Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Scara lemn pe vanguri

Ce telefon sa-mi iau?

Cum circula banii intr-o economie...
 ortoped foisor contact-ruptura LIA

Gingia creste peste masea

Comutatoare si RCCB 18 mm

Despre setarile OBS Studio !
 Cum reacționezi ca tata cand...

Camera auto Zenfox T3 DUO

Identificare Jante

Amintiri din viitor: Blondele, te...
 Smart mobile keeps stopping/ smar...

Culoar de zbor Aeroportul Brasov ...

Intrebare program spion telefon a...

W10 busit
 

excel probleme formula

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
cilibiu

cilibiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,640
  • Înscris: 29.11.2008
Am centralizat multe date din 2 surse si dintr-o sursa o parte din date nu sunt vazut cum trebuie.
Cantitatile nu sunt vazute cum trebuie in foaie de lucru 2 si formula nu-mi merge deoarece in foaia de lucru 2 nu-mi gaseste cantitatea respectiva.
Am schimbat formatarea, sunt identice, si tot nu merge. Daca dau un click in casuta din foaia de lucru 2 cu cantitatea functioneaza apoi, fara sa ii fac nimic.

Am peste 500 de casuta in aceasta situatie si pierd mult timp sa le fac manual.
Aveti idee daca ii pot face ceva, sa o rezolv automat?
Am pus si un excel cu problema pentru a vedea exact ce zic.
Multumesc.

#2
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,052
  • Înscris: 18.12.2007
Nu s-a atasat fisierul.
Folosesti vlookup?

#3
cilibiu

cilibiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,640
  • Înscris: 29.11.2008

View PostAlexEn, on 29 decembrie 2020 - 10:36, said:

Nu s-a atasat fisierul.
Folosesti vlookup?

Nu, index cu  match.
Am pus acum excel. Vedeti in eroarea din ultima coloana formula si acolo o sa functioneze dupa ce se da un click pe cantitatea din foaia de lucru nr. 2.

Attached Files



#4
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,052
  • Înscris: 18.12.2007
Scuze, acum am vazut ca e postat pe aria de Visual Basic.

#5
cilibiu

cilibiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,640
  • Înscris: 29.11.2008
Chiar nu-mi dau seama ce pot sa fac, este nasol sa stai sa cauti manual fiecare cantiate cu eroare in foaia de lucru nr. 2 si sa dai click pe ea. Posted Image
Nu inteleg ce se schimba cand dau un click in celula cu cantiatea din foaia de lucru nr. 2 de merge apoi formula.
Nu pot sa fac lucrul asta automat pentru toate celulele?

Edited by cilibiu, 29 December 2020 - 11:13.


#6
maccip

maccip

    44 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,362
  • Înscris: 06.01.2007
In coloana E din desfasurare operatori, e o problema cu valoarea stocata acolo.
Daca selectezi valoarea si dai enter, formula merge
Dar inainte de asta, cumva, excelul considera ca valorile nu sunt egale. Am mai intalnit si eu chestia asta, dar n-am sapat mai adanc sa vad de unde anume provine problema insa tot timpul am reusit s-o rezolv prin "copy" , "paste values"
Asadar, ia si tu coloana E din desfasurare operatori si da-i copy paste values peste ea. Vad ca merge, cel putin pentru o valoare merge.

#7
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,052
  • Înscris: 18.12.2007
Se intampla acelasi lucru si pentru vlookup cateodata. Index&match oricum e echivalentul lui vlookup.
Rezolvarea a fost si pentru mine cea indicata de maccip. Am rescris valorile de referinta.

#8
cilibiu

cilibiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,640
  • Înscris: 29.11.2008
Mie nu-mi merge.
Am copiat valuare din coloana E si apoi am dat copy si past special si values si tot nu merge.
Am facut alta coloana, am copiat valuarea in alta celua si apoi am dat paste value unde ma interesa si tot nu merge.
Ai incercat pe fisierul meu?

#9
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,742
  • Înscris: 10.08.2005

View PostAlexEn, on 29 decembrie 2020 - 11:01, said:

Scuze, acum am vazut ca e postat pe aria de Visual Basic.
La modul general tine de Windows Software, nu neaparat de Visual Basic.
oricum, sunt destule "probleme de forumula", pana nu inteleg ce formula vrea, pastrez (titlul si) topicul.

#10
kopilu_198

kopilu_198

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,149
  • Înscris: 25.10.2008
11575 vad ca nu e considerat ca si numar, ci ca text. selecteaza coloana respectiva si foloseste functia text to column. nu tb sa dai decat finish

#11
cilibiu

cilibiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,640
  • Înscris: 29.11.2008
Formula nu foloseste coloana aia, acolo este un numar aleatoriu.
Formula cauta cantitatea din prima foaie de lucru in foaia numarul 2 si multe cantitati nu sunt gasite pentru a genera ce doresc eu.
Multe cantitati din foaia de lucru 1 nu se regasesc in foaia de lucru nr. 2, chiar daca ele exista. Daca le caut cu search, le gasesc dar formula nu le considera cantitati in foaia nr. 2 si nu inteleg de ce deoarece au acelasi format. Acolo nu stiu ce sa fac.

#12
cilibiu

cilibiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,640
  • Înscris: 29.11.2008
Problema in foruma, asa cum au zis si colegii de mai sus, este ca in desfasurator operatori formula nu vede cantitatea respectiva.
Am incercat copy/paste si nimic, indiferent de ce...
Sigur ceva nu se pupa cum trebuie. :)

#13
Kobra2602

Kobra2602

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,217
  • Înscris: 09.11.2006
La mine a mers cu formula =NUMBERVALUE(E1) dupa care copy/paste values.

#14
cilibiu

cilibiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,640
  • Înscris: 29.11.2008
Multumesc frumos!

Merge si la mine asa!
Asta este singura metoda, folosesc formula pe o alta coloanta si apoi le copiez unde sunt ele. :)

#15
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,267
  • Înscris: 24.04.2013
Ar trebui sa existe o optiune ‘Precision as displayed’. Incearca cu ea bifata sa vezi daca se rezolva.
Altfel este posibil ca unele numere sa fie consderate de fapt texte, din diferite motive - de exemplu ca s-au importat cu spatii in plus la inceput/sfarsit. (Nu am RAR acum la dispozitie sa ma uit prin fisierul tau.)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate