Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Instalatie electrica apartament
 Dorel strike again!

Desene nedorite la Type here to s...

Viteza a scazut de la 1000mb la 1...

Priza naspa sau siguranta de 25A ...
 Trandafiri cataratori fara spini?

Tari fara restrictii covid

Intrebare metoda HTML

Declaratie unica rectificativa
 Radio Social FM

stabilizator cu tensiune de la USB

Problema apa calda

refund facturi stornate Enel
 

MacBook Pro cu procesor M1 pentru dezvoltare aplicatii

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
Catean

Catean

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,980
  • Înscris: 11.09.2002

 OClaudiu, on 08 decembrie 2020 - 23:17, said:

Aplicatii in Visual Studio 2019 si Visual Studio Code (.Net core Web applications) si Java (Spring) , Angular.
Pai tu esti in ecosistemul Microsoft. Mai bine investesti intr-un ThinkPad sau Surface.

#20
OClaudiu

OClaudiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,607
  • Înscris: 17.09.2003
Vreau sa cumpar o carcasa pentru modelul acesta de laptop : Laptop APPLE MacBook Pro 13 myd82ze/a, Apple M1, 13.3" Retina Display si Touch Bar, 8GB, SSD 256GB, Grafica integrata, macOS Big Sur, Space Gray . Am gasit aici aceasta carcasa : https://www.celo.ro/...ent-lucios.html . Este compatibila cu laptopul de mai sus ?

#21
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 20,818
  • Înscris: 22.05.2003
Asta e un fel de telecomanda bagata in celofan?

Carcasa e o idee proasta, pentru ca impiedica racirea.

M-am tot codit sa schimb al meu macbook pro 2016, pe care junioarea il tot abuzeaza dar mi-am dat seama ca totusi sunt mici ocazii cand chiar am nevoie de Windows.

#22
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Adm, unii le dau tăvăleală maximă.
Eu nu folosesc nimic pentru protecție și arată ca nou, dar am văzut la alții, zici că au făcut războiul.

#23
SevrinDantus

SevrinDantus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 546
  • Înscris: 25.10.2020
Sunt foarte multumit de mbp m1
Oricum, cand va aparea cele cu 4 porturi usb4...voi trece pe acela...sau un eventual iMac
Dupa arhitectura....sa va asteptati totul sa fie unified...momentan au bagat doar Ram, dar urmeaza, dupa cum este unificat, pe viitor si gpu mai mare...nu va mai exista dGpu separat de SoC...ci un SoC mai mare cu un gpu mai potent...iar in 3-5 ani maxim, for face si ultimul pas, si unul la fel de mare...de a unifica si ssd..
Asta este viitorul asa cum l-au prezentat si in deep tech dupa avent

#24
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 730
  • Înscris: 01.11.2012
Tocmai mi-am luat pro-ul de 13 Inch M1. Înainte am avut pro-ul de 13 Inch i3 din 2016 cu touch bar, dar din greșeală i -am spart ecranul și nu am avut asigurare. In stoc nu au avut varianta de 16 Giga rami. Oricum eu m-am dus sa-mi iau mac mini M1 chip 8 gb sau 16 gb rami care mi se pare cea mai mișto varianta, dar nu au avut pe stoc :( Și era și mai ieftin.
Dintre air și pro, am ales pro doar pt touch bar. Air era de 13,3 Inch iar pro-ul de 13 Inch. N-am apucat sa îmi instalez ce am nevoie pe el, dar sper sa fie optimizate pt M1 ca și leșin dacă nu merg app pe el o vreme. Are big sur, oricum mai trebuie un update. Pe celălalt am avut Catalina.

Pt cine vrea sa folosească mac os, mac mini M1 chip mi se pare cea mai buna varianta. Și nu mai sunt probleme cu deconectare bluetooth. Parca îmi și pare rău ca nu mi-am luat mac mini, era la jumate de preț ca pro-ul de 13 Inch

Ah, mai adaug ca asta are doar in stânga doua type c USB. Pe celălalt aveam doua in stânga și doua in dreapta

#25
morogan

morogan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,221
  • Înscris: 14.04.2002
RAM nu rami. Random Access Memory. Nu exista acest plural

#26
Catean

Catean

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,980
  • Înscris: 11.09.2002

 milovme, on 22 februarie 2021 - 18:01, said:

am ales pro doar pt touch bar.

2000 lei in plus pentru touch bar? Ce faci cu el ? Suni anumiti care ar da 2000 lei in plus sa renunte la touch bar Posted Image  .

#27
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 730
  • Înscris: 01.11.2012

 Catean, on 22 februarie 2021 - 20:47, said:



2000 lei in plus pentru touch bar? Ce faci cu el ? Suni anumiti care ar da 2000 lei in plus sa renunte la touch bar Posted Image  .
Sunt in Anglia de un an. L-am luat de la Costco, un magazin care e încă deschis. Mai sunt și alte magazine aici cum ar fi currys, argos, Apple Store doar ca ei spun ca plătești acum și îl ridici a doua zi și de fapt poți sa aștepți și o săptămâna dacă ai ghinion.

Air era 1000 lire și pro 1190 lire. Mac mini cea mai ieftină varianta cu M1 Chip, 8gb ram, 256 HDD era 699 lire. După mac mini m-am dus, dar nu aveau pe stoc. Mai aveau iMac 21,5 Inch cu 1100 lire cu procesor Intel nu rețin care, 8 gb ram, 256 gb HDD, parca mi l-as fi luat, dar e mai mișto ecranul meu curbat la care mi-as fi pus mac mini, dar acum o sa-mi pun mbp.



#28
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 730
  • Înscris: 01.11.2012
L-am luat ca vreau sa încerc ceva. Ca suntem in aria asta, celălalt mcp din 2016 ce l-am avut înainte mergea mai greu când era MySQL pornit. Sper cu asta sa meargă mai bine. Altceva cu sistemul asta de operare nu găseam la banii ăștia. Și nu as fi dat 2800 lire pe mbp de 16 Inch sau iMac pro sau la mac pro nici nu m-am uitat când am văzut 4500 lire.
Văd ca sistemul a cerut sa instalez rosetta ca sa meargă app Intel base pe Apple silicone macs.

Și dacă vreau am timp 90 zile sa-l returnez fără nici un motiv și primesc banii înapoi. N-am întrebat mai mult ca cel mai probabil nu îl returnez, dar tot ma gândesc acuma dacă eu îl folosesc 80 zile și îl returnez și primesc banii înapoi, ce vor face cu laptopul asta ? Îl resetează, îl șterg și îl resigileaza și îl vând mai departe ? Dacă sunt urme de uzura ?

#29
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,837
  • Înscris: 24.02.2007

 milovme, on 23 februarie 2021 - 10:48, said:

celălalt mcp din 2016 ce l-am avut înainte mergea mai greu când era MySQL pornit. Sper cu asta sa meargă mai bine.

Ce inseamna mergea mai greu? Ce procesa MySQL in timpul acela? Sau doar era pornit.

#30
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 730
  • Înscris: 01.11.2012

 dani.user, on 23 februarie 2021 - 15:19, said:



Ce inseamna mergea mai greu? Ce procesa MySQL in timpul acela? Sau doar era pornit.
Celelalte app se deschideau mai greu in timp ce MySQL era pornit

Edited by milovme, 23 February 2021 - 19:55.


#31
andreidl

andreidl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 822
  • Înscris: 11.08.2007
Buna seara tuturor! Am citit cate ceva despre noua schimbare pe care Apple a lansat-o a doua oara, dupa trecerea de la PowerPC la Intel, iar acum de la Intel la M1. Din ce am inteles vechile lor procesoare PowerPC aveau arhitectura RISC, iar cele de la Intel au CISC. Azi, cu M1 au ajuns la ARM (adica tot RISC, la baza). Intrebarile care le voi adresa vor fi urmatoarele:
1-ce inseamna mai exact "universal binary"?adica pe vremea cand era OS X 10.5 stiu ca multe aplicatii aveau mentiunea asta. Rulau pe ambele sisteme si PowerPC si Intel?
2-ipotetic vorbind, daca de la RISC s-a ajuns la ARM, teoretic ar putea ARM-ul sa ruleze jocurile dezvoltate pe MAC OS 9 de exemplu? ca este aceiasi arhitectura
3-folosind Parallels Desktop cu Windows ARM, sa inteleg ca Windows ARM va putea instala si rula doar programele scrise pt ARM(32 si 64bit) iar emulat doar cele de windows x86, fara 64bit?
4-am gasit un site, nu stiu cat este de complet si de actualizat cu aplicatii in general ce pot rula pe M1 sau cu Rosetta2:https://isapplesiliconready.com/ . Eu am in prezent si un MacBook Pro Mid2010 cu Intel Core 2 Duo. Vad ca doar pe 10.12 pot accesa AppStore insa ce figureaza in AppStore de pe iPhone de exemplu, nu figureaza si in AppStore de pe MacBook Pro. De ce? AppStore de pe MacBook Pro luand in calcul ca e intel, va afisa doar aplicatiile compatibile cu intel? Avand in vedere ca M1 e ARM ca si M1 de pe tableta iPad PRO din ce am aflat, magazinul va fi unul comun? Adica orice aplicatie din AppStore care o gasesc disponibila pt iPhone si iPad va putea fi disponibila si pt noua generatie de MacBook-uri cu procesor M1? As dori, daca se poate, pt cei care detin un MacBook cu M1 sa imi mentioneze daca folosind AppStore isi pot instala urmatoarele: WPS Office, Yandex Browser, Firefox, Yandex Disk, pCloud, icedrive, sync.com, Dropbox, VLC, Skype, Team Viewer, MS Teams? Am in plan sa schimb MacBook PRO asta ca singurul sistem pe care ruleaza bine e 10.10 insa e outdated si mare lucru nu mai pot face cu el. Pe iTunes nu ma pot conecta sau pe AppStore pe aceasta versiune ca nu are actualizarile aplicatiilor, iar pe 10.12 se misca cam greu. Are si SSD dar na.. au trecut anii. Multumesc!

#32
flegma

flegma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,223
  • Înscris: 09.08.2009

Quote

ce inseamna mai exact "universal binary"?adica pe vremea cand era OS X 10.5 stiu ca multe aplicatii aveau mentiunea asta. Rulau pe ambele sisteme si PowerPC si Intel?

Binarul contine instructiuni pentru ambele arhitecturi. De ex:

% file $(which ls)
/bin/ls: Mach-O universal binary with 2 architectures: [x86_64:Mach-O 64-bit executable x86_64] [arm64e:Mach-O 64-bit executable arm64e]
/bin/ls (for architecture x86_64): Mach-O 64-bit executable x86_64
/bin/ls (for architecture arm64e): Mach-O 64-bit executable arm64e
%


Quote

ipotetic vorbind, daca de la RISC s-a ajuns la ARM, teoretic ar putea ARM-ul sa ruleze jocurile dezvoltate pe MAC OS 9 de exemplu? ca este aceiasi arhitectura

Nu este nici pe departe aceeasi arhitectura

Quote

folosind Parallels Desktop cu Windows ARM, sa inteleg ca Windows ARM va putea instala si rula doar programele scrise pt ARM(32 si 64bit) iar emulat doar cele de windows x86, fara 64bit?

Nu stiu cum o mai fi acum, dar ultima data tin minte ca nu puteai descarca de niciunde windows ARM ca sa il poti instala tu. Venea el direct instalat pe anumite laptopuri, fara posibilitatea de download

Quote

ce figureaza in AppStore de pe iPhone de exemplu, nu figureaza si in AppStore de pe MacBook Pro. De ce?

Sunt aplicatii diferite. Chiar daca cu M1 se pot rula aceleasi app pe Mac si pe iPhone/iPad, ramane la latitudinea dev-ului daca doreste sa le faca disponibile pe toate platformele.

#33
maxb2000

maxb2000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,419
  • Înscris: 14.01.2011
Corect, eu ca dezvolatatorul nu am ales aplicatiile sa fie disponibile pe M1 de exemplu deoarece sunt functii care necesita GPS.

#34
ovydiks

ovydiks

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 495
  • Înscris: 31.07.2018
si ca veni vorba, cum ar fi si un amarat de esim in macbook-uri?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate