Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?
 Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 

Simbolistica biblica

* - - - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
39 replies to this topic

#1
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016
Din ceea ce mi s-a descoperit pana acum, fiecare cuvant din Scriptura este, simultan, si un simbol. De exemplu, Adam, prima fiinta creata de Dumnezeu, inseamna si ”pamant”. De aceea ii spune Dumnezeu, dupa caderea in pacat, ”ca pamant esti si in pamant te vei intoarce”. De aceea, daca,  dupa rastignire si moarte, Hristos a mers in iad si l-a scos pe Adam de acolo, aceasta inseamna ca insusi Pamantul, cu tot ceea ce este pe el, a fost scos din iad prin sacrificiul lui Iisus. Iar aceasta scoatere din iad continua inca, de vreme ce este scris ”de cate ori mancati aceasta paine si beti acest vin, moartea mea vestiti”.
         Momentul cand cineva incepe sa priceapa, clar, simbolistica biblica, este ca atunci cand a fost descoperit intelesul hieroglifelor: incepi sa poti citi si intelege Scriptura. Pana atunci, insa, nimeni nu poate intelege nimic si are doar sansa sa o ia pe aratura.

          Astfel, daca am stabilit deja ca adam = pamant, atunci si pamant = adam. Ceea ce inseamna ca, acolo unde scrie, pentru prima zi, ca ”la inceput, Dumnezeu a facut cerurile si pamantul”, inseamna ca, la inceput, in prima zi, Dumnezeu a facut cerurile si pe Adam. Adica pamantul. Plecand de la aceasta descoperire putem sapa si sa facem multe alte descoperiri. De exemplu putem face o paralela cu mitologia greaca, unde primele fiinte aparute au fost titanii, ce erau fiinte facute din pamant. Mama Geea, de exemplu, ar corespunde perfect cu ”pamantul”, adica cu ”Adam”.
Numai fiti atenti sa nu va afundati prea mult in simbolistica, pentru ca nu veti mai putea iesi. Pastrati-va, strict, la litera Scripturii, ca ea este ”calea” si ”adevarul” si ”viata”. Folositi simbolistica doar sa intelegeti Scriptura, nu ca sa filozofati, ca iadul este plin de filozofi nefericiti. De fapt, acolo unde este un filozof, este si iadul cu el, imbracandu-l ca o armura si ca un coif...

          Cel mai mult si mai mult, aplicarea simbolisticii biblice este necesara pentru intelegerea Apocalipsei. Deci, daca vrei sa pricepi exact cine este ”fiara cu sapte capete si zece coarne”, trebuie sa stii foarte bine ce semnifica simbolul ”fiara”, ce semnifica simbolul ”cap” si ce semnifica simbolul ”corn”. Ba chiar n-ar strica sa stii si ce semnifica simbolul ”zece” sau ”sapte”.

Daca luam simbolul ”fiara”, prima oara il intalnim in Geneza, cap. 1, inceputul zilei a cincea:

24Dumnezeu a zis: „Să dea pământul viețuitoare după soiul lor; vite, târâtoare și fiare pământești după soiul lor.” Și așa a fost.

Dupa cum vedeti, Dumnezeu face intai ”vitele”, adica animalele domestice, apoi face ”taratoarele” si dupa toate acestea ”fiare pamantesti”. Adica animale salbatice ce traiesc pe pamant. Si ce este un animal salbatic, o fiara? Este un animal care nu asculta de om, poate fi adus la ascultare, cate un individ, dar nu poate fi imblanzit in grup. In primul rand, insa, nu asculta de om, ci doar de propriile instincte.
Deci, daca, in Daniel, poporul grec este asemanat unui tap, iar poporul medo-pers unui berbec, iar tapii si berbecii pot fi atat ”fiare”, cat si ”vite”, fiara cu sapte capete si zece coarne ramane fiara de la inceput si pana la sfarsit. Adica niciodata ea nu asculta de nici un om. Si orice multime poate deveni fiara, in momentul oricarei revolte, cand incepe sa actioneze ca un singur individ, ca o fiara insetata de sange si razbunare. Exista, insa, revolte de o clipa si revolte ce pot dura ani si ani.
Potrivit Scripturii, fiara = imparatie. Pentru ca este scris:

Daniel 7:23
El mi-a vorbit așa: ‘Fiara a patra este o a patra împărăție care va fi pe pământ. Ea se va deosebi de toate celelalte, va sfâșia tot pământul, îl va călca în picioare și-l va zdrobi.


Dar nu orice imparatie este fiara, pentru ca, in Daniel, imparatia Greciei este un tap, adica o ”vita”, iar imparatia Medo-Persiei este un berbec, adica tot o vita. Iar imparatia imparatului Nebucadnetar este un om si un copac. Ceea ce inseamna ca, pentru a intelege ce tip de imparatie este ”fiara”, trebuie sa intelegem conceptul de ”fiara” in opozitie cu ”vita” si cu ”omul”.

Deci, inainte de a ne aventura sa spunem cine este ”fiara cu sapte capete si zece coarne”, trebuie sa ne asiguram ca stim foarte bine sa facem diferenta intre imparatia-fiara, imparatia-om si imparatia-vita. Imparatia Greciei, de exemplu, este o imparatie-berbec. Iar berbecul este o vita ce asculta de om. Dar de care om asculta imparatia Greciei? Ramane de vazut. Important este ca fiara nu asculta de om, fiara ataca omul. Imparatia lui Hitler, de exemplu, voia doar suprematia. Nu i-a pasat ce se intampla cu oamenii, daca le este bine sau rau, daca sufera sau nu, daca traiesc sau mor. Ea doar si-a aparat teritoriul, a cucerit noi teritorii si si-a aparat doar propriile progenituri, ucigand orice alta progenitura. Imparatia lui Hitler sigur a fost o imparatie-fiara. La fel a fost si imparatia lui Stalin si la fel incepe sa fie orice partid actual, ce-si apara doar proprii membri, iar pe ceilalti este gata sa-i extermine sau macar sa-i indeparteze din propriul ”teritoriu”. Asa ca, o imparatie formata din partide politice poate semana foarte bine cu o fiara cu sapte capete...

Deocamdata, insa, cam atat despre simbolistica biblica a cuvantului ”fiara”. Ramane de revenit asupra acestui simbol, pana la intelegerea lui perfecta. Si mai sunt si alte simboluri de analizat. Succes oricui vrea sa faca aceasta!

#2
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Și ce mai faci Tudorele?

#3
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View PostDorel666, on 03 ianuarie 2021 - 22:01, said:

Din ceea ce mi s-a descoperit pana acum, fiecare cuvant din Scriptura este, simultan, si un simbol. De exemplu, Adam, prima fiinta creata de Dumnezeu, inseamna si ”pamant”. De aceea ii spune Dumnezeu, dupa caderea in pacat, ”ca pamant esti si in pamant te vei intoarce”.
Daca cauti adevarul si numai adevarul, in biblie scrie altfel, adica traducerea sufera de inconsecventa .
"  tzarana esti si in tzarana te vei intoarce "  zice in biblia care eu o citesc.

Edited by pacopaco1967, 03 January 2021 - 22:21.


#4
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View PostDorel666, on 03 ianuarie 2021 - 22:01, said:

De aceea, daca,  dupa rastignire si moarte, Hristos a mers in iad si l-a scos pe Adam de acolo, aceasta inseamna ca insusi Pamantul, cu tot ceea ce este pe el, a fost scos din iad prin sacrificiul lui Iisus.
Ce convenabil, nu?

Dar oare de ce scrie aici:
16. Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. ?

Edited by ericmario, 03 January 2021 - 22:27.


#5
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postpacopaco1967, on 03 ianuarie 2021 - 22:18, said:

Daca cauti adevarul si numai adevarul, in biblie scrie altfel, adica traducerea sufera de inconsecventa .
"  tzarana esti si in tzarana te vei intoarce "  zice in biblia care eu o citesc.

Da, in Cornilescu:

Geneza, 3:19 În sudoarea* feţei tale să-ţi mănânci pâinea până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat; căci ţărână** eşti şi în† ţărână te vei întoarce.”

In Biblia Ortodoxa scrie ”pamant esti si in pamant te vei intoarce”. Ceea ce inseamna ca trebuie sa urmarim simbolistica biblica atat cu privire la ”pamant”, cat si la ”tarana”. Si mai inseamna ca omul-ortodox este ”pamant”, pe cata vreme omul-protestant este tarana. Si stii deosebirea dintre ”pamant” si ”tarana”. Este deosebirea dintre gen si specie. Tarana este o specie a genului pamant. Concluziile le poate trage oricine, singur, daca are destula minte...

Dupa cum vezi, nu este inconsecventa, ci asa aseaza Dumnezeu pe protestanti la locul lor si pe ortodocsi la locul lor. Adica mai sus decat pe protestanti! Pentru ca tarana se formeaza din pamant, dupa cum protestantii s-au format din ortodocsi. Si tarana este doar ”praful ce-l zboara vantul”. Voi insiva recunoasteti aceasta, in biblia voastra, dupa cum vedeti.

View Postericmario, on 03 ianuarie 2021 - 22:13, said:

Și ce mai faci Tudorele?

Continui sa caut pe Dumnezeu.

Edited by Dorel666, 03 January 2021 - 22:34.


#6
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,287
  • Înscris: 13.01.2011
Of of of, cu atîta orgoliu să vorbești despre astfel de aspecte, și să crezi că ești pe calea cea bună  :ewwpu:

#7
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postcrisstonne, on 03 ianuarie 2021 - 22:34, said:

Of of of, cu atîta orgoliu să vorbești despre astfel de aspecte, și să crezi că ești pe calea cea bună  Posted Image

Daca vorbesti despre mine, nu-i orgoliu, ci nebunie. Daca vorbesti despre dumneata...

#8
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,604
  • Înscris: 12.06.2010
Dorel mama, e tarziu! A trecut de ora 10. Culca-te! Fa nani-nani!

#9
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016
Ce ma framanta pe mine sa stiu e,cui i-a pasat Dumnezeu toata aceasta biografie a pamantului si religiei care se intinde pe mii de ani,cand oamenii inca nu stiau scrie si citi.

#10
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,287
  • Înscris: 13.01.2011

View PostDorel666, on 03 ianuarie 2021 - 22:36, said:


Daca vorbesti despre mine, nu-i orgoliu, ci nebunie. Daca vorbesti despre dumneata...

Da da, am înțeles aia cu nebunia.
Atunci mă scuzi, te rog.

#11
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,725
  • Înscris: 29.02.2004

View PostKean, on 03 ianuarie 2021 - 22:54, said:

Ce ma framanta pe mine sa stiu e,cui i-a pasat Dumnezeu toata aceasta biografie a pamantului si religiei care se intinde pe mii de ani,cand oamenii inca nu stiau scrie si citi.
cine ti-a zis ca nu stiau?
Darwin?

#12
penticostalul

penticostalul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,919
  • Înscris: 21.01.2014

View PostKean, on 03 ianuarie 2021 - 22:54, said:

Ce ma framanta pe mine sa stiu e,cui i-a pasat Dumnezeu toata aceasta biografie a pamantului si religiei care se intinde pe mii de ani,cand oamenii inca nu stiau scrie si citi.
Lui Moise.

#13
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015

View PostKean, on 03 ianuarie 2021 - 22:54, said:

Ce ma framanta pe mine sa stiu e,cui i-a pasat Dumnezeu toata aceasta biografie a pamantului si religiei care se intinde pe mii de ani,cand oamenii inca nu stiau scrie si citi.

Suntem prea limitati ca sa intelegem anumite lucruri.
Cum iti explici astfel constructiile antice ? Sau multe constructii facute la precizie matematica , de se mira si oamenii de stiinta de ce puteau face in acele vremuri. Multe civilizatii avansate au disparut intr-o forma sau alta, nu m-ar mira sa disparem si noi cu toata stiinta actuala, probabil acest virus e doar inceputul a ce o sa mai urmeze.

#14
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,632
  • Înscris: 21.06.2016
Si eu cred ca simbolistica bibilicii e importanta. E sufletul lui Thanos.

#15
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016

View Postpenticostalul, on 03 ianuarie 2021 - 23:35, said:

Lui Moise.

Din cate stiu eu Biblia asa mai putin,Dumnezeu l-a chemat pe Moise pe muntele ala sfant sa-i dea cele 10 porunci ca sa iasa "poporul ales" din blestemul de 40 de ani.Nu cred sa fi stat la taclale asa de mult.

#16
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016
A stat 40 de zile pe munte. Si Moise era deja in posesia primului alfabet din lume, alfabetul proto-sinaitic. Banuiesc ca daca ai cunostinte atat de distorsionate despre Exod si Biblie in general, este inutil (fiindca oricum vei trece ca gasca prin apa) sa te indrum catre resurse care demonstreaza asta, ca Moise si poporul israelit din acea vreme erau in posesia primei scrieri din istorie bazata pe un...alfabet. Alfabetul proto-sinaitic.

#17
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,725
  • Înscris: 29.02.2004

View PostKean, on 03 ianuarie 2021 - 22:54, said:

Ce ma framanta pe mine sa stiu e,cui i-a pasat Dumnezeu toata aceasta biografie a pamantului si religiei care se intinde pe mii de ani,cand oamenii inca nu stiau scrie si citi.

View PostXlander, on 04 ianuarie 2021 - 10:30, said:

A stat 40 de zile pe munte. Si Moise era deja in posesia primului alfabet din lume, alfabetul proto-sinaitic. Banuiesc ca daca ai cunostinte atat de distorsionate despre Exod si Biblie in general, este inutil (fiindca oricum vei trece ca gasca prin apa) sa te indrum catre resurse care demonstreaza asta, ca Moise si poporul israelit din acea vreme erau in posesia primei scrieri din istorie bazata pe un...alfabet. Alfabetul proto-sinaitic.
Treaba pe care o scapa multi din vedere, cf Genezei, nu cf lui Darwin, este ca omul detinea atunci toate cunostintele despre cele doua lumi, inclusiv tainele universului, plantelor de lec, invocarii spiritelor samd. Cu alte cuvinte cunostea si ferul, focul, metalele pretioase, arta tesutului, etc. Asta de la bun inceput, nu dupa mii de ani de evolutionism.

Edited by odastramosilor, 04 January 2021 - 10:36.


#18
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011
Topicu e excelent, vreau sa punctez si io.

asadar:

Fiara = Imperiu
mare= multimea natiunilor pamantului, deci
Fiara care se ridica din mare, = un Imperiu cu stapanire globala, peste toate natiunile
faptu ca are 7 capete indica faptu ca 7 mari puteri/civilizatii sunt baza lui(ex. Grupu G7)

pamant =?  aci exista o oarece dificultate, deci ipmicit Fiara care se ridica din pamant e mai greu de deco spirat

Edited by Dude_2nd, 04 January 2021 - 12:15.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate