Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Munchen-Gmunden-Bolzano-Munchen in 13 zile

- - - - -
  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#37
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010
Alecsus, eu nu am folosit niciodata airbnb, am avut o tentativă în 2018 pentru Madrid, dar mi-au cerut o poză instant şi cum mobilu' era al soţiei şi ea dormea am abandonat totul.
Aşa că nu ştiu cum e pe airbnb. În schimb prin booking am făcut aproape o sută de rezervări de-a lungul timpului şi niciodată nu am auzit să se returneze avansul pe care îl plăteşti. Ai plătit avansul - gata, ai pus cruce la banii ăia ! Sunt buni plătiţi, altfel de ce se plăteşte avans ?

Brainie, sunt surprins, nu e logic ce ţi s-a întâmplat. Din nou spun, la ce bun avansul dacă îl primeşti înapoi în caz că anulezi ?

Poate cu "pandemia" asta să se fi schimbat unele reguli, nu ştiu, că am aproape 1 an de când n-am mai intrat pe booking. Sau poate mă înşel eu, pentru că niciodată nu am anulat o rezervare la care am plătit un avans. Nu mi s-a părut logic să se returneze vreun ban, aşa că mi-a fost frică să anulez, plus că ţin la onoarea mea şi nu anulez din principiu. Dacă am rezervat, atunci mă duc sigur.
Doar în 2018 am anulat o cazare în Parga, la sugestia grecoaicei, iar în 2020 toate cele 5 rezervări anulate din cauză de restricţii Sars cov 2 au fost cu plata "direct la proprietate". Dar eu tot nu cred că avansul se returnează, trebuie să mai duceţi muncă de convingere cu mine.

LE: mdt, şi tu ? Cum să returneze avansul ? Nu pot să cred ...


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 28 January 2021 - 00:10.


#38
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,524
  • Înscris: 14.04.2008
Ovidiu, evident ca ti se returneaza avansul daca te incadrezi in conditiile rezervarii.
La ce bun avansul in situatia asta? Ca sa iti taie elanul de a rezerva aiurea (“sa fie, poate merg!”) sau mai multe cazari (“vad eu atunci care ramane”) sau multe alte motive. Eu, de ex., m-am “lovit” de situatia urmatoare: cazare pt 3 sau pt 4 pers? De ce as face doar una pt 4 pers. pe care sa o pastrez chiar daca in final am merge 3, cand pt 3 pers as gasi o varianta mai ieftina, mai bine pozitionata sau mai confortabila? Sau toate astea la un loc? Sa nu uitam ca acum inclusiv taxele/pers de oras/statiune intra in pretul final!
La cazarile cu anulare gratuita, stim bine ca anularea asta se poate face cu un anumit nr de zile/ore inainte, ulterior platind anumite penalitati (echivalentul primei nopti, 30%, suma integrala, etc.). In ceea ce priveste plata, avem mai multe variante:
-in care plata se face la cazare (fara plata in avans)
- in care suma echivalenta penalitatii se incaseaza la momentul inceperii acesteia (in cele 30, 14 , 7, etc. zile dinaintea sosirii)
- in care suma totala se incaseaza oricand. Iar asta presupune (zic eu!) ca daca chiar vrei cazarea aia, esti dispus sa ai banii pe card in momentul rezervarii, iti asumi blocarea lor cel mai probabil pana la efectuarea sejurului si in caz ca anulezi, e firesc sa ii primesti inapoi in functie de conditiile rezervarii.
Astea sunt cazurile intalnite recent de mine pe booking. E f posibil sa existe si alte variante. Imi amintesc de ex ca acum cativa ani, pt o rezervare in At mi s-a cerut un avans care era returnabil daca anulam cu un anumit nr de zile inainte. Si asta tot pe booking! Pt ca, pt fiecare zona de acolo, pe site-ul oficiului de turism local/zonal poti face rezervari si avansul e obligatoriu, dar se returneaza daca anulezi pana incep penalitatile.

#39
Brainie

Brainie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,745
  • Înscris: 18.04.2007
Voala de vezi:

Attached File  Capture1.JPG   32.66K   12 downloads
Attached File  Capture2.JPG   22.57K   15 downloads

Deci întâi încasați și apoi returnați, nu doar blocați.

Ce am scris greșit: că am primit la returnare mai mulți lei. Asta s-a întâmplat cu altă ocazie (au fost atunci vreo 3 luni între rezervare și anulare).

Edited by Brainie, 28 January 2021 - 11:02.


#40
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,552
  • Înscris: 01.07.2006
mdt: daca vedem ca nu se calmeaza lucrurile pana pe la mijlocul lui mai si ramane posibilitatea sa se ceara test pcr, atunci anulam pur si simplu si nu mai mergem, asta e. Sigur, ne reorientam pentru undeva in tara. Pentru alte tari...tot cam acolo s-ar ajunge, ramane acelasi risc de test pcr. Speranta mea totusi e ca, treptat, cerinta pentru pcr sa fie inlocuita cu cea pentru vaccin.

Ovidiu: la booking, de cate ori am mers, s-a restituit mereu suma integral (fie avans, fie tot, daca asa au fost conditiile) daca am anulat inainte sa expire perioada respectiva de gratuitate. Ai spus chiar tu ca de fapt nu a fost cazul sa anulezi - daca ai fi facut-o (chiar calcandu-ti un pic pe demnitate - glumesc) ai fi vazut ca nu se retine avansul. Motivul e, desigur, cel care l-a scris dariuscha.

Ce sa zic, evident ca ce se intampla de un an i-a bulversat total pe toti cei implicati in industria turismului, noi turistii, la urma urmei, suntem mai putin afectati (mai ales daca am rezervat cu anulare gratuita si/sau daca am primit inapoi banii pe biletele de avion la curse anulate pe motiv de covid). Probabil ca, saracii proprietari, se asteapta oricand la anulari de rezervari si anul asta, cel putin in prima jumatate, in primul rand pe motiv de pandemie, dar...ce poti sa faci? Fiecare isi urmeaza interesul lui si, atat timp cat booking (dar si airbnb si altele) ofera aceasta posibilitate a razgandirii/anularii gratuite, atat proprietarii cat si turistii isi apreciaza din start riscurile si le accepta sau nu. Uite, airbnb a limitat totusi posibilitatea razgandirii gratuite la 3 anulari pe an - altfel ti se retine acea taxa de serviciu -, a tinut partea proprietarilor. Pe undeva de inteles si situatia omului care isi vede indisponibilizat apartamentul 2-3-4 luni ca l-ai rezervat tu si apoi se trezeste ca renunti si el poate in timpul asta a pierdut mai multi posibili clienti care ar fi fost interesati sa-l inchirieze...Posibil sa apara si pe booking o limitare, ceva, sau poate nu - fiecare companie apreciaza cum crede si are propria politica de a-si atrage turistii/proprietarii.

Edited by alecsus27, 28 January 2021 - 15:12.


#41
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010
Când 4 persoane spun că sunt beat, atunci cel mai bine mă duc şi mă culc.
Nu mi-am imaginat vreodată că se returnează avansul.

Şi totuşi, încă nu-mi explic cum avansul "iti taie elanul de a rezerva aiurea" dacă îl primeşti înapoi.
Păi atunci fac o groază de rezervări, plătesc avansuri unde e cazul, şi sunt atent să anulez fiecare cazare în termen, ca să primesc toţi banii înapoi.
Nu e în regulă deloc, fiindcă iau multora şansa să rezerve şi ei. Dar în fine, poate sunt eu prea altruist ...

Mie mi se pare corect să nu se returneze niciun avans, mai ales că există destule cazuri cu "plata direct la proprietate".

Off-topic: un mic, o bere, ceva ? Am postat la topicul cu pasiorumiştii.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 28 January 2021 - 17:06.


#42
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,524
  • Înscris: 14.04.2008
Pai unii nu isi permit (sau unora nu le convine) sa stea cu banii blocati cu lunile in avans, eu asa gandesc! Pe cand, daca nu presupune vreo plata, altfel stau lucrurile!
Iar plata direct la proprietate nu te scuteste  de penalitati, exista si in cazul asta conditii de rezervare.

#43
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View Postdariuscha, on 28 ianuarie 2021 - 17:36, said:

Pai unii nu isi permit (sau unora nu le convine) sa stea cu banii blocati cu lunile in avans ...

Nu mi-am imaginat. Nu ne dau nici pe noi banii afară din casă, dar de multe ori am găsit bani prin casă sau prin buzunare, bani de care uitasem, şi vorbesc de sume de câteva sute de euro.

Hai, că am mai învăţat ceva azi, vă mulţumesc dragilor !
Mă gândesc doar la câte cazări am pierdut în 12 ani fiindcă se cerea avans şi nu voiam să mă încurc. Pfffff !


Sănătate şi tcb !

#44
Vulpoiul-Jhon

Vulpoiul-Jhon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,450
  • Înscris: 01.03.2016

View Postalecsus27, on 28 ianuarie 2021 - 15:07, said:

airbnb a limitat totusi posibilitatea razgandirii gratuite la 3 anulari pe an......Posibil sa apara si pe booking o limitare
Sunt destul de multi colegi de forum care se mandreau ca faceau cate 4-5 rezervari in aceeasi perioada, intr-o statiune, ca sa aiba de unde alege mai tarziu cand se hotarau. Mie personal, nu mi s-a parut niciodata fair play sa blochez niste camere, doar asa pentru ca..... sunt eu un incurca lume. Eu sunt de acord sa fii penalizat de booking daca ai facut rezervari pe care nu le onorezi. In 2020 am fost in acesta situatie si ma asteptam sa fiu retrogradat de la nivelul genius actual

#45
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,552
  • Înscris: 01.07.2006
Pai booking nu te mai lasa sa faci rezervari diferite pentru aceeasi perioada. Daca ai deja rezervat ceva, atunci cand dai cautare pentru aceeasi perioada in alta parte, daca deschizi la un apartament si incepi sa completezi pentru rezervare apare o fereastra care te anunta: ai deja o alta rezervare pentru aceasta perioada. Trebuie sa anulezi mai intai prima, daca vrei sa continui - sau cam asa ceva...
Evident ca n-am incercat sa pastrez ambele rezevari pe aceeasi perioada, ca probabil urma vreo penalizare de la booking. Dar chiar daca nu era penalizare de vreun fel, oricum nu le pastram pe amandoua

#46
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View Postalecsus27, on 28 ianuarie 2021 - 22:46, said:

... apare o fereastra care te anunta: ai deja o alta rezervare pentru aceasta perioada ...

Şi cum ştie booking că ai o altă rezervare dacă nu eşti logat ? De pe laptop am făcut de multe ori rezervări în felul acesta, abia de câţiva ani mi-am făcut cont şi am devenit client genius, înainte nu mă logam.
Iar cărţi de credit/debit avem destule.
Bine, eu din principiu nu am făcut rezervare multiplă, dar stau şi mă gândesc că e uşor să faci.

Oricum, mai nou nu o să mai fac deloc rezervări în avans, am spus cum voi face, studiez din vreme ofertele, fac listă cu ce cazări "ne fac cu ochiul" şi când vrem să plecăm facem o rezervare "last-minute" din acea listă. Iar preţul va fi imbatabil.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 29 January 2021 - 01:09.


#47
Brainie

Brainie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,745
  • Înscris: 18.04.2007
Acum ceva timp booking doar îți atrăgea atenția că ai rezervare dublă (multiplă), dar te lăsa; îți mai și oferea portița „rezervare pentru altcineva”. Oricum n-am folosit-o, decât cel mult pentru 1-2 zile, până ne decideam. Acum nu știu cum mai e.

În ce privește rezervarea acum pentru la vară, nu văd nicio problemă; cu anulare gratuită și gata. Mai greu e cu rezervare direct la proprietar, fiindcă de regulă cere un avans, și mai greu (dar nu imposibil) să-l vezi înapoi în caz de ceva.

Cu „last minute” depinde dacă ești dispus să pleci „mâine” unde e disponibil. Poate fi OK pentru unii sau nu pentru alții.

#48
Vulpoiul-Jhon

Vulpoiul-Jhon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,450
  • Înscris: 01.03.2016

View PostOvidiuNS, on 29 ianuarie 2021 - 01:05, said:

facem o rezervare "last-minute" din acea listă.
Cand ai nevoie de o singura camera poti pleca ”la ghici”..... Dar daca sunt 3-4 familii? Mai greu gasesti 3-4 camere libere intr-o pensiune. Dacă nivelul turismului nu creste in acest an peste procentul de ocupare din 2020 e ok......

#49
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010
Vulpoi, doar în septembrie 2018 am avut nevoie de 4 camere şi am procedat cu mail-uri directe, cum am povestit deja. În rest am avut nevoie doar de o cameră sau două şi am apelat la booking. Dar în 3 cazuri am avut nevoie de ceva mai special, adică de cameră dublă pentru noi şi apartament cu dormitor separat pentru cealaltă familie. Am rezolvat tot prin booking. Dar cred că ai dreptate, "last-minute" poate fi mai greu de rezervat dacă e vorba de mai multe camere. Şi spun "poate" fiindcă încă nu pot fi sigur. Şi totuşi, în 2017 în Paleochora erau mai multe pagini cu oferte când a căutat nevastă-mea, iar la multe din ele nu scria că e ultima cameră liberă. Deci cred că se poate rezolva "last-minute" chiar dacă e vorba de mai multe camere. La urma urmei se poate rezolva şi dacă e vorba de 2 hoteluri vecine.

Brainie, cred că nu se pune problema aşa. Disponibil e peste tot, poţi fii sigur. Gândeşte-te că la final de iunie 2017 era destul de aglomerat, nu era situaţia de acum, când e cam gol peste tot. Şi erau mai multe pagini cu oferte chiar din seara aia. Pornind de aici se poate deduce că în orice loc unde vrei să te duci găseşti cazare începînd de diseară. Trebuie să ai doar bagajele făcute. Şi evident să dispară toate restricţiile, altfel eu nu plec nicăieri peste graniţă.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 29 January 2021 - 13:27.


#50
bogwol

bogwol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,514
  • Înscris: 26.04.2005

View Postalecsus27, on 29 decembrie 2020 - 12:33, said:

OvidiuNS: multumesc pentru Wieskirche! Desi, dupa cum vad oe Google maps, ultimii 2-3 km par sa fie parcursi pe jos. Nu ne-ar deranja, totul e sa fie timp
Din ce imi amintesc (cred ca au trecut cca 8-9 ani cand am fost), nu era deloc atat. Aveai o parcare in fata, parca pana la 500 m de intrarea in biserica, pana acolo trecand printr-o poiana.
Biserica merita vazuta, mai mult decat altele mai cunoscute.

#51
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,552
  • Înscris: 01.07.2006
bogwol: multumesc, da, m-am mai uitat o data pe Google maps si am vazut ca se poate ajunge cu masina pana destul de aproape, la 2-300 metri. O sa mergem cand plecam de la Fussen spre Munchen.

#52
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,524
  • Înscris: 14.04.2008
alecsus27, nu stiu daca ai rezervat deja cazarile pt Nurnberg si Fussen, totusi vin cu 2 sugestii:
-as aloca invers: macar 7 nopti pt Fussen si 5 pt Nurnberg.
- intre as merge pe romantik strasse, poate chiar cu o cazare de o noapte pe traseu.
Recunosc ca sunt subiectiva, imi place muntele f mult, iar zona aia chiar ofera nenumarate atractii.

#53
alecsus27

alecsus27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,552
  • Înscris: 01.07.2006
dariuscha, am rezervat deja, nu mai schimb. Stiu ca muntele e frumos, dar in jurul Nurnbergului sunt multe orasele cochete si vrem sa avem timp de vizitat intr-un pas mai lejer. Da, intre Nurnberg si Fussen acoperim (partial) Romantikstrasse.

Traseul ar fi asta: Munchen (luat masina dimineata) - Regensburg (vizitat 3-4 ore in drum spre Nurnberg) - Nurnberg 7 nopti (excursii in Bamberg (o zi, nu cred ca mai ajungem pana la Coburg), Wurzburg, Iphofen, Marktbreit (o zi), Rothenburg ob der Tauber (si daca avem timp ori Dinkelsbuhl, ori Schwabischhall - cam departe totusi), Nurnberg (probabil 2 zile) si o zi de odihna) - Fussen (in drum spre Fussen vedem Nordlingen, (posibil si Katzenberg), Ulm (doar pentru catedrala). Din Fussen (5 nopti) o zi Innsbruck (daca vremea e buna) cu intoarcere prin Garmisch-Partenkirchen), o zi Lindau (Meersburg daca avem timp/chef) (cu intoarcere partial pe Alpenstrasse), o zi castelele si una odihna. Apoi in drum spre Munchen, Wieschirke. In Munchen, lasam masina si avem o zi jumate de vizitat centrul vechi. Cam asta e.

Desigur, daca totul va merge conform planului si ne va lasa pandemia. Fingers crossed.

Edited by alecsus27, 30 January 2021 - 15:11.


#54
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,524
  • Înscris: 14.04.2008
Stiu ca in jurul Nurnbergului sunt multe care merita vizitate. Si la majoritatea dintre ele ajungi f ok cu transportul in comun. De cand wizz a bagat cursa spre Nurnberg am tot sperat sa revedem orasul dar mai ales sa vizitam imprejurimile folosind transportul in comun. Sigur ca o masina e utila, insa nu indispensabila in zona aia.
Pe cand in Fussen va va ajuta mult mai mult sa vizitati. Sunt atatea locuri minunate de vizitat acolo (chei, lacuri mari si mici, piscuri)! Acum 2 ani am stat 8nopti in Mittenwald (recomand calduros o vizita!), am folosit transportul in comun acolo (caci, ca si voi, tot cu avionul am ajuns si tot in Memmingen) si a fost o vacanta extrem de reusita. Sigur, cu o masina am fi avut o flexibilitate muuult mai mare, insa si asa a fost f bine.
In Merrsburg trebuie ajuns nu atat pt oras, cat pt insula Mainau.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate