Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)
 sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...
 Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...

Cablu analog vs digital
 Ce valoare stabiliti la RSSI la u...

Sony FH 10W reparatie

Monitor cu consum URIAS

Topul rușinii la nivelul PE
 

Problema legatura telefonica fixa RDS

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,420
  • Înscris: 29.04.2008
Se dau

1 x ONT Huawei
1 x telefon land line Panasonic

Daca se leaga telefonul intr-o anumita camera, merge, are ton.

Daca se leaga telefonul in alta camera nu are ton.

- Am verificat cu un tester si este continuitate mufa- fir-mufa
- Am facut legaturile exact ca in locatia care merge

Degeaba si nu inteleg de ce.

In mufa care merge in ONT sunt legate doar firele din mijloc.
In mufa care iese din perete am legat la fel ca in camera in care merge

#2
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,749
  • Înscris: 14.10.2008
Eu am ONT-ul in balconul de la etajul casei, ca de acolo retelele de TV si telefon fix pleaca prin pereti (firul de net este aparent pe tot holul etajului), am 2 telefoane in derivatie si merg perfect, pana in 2012 reteaua telefonica era legata la firul de Romtelecom, apoi la ONT-ul ZTE F 625. Sunt fire telefonice in fiecare camera ca asa s-a gandit in 2000 cand e construita casa.

#3
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,010
  • Înscris: 28.10.2006
Foloseste un fir LUNG, 10-15-20 m, mufat corect, poate chiar cumparat gata mufat. Fara mufe/cabluri/prize din pereti.
Daca cu un fir mrge si cu altul NU, de unde crezi ca e problema?
Daca nu ai si esti din Bucuresti iti fac eu cadou un cablu telefonic nou nout, mufat, de 10 m.

Edited by viceroy56, 08 January 2021 - 18:32.


#4
mario4sound

mario4sound

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 22.05.2007
@iladi

Nu știu dacă ajută... dar am întâlnit o situație în care, într-o priză de perete, un aparat fax nu funcționa, am probat cu un alt fax, era ok, probat cu un telefon fix, era ok.
Doar acel fax nu funcționa.
După mai multe investigații am constatat că faxul "nefuncțional", funcționa doar pe un cablu telefonic cu 2 fire (cele din mijloc), când era conectat la un cablu cu 4 fire, nu mai funcționa.

#5
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,420
  • Înscris: 29.04.2008

 viceroy56, on 08 ianuarie 2021 - 18:30, said:


Daca cu un fir mrge si cu altul NU, de unde crezi ca e problema?


Teoretic ai dreptate, dar cum explici ca testerul da OK pe configuratia mufa ont - fir din perete - mufa perete - fir prelungitor ?

Am exact aceeasi combinatie de leduri si in locatia in care functioneaza si in locatia in ca nu. Asta ma intriga

 mario4sound, on 08 ianuarie 2021 - 18:34, said:

@iladi

Nu știu dacă ajută... dar am întâlnit o situație în care, într-o priză de perete, un aparat fax nu funcționa, am probat cu un alt fax, era ok, probat cu un telefon fix, era ok.
Doar acel fax nu funcționa.
După mai multe investigații am constatat că faxul "nefuncțional", funcționa doar pe un cablu telefonic cu 2 fire (cele din mijloc), când era conectat la un cablu cu 4 fire, nu mai funcționa.


In mufa din perete am legate doar 2 fire (presupun ca sunt cele din mijloc, sunt legate identic cu locatia in care merge).

Mufa dinspre ONT are doar firele din mijloc legate.

Pe tester am doar ledurile 3 si 4 care se aprind. La fel ca in locatia OK

#6
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,501
  • Înscris: 02.09.2006
fa permutari cu firele la capatul cu telefonul, nu sint asa de multe combinatii posibile! sau verifici prezenta tensiunii cu un multimetru pe domeniul Vcc, in toate combinatiile posibile! vezi si daca pleaca tensiune pe firele rrespective.

#7
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Din cate-mi amintesc ONT-urile s-ar putea sa nu ofere voltajul "standard" al unei linii telefonice pe acel port, daca pui si cablu mai lung se pierde si mai mult. Iar telefonul nu mai detecteaza linia.

#8
valirex

valirex

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,746
  • Înscris: 30.07.2006
Probleme de conectica sau contacte. Daca mufa e standard RJ 11 trebuie sa ai conectate 2 fire pe mijloc, rosu si verde. Daca nu sunt asa, le faci tu sa fie asa si o sa mearga.

#9
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,420
  • Înscris: 29.04.2008

 Znevna, on 08 ianuarie 2021 - 19:17, said:

Din cate-mi amintesc ONT-urile s-ar putea sa nu ofere voltajul "standard" al unei linii telefonice pe acel port, daca pui si cablu mai lung se pierde si mai mult. Iar telefonul nu mai detecteaza linia.

Culmea e ca e cel mai scurt traseu din casa

 valirex, on 09 ianuarie 2021 - 01:36, said:

Probleme de conectica sau contacte. Daca mufa e standard RJ 11 trebuie sa ai conectate 2 fire pe mijloc, rosu si verde. Daca nu sunt asa, le faci tu sa fie asa si o sa mearga.

Am spus de mai multe ori ca am bagat testerul si conexiunea e buna

#10
valirex

valirex

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,746
  • Înscris: 30.07.2006
Ia pune o poza cu priza de perete respectiva.

Ceva faci greșit.

#11
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,420
  • Înscris: 29.04.2008
Nu a fost nimic gresit, cel putin din partea mea. Mufa dinpre ONT, puse de Dorel a fost.... defecta. Sau cel mai probabil cele 2 fire nu erau cele de pe mijloc. Am taiat firul si am remufat si acum e OK

#12
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,010
  • Înscris: 28.10.2006
Se pare ca am avut dreptate nu numai teoretic.
Reciteste primul meu post.

 iladi, on 08 ianuarie 2021 - 18:39, said:


Teoretic ai dreptate, dar cum explici ca testerul da OK pe configuratia mufa ont - fir din perete - mufa perete - fir prelungitor ?



#13
valirex

valirex

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,746
  • Înscris: 30.07.2006
Te-a pacalit testerul atunci, arunca-l!

#14
Ares14

Ares14

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 549
  • Înscris: 17.08.2019
ORA pe telefonul fix, care mi se actualizeaza automat, este tot de o luna inapoi.
M-am obisnuit la Digi ca sa le actualizeze la 2 saptamani dupa schimbarea orei, dar a trecut o luna.
Exista vreo posibilitate, Digi_Helper, sa se faca actualizarea?
Multumesc!

#15
csachiri

csachiri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,449
  • Înscris: 03.04.2007
De ce nu o setezi manual ?

#16
Ares14

Ares14

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 549
  • Înscris: 17.08.2019

 csachiri, on 01 mai 2022 - 21:50, said:

De ce nu o setezi manual ?
Dacă o puteam seta, nu scriam aici.
Își sincronizează automat data și ora cu rețeaua fixă.
Spor!

#17
csachiri

csachiri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,449
  • Înscris: 03.04.2007
Eu am un banal Gigaset 116 și o setez manual

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate