Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema pornire

Parere seria 4.

Recmandare trepied pt Godox SL150...
 Un documentar amuzant despre un b...

Sare fina?

poate cineva sa completeze circui...

Problema cu youtube si yahoo mail
 Cer o umila recomandare pentru ca...

Unde fac distribuția 1.4 tsi...

Ceas de masa desteptator

Singuratatea dupa 30 de ani? Cum ...
 Ce intelegeti din aceasta formula...

Passat B8 Variant 4motion 2.0 dsg

Curea distributie slaba?

ZF vs DSG / 2.0 TDI vs B47
 

Monitor 4k, cablu HDMI->DP

- - - - -
  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
zippo123

zippo123

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,617
  • Înscris: 04.05.2003
Salut,

intampin o problema (defapt sunt mai multe adunate :) ), cu metoda de conectare si functionalitatea portului DP de la monitor.
Am cuparat de curand acest monitor S2721QS Dell, care are 2xHDMI si 1xDP.
Un port HDMI este  conectat la dock, unde nu am niciun fel de problema. HDMI to HDMI, 4k, 60Hz.

Pentru ca vreau sa conectez si a doua sursa, si anume un DVR UPC, care are iesire HDMI, am urmatoarele probleme:
1. HDMI to HDMI - DVR-ul nu scoate decat maxim VGA, si fara sunet (folosit cu un full HD tot de la Dell, a functionat fara probleme).
2. Am cumparat un cablu HDMI to DP (150 lei de la emag - singurul care merge de la HDMI la DP) si aici am alta problema. DVR-ul scoate 1080i cu sunet (maxim cat poate dvr-ul). Numai ca, indiferent daca folosesc cablul de la laptop la monitor sau de la dvr la monitor, la cea mai mica fluctuatie de curent in retea, monitorul intrerupe semnalul pentru cel putin o secunda.
La laptop folosesc acum numai HDMI HDMI - si nu sunt probleme.
Dar cablul HDMI to DP, se pare ca nu este f ok. Sau, monitorul este f sensibil la portul DP.
Cand spun cea mai mica fluctuatie de curent ma refer si la actionarea intreruptoarelor in casa (care si ele trebuie verificate). Probabil de la cateva legatari mai slabe,
Am testat dvr-ul si monitorul in alte prize, acelasi rezultat.

Are cineva experienta cu acest tip de cablu  HDMI to DP (a nu se confunda cu clasicul DP la HDMI)

merci

#2
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,510
  • Înscris: 07.02.2011
Din specificatiile monitorului tau, standardul la DP este 1.2, iar al HDMI 2.0.
Pana te lamuresti cu DP cum e,
daca la DVR ai doar hdmi, preferabil sa folosesti a doua intrare hdmi la monitor,
asta in cazul in care nu intentionezi sa folosesti PIP (PIP/PBP este activat, atunci când sunt conectate un port DP și un port HDMI).
...
- pune link cu cablul cumparat, (HDMI to DP - 150 lei de la emag - singurul care merge de la HDMI la DP).

Edited by costeld69, 31 December 2020 - 13:48.


#3
zippo123

zippo123

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,617
  • Înscris: 04.05.2003

View Postcosteld69, on 31 decembrie 2020 - 13:37, said:

Din specificatiile monitorului tau, standardul la DP este 1.2, iar al HDMI 2.0.
Pana te lamuresti cu DP cum e,
daca la DVR ai doar hdmi, preferabil sa folosesti a doua intrare hdmi la monitor,
asta in cazul in care nu intentionezi sa folosesti PIP (PIP/PBP este activat, atunci când sunt conectate un port DP și un port HDMI).
...
- pune link cu cablul cumparat, (HDMI to DP - 150 lei de la emag - singurul care merge de la HDMI la DP).

https://www.emag.ro/...9/pd/D7JSBNBBM/
asta este cablul

dvr-ul pe hdmi nu scoate decat vga si fara sunet. lucru care nu se intampla pe celelalt monitor full hd(unde nu am avut probleme 1080i + sunet, asa cum face asta 4k cu cablul si mufa dp).

nu intentionez sa folosesc foarte des pip, numai ca atunci cand vreau sa il folosesc pe post de tv, nu trebuie sa ating intrerupatoarele sau comutatoarele din casa :). lucru foarte ciudat, si asta este o a doua problema. chiar atat de prost este facuta instalatia? este cupru, si blocul are 20 ani de constructie.

#4
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,054
  • Înscris: 28.10.2006
Nu are loc in discutie ce si cum este facuta instalatia electrica din casa.
Unul din alimentatoarele folosite la sculele conectate are o problema "existentiala": transfera orice "gogalt" din retea in impulsuri ce deranjeaza functionarea.
Acest fenomen nu trebuie sa apara, sursele sunt gandite sa filtreze aceste spike-uri si sa nu se deranjeze.
Dar...
Prin eliminare/inlocuire, unde este posibil, ai sansa sa izolezi/remediezi defectul.
Despre cum se comporta DVR-ul in combinatie cu monitorul, se pare ca nu ai noroc.
DVR-ul nu recunaoste semnatura monitorului si se seteaza in mod compatibil.
Daca DVR+ alt monitor/TV este OK si Alta sursa HDMI+monitor este OK, nu cred ca poti gasi o rezolvare simpla.
Complicat, cu bani, cred, repet, cred ca se poate.

Edited by viceroy56, 31 December 2020 - 16:47.


#5
zippo123

zippo123

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,617
  • Înscris: 04.05.2003

View Postviceroy56, on 31 decembrie 2020 - 16:46, said:

Nu are loc in discutie ce si cum este facuta instalatia electrica din casa.
Unul din alimentatoarele folosite la sculele conectate are o problema "existentiala": transfera orice "gogalt" din retea in impulsuri ce deranjeaza functionarea.
Acest fenomen nu trebuie sa apara, sursele sunt gandite sa filtreze aceste spike-uri si sa nu se deranjeze.
Dar...
Prin eliminare/inlocuire, unde este posibil, ai sansa sa izolezi/remediezi defectul.
Despre cum se comporta DVR-ul in combinatie cu monitorul, se pare ca nu ai noroc.
DVR-ul nu recunaoste semnatura monitorului si se seteaza in mod compatibil.
Daca DVR+ alt monitor/TV este OK si Alta sursa HDMI+monitor este OK, nu cred ca poti gasi o rezolvare simpla.
Complicat, cu bani, cred, repet, cred ca se poate.

Daca stiam cum functioneaza acel cablu, nu il mai cumparam. Am avut retur 30 zile dar pana m-am trezit eu a expirat.
Urmatorul pas este sa inlocui dvr-ul. O sa incerc dvrul 4k de la upc.
Problema pe dp insa ramane chiar si daca il folosesc pt laptop.
Mi se pare ciudat sa fie problema de la monitor. cablu mai scump in configuratia asta hdmi la dp nu am gasit.
Sa dau monitorul inapoi (retur) mi se pare mai complicat. L-am luat la un pret bun de BF.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate