![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Ce facultate sa aleg?
Last Updated: Feb 02 2021 21:57, Started by
R3dP4nda
, Dec 06 2020 11:00
·
0

Posted 07 December 2020 - 12:39

Ar trebui sa te intrebi ce vrei sa faci dupa facultate? Cu o specializare pe Inginerie Mecanica vei lucra in Fabrica/Uzina in echipele de service a masinilor/utilajelor. Cu o specializare pe robotica automatizare vei putea lucra in creearea/ corectarea programelor pt roboti /automatizari mai mult sau mai putin complexe etc. Si acum sa ne intoarcem la lumea reala, ca ce ai scris tu sunt povesti. Eu cunosc 200 de absolventi de Robotica (Facultatea de Mecanica) si nici unu nu prea are treaba cu creearea/ corectarea programelor pentru Roboti. Vreo 2-3 lucra pe productie la mentenanta si configurare/instalare de roboti pe linie, dar aia vin cu instructiuni, deci nu e nimic SCI-FI. Restu pe langa. Cine viseaza ca va programa roboti si alte cele, sa aleaga alte facultati, nu Mecatronica/Robotica din cadrul facultatilor de mecanica din tara, fiindca ce se preda acolo nu tine pasul cu tehnologia. Din astia 200 de absolventi 75% nu stiu ce e aia o bucla logica in programare, sau variabila in programare. Inclusiv oameni cu master si note de 9+, asa ca ce sa mai vorbim, asta e realitatea. Si dupa ne miram ca nu reusesc absolventii sa se angajeze in domeniul cica studiat. |
Posted 17 December 2020 - 20:50

Nu prea am gasit informatii despre facultarea de Energetica, informatii despre ce joburi sunt dupa absolvire, mediul de lucru, ce posilitati sunt in aria resurselor regenerabile sau a utilizarii eficiente a energiei
|
Posted 17 December 2020 - 22:08

Posted 18 December 2020 - 00:39

titlurile facultatilor si specializarilor enumerate suna pompos, mai greu cu ce vei putea face concret dupa absolvire.
|
Posted 18 December 2020 - 00:42

Pai cam asta poti face : http://www.energ.pub...e_ocupatii.html
|
Posted 18 December 2020 - 03:16

Urmeaza orice facultate care te specializeaza intr-un domeniu care sa-ti aduca un loc de munca in viitorul apropiat.
Toate optiunile tale sunt bune, si ingineria, si electronica si constructii sunt de viitor si iti pot aduce un loc de munca foarte bine platit, mai ales in tari straine dezvoltate. |
Posted 28 December 2020 - 12:55

Intrebarea e daca vrea sa se mute dupa unde e de lucru. Chiar ieri am cunoscut un tip ce se plange ca nu isi gaseste de lucru pe energetica, dar nici nu vrea sa se mute in alt oras/alta tara. Ce loc de munca sa iti gasesti in energetica in Arad?
|
Posted 28 December 2020 - 18:12

@Initiator : recomandarea mea,ar fi sa te gandesti (serios) la una dintre cele trei facultatii :
1.UTCB - Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole 2.UPB - ETTI - Specializare : Ingineria Informatiei sau Retele si Software de Telecomunicatii 3.UPB : Facultatea de Energetica - Specializare : Energetică și tehnologii nucleare |
Posted 28 December 2020 - 19:49

Initiator, dar tu ai vreun hobby, vreo inclinatie spre ceva? Asta ar trebui sa exploatezi. Daca vei ajunge sa faci ceea ce nu iti place, ai facut facultate degeaba.
Oricum recomand o facultate din care iti poti castiga existenta. Management si studii europene sunt pentru aia ca mine, pe la 50 de ani. De ex. juniorul meu tocmai a teminat Sudura la Brasov, este angajat in domeniu cu 3500 lei net si mai ia si bursa la master. Plus bonuri de masa, al 13-lea salariu si decont de benzina, ca vine cu masina lui la serviciu. |
Posted 30 December 2020 - 12:37

In ultima luna am cautat informatii despre cum functioneaza diverse componente electronice simple(rezistente, condensatoare, inductoare), motoare electrice (dc, ac prin inductie electromagnetica) putin si despre tranzistoare(destul de recent) si mi s-au parut foarte intreresante si vreau sa caut informatii in continuare. Adevarul este ca partea mea preferata de la orele de fizica a fost aceea despre electricitate. In acelasi timp au cautat si informatii despre inovatii din domeniul resurselor regenerabile si despre modalitati de a stoca energia produsa de acestea, si acestea mi s-au parut interesante.
|
|
Posted 06 January 2021 - 09:58

Acum m-as orienta mai mult spre Facultatea de inginerie electica sau Facultatea de Energetica(in planul de invatamant am observat ca jumatate din materii sunt pe parte electrica si jumatate pe partea de termodinamica, daca pot sune asa), sau poate cea de Electronica si telecomunicatii. La aceasta din urma presupun ca e nevoie sa am cunostiinte solide de informatica(algoritmi, limbaje de programare) pentru a ma descurca, nu?
inginerie electica......sunt pe parte electrica si jumatate pe partea de termodinamica, daca pot sune asa) partea* pot spune* |
Posted 19 January 2021 - 16:25

Posted 19 January 2021 - 18:56

Posted 22 January 2021 - 20:58

|
Posted 22 January 2021 - 21:55

sau poate cea de Electronica si telecomunicatii. La aceasta din urma presupun ca e nevoie sa am cunostiinte solide de informatica(algoritmi, limbaje de programare) pentru a ma descurca, nu? |
Posted 26 January 2021 - 11:17

Nu solide dar sa poti rezolva totusi acum la nivel de liceu o problema medie.
la unele probleme ne arata rezolvarea si noi trebuie sa implementam in limbaj |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users