Liberalizarea pieței de energie electricã 2021
Last Updated: Jan 25 2022 11:10, Started by
redbotos
, Dec 31 2020 12:07
·
0

Posted 31 December 2020 - 12:07

Procesul de liberalizare presupune o selecție de oferte. Fiecare consumator casnic va fi liber sã selecteze cele mai bune oferte de pe piațã.
Ne este cerut, ca și consumator obișnuit, un grad mare de diligențã și un grad mare de informare. Aici trebuie sã subliniez cã noi în România nu suntem obișnuiți cu acest exercițiu. Adica? https://www.rfi.ro/e...acturi-mai-mari daca acuma costa cam 0,65 lei/kilowat, cat o sa coste de anul viitor? |
Posted 31 December 2020 - 12:10

mai sunt o gramada de topice cu liberalizarea si ofertele de pe piata.
https://forum.softpe...rgie-electrica/ https://forum.softpe...25-oferta-enel/ https://forum.softpe...-gaze-naturale/ si mai sunt. tu esti sucevean parca, iti creste pretul cu 13% de maine. |
Posted 31 December 2020 - 12:24

Nu-i obligatoriu sa-i creasca.
Poate gaseste aici ceva convenabil: https://www.anre.ro/...rator-de-tarife Si nu numai el,e valabil pentru toata lumea. La Multi Ani Edited by adisz, 31 December 2020 - 12:25. |
Posted 31 December 2020 - 12:32

redbotos, on 31 decembrie 2020 - 12:07, said:
daca acuma costa cam 0,65 lei/kilowat, cat o sa coste de anul viitor? In Germania de ex costul energiei electrice casnice si afaceri mici e cam de 30.5€centi adica vreo 140 bani la noi... nu 65 cat e acuma la noi (ieftin adica) ![]() Edited by andreic, 31 December 2020 - 12:35. |
Posted 31 December 2020 - 12:55

andreic, on 31 decembrie 2020 - 12:32, said:
Mai mult sau mai putin dupa cerere si costruile de productie. In Germania de ex costul energiei electrice casnice si afaceri mici e cam de 30.5€centi adica vreo 140 bani la noi... nu 65 cat e acuma la noi (ieftin adica) ![]() Sa vedeti scaderi la vanzarile de cuptoare electrice, plite electrice si alti consumatori d-astia uriasi. |
Posted 31 December 2020 - 12:59

Nici eu nu am semnat, prelungit contract nou, jud Neamt, momentan EON, gaze nu sunt in localitate, a umblat o persoana din casa in casa din partea Eon pentru semnat noi contracte, nu eram acasa, cerea o factura si buletinul titularului si scria un contract fara alte lamuriri singura explicatie ca de la 1 ian se scumpeste! 142 am platit ultima factura pentru 202 kw la Eon.
|
Posted 31 December 2020 - 13:00

Acum la digi este este 0,76 lei/ kWh, in luna octombrie kWh era 0,68 lei .Taxa de rezervare care este de 0,2lei/zi se plateste si daca ai consum zero!
La Hidroelectrica taxa de rezervare este zero. |
Posted 31 December 2020 - 13:01

adisz, on 31 decembrie 2020 - 12:24, said:
Nu-i obligatoriu sa-i creasca. Poate gaseste aici ceva convenabil: https://www.anre.ro/...rator-de-tarife Si nu numai el,e valabil pentru toata lumea. La Multi Ani Edited by jm2010, 31 December 2020 - 13:03. |
Posted 31 December 2020 - 13:02

ANRE-ul ar trebui desfiinţat că lucrează pe banii noştri în favoarea agenţilor economici. În loc să apere interesele consumatorilor au lăsat loc la manevre dubioase din partea furnizorilor, care nu informează clienţii în mod corect şi la timp asupra alternativelor.
|
Posted 31 December 2020 - 13:26

Eu am un abonament enel pe 12 luni, expira in martie, am verificat factura, e pe piata concurentiala . Am incercat azi pe site enel sa cer oferta pt o varianta de abonament propusa de enel. Mentionez ca toate ofertele sunt valabile pana la 31.12.2020, deci azi e ultima zi. M-am impotmolit cautand contul eneltel, nu l-am gasit unde stiam ca trebuie sa fie. Am asteptat ora 8, am sunat la 0219977 si am aflat ca pe unele facturi codul apare pe pag 3, pe randul unde e afisata energia activa, etc. Am explicat ce doresc, d-na de la enel mi-a explicat ca oricum azi nu mai pot face nimic, va trebui sa reiau dupa 01.01.2021. MI-a zis ca nu stie ce pret va fi in martie, normal, mi-a mai zis ca preturile se vor actualiza la inceputul fiecarei luni.
Parerea mea e ca in cazul unei gospodarii cu consum mic de en electrica, daca alegi facand calcule sau dand cu banul, iesi cam la fel. |
Posted 31 December 2020 - 13:35

Pai daca e capitalism,e liberalizare.Nu asta s-a vrut?
E concurenta destula,conform dorintelor telespectatorilor. ANRE nu mai are atributii de reglementare a tarifelor la energie.Asta-i rolul pietei de acum. Vedeti ca acolo in linkul postat de mine sunt doua feluri de tarife,oferte concurentiale si serviciu universal. |
|
Posted 31 December 2020 - 13:37

adisz, on 31 decembrie 2020 - 13:35, said:
Pai daca e capitalism,e liberalizare.Nu asta s-a vrut? E concurenta destula,conform dorintelor telespectatorilor. ANRE nu mai are atributii de reglementare a tarifelor la energie.Asta-i rolul pietei de acum. Vedeti ca acolo in linkul postat de mine sunt doua feluri de tarife,oferte concurentiale si serviciu universal. Pe de alta parte, ANRE-ul ar trebui desfiintat, deja se pierde scopul existentei sale. Edited by jm2010, 31 December 2020 - 13:47. |
Posted 31 December 2020 - 13:46

cattavencu, on 31 decembrie 2020 - 12:55, said:
Sa vedeti scaderi la vanzarile de cuptoare electrice, plite electrice si alti consumatori d-astia uriasi. ![]() mihaicozac, on 31 decembrie 2020 - 13:02, said:
ANRE-ul ar trebui desfiinţat că lucrează pe banii noştri în favoarea agenţilor economici. În loc să apere interesele consumatorilor au lăsat loc la manevre dubioase din partea furnizorilor, care nu informează clienţii în mod corect şi la timp asupra alternativelor. |
Posted 31 December 2020 - 13:55

altuser09, on 31 decembrie 2020 - 13:26, said:
Eu am un abonament enel pe 12 luni, expira in martie, am verificat factura, e pe piata concurentiala . Am incercat azi pe site enel sa cer oferta pt o varianta de abonament propusa de enel. Mentionez ca toate ofertele sunt valabile pana la 31.12.2020, deci azi e ultima zi. M-am impotmolit cautand contul eneltel, nu l-am gasit unde stiam ca trebuie sa fie. Am asteptat ora 8, am sunat la 0219977 si am aflat ca pe unele facturi codul apare pe pag 3, pe randul unde e afisata energia activa, etc. Am explicat ce doresc, d-na de la enel mi-a explicat ca oricum azi nu mai pot face nimic, va trebui sa reiau dupa 01.01.2021. MI-a zis ca nu stie ce pret va fi in martie, normal, mi-a mai zis ca preturile se vor actualiza la inceputul fiecarei luni. Parerea mea e ca in cazul unei gospodarii cu consum mic de en electrica, daca alegi facand calcule sau dand cu banul, iesi cam la fel. In linkul pus de mine,poti sa stabilesti data pe care o vrei,martie,aprilie,etc.,anul viitor. Este posibil ca aceea tanti.ca de altfel toate tantile de pe la eneluri electrice sa-ti raspunda la fel,pentru ca harababura si haosul sunt la ele acasa si in acest domeniu,iar aceste biete fapturi sunt scoase la inaintare de sefii care la randul lor habar n-au de nimic,haosul fiind creat chiar de ei. Trecerea la alti furnizori si alte tarife se poate face oricand pana la 31.01.2021,nu doar pana la data de 31.12.2020. jm2010, on 31 decembrie 2020 - 13:37, said:
Pe de alta parte, ANRE-ul ar trebui desfiintat, deja se pierde scopul existentei sale. Nu sunt acord cu tine,ANRE trebuie sa existe. Cel putin pe partea de energie electrica s-a scos Standardul de Performanta,unde sunt prevazute o gramada de abantaje pentru consumatori.Dar consumatorii nu au habar de asta pentr ca consumatorii nu au timp sa citeasca asa ceva,ei au timp doar pentru postarile pe forumuri. Acest standard este biblia in domeniu si trebuie respectata intocmai de operatorii de distributie.Si chiar se ia in serios acest document de catre ei. Cu doua lucruri nu sunt acord in ceea ce priveste ANRE.Organigrama,care-i facuta pentru nepoti,frati,cumnati surori,amanti si amante,majoritatea covarsitoare fara nici minima pregatire in domeniu,dar toti cu stranse legaturi partinice si cu salariile de-a dreptul nesimtite,de mii de euro,avand in vedere ca-i vorba de bugetari pana la urma. |
Posted 31 December 2020 - 14:29

Posted 31 December 2020 - 14:55

ANRE-ul si-a facut treaba mai mult sau mai putin. Eu stiam de cel putin jumatate de an ca piata se liberalizeaza. Cine a avut urechi sa auda a auzit. Am trecut la AIK acum cateva luni cu tariful de 0.64 lei/mWh fara abunamente si alte vrajeli. Gasesti pe site la ANR comparatoare care merg foarte bine. Ce sa-ti faca ANRE-ul, sa te ia de mana sa te roage sa te muti in piata concurentiala? Cine a fost interesat s-a schimbat de mult, cine nu, joaca acum in toata isteria asta nationala.
|
Posted 31 December 2020 - 15:15

Nici macar 10% din consumatori nu au optat pentru un contract pe piata concurentiala. Eu sincer nu mi-am batut capul pana acum deoarece eram constient ca indiferent daca trec la un alt furnizor sau raman la distribuitor...inevitabil o sa platesc mai mult. Asta e, o sa platesc probabil iarna la energia electrica cat vara...cand turuie non stop AC-urile.
M-am resemnat cu ideea asta, chiar nu am intreprins niciun demers pana acum. |
|
Posted 31 December 2020 - 15:36

Nu-i bai, tre sa fie și din ãștia care plãtesc mult, sa reziste firmele pe piata
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users