediocra in cel mai bun caz, si de multe ori rateuri complete (de care banuiesc ca ar fi mandru ca sunt facute la espressorul lui cel nou) - lucruri date de tip/calitatea boabelor + variatie de sortimente + timp pana calibreaza rasnita pe noul sortiment + alte variabile gen cafea rasnita "la cald" si altele=> nu as merge decat pe automat pentru satisfacerea clientului. Omul nu e pasionat, vrea cafea si comoditatea de a nu mai rasni de mana (cu electrica, nu cu manuala) - atat.

@ionutzitaly - DeLonghi Magnifica S cel mai ieftin gasit e pe la 1500 lei, eu il stiu, si e o alegere buna; insa momentan iese din buget. Daca stii ca poate fi pe la vreun pret pana la 1000-1200 lei, se poate astepta sa se gaseasca oferta; daca nu - ce altceva recomanzi - sau orice altceva nu are rost la categoria asta? Eu ma uitam tot pe la Krups la Espresseria pentru ca mai apare uneori in buget - l-am vazut si la 1000 lei intr-un magazin fizic (nu resigilat), sau la Melita acela de mai apare la 900 lei - desi am inteles ca sunt mari consumatoare de apa. Philips-urile de la Oradea, nu stiu de ce dar am o retinere, nu imi plac la design si vazand ce a ajuns Poemia dupa preluarea de Philips a lui Saeco, prefer sa stau departe de ei, insa daca voi ziceti ca sunt "marea minune" - Philips va fi.

Referitor la espresoarele acelea ieftine de le mentionam, manuale, etc - ar fi putut fi o alegere ok pentru o persoana care NU schimba cafeaua dupa magazinul in care intra saptamanal si care stie ce vrea sa bea, fie ea cafea de la prajitorie, de la supermarket sau de-aia varsata din piata - dar care foloseste cel putin 2 luni consecutive aceelasi sortiment.fie el cum o fi (nu discut gusturile) - pana la urma ar fi invatat sa faca o cafea decenta/corecta la nivelul la care ar fi permis boabele respective in conditia de comoditate a rasniri pe loc si a unui minim efort pentru extragere. Oricum - si la astea nu stiu daca vreunul e si fabricat la noi, dar cel putin ar trebui sa gasesti piese de schimb pentru el ca se vinde in toata Europa sub diverse marci exact acelasi "chinezism".
Am uitat sa mentionez ca se cere nou - s-a propus deja un Lelit PL42 second hand dar s-a refuzat orice second hand (la 1200 lei pe OLX).

Despre automate - la ce sa ma uit cand ii recomand - stiu ca la unele vin cu filtru de apa, la altele nu - unele merg cand cer decalcifiere inca cateva cafele, altele se opresc si vor sa o faci atunci si asta e deranjant - fiecare cu avantaje/dezavantaje (cos de acumulare zat, se imbacseste si mucegaieste, curge apa din el la anumite momente, etc)- ce stiti despre ce aveti pe acasa, ca va place si ce nu, listati va rog ca sa imi pot face si eu si altii o opinie si apoi sa ne facem alegerile.

Edited by Bx-ul, 15 January 2023 - 10:27.


#82
Bx-ul

Bx-ul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 04.01.2009
A luat un Philips gasit la 1000 lei, model EP0820; zice ca e bun si isi face treaba bine.

#83
NFS01

NFS01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 16.03.2011

 Bx-ul, on 14 februarie 2023 - 23:58, said:

A luat un Philips gasit la 1000 lei, model EP0820; zice ca e bun si isi face treaba bine.
Si 3in1 e foarte bun pt necunoscatori,espressorul se cumpara doar daca vrei espresso altfel e doar fudulie,poti face cafea si cu moka pot,aeropress sinsunt si mult mai usor de curatat in comparatie cu un automat

#84
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,500
  • Înscris: 20.10.2006
Personal am espressor manual și pare mai bine așa, mai ieftin și mai puține piese ce să se strice în timp, iar îndemânare/experiență am destulă pentru a face cafea bună/cu spumă și cu aparat manual.

#85
gvincentiu

gvincentiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 782
  • Înscris: 03.06.2006
Reînvii topicul.... cu cafea bună (de la prajitorii din Ro, dar și din afară) până acum am folosit automate Saeco, Bosch, Miele (la care am rămas Posted Image ) și ocazional un DeLonghi, Krups. La prima vedere nu pare mare diferență intre ele, dar nah, din folositea lor in ani zeci de ani incepi sa ai ceva opinii ... Cea mai mare diferență constă in sistemul de preparare: unele au doar un piston vertical (Krups, DeLonghi) celelate vin cu un grup de cafea. Cele cu piston devin cam de unică folosință, deoarece schimbarea unor garnituri, intretinerea curentă este spre imposibilă unui utilizator obișnuit (in afara de decalcifiere și curățare cu pastile) pe când celelalte au acces la grupul de cafea. Astfel se pot unge mecanismele, se pot schimba eventualele garnituri, se poate curăța sita de infuzie, acand ptactic o durată de viață ceva mai mare, in asentimentul orientării UE: reparați mai întâi Posted Image
In imagine grupul de la Miele și incercarea de reparare a unui Krups.

Attached Files



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate