Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 

Meci din Liga Campionilor suspendat din cauza limbajului arbitrului roman

* * - - - 6 votes
  • Please log in to reply
826 replies to this topic

#811
valitudor

valitudor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,924
  • Înscris: 18.10.2003
UEFA n-a cedat la nicio presiune de-a lui Erdogan. Nici potrivit standardelor UEFA ce a spus Coltescu nu poate fi interpretat ca fiind rasism, iar inluenta lui Erdogan in forul european cred ca e minima. Niciodata cuvintele alea nu au fost rasism, iar UEFA o stie acum foarte bine. Partea nasoala este ca aceste cuvinte din limba romana sunt aproape identice cu alte cuvinte foarte rasiste din l. franceza si engleza.
Problema UEFA este ca s-a antepronuntat si nu prea mai au cum sa scoata castanele din foc. Au hotarat continuarea meciului a doua zi, au anulat cartonasul rosu punand deja pecetea de rasism. NU vad cum ar putea s-o intoarca acum, desi sunt sigur ca si-ar dori asta.

View PostValmont43, on 17 decembrie 2020 - 20:42, said:

Bine ca de la un retardat ca Erdogan nu ma pot astepta la altceva...
Ce au facut turcii parca e o comedie neagra. Nu ma preocupa Erdogan, ministrul sportului roman imi arata cat de limitata este domnia sa...

Unele dintre cele mai civilizate si pertinente luari de pozitie le-am vazut venind de la unguri si nu de la romani (R. Paraschivescu fiind exceptia). Pe langa cotidianul mai sus mentionat, iata ca si Boloni are cateva cuvinte la subiect foarte decente. Diferenta intre ipocrizie / impostura si obiectivitate:

Quote

„Eu vorbesc româna aproape la fel de bine ca limba mea maternă, maghiara. Franceza o vorbesc, cred că foarte bine. Nu sunt departe nici cu engleza, puţin mai departe cu portugheza. Când ai exprimări rasiste, accentul tău, cuvintele tale, limbajul corpului trădează aceste porniri extrem de urâte, condamnabile. Ori eu n-am sesizat aşa ceva la Colţescu! Şi, repet, am pretenţia că ştiu bine limba română.
Faptul că tu spui «ăla negru», ca să identifici repede un om, păi asta nu poate fi niciodată rasism! Exprimarea lui Colţescu n-a avut nicio urmă de dispreţ sau de ură vizavi de persoana care era pe banca formaţiei turce. O mare problemă în această situaţie, dacă vrei să o înţelegi, e că, în limba română, cuvântul «negru» descrie o culoare. Colţescu nu spune «nigger», cuvânt în engleză cu cononaţie rasistă, el nu spune «cioară», care e un cuvânt jignitor în română. Colţescu foloseşte un cuvânt din română, care e interpretat, în mod eronat, de către cei care l-au auzit.
Iar în reacţiile care au curs de aici, am auzit şi o chestie care m-a bulversat. Că al patrulea arbitru (n.r. - Sebastian Colţescu) ar fi trebuit să ştie numele antrenorului secund de la formaţia turcă (n.r. - Pierre Webo). Dar de unde?! Ei, oamenii de pe băncile tehnice, cunosc numele tuturor arbitrilor care sunt la un meci? Eu, ca antrenor, întreb din când în când: «Din ce ţară e arbitrul?». Iar asta doar când am meci internaţional. În rest, habar n-am cum îi cheamă pe arbitri şi nici nu mă interesează! Şi tot aşa, pe niciun arbitru din lume nu-l interesează cum îl cheamă pe maseurul de pe banca tehnică a celor de la ASA Târgu-Mureş, de pildă! Despre ce vorbim aici?”, a spus Boloni, într-un interviu acordat pentru Adevărul.

„Ei bine, eu am fost un sportiv român şi îl rog să nu-şi ceară scuze în numele meu! El e un politician care vrea să se afirme şi atunci îşi dă cu părerea şi îşi cere scuze, că, vezi domne, ce mare democrat şi liberal şi la modă e el, cu respect faţă de toată lumea! Doar că n-are respect faţă de lumea în care trăieşte el! Faţă de acea lume n-are niciun fel de respect. El vrea doar să se afirme. Şi acest sentiment, această părere exprimată de acest politician îi influenţează apoi pe foarte mulţi.
Şi, de aceea, mă deranjează foarte tare că Tiberiu Stroe sau Ionuţ Stroe, cum îl cheamă, iese la fotografii şi îşi dă cu părerea. Cum au fost şi alţii, de altfel!”

„Nişte oameni care ies acum din ţara noastră şi îl fac rasist pe Colţescu au tăcut cu alte ocazii! De pildă, ca atunci când l-am sunat pe Burleanu şi i-am cerut socoteală de ce acceptă federaţia scandările xenofobe ale jucătorilor FCSB, după ce au câştigat Cupa României, în sezonul trecut, în faţa celor de la Sepsi.
Şi încă aştept răspunsul lui! Ei bine, o să scriu şi la UEFA acum că încă aştept răspunsul FRF. Până la urmă, cine e vinovat? Unul care foloseşte un cuvânt oarecare sau un ministru sau o federaţie care acum sare şi urlă, dar, cu alte ocazii, nu-şi face treaba?”

Foarte bine spus, Boloni. Posted Image

Edited by valitudor, 19 December 2020 - 09:50.


#812
sarbulb

sarbulb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 704
  • Înscris: 24.09.2016
STOP rasismului ... hahaha !

#813
zeroice

zeroice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,816
  • Înscris: 28.12.2006
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_hS6IAqNQPg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

va las sa dezbateti.
comentatorilor li se pare amuzant, pe arbitru il pufneste rasul.

#814
Cy_Cristian

Cy_Cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,845
  • Înscris: 22.02.2009

View Postvalitudor, on 19 decembrie 2020 - 09:48, said:

UEFA n-a cedat la nicio presiune de-a lui Erdogan. Nici potrivit standardelor UEFA ce a spus Coltescu nu poate fi interpretat ca fiind rasism, iar inluenta lui Erdogan in forul european cred ca e minima. Niciodata cuvintele alea nu au fost rasism, iar UEFA o stie acum foarte bine. Partea nasoala este ca aceste cuvinte din limba romana sunt aproape identice cu alte cuvinte foarte rasiste din l. franceza si engleza.
Problema UEFA este ca s-a antepronuntat si nu prea mai au cum sa scoata castanele din foc. Au hotarat continuarea meciului a doua zi, au anulat cartonasul rosu punand deja pecetea de rasism. NU vad cum ar putea s-o intoarca acum, desi sunt sigur ca si-ar dori asta.
Eu am o alta "teorie" (ca deh, sunt roman si pot "emite" cate "teorii" vreau). Cred totusi ca UEFA ar fi vrut sa faca un exemplu din arbitrii romani doar ca daca s-ar judeca pe bune, ar ajunge sa suspende cativa ani echipa lui nenea Erdogan. Si atunci i-ar fi pus sa o dea ala pace.

View Postvalitudor, on 19 decembrie 2020 - 09:48, said:

ministrul sportului roman imi arata cat de limitata este domnia sa...
N-auzi bre ca nu e PC si de la non-PC nu e decat un pas la rasism? Poate sunt mai copt, dar tot nu pot intelege cum o caracteristica personala poate fi rasism. Nici macar non-PC n-o vad. Dar ce stiu eu.
Pe acolo pe unde traiesc eu, din auzite la prima mana, profesorii de facultate au ca cerinta ca tezele de licenta (masterat, doctorat, samd) sa nu aiba limbja non-inclusive si nici referinte la gen. Ca poate se simte afectat vreunul din ala fluid.

Edited by Cy_Cristian, 20 December 2020 - 23:09.


#815
KillDuster02

KillDuster02

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 129
  • Înscris: 30.12.2019
UEFA a lasat-o mai moale cu cazul si vrea sa-l ingroape.

https://www.digispor...saksehir-970877

Quote

Este posibil ca UEFA să aibă în vedere și acțiunile lui Sebastian Colțescu, care și-a angajat un avocat spaniol, Josep Vandellos, originar din Valencia și stabilit în Barcelona. În plus, arbitrul român se gândește să ceară și sume importante ca despăgubiri, din moment ce imaginea lui a fost afectată puternic din cauza scandalului. Ar fi vorba despre milioane de euro, ceea ce ar reprezenta o bornă istorică în relația dintre arbitri și UEFA.

Sper sa ceara despagubiri istorice ca la cat a fost tavalit in presa internationala pentru niste speculatii..

#816
Lowrider

Lowrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,439
  • Înscris: 22.05.2005
Deci la altii se poate sa reactioneze cine trebuie sa reactioneze: Edinson Cavani, sprijinit de sindicatul fotbaliștilor uruguayeni: "Sancţiunea arată o viziune părtinitoare, dogmatică şi etnocentrică"

Long story short: Cavani ii scrie unui prieten, in spaniola: gracias negrito. Federatia engleza afla si evident, in bun stil progresist, ia decizia sa-i parcheze o amenda de 100k, o suspendare de 3 etape si obligatia de a urma un "curs de constientizare".
Partea frumoasa e ca pe Cavani l-au aparat toti ai lui, inclusiv Academia uruguayana de Litere: Academia uruguayană de Litere consideră că FA "a comis o nedreptate gravă faţă de sportivul uruguayan şi-a arătat ignoranţa pronunţându-se cu privire la folosirea limbii spaniole, fără să ţină cont de complexitate şi de context".

Ce diferenta de atitudine fata de nevertebatele de la noi, care s-au intrecut in a se delimita de Coltescu si a fi primii care pun mana pe piatra. Singura diferenta pe care o vad intre cele 2 cazuri e ca in cazul lui Cavani discutia era intre 2 prieteni, in cazul lui Coltescu era in timpul unui meci oficial UEFA, intre 2 arbitri ai unui meci de Ch. League. Raman la parerea ca trebuia sa aiba grija la cuvintele folosite, dat fiind faptul ca este totusi un oficial UEFA, insa de aici pana la a-l acuza de rasism si a-i distruge cariera e o cale extreeeem de lunga.
Stiu, o sa apara toti politically corectii pe aici si o sa ne explice ca Uruguay e in Evul Mediu timpuriu si ca ei nu inteleg cu ce se mananca treburile astea cu constientizarea si alte bullshit-uri promovate de toti pierde vara astia care-si spun progresisti.

Edited by Lowrider, 04 January 2021 - 20:21.


#817
afh

afh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 14.04.2005
cum îmi lipsea un mic scandal, încerc să reînvii subiectul(https://www.conjugar...gare=reÄ‚Ćœnvia - noroc cu site-ul ăsta)
apropo, ce se mai aude de acest caz ? Posted Image

uite-l pe sarko cum cerea, evident într-un cotext complet diferit: "dă-mi ţigănuşul ăla" (tradus în română Posted Image ) [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/XZiEVvouKVA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

apropo, povestea o găsiţi aici (doar în franceză, din păcate). foarte interesant de altfel:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/y-f00t-QEtA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

ca un comentariu personal: e nasol când politicienii îşi bagă nasul treburile profesioniştilor. sarko era clar une ordure.

Edited by afh, 24 January 2021 - 22:14.


#818
cristiany

cristiany

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,840
  • Înscris: 16.04.2007
Comisia de Disciplină a UEFA a stabilită că folosirea cuvântului "negru" de către arbitrii români Sebastian Colțescu și Ocravian Șovre la adresa antrenorul secund al echipei Istanbul Bașakșehir, Pierre Webo, nu reprezintă rasism

https://sport.hotnew...ions-league.htm

Adica au dat-o la pace, asa cum se spune pe la noi.
Nimeni nu e vinovat.

#819
valitudor

valitudor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,924
  • Înscris: 18.10.2003
penibil scandalul, mult mai penibila reactia oficialilor romani

Nici n-ar avea de ce sa fie vinovat

#820
asul

asul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,462
  • Înscris: 24.12.2005
În condițiile astea, întrebarea logică ar fi: ce măsuri se iau contra jucătorilor și cluburilor care au întrerupt meciul pe baza unor impresii? Evident că nu se va face nimic. Cât despre oficialii noștri - un nou moment în care s-au făcut de rahat și au mai pus o cărămidă la subminarea încrederii românilor în cei care ar trebui să îi reprezinte. Grețos.

#821
Lowrider

Lowrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,439
  • Înscris: 22.05.2005

View Postcristiany, on 11 februarie 2021 - 14:56, said:

Comisia de Disciplină a UEFA a stabilită că folosirea cuvântului "negru" de către arbitrii români Sebastian Colţescu şi Ocravian Şovre la adresa antrenorul secund al echipei Istanbul Başakşehir, Pierre Webo, nu reprezintă rasism

https://sport.hotnew...ions-league.htm

Adica au dat-o la pace, asa cum se spune pe la noi.
Nimeni nu e vinovat.

Batista pe tambal, pt ca altfel trebuiau sa-i pedepseasca si pe aia cu tiganii & shit.
Asta-mi aminteste de faza cu psd-istii cand faceau planul sa faca nush ce comisie de ancheta pt a-i baga la parnaie pe adversarii politici si le-a zis Rodica Stanoiu sa aiba grija, ca daca sapa prea mult dupa mizerii s-ar putea sa dea tot de-ai lor si nu va fi bine. Cam asa si aici...

#822
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,150
  • Înscris: 29.12.2006

View Postcristiany, on 11 februarie 2021 - 14:56, said:

Comisia de Disciplină a UEFA a stabilită că folosirea cuvântului "negru" de către arbitrii români Sebastian Colţescu şi Ocravian Şovre la adresa antrenorul secund al echipei Istanbul Başakşehir, Pierre Webo, nu reprezintă rasism

Eu acum am aflat decizia asta uitându-mă la emisiunea de pe DIGISport1 unde moderează Radu Naum avându-l ca invitat pe Ilie Dumitrescu.

Îmi amintesc că în seara cu pricina, pe 8 Decembrie anul trecut, Ilie Dumitrescu şi Ion Crăciunescu, împreună cu moderatorul de atunci, George Dobre, erau foarte convinşi că a a fost rasism din partea lui Sebastian Colţescu. A doua zi, îl aud pe Radu Naum tot de la DIGISport, intervenind la Radio DIGI la emisiunea de după amiază a lui Lucian Mândruţă, vehement împotriva "rasistului" Colţescu !

Şi ce văd în seara asta ?! Văd că după decizia U.E.F.A., atât Radu Naum cât şi Ilie Dumitrescu, dimpreună cu Ion Crăciunescu, spun că de fapt...n-a fost rasism ! Ce le spun eu acestora e: "Jigodiilor !"

Dacă ar fi cine să-l sprijine pe Colţescu financiar, acesta ar trebui să intenteze proces atât lui Webo cât şi lui Ilie Dumitrescu, Radu Naum, Ion Crăciunescu...celor de la Istanbul Başakşehir şi Paris Saint Germain...alături de FRF şi LPF, şi nu numai, pentru mizeria făcută la adresa lui, şi să le ceară daune materiale !

Edited by lupini, 11 February 2021 - 23:40.


#823
CovertTwo

CovertTwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,057
  • Înscris: 16.09.2019
SĂ VĂ FIE RUȘINE BĂ !!!

Tuturor celor care ați susținut că e vinovat Coltescu.

Sunteți niște muhaiale cu o coloană vertebrală de vierme care v ați grabit să pupați in cur UEFA in special, UE in general, pt o decizie pripită si greșită.

#824
valitudor

valitudor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,924
  • Înscris: 18.10.2003
UEFA cred că a procedat corect, nu a greșit. Deși și eu am fost revoltat de rejucarea meciului. UEFA a rejucat partida pentru dezamorsarea unei bombe mediatice. Atunci am zis că a greșit, acum zic că a fost corect.
De asemenea, nu consider ca a fost rasism la adresa noastră nici din partea turcilor, cel puțin pe baza înregistrării. Una peste alta, UEFA a procedat 100% corect.

Absolut lamentabili au fost: miniștrii sporturilor din România și Franța (e româncă), federația, liga, mulți dintre jurnaliști cât și CTP-ul.
A fost un linșaj mediatic la nivel mondial.
Cinste jucătorilor de culoare care i-au luat apararea public lui Colțescu.
Pe de alta parte, Colțescu este doar o victima, nu un erou. Tot prost rămâne...

PS. mult respect acelor jurnaliști maghiari care au avut inteligență și caracterul care a lipsit celor mai mulți dintre omologii lor români.

#825
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,150
  • Înscris: 29.12.2006
Pentru mine e surprinzătoare decizia celor de la U.E.F.A. !

Ştim cu toţii că în vremurile actuale cine nu e de acord cu comunitatea de homosexuali sau negri, e etichetat ca homofob, xonofob sau rasist, şi nimeni nu-l mai poate salva pe cel acuzat. Şi totuşi, iată că împotriva linşajului mediatic şi politic, U.E.F.A. are curajul să spună că acuzele de rasism împotriva lui Colţescu nu au fundament.

Mă întreb: oare cine va plăti daune pentru acuzaţiile nefondate la adresa arbitrului român ?! Cineva trebuie s-o facă !

Oricum ar fi: ruşine unor pseudo-ziarişti, oameni de sport şi politicieni români, pentru că au fost primii care au susţinut acuzele, înainte ca U.E.F.A. să dea verdictul ! Ruşine lor pentru lipsa de profesionalism !

#826
genius

genius

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,514
  • Înscris: 23.11.2004
Deci cu Colțescu știm cum stăm .
Acum or să se ocupe de cei care ne-au făcut rromi ?

#827
Lowrider

Lowrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,439
  • Înscris: 22.05.2005

View Postvalitudor, on 12 februarie 2021 - 06:56, said:

Pe de alta parte, Colțescu este doar o victima, nu un erou. Tot prost rămâne...
Si ticalos, pt cine-si aminteste unele din meciurile "arbitrate" de el in Liga 1.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate